Gott nytt år!

Här är förberedelserna i full gång. Vi är nyduschade och nästan påklädda. Jag tror att jag har listat ut mitt klädproblem. Det blir en svart klänning med dragkedja i ryggen (vilket är smidigt när man ammar) då kan man ju bara dra upp en bit och sen dra ner ena sidan, ja ni fattar. Till blir det leopard strumpisar eller spetsleggins. Som sagt jag är inte kädd än så det kan ändras. Spänningen fortsätter i morgon, haha!

Idag ska vi som sagt vara hos mina svärföräldrar. Personligen tycker jag att nyår är väldigt överskattat och jag föredrar god mat och dryck, nära och kära, sällskapsspel och lite raketer mer än en massa fest.

PÅ kvällens meny hittar vi

Avokadopaj med räkor, löjrom, rödlök och dill

Oxfile med potatisgratäng, svampsås, heta körsbärstomater och herr kuvert som jag kallar det

Vit choklad mousse med marinerade bär

Jag önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år



Nu ska du ut!

Här springer jag rundor och plockar ner de sista julsakerna. När julafton är över vill jag liksom bara ha bort allt. Då är ju höjdpunkten nådd. Och finns det något värre än att vakna upp dagen efter nyår och sen en massa julpynt? Då är det ju nystart.
Däremot ska jag packa upp julen lite tidigare nästa år, så man får njuta av det riktigt länge.

På tvn är det förkväll. Det är väl ett mysigt program? Idag är nyår i centrum och just nu lagar de en massa smaskig mat. Vår nyårsmeny blir nog också riktigt bra, men mer om det i morgon. Däremot har jag lite klädångest. Jag vill ju ha en fin klänning men samtidigt vill jag ha ett praktiskt ammningsplagg. Inte så fint att dra upp klänningen hos svärföräldrarna när det ska ammas. Jag får suga på den karamellen lite till.

Här bredvid mig ligger en liten Lhea och viftar på sina armar och ben som aldrig förr. Samtidigt andas hon som om hon sprungit några mil. Emellanåt hör man en svag röst som gör små gulliga läten, aguuu och auuu. När jag tittar på henne så ler hon sitt största leende och visar sin lilla smilegrop. Gissa om jag smälter ♥


Ha en fin kväll!


Gott slut!

Den näst sista dagen på året har jag och mamma firat med en semla.  Jag blev så sugen på det för någon dag sen och eftersom min underbara mamma snappar upp allt jag säger och försöker uppfylla det, kom hon med semlor i morse ♥ Ja, Nisse och Engla, där finns vars en till er med. Om inte kylskåpsmonsterna invaderar förståss, hihi!!
Det är nog inte tid för semlor nu väl? Men finns det så är det ju bara till att tacka och äta upp.
Det har kommit så otroligt vackert väder till skåneland, kallt och klart. Just the way i like it! Jag och Lhea tänkte ta en lång promenad innan vi hämtar Engla.

Alltså fattar ni vad mycket skit jag har stoppat i mig nu under jul. Som många andra gottegrisar har jag tryckt i mig både det ena och det andra. Nejdå inga lagom mängder heller, det är ju bara jul en gång om året hör jag mig själv säga varje dag mellan den 29 november och den 31 december. December månad är fettcellernas månad.
Man ska kunna äta vad man vill, för en del av livets goda är faktiskt god mat och dryck, men ät lagom om rör dig mer än vad du stoppar i dig. Det låter väl som en sund diet? Inte för att jag följt det under jul, men nu på måndag då jävlar, hahaha.



VårNytt!

Nu har HM kommit ut med lite nya snygga vårkläder. Här är ett par av mina favoriter.



Min julafton!

Nu tänker jag inte vara dryg och dra hela dagen. Jag bjuder på det hela i en lagom sammanfattning.

