Myskväll!

Nu ska jag och Nisse ha en myskväll. Har laddat upp med film och godsaker framför tv.
Tyvärr har man varken ork eller tid till sånt när man inte har semester.  Efter jobb är Engla i centrum och alla måsten som mat, lek mm. När Engla sover är man ganska trött också har man lite av sitt eget att fixa.
Som jag njuter av semestern....




Middagen idag!

Mmmmm, vilken god mat jag lagade idag. Lätt och gott, det gillar vi.
Citron och rosmarin kyckling med sallad och tzatziki. (Gjorde även lite ris till Engla.)

Kyckling.
Bryn i smör, rapsolja och rosmarin
Lägg i en braspanna med smör, citron, rosmarin, salt och peppar
In i ugnen ca 25 min 225 grader

Sallad.
Babyspenat, paprika, tomat, avocado, pinjenötter, parmesanost, olivolja, balsamvinäger och salt.

Tzatziki.
Turkiskyoghurt, riven gurka, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar.


Österlen, en av Sveriges stoltheter!

Dagen spenderade vi på Österlen, en liten bit förbi Ystad. Vi var och käkade lunch på Olof och Viktor, passade även på att shoppa lite i deras gårdsbutik.
På väg till stranden i Ystad stannade vi och köpte jordgubbar, gurka och tomater, odlat bara en liten bit där ifrån. Ni vet gurkor som smakar gurka inte bara vatten. Gott!
Det har inte varit så soligt idag, men varmt som bara den, 28 grader. Men när vi kom till stranden öppnade himlen sig så vi fick njuta av strålande sol, gött va?

Mina fötter har svullnat av värmen. När jag var gravid med Engla under sommaren hade jag storlek 41 i skor (kan ju säga att jag inte har det annars). Men då hade jag ju också bara 3 veckor kvar till förlossning, det har jag ju inte nu. Kom igen hur ska detta sluta?

Nu har vi precis ätit och Nisse har varit helt underbar och städat hela hemmet, just nu är han och Engla inne i badrummet och skurar det. ♥
Här ligger jag med benen högt i soffan och är allmänt gravid med tjocka fötter, aja.


Uteserveringen på Olof och Viktor.


Cheesecake och maräng/citron tårta, nä båda var inte mina=)


Lite shopping, gott bröd, päron och valnötsmarmelad, rött ekologiskt te.


Njuter på stranden.

Honey!

Erykah Badu är en artist som med jämna mellanrum går varm i mina högtalare. Hörde låten Honey av en slump på radion. Jag har inte hört den låten på ett år och blev påmind om hur mycket jag älskar den. Av hennes röst blir jag varm i hela kroppen. Hon är så cool.
Detta blir veckans låt för mig sen får jag hitta en anna att tjata ut=) men det brukar inte bli några probelm, musik är mitt liv.



Ordspråk!

Den enda människan du kan ändra på är dig själv.

En dag på Ven!

Vilken dag! Jag har totalt dödat min stackars gravida kropp=) Jag tror lixom att jag klarar av precis samma tempo som innan. Idag har jag, mamma,Engla och Nisse cyklat runt Ven. Ett av mina absoluta favorit ställen här i Sverige. Det är som att komma till ett underbart Bullerbyn samhälle. Fina idylliska hus, mycket grönt och små fina gårdar.
Vi har stannat och ätit på mitt favo cafe Pumpans, där serveras mycket ekologiskt och närodlat och de har det absolut godaste kaffe jag druckit, precis nymalt och pressat. Mmmmmm!
Det har även badats en del, i det fortfarande kalla vattnet. Men det är bara så uppfriskande och någon badkruka har jag aldrig varit.
Vi kommer återvända till Ven fler gånger denna sommaren men då utan cykel=)
Nu är vi hemma, Engla har verkligen deckat vilket jag också gör snart.


Durumbröd med getost, mandlar och honung


Jag fick vila mig en del.


Ser ni lastbilen, någon på Ven som ska få det fint.


Hejdå Ven för denna gången.

Sommarens första...

Vi har haft en helt underbar dag. Började i parken med massa god fika. Engla och Nisse lekte medans jag solade mig och lyssnade på sommarpratarna, som för mig är en del av sommaren. Sen åkte vi hem och sov två timmar och åt mat.
Vi kom hem för ett par timmar sedan, vi har nämligen tagit årets första dopp i havet (i Sverige.) Det var riktigt härligt, och vet ni vad? Det finns inget så bra som svensk sommar.

Pratade med Stina innan. Eftersom hon för tillfället är bosatt i Spanien blir det inte så ofta, men det är alltid så kul att prata med henne. Saknar henne så.


Ser ut som vi dansar, men jag tror Nisse fota lite tidigt bara, innan vi hitta rätt pose=)






Nöjda efter kvällsdoppet.


En sak som kan förstöra de vackra dagarna!

Har precis ätit en god frukost på balkongen. Solen skiner och vi ska till parken idag och ha picknick. Ändå är det något som gör att jag inte kan njuta, det stora besväret heter POLLEN och jag hatar det. Trots medicin mår jag piss, Nisse är likadan. Så det mest sagda ordet på sommaren är prosit. Men jag får trösta mig med att jag hade mått ännu värre utan medicin.
 
Nu ska vi ner i affären och försöka få ihop till en liten picknick.


En hungrig liten Engla som precis har slutat med välling på morgonen.

Trött...

