Seven Pounds

Här sitter jag och äter piggelin och oliver. Haha gravid? Oh yes! Nu har min aptit börjat komma tillbaka och jag är sugen på ALLT. En skål med turkisk yoghurt med hallon, honung och valnötter eller fetaost med honung på salta kex. M m m....

Igårkväll hyrde vi film, det blev Seven pouds med Will Smith. Den var faktiskt riktigt bra. Willan är ingen dålig skådespelare. Tänk när man var liten och satt och tittade på Fresh prins, inte trode man att spinkiga Will med stora öron skulle bli en av världens absolut bästa filmstjärnor. Han klarar minsan av allt. Han kan få mig att ligga ner på golvet av skratt men även att gråta och beundra hans sätt att lyfta fram en drama karaktär.

Nu kom Nisse precis hem från Ica med en massa vatten. Vi har en vattenläcka i huset bredvid. Vattnet förväntas var tillbaka kl 23 inatt.



Ohh no!

Jag blir tokig. Vi har fasiken inget vatten i kranarna. Vatten är en grej som vi tar så för givet i detta landet, men gud vad vi är beroende av det. Just nu är vi helt handikappade här hemma. Jag har nog aldrig varit så törstig på vatten i hela mitt liv, typiskt va? Vi kan inte bada eller duscha, så här sitter vi som tre skitgrisar. Jag som inte har gjort något annat än att legat i sängen i två dygn behöver verkligen en dusch just nu. Jag vill ju koka mig en kopp te och hur ska det gå med tandborstningen? Spola, oj vi kommer ju att behöva spola.
Kanske borde man ha kylen laddad med lite vatten fall i fall, för man ska väl inte ta något för givet?
Man kan ju gå ner och köpa en flaska men på något sätt känns det inte okej att lägga pengar på sånt i sverige. Fy vad snål man kan vara med vissa saker. Men kommer inte vattnet snart får det väl bli så...... För borsta tänderna ska jag göra.
Ni vet själv hur himla ofräsch man känner sig när man varit dålig och börjar kvickna till. Ahhhhh give me water.


Som att resa ett par år bak i tiden!

Nu har jag bara legat i lite mer än ett dygn. Har fått någon infektion i kroppen tror jag. Har förbaskat ont i halsen och känner mig hyfsat tung i huvudet. Men jag börjar känna mig lite bättre idag.
Igentligen var vi bjudna hem till farmor och farfarfar på middag. Nisse och Engla var där och åt medans jag la här hemma och tyckte synd om mig själv. Jag ville ju också äta farmors goda mat.
Som sagt gårdagen spenderades större delan av tiden i sängen. Jag sov till kl tre, gick upp och gjorde mig en macka, blåbärssoppa och en kopp te. Sen la jag mig i sängen igen och läste ut min bok. En timme senare masade jag mig upp till soffan med täcke och kudde, skar upp en apelsin och gjorde en ny kopp te, satte på en film "Pirets of the Carabien." Oh my, säger jag bara. Jag har inte kunnat sätta på en film en söndag på tre år (om det då inte är pippi.) När filmen var slut la jag och tänkte på hur det faktiskt kändes som om jag var 20 igen och bodde själv. För så här såg faktiskt nästan alla min söndagar ut innan jag skaffade familj. 
Efter någon timme och sådär 20 koppar te senare hör jag hur Engla ropar i brevlådan, mamma nu är vi hemma! Ohh, vad varm jag blev i hjärtat. Jag fick ny energi och gick ut och bar upp Engla, sen satt hon i mitt knä ett bra tag. Jag antar att det jag vill ha sagt är väl att all tid har sin charm och att man ska ta vara på stunderna, men det finns inget som är så bra som att ha sin familj nära.

 


På jakt efter.....

...den perfekta temuggen.

Nu till hösten blir jag en riktig tedrickare. Jag hamstar på mig en massa olika tesorter (gärna från den lilla mysiga tehandlen i stan.) Jag kan ju bara tänka mig att det kommer bli lite mer innesittar tid när man har en nyfödd i huset ♥. Nu när vi har fått upp hyllorna i köket skulle jag vilja hitta ett par riktigt snygga, stora och mysiga tekoppar. De ska vara goda att dricka ur, rymma mycket och förgylla köket inredning. Jaja, vilka krav man kan ha på en tekopp.



Dessa sötnosar hittade jag på systerlycklig. Kankse finns de hemma hos mig till höst?
Men jag har lite tid på mig att leta, för man ska väl inte köpa första bästa?


Farmors jättegoda chilli con carne!

Hej hopp i stugan!
Nu har jag precis försökt att återskapa farmors Chilli con carne. Det gick väl sådär, kanske borde få en till stå och titta sidan om gång. Visst blev det gott men inte i närheten. Tidigare har jag använt mig av mixen som finns i påse men eftersom jag inte är så glad för sånt och eftersom farmor gjorde en väldigt god Chilli con carne utan mixen så ska jag självklart inte använda den mer. Ska bara lära mig att få den smaka lika bra som hennes...


Haha, kanske inte så jätteaptitligt med en närbild på en gryta med kött.

Ikväll slår vi på stort här hemma. Det blir en riktig festlördag med rotfruktschips, rostade mandlar, choklad, ekologisk cola och ostbricka med alla goda tillbehör. Ostbricka är faktiskt det bästa jag vet med ett riktigt gott vin till. Jag är tokig i mögelost men eftersom jag är gravid så får det vänta. Gissa om jag ska trycka i mig mögelsot och rödvin sen? Oh yes!
Vi får se om jag lyckas hålla mig vaken lite längre än igår men förhoppningsvis blir inte 20.30 en svår match att slå?

Ha en bra lördag mina vänner ♥


Nu ösregnar det!

Ett, två, tre så blev det mörkt på himlen också började det ösregna. Vi håller på att fixa till oss lite, snart bär det av till bondens marknad och sen vidare för storhandling. Ganska mysigt att göra sånt när det regnar. Ikväll ska vi ha en myskväll här hemma med god mat och godis. Jag är så galet sugen på choklad så gissa vad som kommer att hamna i kundvagnen.
Jag har blivit en liten hemmafis. Tanken på att vara innestängd här hemma i två månader till bebisen kommer hade varit helt okej. Jag hade kunnat lulla runt här hemma i en pyjamas och dricka te hela dagarna. Tror kanske att det är graviditeten som har gjort mig såhär eftersom jag är ganska rastlös annars? Men det är väl bara till att passa på att njuta när man känner en känsla av lugn.
Tror nog att jag ska ladda upp med en massa goda tesorter nu till hösten.


Hittade dessa söta tesilar på inreda.com


Barnkalas!

Engla var på sitt första riktiga barnkalas igår. Hon hade så himla kul och jag blev så inspererad. Så nästa år smäller det här hemma. De hade gjort det så bra igår. De hade beställt hem Happy meal till alla barnen, jag menar hur smart är inte det? Och barnen var riktigt nöjda. Sen bjöds det på lite lekar, musik och fiske. De hade satt en tid på två timmar, perfekt!
Det var många barn från gården och deras mammor. Så vi mammor fick en chans att umgås.
Nästa år blir det vi som bjuder och då hade jag även tänkt bjuda hem Englas kompisar från dagis. Visst var det stökigt och man upplever det betydligt stökigare när man är hemma men man behöver inte göra det så svårt för sig, det såg jag igår.
Tack för ett jättetrevligt kalas!


En otålig Engla innan gästerna kommer


Englas treårs kalas för släkten.
De små beundrar Pippi Långstrump.

 


Mamma, jag ville ju klappa björnen!

Jo, städa var det ju som stod på schemat. Vi hann bara plocka undan lite men nu ser här precis lika dant ut igen. Aja det får bli städning imorgon. 
Idag har jag lunchat med Björn. En föredetta arbetskollega numera vänn som precis har flyttat hem till Göteborg igen. Han är här i helgen för att packa ihop sina saker så det passade utmärkt med en lunch. Det blev pizza för mig och pasta för Björn. Jag har alltid så roligt med Björn och vi har verkligen precis samma humor. Det är så roligt när man klickar med människor.
Engla och Nisse var i stan undertiden och spenderade lite kvalitetstid med varandra. Engla saknar ju Nisse så mycket nu när han jobbar till sent om kvällarna. När de hämtade upp mig så frågade Engla mig,  mamma var är Björn? På väg hem svarar jag. Men mamma, jag ville ju klappa björnen.
Sött or what?
Nu ska Engla och Nisse få i sig lite mat, sen är det tvåårs kalas som gäller. Lilla Helena på gården fyller år.


Busy Björn!


Mongokompisar!


Gutten morgen!

Fick lite sovmorgon idag (Engla vaknade inte 6 som de andra dagarna denna veckan.) Jag blev serverad kaffe på sängen. Det var mysigt så länge det vara. Blev lite smått deprimerad när jag gick upp och såg att det verkligen behövs städas här hemma, för att inte tala om fönsterna, varför ska det alltid gå så långt att man knappt kan titta ut?
Ja, så min helg blir städ, städ, städ.  Det är väl lika bra att börja ta tag i det nu....

What if the stories you told came to life?