Vi var som sagt hos oss i år. Alla bidrog med något till julbordet och vi fick ihop ett riktigt bra julbord också ska jag be att få tala om. Detta året gjorde vi så att vi satta bara fram det "kalla" först för att sen ta fram den varma maten. Tidigare har vi satt fram allt på en och samma gång. Det nya sättet var mycket bättre. Dels så har vi ett par kräsna jäklar i vår släkt som inte äter sill, host host=) som faktiskt var illa tvungna att äta lite nu när det andra inte var framme. Också äter man mycket längre när man delar upp det. Annars tar det flera dagar att laga och typ tio minuter att äta upp.

Vi fick fina paketer och jag och Engla satt med stora högar som vanligt. Haha, de två bortskämda. Men va fasen, jag har en mamma som tycker om att både shoppa och ge och Engla har en mamma med samma intresse, så varför inte?
Denna julen var lite speciell eftersom Engla var så duktig och lämnade sina nappar till tomten. Hon hade packat dem i en liten påse, knytit ett rött band runt och lagt dem under granen. Mammas duktiga tjej. När kvällen sen kom kan jag ju säga att Engla var något förstörd. Hon ville ju ha sina nappar tillbaka. Men nu har det gått fyra dagar och hon klarar det så bra. Jag slutar aldrig att förvånas och jag är så stolt över min tjej ♥
Det största problemet ligger nog hos föräldrarna tror jag. Det är nog vi som är för lata och mesiga för att ta itu med saker ibland. Tror nog inte man ska tänka så mycket ibland utan bara göra. Visst ett barn blir redo för diverse saker någon gång men det är föräldranas ansvar att hjälpa dem på vägen.
Så då fick jag ju sagt det.

Hoppas ni alla fick en härleg julafton med mycket kärlek!



Engla bjöd Tomten både på en kram och sina nappar.


Tre dagars julfirande!

Pust! Nu är vi hemma efter en massa julfirande. Man ska ju försöka hinna träffa alla nära och kära under denna fina högtid. Gemenskapen är det som gör julen speciell för mig. Okej maten med såklart=)

Igår var vi hemma hos min pappa. Det är inte ofta vi ses men det är så underbart när vi väl kommer dit. Engla är verkligen morfars lilla ögonsten och hon bara avgudar honom, precis som jag gjorde när jag var liten. Är det inte något speciellt med flickor och deras pappor? Pappas syrra, faster Cecilia var där också. De har nyligen fått kontakt och då även jag. Hon och hennes man är proffs fotografer, de var här i söndags och fotade oss (familjen) foto som vi gav pappa igår. Även vi fick en hel bunte och hjälp vad fina de blev. Nu kan jag fixa till min fotovägg i sovrummet.

Idag var vi hemma hos Nisses syrra och firade. Kusin Aria var hos sin pappa på julafton så henne ville vi ju träffa och ge paket. Vi har mumsat i oss en förträfflig middag idag. Hel kyckling med en massa rotfrukter och pestosås, så nu är vi fulla och goa i magen. Varför äter man så mycket mer än vad som rymmer? Det slår aldrig fel, efter varje jul har jag alltid lust att kasta ut mitt kylskåp.

Själva julafton var vi här hemma men det berättar jag om i morgon. Nu ska jag mysa ner mig i soffan.

Puss & kram!


 


Sletna kläder och babybjörn

Japp så får det bli ibland. Min lilla tjej har inte velat sova något idag. Hon har närmare bestämt sovit en halvtimme sen 7.30 i morse. Efter alla misslyckade nattningsförsök åker babybjörnen fram. Nu står vi här vid köksfönstet och dansar till Peter Jöbacks julskiva. Den verkar minsann gå hem, hihi! Jul jul strålande jul spelas i högtalarna, snön faller utanför och Lheas andetag blir tyngre och tyngre och jag ser hennes övertrötta ögonlock falla. Denna vackra högtid är här och mina ögon fylls av tårar. Det är små vackra stunder som denna då man ska stanna upp och ta vara på ögonblicket ♥

 


Less is more!

Här sitter jag och mumsar i mig pepparkakor och dricker en stor kopp kaffe (har föresten börjat dricka kaffe och äta mjölkprodukter igen, en dag hade Lhea inte ont i magen mer, bara sådär.) Hon har precis somnat och jag njuter av min egen tid och denna kalla men fina vinterdag. Jag har inte fattat att det faktiskt är julafton om tre dagar. Shit vad jag ska hinna göra mycket. Jag har en julklapp kvar att handla, det ska göras julgodis, vi ska bygga ett pepparkakshus och julmaten ska lagas. Vi brukar ha knytkalas på julafton vilket jag tycker är ganska mysigt också slipper en stå för allt. Julen är trots allt så mycket mer än bara stress. Jag brukar göra brunkål, jag älskar min brunkål=) I år ska vi vara här hemma, skönt för oss att slippa ge oss ut nu när vi har lillfisen. De små har ju trots allt mest ro hemma. Men de andra dagarna är vi bortbjudna vilket även det är väldigt uppskattat.
Nä hörni, dags för mig att ta itu med disken man vet aldrig hur länge de små liven sover.



En present till mig från Engla och Nisse. Man behöver inte en massa
pengar för att visa uppskattning. Allt man behöver är kärlek, fantasi
och lite lego ♥


Till Tomten!

Högst upp på min önskelista i år finns två fina saker från Iittala.



Röd Aalto ljuslykta


Vit Aalto vas

 


Vågar man....

tro på en vit jul?

Nu har det snöat i hela landet i flera dagar. Det är kallt som bara den och det är bara fem dagar kvar till julafton. Sist jag fick uppleva en vit jul var när jag var barn och fast än att julafton är underbar som den är så är det verkligen något extra när det faller stora vita flingor utanför.
Så snälla Gud om du läser bloggar, låt snön ligga kvar iaf till efter julafton.



Svininfluensa eller RS virus?

Söndagen den 13/12 kl 14.00 tar vi tempen igen på Lhea som då har 38,8. Vi skulle ju återkomma till sjukhuset om hon fick feber närmare 39 grader. Det var bara att ringa hit min snälla mamma igen och ta sig till akuten. Där träffar vi samma överläkare igen som tar sig en snabb titt på henne, beslutar sig för att hon ska få sig en alvedon, åka hem och återkomma om febern inte ger med sig.


Söndagen den 13/12 kl 01.30, temp 39,2.
Shit!! Mamma kom än en gång och vi ger oss i väg ut i den kyliga natten. Väl på akuten är Lhea väldigt påverkad av febern. Hennes ögon är helt blanka nästan som om att det inte finns någon där bakom. Min lilla bebis som har gjort sina redan stora ögon ännu större när man har pratat med henne var som borta. Hon bara hängede i sin pappas trygga famn. Vi träffade en underbar läkare som gar henne en alvedon till och la in henne på avdelningen.

Jag har aldrig stött på så mycket underbar personal på ett och samma ställe. Snacka om att det var rätt människor på rätt ställe. De var så duktiga och uppmärksamma på Lhea och jag som helt knäckt och oroliga mamma fick ett otroligt stöd. Jag bröt ihop nere på labb då Lhea skulle stickas för sådär fjärde gången. När det stack till spände hon sin lilla kropp, hennes mungipor drogs neråt för att sen brista ut i gråt. ♥ Det gör så ont i hjärtat, vi skulle inte ens behövt vara där, ett så litet barn ska inte vara sjukt!!
Ett par timmar senare knackade det på dörren och in steg en medelålders dam med väldigt nätt röst. Hon presenterade sig, satte sig på en stol vi min säng och sa, jag är kurator här, hur mår du? Hahaha, snacka om att mitt sammanbrott nera på labb hade spritt sig.

När proverna var analyserade hängdes det plötsligt en skyllt på dörren där det stod infekterat, what? Och helt plötsligt var alla maskerade som kom in. Vi misstänker svininfluensan sa de. Så nya prover togs både för influensan och RS viruset.