Var längesen vi såg en film i detta hemmet (förutom barnfilmer då.) Undra om jag klarar att vara vaken under hela filmen? Tänk att jag har bangat So you think you can dance båda dagarna. Någon som vet vem som åkte ut? Tyvärr tror jag nog Ade.
Nä färdigpratat för idag, nu blir det film och kakor.
Ha en underbar kväll ♥




Spa!

Här sitter jag och planerar en spadag på mitt absoluta favorit hotell, Ystad saltsjöbad. Om två veckor bär det av för en sista avslappning innan jag har häcken full med två barn.
Perfekt att Ystad ligger så nära att man kan åka för en dag. En dag bara för mig med behandlingar, en god lunch, bad i poolen och få njuta av en underbar miljö.
Jag tänkte ringa dem i morgon så jag hoppas att de har tid för behandlingar just den dagen som passar mig.
Behandlingar jag funderar på....

Face Yoga 50 min

I denna ansiktsbehandling fokuserar vi på massagen och andningen. Vi använder produkter ur Coffee Berry serien. Coffee Berry är serien för dig som vill ha naturlig hudvård utan att kompromissa på resultaten!

Mjuka händer 25 min

Säg adjö till snustorra händer. Här får du peeling, massage och parafinbad som gör dina händer underbart mjuka.


Happy feet 35 min

Unna dig en fotbehandling där vi peelar, masserar och packar in fötterna i en välgörande lera.




Vilken pangmiddag!

Jag har nästan alltid varit noga med att laga mat från grunden och sällan slarvat. Men jag har inte varit så mycket för att laga husmanskost. Men idag hörr´ni, så ställdes det till med en pang middag. Helgrillad kykling i ugn med potatis, brunsås, egen inlagd gurka och rårörda lingon / svartvinbärsgele. Ohhh va det var gott. Min kära mor har varit här idag som huvudkock och jag som lärling. Nu kan Emelie göra riktigt bra brunsås må ni tro. Så nu ska det bli husmanskost här hemma, iaf en gång i veckan.


Engla och Mormor gör inlaggd gurka.

Dagen har varit bra, men varm. Min jacka hade tyvärr inte kommit in så jag får göra ett nytt försök nästa vecka. Den som väntar på något gott....
Nu är det helg i vårt hus. Nisse och Engla är lediga imorgon så det blir familjemys hela dagen lång, förutom en stund när jag ska smita iväg och luncha med en kompis.
Ikväll blir det film och lite kakor=)

Nu är jag svitt!

Solen strålar och de har lovat 28 grader idag. Why man, why? Promenaden till dagis gick smidigt, vi träffade Englas kompis på vägen och hans pappa som jag även tog följe med på vägen hem. Det gick nog lite för fort, utan att jag faktiskt tänkte på det. Ohhhh ja, vad jag är svitt nu.
Dagen ska spenderas i stan. Det blir en lunch med mamma sen ska jag ta och se efter i fall de har fått in min vinterjacka, den skulle komma in vilken dag som. Hoppas hoppas!!!

Vi hörs sen, puss och kram

Vecka 31!


Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Min Onsndag!

Dagen började tidigt hos barnmorskan. Jag var förbaskat trött och hungrig i morse, förmodligen för att jag skulle vara där med fastande mage. Idag skulle den hemska sockerlösningen drickas, men citon hade jag med mig så det var inte så farligt. Besöket gick bra, det var lite drygt bara men som tur var hade jag Nisse med mig. Man ska ju sitta och vänta i två timmar innan man kan ta provet. Jag hade ingen diabetes och allt annat såg bra ut. Vi hälsade även på hos bebisen, det är så underbart att höra hennes lilla hjärta slå <3

Jag pratade med Stina för någon dag sen, alltid lika roligt, hon kommer hem snart. Då har jag en nära vän att vara gravid med, underbart.
Hon tyckte att jag klagade mycket och att jag får det att framstå som om att jag mår dåligt ofta av min graviditet. Vilket jag absolut inte gör. Jag har gått upp mindre i vikt denna gången  men som min barnmorska så fint uttryckte sig idag så har min kropp faktiskt belastats tidigare av en graviditet och det påverkar kroppen. Denna gången har jag även en treåring att ta hand om, vilket spelar in det med.  Man kan ha en prblemfri graviditet och faktiskt "lida" av de vanliga besvären ändå....
Lite kan man väl få klaga?

Min dag fortsatte iaf med en god lunch med en gammal arbetskamrat. Sist jag träffade henne var i Februari. Vi hade det så trevligt men tiden gick så fort, jag hade kunnat sitta där hela dagen och bara prata.
Nu ligger Engla och sover i soffan (hon har haft en minst sagt livlig dag med mormor.)  Hur ska det nu gå med nattning ikväll?


En trött och HUNGRIG Emelie halv åtta i morse

En stund för mig själv!

Blev så inspererad av mitt eget inlägg och tänkte att nu ska jag bannemig ta och göra något för mig själv.
Jag tappade upp ett bad, hälde i olja och tände ljus. Efterår gjorde jag en ansiktsmask.  Badet var inte lika skönt som det brukar men det kan bero på att jag har spenderat förmiddagen i en pool?
I vilket fall som fick jag egentid.
Nu har jag precis gjort Kerstin Faxes avslappningsskiva som vi alla fick förra gången på vattengympan. Det var helt underbart. Det finns ett spår för kvinnan och ett för båda (gissa vad jag ska tvinga Nisse till.)
På skivan beskriver hon en förlossning och hur man ska andas och hur viktigt det är att behålla sitt lugn. Nu hade jag tänkt göra en kopp te och läsa min bok fram tills So you think you can dance börjar.


Gott att slänga ihop!

Blev pannkakor här hemma innan. Engla klagade inte. Själv väntade jag med att äta tills Nisse kom hem (ja, jag åt en pannkaka med)
Då slände vi ihop en av mina personliga favoriter. En sallad med ruccola, tomat, melon, oliver, fetaost, rödlök och olivolja. Slog mig nu att vi glömde ha i basilika.
Gott var det och mätt är jag, men sjukt sugen på choklad......


Jag har hittat mitt sätt!

Sen jag fick Engla har jag inte tagit mig speciellt mycket tid till att fixa naglarna. Hålla dem trimmade och rena absolut men inte mer och ska jag vara ärlig så har det väl funnits dagar då dem inte ens varit de.
Sen jag blev gravid igen har jag väl blivit lite mer pysslig med mig själv om man säger så. Jag unnar mig mer eftersom det förmodligen blir dubbelt jobb med två barn och ännu mindre tid för mig själv. Jag känner kanske omedvetet av lugnet före stormen?
Jag har alltid varit noga med att ta hand om mig själv och tycker det är viktigt att inte "tappa" sig själv när man blir mamma. Visst i början är det lite svårt när man typ bara är mat och när alla dagar är måndagar. Men det är viktigt för en själv att man hittar tillbaka till en själv och finner en bra balans mellan mamma och Emelie.
Nu är det iaf slut på slarvet med naglarna. Jag har hittat ett sätt som passar mig utmärkt. När Engla badar passar jag på att få ordning på naglarna. Antingen om jag målar dem eller bara rustar upp dem lite.
Man kan väl säga att jag har fått dille på tre saker under graviditeten

Cola
Kakor
Nagellack

Ett nagellack som kommer pryda mina naglar i höst  är Chanels nya. En härlig mintgrön färg, tror nog att den blir riktigt snygg till både svart och grått. Färgen känns lika frisk som hösten.



Vattengympa!

Dagen startade hemma hos Mikaela. Där bjöds det på smarrig frukost, bullar och kaffe. Alltid gott att äta i trevligt sällskap. Hon har fått en ny lägenhet som var jättefin. 
Hon bor bara en bit i från där jag tränar vattengympa och idag var det dags för ett nytt pass med samma härliga gäng. Jag kände dock att jag inte hade lika mycket energi idag som förra gången, men då är det bara till att ta det lite lugnare. Vissa dagar är man extra gravid som barnmorskan så fint säger.
Nu sitter jag här i soffan helt utslagen. Jag har 5 min på mig att ladda batterina innan det är dags att hämta min vilda treåring=) sen går det i ett tills Nisse kommer hem ikväll.

Vad ska man äta idag? Vi har verkligen inget hemma. Ska man vara så lat att det blir en ordentlig fika, med stekt ägg, macka och fil?
Jo, så får det nog bli.

Nu, powernap

Ett tredje namn?

Om ca två månader kommer vår lilla Lhea.
Jag har tre namn och Engla har tre namn därför vill jag att Lhea ska ha tre namn. Vi har några tänkbara som vi tycker om, bara det att vi inte kan bestämma oss.

Lhea Maria Saga

Lhea Maria Victory

Lhea Maria Enja

Någon som vill vara snäll att tycka till?



Måndag!

Idag får jag det efterlängtade besöket, mäklaren som ska sätta ett värde på vår lägenhet nu när vi näst intill är klara med renoveringen. Ska bli spännande. Men tyvärr är fallet så att vi köpte vår lägenhet när marknaden var som bäst för säljaren och när räntorna nästan stod som högst. Men sånt är väl inte lönt att bry sig om nu? Vi har ett hem som vi stor trivs i. Hade man kunnat förutse marknaden hade nog vi alla varit miljonärer.
Men vi är som sagt bara nyfikna och har inget intresse alls i att sälja nu. Vi blir här ett par år till och satsar på ett fint hus sen.

Måndagsmorgonen började lite för tidigt med en lite för morgonpigg Engla. Men efter en dusch och en promenad till dagis är vi på benen redo för dagen och den ny veckan. Det kommer se lite annerlunda ut här hemma i en månad framöver. Nisse kommer jobba längre på dagarna. Han hinner precis komma hem till Engla ska sova. Men sen har han varje fredag ledig så det blir betydligt mer kvalitetstid med oss. Det är vi glada för. Men visst blir det lite jobbigare. Jag är tröttare än vanligt och har varit ganska bortskämd med Nisses arbetstider innan. Men det är bara för en kort period så det ska nog gå bra.


Just for you!

För någon dag sen fick jag en jättefin komentar under inlägget När allt känns bökigt, tack för de=) Det var nog snarare Nisse som ska ta åt sig komplemangen eftersom den var riktad mot honom.  Men jag blev så varm när jag läste det och kom på mig själv med ett leende på läpparna. Så fort han kom hem den dagen så kastade jag mig i hans armar.

Så Nisse detta inlägget blir ditt.....


Jag lever tillsammans med den mest underbara mannen. Visst, precis som alla andra har han brister och ibland kan han göra mig tokig med sitt lätt nonchalanta sätt och sitt lite tråkiga sätt att uttrycka sig. Men för mig är han perfekt och utan hans brister hade jag inte älskat och uppskattat hans fantastiska sidor. För dom finns det gott om. Han är så snäll och hjälpsam. Han ställer alltid upp och har aldrig gjort mig besviken. En underbar pappa och en man att lita på.

Visst har vi haft våra stunder och jag har varit osäker på framtiden och vilken väg jag skulle ta. Tror nog mest att allt har handlat om rädsla. Rädsla om att ha hitta rätt man i 22 års ålder? Kankse inte riktigt känt till vad som ska prioiteras och värdesättas. Men tack vare dessa stunder under vårt förhållande är jag säkrare än någonsin. Jag vet att det inte finns en 100% garanti för någon men jag vet vad jag vill och jag vill inte vara en dag utan underbara Nisse.


Jag älskar dig!


 


Jag känner livet i mig....

.....som Madicken säger.
Skogen var helt underbar idag. Jag tror nog att skogen är den platsen (förutom hemma) som jag älskar mest. Skogen har sin charm alla årstider och man får verkligen ut så mycket av årstiderna i skogen.
Luften var så frisk idag. Det var varmt med ändå känner man att vindarna är svala och man kan andas. Allt var grönt och vildvuxet och mellan träden fanns det solglimtar som bländade marken. Fåglarna kvittra och man hör hur det knakar under fötterna när man går, så pass lugnt och fridfullt är det. I love it!!
Men först blev det pannkakor med färska jordgubbar och honung.
När vi körde hem från skogen bestämde vi oss för att dagens middag skulle bli pizza. En perfekt söndag.
Nu är det tyst i vårt hus, både Nisse och Engla sover. Själv hade jag väl tänkt ta mig en kopp te och läsa lite på min bok.

En härlig söndag med kojbygg!

Här byggs det koja för fullt. Vi har burut in en hel drös stolar, täcke, filtar, kuddar, leksaker och dockor till vardagsrummet. Jo tack spelar ingen roll vilken dag i veckan det är så ska en treåring roas.  Såg nog lite kul ut när jag gjorde ett försök att komma in i den lilla kojan. Jag skippar det nu. Det var så dockorna kom in i bilden, Engla vill ju ha sällskap där inne.

Nisse har jobbat hela natten. Han var inte hemma förens lite i tio idag. Stackaren har jobbat i lite mer än 12 timmar. Han köpte med sig ostbullar hem och åt en frukost med oss innan han decka. Jag kan säga att det var en ganska förvirrad Nisse vid frukostbordet..
Vi har iaf bestämt att han ska sova ett par timmar, sen drar vi med honom till skogen. Där blir det frisk luft, lek och pannkakor. Tror nog att jag ska brygga en hel kanna kaffe och ta med till Nisse.
Han får gå och lägga sig med Engla tidigt ikväll.



Se en höggravid Emelie försöka krypa in i kojan=)


Kalas!

Idag var det 55 års kalas som gällde. Farfar har nu bara 10 år kvar till pension (förmodligen tidigare.) Dagen blev lyckad med fint väder, mycket god mat och tårta.  Farmor gjorde något som heter räkris som hon tydligen inte gjort på många år. Jag kan ju säga att det smakade som om hon inte gjort något annnat, så gott var det. Lätt det godaste som jag har smakat där hemma och då ska ni veta att hon lagar god mat.
Till det serverade hon hemmagjort rhodeisland sås. Jodå jag ska nog lyckas komma åt receptet=)

Nu sitter jag i soffan och sneglar lite på fridrotten medans jag skriver. Tror nog att jag ska lägga mig snart, jag borde väl lyssna på min kropp. Trillar ögonlocken så ska dem få göra det.
God natt!


Räkris med tillbehör....


Födelsedagsgrisen.


Prinsessan fick rosen på tårtan.

Frossa i en massa bär!

Hej kära vänner!
Här sitter jag och ska få ihop dagens första inlägg.  Vi laddade med en stor frukost i morse. Det blev mannagrynsgröt med mjölk och bär som jag köpte på torget igår. Det finns faktiskt inte mycket som slår färska bär. Funkar till det mesta, gröten, filen och som godis på kvällen. Jag listan kan göras lång.
Idag är det dags för kalas. Englas farfar fyller 55, grattis Anders!!! Vi är bjudna på mat och tårta idag och vi har hittat ett par riktigt roliga presenter. Men först ska det städas här hemma och det sista i köket ska fixas, vilket innebär en list i hörnan och en hylla i hörnskåpet, sen är vi i hamn. Vad gäller köket iaf.

Gårdagen var riktigt bra. Malmöfestivalen är verkligen inte vad den har varit men det är underbart med alla dofter och inte snacka om festivalstämningen. Alla människor är glada och det är liv och rörelse som gör en upprymd. Middagen på gränden var väl sådär. Jag hade kanske inte gått dit och ätit en kväll men till lunch var det helt okej och 40% på notan mellan 14-17 är det värt.
Jag kanske också var lite småsur för att alla andra kunde äta en blodig biff medans gravida Emelie fick hålla mig till helt för hårt grillad lax.
Men det blev en trevlig dag och en massa kul för Engla.
Vi gick en hel del, nästan i fyra timmar och ghha vad mina ben värkte när vi kom hem. Världens roligaste lördagsdejt var jag nog inte eftersom jag somnade 21.45, efter en hel timmes gäspande.


Dagen frukost, full med nyttigheter!


Engla och världens bästa mormor på festivalen igår.

Fuskis från HM

Igår klickade jag hem en snygg naturvit fuskpäls från HM. Tror att det kan bli riktigt snyggt med ett brunt flätat skärp i midjan med  stuprörsjeans och bruna stövlar till. Blev även förtjust i en liten romantisk väska.




Ett dåligt morgonhumör!

Vaknade hur tidigt som helst idag av en liten Engla som verkligen hade behövt sova mer. Ni anar inte vilket dåligt humör hon vaknade med. Det var bara till att masa sig upp till soffan. Medans Engla tittade på Play house disney och vaknade till passade jag på att göra mig en kopp kaffe som jag kröp ner i soffan med och läste nya ELLE, gött! Morgonen blev inte så dålig trots allt. Nu har vi fått i oss frukost och Engla är betydligt gladare.


Idag är tanken att vi ska ta oss till festivalen och titta lite. Vi tänkte även göra ett besök på gränden för en bit mat. Var så längesen jag var där, men jag mins det som bra.


Jaha, då går man i terapi!

Det är en trött Emelie som skriver nu, både fysiskt och psykiskt. Jag är så trött på värmen, mår inte alls bra när det är så varmt, allt känns 1000 gånger tyngre och jobbigare.

Mötet med kuratorn gick bra men jag kände mig minst sagt uppriven när jag gick därifrån. Hon plockade fram en massa spöken hos mig som har funnits där sedan länge men som ploppar fram under vissa perioder i mitt liv, tex vid något så stort som en graviditet.
Jag tog kontakt med henne av syftet förlossningsrädsla, då det visade sig ligga en massa andra saker bakom detta, men jag antar kanske att så är det i de flesta fallen?

Kuratorn var helt underbar, precis så som jag hoppats på. När vi kom in på hennes rum var där samtalsstolar med ett litet bord med servetter på, precis som på tv. Redan där kände jag gråten i halsen och mycket riktigt kom tårarna, jag grät nog under stor del av samtalet. Ja, de vet vilka knappar de ska trycka på.