Onsdagen den 16/12 blev vi utskrivna. Då hade Lhea nästan varit feberfri ett dygn och ingen svinis var det heller. Det var en helt vanlig virusinfektion som kom i från storasyster Engla.

Lördagen den 19/12 fortfarande ingen feber. Vi har precis kunnat påbörja vårt julmys och förhoppningvis kan vi fortsätta så utan en massa baciller för nu har vi fått nog!

Tack Nisse för att du är lugn när jag inte klarar av att vara det. Och tack snälla mormor och farfar som finns där när vi behöver det!!

 


Snö!

Nu snackar vi jul! Det snöar stora vita flinger där ute och det är helt vitt över allt. Idag har vi varit på vellingeblomman och tittat på tomteland och köpt gran. Nu på kvällen har vi klätt den och bara myst. Om snön ligger kvar imorgon är det jag och Engla som drar på oss våra varmaste kläder och springer ut och tokbusar tills vi inte känner våra kroppar längre. Sen ska vi in och göra en kopp rykande varm choklad med grädde och marshmallows. Det är livet de och jag bara älskar det...

Ett bra tips från mig till dig som ammar!

Jag har aldrig haft problem med att amma offentligt. Under den perioden man som kvinna är ammandes är inte brösten bröst, de är mat! Visst har det hänt att bebisen har släppt bröstet helt plötsligt och visat det för ett antal människor som inte alls bryr sig (men det känns som om att de bryr sig.) När jag som nybliven mamma för drygt tre år sen skulle amma offentligt första gången tyckte jag att det var jobbigt. Jag hade inte hunnit skaffa en amningsbehå och allt kändes bara obekvämt. Tills jag fick tipset att använda en tröja med knäppning framtill. Och gud vad mycket lättare det blev. Det var bara till att knäppa upp utan att dra upp hela tröjan. Så mitt extremt bra tips är att skaffa dig en massa fina tröjor med knappar och en mjuk och skön amningsbehå. Då kan man faktiskt njuta av amningsstunden ute utan en massa bök.





De senaste dagarna har vait bland de värsta i mitt liv. Tänkte att jag skulle dela med mig av det när det finns tid för det!


Mammas lilla groda <3

Här avlöser vi varandra för fullt. Precis när jag och Engla känner oss bra så börjar vi söndagen med att lilla Lhea har feber. Det var bara till att masa sig iväg till barnakuten tidigt i morse. Tack mamma för att du kom hit och såg efter lilla Engla, vad skulle vi gjort utan dig. Väl på akuten blev Lhea undersökt av överläkaren som lyfte, tryckte, klämde och kände på ett smått stressat sätt, sen sa han att hon såg jättefin ut och att hon bara har en vanlig virusinfektion och att hon dock kan ha lite feber så att vi blir av med skiten nån gång. Seriöst, nu har vi varit sjuka här hemma non stop sen Lhea kom!!!! Ghaaa!!!
Vi fick iaf åka hem, så länge hon äter bra vilket hon gör och så länge hon inte får feber upp mot en 39 grader så är det ingen fara.

Nu sitter jag och äter min välförtjänta frukost, det är  till och med så att jag funderar på att stoppa i mig en lussebulle eller två som vi bakade igår, det är ju faktiskt Lucia och allt!

Ha en mysig dag!



Redo för mys!

Hej kära läsare ♥

Min morgon började med hemmaspa. Ska väl kanske tilllägga att begreppet spa numera betyder duscha. Men jag hann faktiskt med lite lyxiga saker också som att fixa fötterna, skrubba mig och smörja mig. Tänka sig vad mycket man hinner med när de andra i familjen sover.