Min förlossningsrädsla vill hon lägga över på min barnmorska, kuratorn trodde att det skulle hjälpa med den medicinska förklaringen av en förlossning för mig. Även ett stärkande samtal om hur duktig personalen är och hur sällan det faktiskt går riktigt illa under en förlossning. Skönt att få höra något sånt av en barnmorska med flera års erfarenhet. Ärligt talat tror jag det med efter dagens samtal.
Hon ville dock att jag skulle återkomma till henne ett par gånger till för att bearbeta mina "spöken". Så nu går jag i terapi, I guess!
Det kommer nog att bli ett par jobbiga veckor men absolut nödvändiga. Jag vet att jag är stark och att jag redan har klarat  en stor del på egen hand. Men om några veckor är jag väl ett par stenar lättare?
Jag är extremt nöjd över dagens möte och vad vi har kommit fram till!

Dagen har varit jättemysig förövrigt. Jag och Nisse har hunnit njuta lite av varnadra. Vi tog en sväng förbi V Hamnen och åt en god middag på salt och brygga, sen satte vi oss vid havet med en islatte.
Tack underbara Nisse för att du finns ♥






Ett par minuter över!

Man får ta vara på tiden man har över, om man sen gör något vettigt av den spelar kanske ingen roll?
Önska mig lycka till idag, nu drar jag!




En morgon med hela familjen!

Idag är Nisse ledig, men endast för att han jobbar inatt. Nu är han och Engla på väg till dagis och jag plockar undan för fullt inför städningen i eftermiddag. Ska göras det med.
Det är så mysigt att få vakna upp tillsammans och äta frukost.
Nu ska jag snart in i duschen och ta mig till kuratorn på mas. Är faktiskt inte det minsta nervös inför mötet, men jag antar att det kommer när jag sitter där och väntar. Jag har nog inte försökt tänka på det så mycket. Vi människor har en förmåga att förtränga......
Jag uppdaterar efter besöket hur allt har gått och vad vi har kommit fram till.
Undertiden har jag skickat Nisse på lite shoppning till lägenheten. Han ska handla det sista till köket, så att vi kan stryka det från min psyko-gravid-lista, ni vet listan jag gjorde över saker som ska vara klara innan bebisen kommer.
Sen ska vi mötas upp för en lunch. Känns som jag kan behöva det efter mitt möte hos kuratorn. Vad det blir till lunch vet jag inte, sushi kanske?


Mys i soffan!

Fy fasiken, nu är det tungt ska jag tala om. Har placerat mig i soffan och är tänker jag bli hela kvällen.
Jag har varit igång precis hela dagen. Middagen blev god idag. Det blev en pastarätt med kantareller, skogschampinjoner, bacon och gräddsås med en massa parmesan i. Krämigt och gott ska det va. Tror nog att farmor och farfar var nöjda.

Just de. Besöket på vårdcentralen gick bra. Diagnosen som jag själv ställde stämde alldeles utmärkt, Dr Emelie. Jag träffade en fantastiskt bra läkare, som jag personligen tycker det är brist på på vårdcentralen. Min bröstmuskel sitter i kläm men läkaren valde att ta ett EKG med tanke på att jag är hjärtopererad. När det var klart kom läkaren in med svaret och så orolig ut, då säger han Emelie jag är ledsen men jag måste skicka dig till akuten. När han ser att jag håller på att pinka på mig utbrister han i skratt, hahaha nejdå jag bara skoja.
Sen blev jag hemskickad med blandade känslor kan man väl kalla det.
Konstigt nog så har det släppt nu. Där ser man vad oro kan förvärra saker och ting.

Nä hör ni, nu är det väl dags för lite kvällsfika? Te, fullkornsskorpor med ost och marmelad, lite vindruvor och kanske en smoothie om nisse känner sig manad.

Puss och kram!


Precis här stannar jag ikväll.

Vecka 30!


Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Bara 10 veckor kvar tills jag har små fossar att gosa med ♥

Frukost!

Sitter och får i mig lite frukost. Ska snart ner en sväng till vårdcentralen. Min bröstmuskel (enligt min egen diagnos) har låst sig och jag har haft extremt ont i tre dagar och har haft svårt att sova på natten pga detta. Kan kanske vara bra att få en bedömninga av läkaren?
Innan dess ska jag spana efter lite recept, farmor och farfar kommer på middag idag.  Vi får väl se vad vi kan hitta på för gott.


När allt känns bökigt.....

....är det tur att man har någon som tar hand om en.
Idag fick jag naglarna målade av Nisse. Jag når liksom inte riktigt dit själv. Om han är en hejare på att måla vet jag inte precis, men snällt att han försökte=)
Han är även gullig som smörjer mina fötter och mage varje kväll. Handlar kakor till mig och allt annat jag begär. Tror att han har blivit kompis med dem flesta på vårt lilla Ica nu. Han hälsar på folk som jag aldrig har sett, när jag frågar vem var det? säger han bara ah, han/hon jobbar på Ica.
När jag själv masade mig ner en gång så hejade personalen på Engla och tilltalade henne med namn. Jaha?
Hur bökigt det än kan bli så är det inte så dumt att vara höggravis trots allt. Jag uppskattar allt Nisse gör och jag vet att jag är värd var enda liten grej....





KAAAKOOOR!!

Hemma igen från vattengympan. Det var verkligen över all förväntan. Vi blev en härlig grupp med en supergullig barnmorska. Hon höll verkligen inte igen på träningen, nene det var riktig konditionsträning här med mjölksyra och flås. Efteråt fick vi flyta runt med magarna i vädret och bara slappna av till dov musik och levande ljus.  Jag är så glad att jag gick dit och ser verkligen fram emot de fem kommande veckorna.
På vägen hem passade jag på att köra in om Willys och handla. Det åkte ner varor till dagens middag, lite juice, mjölk, och bröd. Ja sånt man behöver. Men F-A-N jag glömde kakor. Bara för det är jag mer sugen än någonsin. Det ska vara Maryland choklad och inget annat, just idag iaf. Har jag inte lärt mig under dessa 30 veckor som gravid att aldrig ha tomt på kakförrådet? Får väl bli en tur ner till Ica sen.....


En treårings spontanitet!

På väg hem från dagis säger Engla spontant jag är skit kissig. Va? Säger jag, vad sa du? Engla upprepar sig stolt och säger efter det mamma, det är ju du som säger så.
Fy skäms på mig!!

Barn gör inte vad man säger, de gör som man själv gör!

Laddar för vattengympa!

Vi försov oss i morse. Självklart vaknar jag kl sex, jättepigg. När Martin cyklar till jobb sjunker jag in i en extremt härlig och djup sömn. Ni vet bara så där gött som man kan somna på morgonen när man somnar om. Halv åtta ringer klockan, stänger av den och nästa gång jag vaknar är kl halv nio. Upp och fixa Engla, mig själv, i med lite frukost och iväg.

Idag är det dags för vattengympa med avslappning. Är så spänd och tycker att det ska bli roligt att komma igång med något. Jag och tjockismagen ska träna tillsammans vid sex tillfällen nu, sen är det bara fyra veckor kvar. Galet!!
Jag fick tag på en gravidbaddräkt, tror nog att det var den sista i hela malmö. Jag ringde till alla HM butiker och till sist hittade jag en i min storlek.




Några minuter senare.

Här sitter jag i lugn och ro och tror att jag har all tid i värden, när det plötsligt kliar på benet.
Jag kanske borde raka dem innan jag ska ner i en basäng med 20 andra gravida?

Ingen maginfluensa, bara förlossningsrädd!

Några timmar senare sitter jag kvar i mitt förbaskade kök och känner efter. Tror faktiskt inte att det blir någon maginfluensa. Vilken tur!! Kan ju faktiskt bara vara så att jag mår dåligt eftersom tarmarna nästan sitter i halsen och alla andra organ är flyttade när man är höggravid. Lilla bebisen lever rövare i magen och hon lyckas vid flera tillfällen få in en riktig kick mitt på urinblåsan, aj!!
Jag har trots min inbillade maginfluensa fått lite gjort idag. Jag har fått iväg några mail och ringt några samtal. Fick tag på kuratorn på mas, ska träffa henne på torsdag. Vi får väl se hur grov förlossningsrädsa hon dömmer mig till.
På sista tiden när jag har drömt om förlossningen har jag faktiskt känt mig väldigt stark, så jag hoppas att det är ett gott tecken.
Jag vet vad jag är rädd för, vilket förmodligen är bra. Då kan man ju börja jobba på det direkt. Det är ju faktiskt inte allt för många veckor kvar.....


Prag höst / vinter 2005, med en liten Engla i magen som nästan precis har börjat växa.

Veckans låt!

Inte finns det någon "ny" låt som tagit mitt hjärta på detta sättet. Jag är väl fast i gamal musik och kan inte tänka mig att det som har gjorts går att överträffa. Men, denna låten gick varm förra året.
J holiday - Crazy love



Magsjuk?

Detta skulle bli en dag som jag såg fram emot. Vi skulle ha hit en tjej som skulle värdera vår lägenhet nu när vi nästan är färdiga med renoveringen. Istället sitter jag här och kämpar med min frukost och känner att det finns en möjlighet att en liten maginfluensa tittar fram.  Kan säga att jag mår ganska illa. Hade lite ont i magen när jag gick och la mig igår, men jag tänkte inte mer på det och sen sov jag gott, tills jag vaknade med samma magont idag.
Halva gänget som vi skulle gå på bio med i helgen var hemma sjuka efter mat på festivalen. Som visade sig vara magsjuka istället. De som var med på bion var sjuka igår, så risken är väl ganska stor att vi får det? Hope not!!
Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu, imorgon börjar ju min vattengympa för gravida och det vill jag inte missa.
Jag håller tummarna att det inte bryter ut, jag återkommer sen.......

Söndag!

Då var det söndag igen! Fy vad veckorna går fort.
Bion igår var jättemysig. Vi blev bara fem, de andra tre var magsjuka efter en måltid på festivalen. Jo, jag tror att jag skippade langosen igår. Kanske inte så bra att riskera att äta där när man är gravid. Det blev en bacon och svamp omelett ala Nisse istället. Hur gott som helst också var vi ganska mätta efter all popcorn och godis på bion. Nickefilmen var bra men ettan är faktiskt bättre.

Idag bjuds det på mat och lek hemma hos farmor och farfar (vi är självinbjudna.)
 

Jag och Engla på väg till bion igår.


Mina naglar är målade i färgen Riga från Mavala.
En fin och diskret rosa färg.

Gårdagens middag!

Rotfrukter i ugnen med honung, fetaost och valnötter, till det hade vi foliebakadlax med en kall senapssås.

Rotfrukter
potatis
morötter
palsternacka
majrova
rödbetor
gullök
vitlök (skivad)
fetaost
valnötter
honung
olivolja
balsamvinäger
provencesalska örter
salt och peppar

sås
turkisk youghurt
stark grovmalen senap
gräslök
salt och peppar

Testa!! En jättegod fredagsmiddag med mycket smaker som sköter sig själv i ugnen. Vi hade lax till men det mesta funkar.




Godmorgon Lördag!

Jaha, då är Nisse på jobb idag med. Vaknade kl åtta av att telefonen ringde. Men förmodligen är det bara ett litet fel, så han kommer väl innom någon timme.
Nu ska jag och Engla äta frukost. Regnet öser ner här och jag tycker att det är jättemysigt.
Idag ska vi gå på bio, Nicke nyfiken 2 blir det. Vi är åtta personer som ska gå, Englas kompis med familj. Sen blir det en langos på festivalen. Ska bli hur kul som helst.
Nu har jag en otålig liten tjej här som drar i mig, frukost och lek kallar.....


Sidoprojekt!

När man närmar sig slutet på renoveringen är det så kul när man kan göra ett par sidoprojekt. Idag har jag och Nisse fått upp hyllor i köket. Blev riktigt bra. Fick tipset i någon inredningstidning för ett bra tag sedan. Vi har även skapat en egen liten kökshörna till Engla i ett hörn mellan kök och hall, då vi har öppen planlösning.


Hyllorna i köket, tyckte att det blev så fint när man sågade ur runt fläkten.


Englas kök. Inte riktigt färdigt, men början till något bra.


Sluta baka psyko!

Vaknade inatt igen av att Nisse var tvungen att rycka ut. Tydligen något problem i Helsingborg. Jag blev lite småsur eftersom idag är vår lediga dag tillsammans. Men det gick fort och Nisse var uppe utan problem i morse.
Jag vaknade först och tänkte överaska sömntutorna med ett bröd, men jag hann inte så långt innan Engla och Nisse var uppe. Där stod vi åtta på morgonen alla tre och bakade bröd.
Klockan tio var mamma här på besök, hon kom lagom till frukosten med nybakat.
Sen underhöll hon Engla några timmar så att jag och Nisse fick lite gjort i köket. Vi håller på med att utöka hyllor i skåpen och lite andra projekt. Kan kanske visa lite senare i ett annat inlägg.
Nu ska det ut och handlas mat till middagen ikväll.




Arga gubbar!

Här sitter jag i köket och smskar i mig ett jätte tunnbröd med räksallad och avocado, gott kan ni tro!
Engla sover lite middag.
Vi har bakat de fantastiska kakorna. Ni måste ju bara göra det. Klicka här för receptet. Gå in på mjuka kakor och leta efter arga gubbar. You gonna love it!!
Men vi fick gå genom eld och vatten för att gemomföra dem, eller ja vatten iaf. Vi saknade en del ingredienser, på väg till Ica ser vi världens svarta moln och ni kan tro att vi var blöta när vi kom hem. Men jag måste ju säga att de var dem värda.
Nu funderar jag starkt på om jag ska slänga ihop en filmjölkslimpa. Fast nä, det kan väl vänta tills ikväll......


Redo att baka.


Gott.


Kanske inte så fina men satan goda. Chokladfyllningen är inte dum.

Planer!

Idag är Engla hemma från dagis. Vi har sovit dåligt inatt så jag lät henne sova ut i morse. På schemat idag står bakning, arga gubbar som jag har hittat i en jättefin matblogg. Ska även försöka hinna baka ett bröd.
Sen blir det Ikea med familjen. Vi har lite småsaker att inhandla, förmodligen slinker det även ner en köttbullsmiddag.

Ha en fin dag ♥


Tre ska bli fyra!

Här hemma har vi det lugnt. Nisse fixade lite kvällsfika till oss, knäckemacka, te och apelsin. Varför är det så gott att äta på kvällen?
Nu sitter jag här och försöker skriva ett inlägg smatidigt som jag inte riktigt kan ta ögonen från Bachelorette, ett program jag himlade ögonen åt och sa va! har de inte lagt ner de skitet än. Jojo, här sitter jag och är helt besatt. Galet vad sånna program är beroendeframkallande. Detta jag har skrivit nu har tagit mig en halvtimme tack vare programmet=) Bara jag hinner klart till So you think you can dance. Det får jag ju bara inte missa, heja Ade!!

Mamma ringde för någon dag sen och sa att en Pippi Långstrump teater skulle komma till stan i December. Hon undrade om hon skulle boka biljetter till oss alla. Ja sa jag utan att tänka. Sen slog det mig, jag kan ju inte gå på teater med en en månaders bebis. Vårt liv är annorlunda om bara någon månad. Vi tre ska bli fyra.
Så det blev biljetter till mamma, Nisse och Engla.
Ganska mysigt för mig att få lite ensamtid med bebisen en kväll.

När jag tittar på Engla undrar jag ibland hur jag ska kunna älska ett barn till. Har jag så mycket kärlek att ge, eftersom jag älskarihjäl Engla? Men sen förstår jag att det föds en ny kärlek med det nya barnet. Och självklart kommer jag att älska det precis lika mycket.
Men just nu är det bara svårt att förstå att en till ska krypa upp till mig i soffan, mysa med mig i sängen, driva mig till vansinne med allt bus och säga jag älskar dig mamma.
Det har ju bara varit Engla i tre år och nu kommer det en till......
Jag längtar så mycket att få lära känna den lilla tjejen i min mage och att få möjligheten till att älska en person till så äkta och så starkt <3


Jag och Engla i Ängelholms djurpark i våras.

Vecka 29!

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Frukostdejt!

Nyss hemkommen från en lång frukostdejt med Challe. Jag var hembjuden på frukost där idag. Vi har haft det jättemysigt med bröd, äggröra, te och en massa prat.
Nu sitter jag i köket och har precis ätit gårdagens rester som smakade precis lika bra idag. Jag rev en halv parmesanost över, nästan=)
Nämen, gör jag inget annat än äter?
Jag har känt mig hängig och trött de sista dagarna, därför har det blivit så dålig fotouppdatering, men jag blir väl piggare snart, vilket förhoppningsvis leder till fler bilder. 
Nu ska jag vila mig lite innan det är dags att hämta Engla. Jag ska även hämta ut ett paket på Ica som kommit, vad kan de va tro.......

Skogens guld!

Idag lagade jag en riktigt god pastarätt. När jag såg middagstipset i morse lagade han nästan det jag tänkt mig idag. Lite lustigt.
Det blev iaf pasta med svampsås.

Sås
kantareller
champinjoner
suchini
vitlök
persilja
grädde
riven parmesan
peppar & salt

Serveras med valfri pasta och riven parmesan.


Vilken dålig bild. Vilken tur att det inte är den som ska ätas=)

Kakkalas och shopping!

Var hos mamma på fika idag. Mormor var där, min moster och min kusin. Trevligt, är inte allt för ofta man träffar dem. Hur som helst så bjöds det på en massa gott som min tokiga mor hade varit uppe och bakat sen sju i morse.
Jag åkte direkt dit efter vårdcentralen. Besöket där var inte allt för upplyftande. Det visade sig att min astma har blivit någon grad svårare. Tydligen så är även de kraftiga hostattackerna ett bevis på det. Jag fick utöka med en ny medicin. Så förhoppningsvis blir det bättre om någon dag. Men tills dess ska jag tycka synd om mig själv, jojo!
Blev lite sympati-för-mig-sjäv-shopping. Va kom jag på det ordet precis? =) Unnade mig koftan från Hugo boss som jag har tittat på ett tag och skor från Nilsons. Känns astman bättre nu? Nej, men jag längtar till det blir höst så jag kan ha mina nya saker på mig....