Nu äntligen mår vi lite bättre här hemma. Lhea är fortfarande snorig, Engla hostar och snorar som ett helt vanligt dagisbarn i vintertid och jag, (ja nu ska jag minsann tycka synd om mig själv) har varit så dålig. Jag har knappt kunnat sitta upp på ett par dagar. Jag har snorat och rosslat och sovit och pustat, men nu är jag bättre. Tur är ju det för i helgen blir det en massa mys. Vi är bjudana på middag, det ska bakas, vi har en lite hemlig fotografering på gång, det blir luciamys också ska ju tredje ljuset tändas. Men nu är det fredag vilket betyder godis och idol här hemma. Vem vinner? Jag kan faktiskt inte bestämma mig. När Calle sjunger säger jag Calle ska vinna. Sen sjunger Erik och då säger jag Erik ska vinna. Båda gångerna jag säger det så menar jag det. Båda två är riktigt grymma. Kan vara den bästa finalen någonsin i idol.


Med tanke på mitt förra inlägg!

Titta vad Nisse och Engla kom hem med idag från affären. Jag sken upp som ett barn på julafton när jag såg denna jättelåda full med de små goda tomtarna. Detta kan nog vara världens bästa ide.




Jag älskar...

...de röd och vita små tomtarna! Ja, jag kan nog ät hur många som helst.
Tänk vad julskum kan ställa till det för en.



Vi komma vi komma från pepparkakeland!

Här hemma lever fortfarande bacillerna jäkel. Engla har fått feber, Lhea är fortfarande snorig och jag har ont i halsen. Men inget kan stoppa oss från pepparkaksbak och adventsfika denna söndag. Det har hostats och snorats lite i degen så det är kanske inga pepparkakor vi bjuder på, men de blev inte speciellt fina. Huvudsaken man har kul sägs det och det har vi ju =)




 


Jul jul strålande jul!

Vad vore julen utan ett par söta julstrumpor att dra på fötterna?



Haha, lägg märke till min fläck på tröjan. Det är nog inte bröstmjölk,
känns som det är en bit i från, höhö. Men kanske lite vatten?

Baciller på besök!

Som rubriken lyder har vi en förkylld Engla här hemma. Hon har en hemsk hosta, det visslar i hennes luftrör och hon låter stopp i hela huvudet när hon pratar. Engla tycker mycket om sin lillasyster. Hon brukar klappa henne på huvudet och säga med sin nättaste och pipigaste röst heeeeej lilla gumman. Mitt i all kärlek lägger Engla av en nys som duschar hela Lhea i ansiktet, vilket resulterar till en förkylld bebis. Hon har lite förhöjd temp men ingen feber dock. Orolig som man är har jag nästan tempen fastklistrad i handen och använder den flitigt. De små ska ju inte få feber under de två första månaderna. Lhea har redan gjort sitt första besök på barnakuten men förhoppningsvis slipper vi åka dit igen. Till alla er som inte har sett Lhea än beror på att vi har baciller på besök....

Vad gömmer sig i kartongen?

 

Kanske ett par skor?

 

 


10 favoriter till jul!

Allt mysigt julljus som lyser upp så fint och som är så tacksamt efter gråa november.

Clementiner

Pink lady äpple är som bäst nu till jul

Lussebullar

Pepparkakor

Hemmagjort julgodis

Brunkål, herregud jag börjar längta redan i februari. (Men det måste vara hemmagjord)


Glögg


Gemenskap


Att få uppleva lyckan i sina barns ögon när julen är här ♥


Mys i stugan!

Här sitter jag i soffan och käkar kolasnören, ja sådana man åt på barnkalas när man var liten. Jag har i alla fall inte någon kolasnörtävling och det är inte jag som köpt dem, men likt förbannat är det jag som sitter och äter upp dem. Hur som helst så är jag på jättebra humör idag. Jag har fått på lite smink i fejan, vilket gör att man känner sig lite piggare. Jag har haft något annat på mig än min morgonrock, jag har varken glömt deodoranden eller tandborstningen och det viktigaste av allt, jag har varit ute. Det blev en lång promenad med söta Johanna och vagnarna med två sovande barn i, vi avslutade med en smaskig lunch.
Nu har jag tänt ljus i huset och julbelysningen skiner upp fint i våra fönster. Finns det något bättre sätt att ta vara på denna mörka tiden än att hamstar på sig en massa ljus och se till att använda dem flitigt.

RSS 2.0