Kom en halvtimme senare än de andra, vilket resulterar till halva kakor.




Det bästa man har sätter man på bordet.


Blixtrar och dunder!

Vaknade inatt av värsta ovädret. Oh ja jäklar vad det regna, Nisse flög upp för att stänga fönsterna. Sen började det mullra och bara en liten stund efter kom det blixtrar som lös upp hela hemmet. Engla kom in och var rädd, ärligt så tycker även jag att det är lite läskigt. Det är helt sjukt vilka krafter jorden sitter på. Och en dag...... ja vad händer om den släpper lös allt? Har vi inte bara oss själv att skylla? Ja detta är ett helt annat kapittel som jag inte orkar gå in på nu, kanske en annan dag?
Natten för mig blev iaf hemsk efter det. Det ska kissas, drickas, vändas och bökas. Inte nog med det har jag fått hosta och min astma är katastrof. Har fått en tid på vårdcentralen nu på förmiddagen.
Sen bär det av hem till mamsen. Där bjuds det på kaffe och nybakad morotskaka.


Vi får inte glömma att ta hand om vår jord, utan den är det inte mycket med oss.
Krigar vi emot den har vi inte en chans, so make peace!!

Älskar, älskar inte?

Fick hem höstkatalogen för barn från HM. Satt och bläddra igenom den när jag åt min taskiga lunch. Hittade denna fräcka jacka som jag inte riktigt kunde bestämma mig om jag gilla eller inte. Satt och försökte skapa ett par outfits i huvudet och kom fram till att jag faktiskt tyckte om den. Kanske ingen jacka man skickar henne till dagis med men till vardag och fest.
Jodå, jackan blev en älskar och den är beställd=)


En fräck fuskis för de minsta.

Man tager vad man haver!

Hemkommen från affären. Jag handlade på mig saker till två middagar, orkar inte bära på mer nu för tiden. Kommer hem och känner hur magen kurrar lite. Det var ju några timmar sen jag åt. Efter jag har klurat ut det känner jag att jag är riktigt hungrig. Hm, inget hemma. Borde jag inte tänkt på det i affären?
Jag hittade iaf lite skurna grönsaker sen frukosten igår, en burk oliver, en avocado, tunnbröd och lite ost. Sedär! Hade jag inte varit så hungrig hade jag kanske till och med tänkt på att avansera min lilla sallad med pinjenötter.
Skärpning Emelie, inte slarva med lunchen.




Efterrätten glömmer man ju dock inte.....

Veckans låt!

Jag tänkte börja måndagen och förmiddagen lite lugnt. Det blir en STOR favorit, Angie Stone.



Ny vecka, nya tag!

God morgon!
När jag hade lämnat Engla i morse skyndade jag mig hem (så fort det nu går när man vaggar fram) satte på kaffe och bredde mina två knäckemackor för att sätta mig i lugn och ro och titta på middagstipset på nyhetsmorgon. Tror ni inte att hela skiten hänger sig. Snacka om att man blivit äldre när man hänger upp sig på sånna saker=)
Där satt jag med mitt kaffe smått förstörd och svor över tv4.
För övrigt känns det som en bra dag. Jag tänkte att jag skulle ta itu med en del saker idag. Skicka lite brev och ringa några samtal. Får inte glömma att kontakta barnmorskan, eller hennes semester ersättare eftersom jag valt helt fel tid att vara gravid. Alla är ju på semester, skitbra!
Min astma har blivit mycket värre sen jag blev gravid, måste ha lite råd så att jag inte medicinerar ihäl mig själv.
Sen tänkte jag åka och handla lite mat till idag, får bli lax med nypotatis och någon kall sås till det. Alltid lika gott.
Vi hörs igen.....

Lite egen tid!

Nu drar familjen och äter mjukglass..... utom jag som stannar hemma. Jag har sovit så dåligt inatt och därför varit på ett sådär humör, kanske inte den roligaste att umgås med idag.
Nu framåt kvällen har jag haft så himla mycket sammandragningar så jag valde att stanna här och vila mig lite.
Tänkte strax ta ett skönt bad, sen lägga mig och läsa och njuta av tystheten så länge det går.
Men jag måste ju säga att jag är sketsugen på mjukglass så det var stort av mig att kunna säga nej. Men andra sidan så bad jag Nisse att köpa med kakor till mig, eller rättare sagt så hotade jag honom snarare, att om du inte kommer med kakor..... och om de inte inehåller choklad.....
Inte jag, min graviddemon=)


Söndagar, veckans tråkigaste dag!

Diskussionen vid frukostbordet idag blev söndagar. Både jag och Nisse var överens om att det lätt är veckans tråkigaste dag. Visst är det positivt att det är en "ledig" dag och att man har en dag med familjen. Tanken på söndagen känns underbar på lördagen. Att man får vakna tillsammans och umgås. Men när söndagen väl är här så är den så förbaskat tråkig. Söndagen får bli en partypooper dag. Den drar liksom ner en. Man vet att imorgon är det början på veckan och långt kvar tills nästa helg. Finns det något som heter söndagsångest? Jo nu gör det.
Tidigare skulle jag vilja säga att måndagen är veckans jobbigaste dag men på något sätt är måndagen ny vecka och nya tag.
I vilket fall som så tänkte vi införa söndagsmiddagar med familjen. Det innebär att vi bjuder in oss själv eller bjuder hem närstående på middag. Då får man en härlig dag med god mat och trevligt sällskap, ett perfekt slut på veckan.


Min och Nisses första semester tillsammans i Amsterdam 2005. Nä detta är inte Nisse och nä
han är inte riktig, men jag tror att jag är på väg att ge honom en blöt puss=)
När man är på semester är alla dagar Fredagar.


Lördagen....

......började minst sagt lite stressigt.
Vi vaknade av att Nisses telefon ringde halv nio. Det var jobbet som kallade. Nisse har jour denna veckan och det brukar typ aldrig hända något. Men där satt vi tre yrvakna i sängen.
Det var en fin dag och vi hade bestämt sedan tidigare att vi skulle hem till farmor och farfar för att spendera dagen i trädgården.
Så det var bara till att hoppa ur sängen, få i oss lite mat och fixa till oss lite för att sen köra Nisse till jobb. Vi bestämde oss för att jag och Engla skulle åka utan Nisse och att han skulle ta företagsbilen dit när han var klar.
Det blev lite mer än ett åttatimmarspass för Nisse igår=( Men han kom lagom till middagen.
Engla hade sagt under fredagen, vilken tur att det är helg pappa så att alla kan vara tillsammans. Mmmm, visst!

När vi körde hem åkte vi in om coop och handlade lite mys till sommarkrysset. Sen deckade jag och Nisse kl tio.
Det fanns tyvärr ingen tid för att blogga igår och på kvällen fanns det ingen ork.


Godsaker från Coop och plockade plommon från trädgården.

Godis = överaktivitet!

Nu har vi inte ätit "vanligt" godis på ett par veckor utan bara eko godis. Men när man går bort och det står fullt med godsaker så ska självklart även vi äta. Min princip har varit att inte köpa hem. Och det har inte gått någon nöd på oss inte, utan vi har ätit precis lika gott bara att det är dyrare.
Efter all min forskning innom lösgodis och dess innehåll är det faktiskt bevisat att 90% av alla ämnen har hyperaktivitet som biverkning. Inte bara sockert utan alla så kallade E ämne.
Ohhh gha vad det stämmer. Engla har varit helt vild idag. Jag märker en otrolig skillnad idag och de veckorna utan lösgodis.
Go eko!

Vi har haft det jättetrevligt idag. Vi trivs så bra med Ako och Johanna och Engla är ju helt tokkär i Neo deras son.


Skor till hösten!

Dessa två paren från Nilson och HM kommer jag att traska runt i till hösten. De med klackar får dock vänta tills bebisen är ute.
Jag är även ute efter en stor härlig kofta. Har sett en snygg från Hugo Boss som jag vill lägga vantarna på.
Vinterjackan blir en efterlängtad svart dunjacka i lång modell från Burberry.





Smaker av Grekland!

Detta blir dagens första inlägg.
Vi har varit ute och lekt hela förmiddagen och gissa om vi var trötta när vi kom hem. Solen tar verkligen kol på en. Det fick bli en liten fika till lunch, varm mat kändes inte okej i denna värmen. Sen la vi oss för att vila kl ett och vaknade först när Nisse satte nycklarna i dörren kl tre.
Tur att vi fick vilat. Ikväll ska vi hem till ett par vänner som också har barn och ha en galen godiskväll med allt onyttigt ni kan tänka er. Först ska vi ta en tur in om stranden för ett kvällsdopp. Känns som det är de enda som kan hjälpa just nu mot värmen.

Middagen idag blir en absolut hit. Grekisk sallad med pitabröd och hemmagjord tzatziki. Ohhh va gott. Medelhavsmat är det bästa som finns.


Underbara Grekland.

God natt!

Kvällen här hemma har varit lugn. Nisse ha skött tvätten eftersom jag har haft samandragningar hela kvällen. Skum känsla att ha det så tidigt. Eller ja det är ju faktiskt normalt att ha det nu men med Engla kände jag första samandragningen i v 40.  Det är iaf ett täcken på att man ska ta det lugnt.
Engla fick vara uppe lite längre idag eftresom hon är ledig i morgon. Fredagar är vår mysdag då vi hittar på något. Imorgon blir det öppnaförskolan om där är öppet annars bakar vi nog någon god kaka.
Nu har jag precis tagit ett varmt långt bad och fixat mina stackars fötter som släpar runt på mig och mina åtta extrakilo.
Dags att hoppa i bingen. Vi hörs imorgon...


Smidigt, valnötter serverat på bordet/magen.

Mys med mamsen!

Såg precis nu när jag loggade in på bloggen att gårdagens inlägg inte hade publiserats, men nu är det ute. Bättre sent än aldrig.

Idag har jag hafte en heldag med min mamma. Är så mysigt att umgås med henne själv ibland. När vi kan sitta i lugn och ro och bara ha tid för varandra. I vanliga fall träffar jag nästan bara henne med Engla och ev. Nisse och då blir det ju väldigt mycket Engla. Vilket jag är glad för. Mamma är inte bara en underbar mamma utan även en fantastisk mormor.
Vi har spenderat denna soliga dag inne på Nova Lund. Det var väldigt skönt kan jag säga för jag klarar verkligen inte av värmen mer nu.
Vi har tagit det så lugnt idag så, ätit lunch, fikat och tittat i affärer. Jag har valt att sitta på höga stolar när vi åt och jag har inte tittat i en enda leksaksbutik. Måste passa på när inte mitt hjärta är med.
Det blev lite småshopping. Kläder till Engla och Lhea mest. Vi handlade två presenter till Nisse idag. Eftersom han är så dålig på att unna sig. Mamma var så snäll och köpte ett par jättefina chinos till honom och jag köpte ett par ökenkängor (mörkbruna). Det är han värd och snygg till hösten blir han med.

Nu har jag hämtat Engla och Nisse kom precis hem. Idag ska det tvättas. Är så trött idag så jag slarvar lite med maten. Det får bli krögarpytt, stekt ägg, rödbetor och smörstekta morrötter i örter. Det är faktiskt riktigt gott ibland.


Mamma och jag njöt av en himla god meze tallrik.


Bästa mamma!


Blev såklart kaffe och praliner på Khals.


Träna mer! (inlägg från igår som inte kom ut)

Min umgås med dig själv dag gick väl sådär. Jag åkte ut till V hamnen köpte en macka på Espresso house och satte mig på bryggan i solen redo att läsa. Först skulle jag ju bara ringa Stina, eftersom hon skulle på ultraljud idag, sen kom jag på att min kusin har semester, så jag ringde honom och sen ringde jag min andra kusin. Nu var det ju så att det blev ensamtid men det var ju bara för att ingen kunde komma. Fy vad dålig jag är, träna mer Emelie.
Jag åt upp min macka och läste ett par sidor men solen var så het så jag ångrade snabbt att jag gått ut.
Det är detta jag menar med att på hösten har man inget press att ta vara på det fina vädret.
Jag tog en sväng in om Ica och handlade dagens middag, det blev en omelett med stekta kantareller, till det en sallad på nykokta rödbetor. Mmmm, kocken lagade det på nyhetsmorgon imorse och jag var ju bara tvungen......
Det blev bara jag och Nisse vid middagbordet idag. Lilla Engla somnade sött i soffan vid halv fem och hon sover fortfarande. Antar att det är solen och en galen lekdag på dagis.
Nu har Nisse precis serverat mig popcorn och cola. Såg i ett sms av Stina att de ska ha en liten pojke. Grattis min vän!


En trött Engla cyklar hem från dagis.

Sommar!

What to do?
Solen strålar och det är jättevarmt. Kanske inte allt för bra för mig men underbart ändå. Sitter här och funderar på vad jag ska göra idag.
Jag vill så gärna åka hem till Farmor som förmodligen sitter hemma i sin underbara trädgård just nu, men det tar emot eftersom det är ett stort arbete på E6:an och jag kommer förmodligen få stå i kö både dit och hem. Eftersom jag hämtar Engla kl tre vet jag inte om jag hinner det? Man vill ju gärna kunna vara där ett tag.
Jag hade ju kunnat köra runt, men eftersom jag är värdelös på att hitta på vägarna är det väl inget alternativ.
Jag får väl börja med att gå in i en kall dusch och sen får jag ta mig ut någonstans, kanske dricka en kaffe och äta en god macka någonstans till lunch?
Ser ut som det får bli en dag där jag får umgås med mig själv. Vilket kanske är bra eftersom jag är usel på det och blir fort rastlös i mitt eget sällskap.
Ja så får det bli. Nu, dusch!

Vecka 28!

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10-30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


 


3D/4D ultraljud!

Det blev inte så lyckat denna gången heller. Det är en riktig liten buse som ligger i magen. Idag satt hon rakt upp på gumpen med både fötter och händer för ansiktet igen. Men vi fick väl ändå en lite skymt och det ser ut som om hon har ganska stora läppar, får väl se? 
Tyvärr har jag inga bilder att visa upp idag heller. Aja, jag ska inte vara bitter över detta, vi fick ju hälsa på lite också får vi ju se vår tjej när det är dags <3

Nu är det snart dags för So you think you can dance, jag har laddat upp med kakor och vindruvor. Förresten, jag har hittat supergoda kakor från göteborgskex, med havre, choklad och russin. Precis min stil, inte för sött.

 

Natti natti!

Förra veckan bestämde jag och Nisse oss för att det var dags för Engla att somna själv. Vi sitter inne hos henne och läser och pratar lite efter det säger vi godnatt och går ut. Tidigare har vi suttit där tills hon somnat.
Jag måste  säga att det går över förväntan, hon är redan jätteduktig och det första hon säger på morgonen när hon kommer in till oss är jag kunde somna själv. Så hon är nog lite stolt över sig själv och det ska hon verkligen vara min duktiga tjej. Visst hade vi gråt och skrik de första dagarna men det är bara till att rida ut tills barnet förstår rutinen. Inte ska man ge med sig, nene.
Jag tror verkligen att barn mår bra av gränser, rutiner och regler. Blir nog ingen reda annars för de kan inte skapa dem själv. Att klara av föräldrarnas utmaning är nog mycket värt för ett barn.
Anyway, Engla har en favomössa som hon kallar mysse precis som Emil, haha. Nu ska hon sova med den precis som han gör och såhär fann jag henne igår när det blev tyst och jag förstod att hon somnat.


Mammas underbara och duktiga tjej.

Nu drar tidsoptimisten.....

...på ultraljud. Jag är så spänd och kul ska det bli.
Här har jag suttit i lugn och ro och målat naglarna. Ni förstår att en tidsoptimist tror att den har all tid i världen och kan trycka in allt på en timme, jo visst.
Nu är måste jag skynda, vi hörs sen, då förhoppningsvis med en bra bild.




Har på mig min nya jättesöta mammatunika från HM.

Ett nytt försök!

Idag ska vi göra ett nyt försök att se vår bebis. Ska bli så kul och jag hoppas att hon inte har fötter och händer för ansiktet idag. Lägger ut en bild sen om det blir någon bra.
Håll tummarna för oss.

Nu har jag anmält mig till gravidvattengympa. Jag hade en otrolig tur som fick plats, eftersom typ hela Malmö är gravida.  Så om två veckor kör det igång. Där tränar man motion och avslappning. Skönt att röra sig i vatten när man är gravid, man är ju inte så tung under ytan.
I sex veckor ska jag dit, sen är det bara en månad kvar till beräknad förlossning.
Helt galet ju, var tog tiden vägen?

Har försökt att få tag på kuratorn på kk men hon har semester, bara sådär? Nu finns där ingen alls innan den 17 augusti, så jag får göra ett nytt försök då. Än så länge försöker jag stilla min rädsla genom förlossningsböcker.
Tror nog att jag ska lägga fram en såkallad planerad förlossning som förslag till min barnmorska. Tror nog att jag hade känt mig tryggare då. För jag vill verkligen föda på "vanligt" sätt igen.
Min största rädsla inför förlossningen är döden och att jag inte ska kunna ta till mig barnet och bli deprimerad.
Min förra förlossning var väldigt lång och jobbig så jag hade svårt att ta till mig Engla till en början och blev ganska nere ett tag därefter. Jag vill verkligen inte uppleva det igen.
Alla hade sagt till mig att vänta tills du har ditt barn på bröstet vilken kärlek du kommer uppleva. Där låg jag efter 36 timmar trött som bara den med ett barn på bröstet och hade ångest för att jag inte kände som jag hade blivit tillsagd. Jag är så glad för mina nära och kära och Nisse som är en fantastisk pappa, de var en stor hjälp under den tiden. Och det tog inte lång tid sen innan jag verkligen kände en otroligt stark kärlek för Engla.
Men jag tycker att det borde uppmärksammas att man faktiskt kan vara "blank" inför könslor efter en förlossning och att det faktiskt är okej.
Att bli igångsatt med en barnmorska man känner sig trygg med och som känner till mina känslor får mig att känna mig trygg i tankarna.
Vi får se hur det går, som sagt fortsättning följer........

Never stop!

Alltså dessa gravidsymtom. Inte nog med att man påverkas fysiskt. Jag har gått runt här hela dagen och skullat städa. Golven skulle damsugas, badrummet skuras mm. Jag kan säga att inget av detta är gjort. Men tro inte att jag har latat mig för det, nä!
Sen jag blev gravid så ska det fixas och donas. Idag har jag sorterat en massa skåp i köket, garderober i hallen, jag har möblerat om i vårt skafferi och fixat med en stor hög med papper.
Sen jag blev gravid har jag börjat göra listor av vad som MÅSTE vara klart tills bebisen kommer, men ett arbete föder ett annat. Börjar jag torka lite här så ska det torkas där, ska jag sortera på ett ställe så hittar jag en bättre plats för sakerna, där det finns ytterliggare mer saker som måste sorteras och flyttas. Ja ni förstår?
Kom på mig själv idag när jag höll på  i skåpen i köket. Där stod jag, stor som ett hus på en pall med huvudet i skåpet och åt chokladlinser, nästan en hel påse. Charmigt värre!
Känner mig faktiskt  nöjd med min insats idag. Har trots denna störda gravidsymtom gjort saker som skulle gjorts förr eller senare.


Veckans låt!

Denna veckans favorit är inspererad från gårdagen när vi var fast i en bilkö gaaanska länge.
Jag är en tjej med soul djupt in i blodet men jag kan absolut lyssna på det mesta och som sagt igår blev det rock på radion. Inget är då bättre än Queen.
Blev så glad när jag hörde den igår. Påmindes om en extremt rolig studieresa till Amsterdam förra året som jag aldrig kommer glömma. Finns många varma minnen därifrån. Ett av dem är när vi trillar in på en live rock klubb hyfsat runda om fötterna allihop och möts av denna låten.



Back to normal!

Igår gick jag och la mig med lite ångest, eller vad man ska kalla det. Efter fem veckors semester är det ganska tungt att vakna till en jobbig väckarklocka. Trodde jag. Jag slapp vakna av den, istället väckte Engla mig jättepigg en timme innan klockan skulle ringa. Och det är jobbigt.
Men hon kröp upp i vår säng och mös med mig en halvtimme sen gick vi upp.

Det var ganska tungt att lämna på dagis idag. Jag gick in med Engla en stund och när jag märkte att hon började leka så kramade jag om mitt hjärta och gick. Jag kan ju garantera att det var jobbigast för mig, den tramsiga mamman.
Men självklart behöver en treåring dagis efter fem veckor hemma.

Idag har jag en massa saker att fixa hemifrån. Samtal att ringa mm. Tänkte även städa undan allt semesterslarv och försöka läsa lite i min rädd att föda bok.
Det regnar och åskar här så det känns helt okej att bara vara hemma idag.

Nu sitter jag här och har ätit tre knäckemackor, drukit kaffe och funderat på att jag är lycklig att jag är jag, en extremt härlig känsla kan jag säga. Jag mår så bra och älskar livet.
Nu är jag redo att starta dagen.

Dagens shopping!



Blev helt kär i denna klänningen från HM. Var bara tvungen.
Fin till nyår?


Hittade även en mammaskjorta på HM som funkar lika bra utan bebismage. 


Nu blir Engla fin i håret. Hittade även ett par lila tights till henne.


Hittade en jättebra penna på Granit som går att skriva på glas mm, bara
till att torka bort med en våt trasa.


God mat är värd en lång bilkö!

Vi har varit runt på olika ställen hela dagen. Först blev det en burk spackel på Bauhaus som Nisse precis har stått och kladdat upp i ingången till vårt sovrum. Vi ska inte ha någon dörr där. Så vi kastade ut den och listorna för att få en större och luftigare känsla i rummet eftersom dörren går inåt. Vi ska sätta upp ett vitt tjockt tyg i stället som man man kan dra för. Tror nog att det blir bra.
Nu skickade jag ner den stackaren till Ica, eftersom jag fick ett akut fruktsug. Som det kan bli.
Blev även en hel del shopping på Nova idag. Lägger ut det om en stund.
Sen tyckte vi att vi kunde köra in om farmor och farfar och äta eftersom det ändå var på vägen. Vi bjöd in oss själv på god mat och hemmabakad paj.
Men tror ni inte att det var kaos på motorvägen? Jodå där satt vi. Men Engla sov och vi roade oss med gamla rock klassiker på radion.


Här satt vi.


Lite uttråkad.


Men en låt med Guns n roses piggar upp.

Lördagens dejt!

Gårdagen var jättebra. Mormor var hemma med Engla medans jag och Nisse var ute och svira. Det blev tapas på La roche. Mmm vilken god mat vi åt. Heta vitlöksscampi, calamares, vitlöksbröd, vitlökschampinjoner och sparris. Ser ni den röda tråden? VITLÖK! Nisse drack ett glas rött och jag min stackare satt och doppade brödet i den heta oljan och vinet som räkorna kokat i. Sketsugen på vin.
Sen blev det bio. Ice age 3d. Den var riktigt rolig och det var verkligen en upplevelse att se den i 3d, fastän att jag hoppats på att det skulle sticka ut lite till.
Jag och Nisse hade otroligt roligt tillsammans igår. Det är så härligt och viktigt att skratta tillsammans.
Allt hade gått bra här hemma. Det blir alltid lite tokigt när Engla och mormor är tillsammans. Men när Engla får barn ska jag också bli en tokmormor.

Nu sitter jag här fortfarande i mitt nattlinne. Vi har inte gjort något alls av dagen. Börja känna mig lite rastlös. Men vi har nog bestämt oss för att göra lite nytta på Bauhaus och lite onytta på Nova. Ikväll blir det middag och lite fix i hemmet.


På biografen i går i snygga 3d brillor.

Blev bara två bilder under dagen....

...för jag somnade i solstolen.
Och ni anar inte vad skönt det var. Efter en stund i solen drog jag in den i skuggan under ett jätteträd. Drog en filt över mig och somnade. När jag vaknade låg Nisse i en likadan solstol och sov han med, annars var det tomt. Engla och farmor hade tagit en promenad och farfar hade gått in. Där låg vi.......

Nu är det dags att fixa sig för kvällen. Jag ser redan menyn framför mig och vet nästan precis vad jag ska äta. Det blir iaf heta tigerräkor i olja och vitlök, till det blir det vitlöksbröd och något mer..... Vad gott jag kommer dofta ikväll.  


Lunchen idag.


Tupplur i trädgården. Blev nog även lite fulsömn, ni vet när man sover så djupt
att man rycker och nästan dreglar. Kändes som jag sov så hårt iaf=)

Sol sol sol!

Solen strålar och mina sommarkänslor är tillbaka. När vi vakade i morse tänkte vi ta oss till Bauhaus och Mobilia men så fort vi kom utanför porten ångrade vi oss fort.
Vi åkte och köpte en stor köttbit och en massa grönsaker till en stor härlig sallad. Nu sitter vi i farmor och farfars trädgård, är mätta och belåtna efter grillningen och bara njuter av solen.
Dagar som denna kan jag inte få nog av.
Snart blir det kaffe och kakor.


Igår var sista dagen på Englas semester. På måndag blirdet dagis som vanligt. Nisse har redan jobbat en vecka. Tycker faktiskt att det är skönt att komma tillbaka til vardagen. Man behöver vardagen för att uppskatta semestern och semestern för att uppskatta vardagen, ja ni förstår, det ena föder det andra.

Ikväll ska mormor passa Engla. Jag och Nisse ska ut och äta tapas och titta på Ice age 3 3D. Skoj ska det bli. Vi har bokat parkettplats, är man tjock och gravid ska man se till att få plats.

Tyvärr blir det inga bilder nu eftersom jag inte har kamerasladden med mig, jag skulle ju bara gå i affärer idag, ha!


Dagen!

Vad denna dagen har gått fort.  Tycer inte att jag har gjort speciellt mycket men tiden har bara runnit iväg. Emilia var här imorse med färska frallor och käka frukost med oss mysigt värre. Sen tog vi en sväng ner på lekan och vidare till affären för att handla lite fredagsmys.
När Nisse kom hem tog jag en tupplur, trött som man är. Men han skulle iväg igen för att spela poker.
Då gjorde jag och Engla mat som vi skulle bjuda Challe på.
Kl 22 deckade Engla i soffan (hon skulle också vara med på tjejkväll) och jag och Challe såg filmen Holiday, en riktig feelgood movie också är ju Jude Law något av det snyggaste som finns (i den filmen iaf.)
Nu sitter jag framför datan och väntar på att Nisse kommer hem och förhoppningsvis med vinst.


Emilia och Engla räknar fingrar tror jag.

'
Challe och Engla läser. De tycker så mycket om varandra, det gör mig
så glad ♥


Mitt nya ecotänk funkar ju bra. Man kan hitta mycket gott.

RSS 2.0