Är hemma nu efter en lång härlig dag i solen. Vi har spenderat dagen hos farmor och farfar i trädgården. Engla har badat och lekt en massa. På kvällen åt vi räkor och Jythes mumsiga avocadoröra på kex med rödlök, dill och löjrom, mmmmm!
Min mage känns tung nu tycker jag och jag förstår inte hur detta ska sluta, jag är ju bara i v 22, pust! För att klaga lite till så har jag fått stora problem med ryggen. Så då har jag fått det sagt.
Solen ska skina imorgon med så vi får se vad som står på schemat. Ganska skönt att inte ha planer ibland.
Filmen vi såg igår, de misstänkta va asbra=) Se den om ni har missat den, men det var väl bara jag som hade gjort det, hehe.


Min dag!

Första semesterdagen som var varm och härlig har jag spenderat på Ikea. Jo det är sant, kan ni tänka er. Inget mer varuhus för mig under semestern. Jag skulle ha tag på en ram, slutar med att jag handlar för typ 1000 kr och glömmer ramen. Är det inte typiskt Ikea? Finns alltid saker man behöver.
Vi hade iaf en mysig dag och lunch blev det med. Sen åkte vi till toys r us för att handla paketen vi lovade Engla nu när hon har varit så duktig och tagit kåvepenin i 10 dagar. Fy!

I morgon ska vi hem till farmor och farfar för att hänga i deras trädgård och få upp den jättestora poolen vi har köpt dit, ssshhyyy!!! Får se hur glada dem blir...
På kvällen ska vi käka räkor där, mmm vad det är gott.

Nä nu hoppar jag i soffan, vi ska se De misstänkta. Ska tydligen vara en riktigt smart och bra film. Ja jag vet att den är gammal och att de flesta säger, VA HAR DU INTE SETT DEN? Nej det har jag inte, men nu ska jag.

Puss och Kram!





Hela min outfit är från HM förutom väskan som är köpt på Cypern, klockan Calvin Klein herrmodell, armband Thomas Sabo. 


Underbara Challe glad som vanligt.


Två hungriga.


Till minne av...

Motowngalan 1983.

Michael Jackson död!

Var uppe med tuppen i morsen. Vaknade tidigt tänkte gå upp och göra mig en kopp kaffe, läsa morgontidningen och titta på nyhetsmorgon i lugn och ro. Detta möttes jag av i dörren.


Jag blev helt ställd. Nu sitter jag här och lipar IGEN medans jag lyssnar på Billie Jean i hörlurarna för att inte väcka familjen. Denna man har gjort så mycket för mig och allt för musikkulturen. Med hans musik kan jag färdas många år bak med så otroligt starka känslor och upplevelser. Jag har alla hans skivor och har avgudat honom i alla år. Visst han må har varit en aning knäpp om man nu ska lyssna på alla anklagelser men jag tänker inte blanda ihop "honom" och den musik han har levererat till oss alla.
Jag sörjer med hela världens fans ♥


Nä nu har det nog börjat spåra ur!

Går in i v 22 idag. Har inte riktigt haft något sug efter saker tidigare eller känt att jag måste äta något speciellt. Men nu..... fy jag vill bara ha kakor. Jag hade bara kunnat äta  kakor tills bebisen kom ut. Jag liknade typ en flodhäst när jag var gravid med Engla och jag lovade mig själv att inte se ut så denna gången. Detta funkar ju bra tänkte jag, tills jag ville ha alla kakor i hela världen.



När nisse kom hem från jobb idag hade han med sig en liten present. Det kom som en liten överraskning eftersom jag inte anade något. Jag blev jätteglad, thank you darling!!

Nu har vi handlat mat, ny dammsugare, städat och bäddat rent det är så gött att lägga sig nyducshad i nybäddade satinlakan.
Nu har vi semester, wiiii!!




Tack Nisse för mitt nya smycke till armbandet.

Vänner!

Sitter och lyssnar på Malin Åkerman som sommarpratar i P1. Tårarna rinner ner från kinden utan att jag egentligen märker det. Sen säger jag högt till mig själv. Nä jag sitter inte här och gråter.
Hon valde att spela låten Girls just wanna have fun, en låt som tar mig tillbaka till mina lite tidigare år. När jag och mina vänner hängde på högstadiediscot Carita. Vi dansade oss trötta till denna låten med många fler.
Jag har haft så många underbara stunder med mina vänner och jag har så mycket att tänka tillbaka till. Så många skratt, bråk och tårar. Jag kunde inte haft mer perfekta stunder.
Nu sitter jag här och är nästan tvåbarns mamma, shit vart tog tiden vägen.
Ibland var det bara så lätt  att vara ung. Livet lekte. Inget var förevigt och det spelade ingen roll. Man levde mycket mer i nuet när man var yngre. En väldigt härlig känsla.

Men jag ska absolut inte sticka under stolen att livets goda kommer med åren, oj nu pratar jag som jag vore hur gammal som helst. Men å andra sidan har jag varit med om ganska mycket för min ålder.
Att bilda familj och ta ansvar för sitt eget är det bästa jag har gjort och det blir bara bättre och bättre.
Men jag vill aldrig tappa förmågan att ta mig tillbaka till mina härliga och fria år i ungdomen där dagen utan planer var i centrum.

Stina är min äldsta vän som jag delar så mycket med. Hon är också gravid nu, ska ha sin lilla bebis en månad efter mig. Så kul! Denna underbara människan är den roligaste jag känner, ingen kan få mig att skratta som hon. Jag hade kunnat sitta och vara sentimental i flera dagar över allt vi gjort och varit med om tillsammans.
Jag älskar dig och kan inte tänka mig att spendera mitt liv utan att ha dig i det. ♥

Charlene är en helt underbar vän som jag fann lite senare i livet (jag var nog 19). Det sägs  ju att de vänner man får senare i livet är de vänner man väljer själv. De som verkligen passar en. Challe är den mest underbara människa jag känner och ska vara gudmor till lilla Lhea i magen. Det säger allt. Challe tar fram det bästa hos mig. I love you Challe. ♥

Dessa två tjejerna har hela mitt hjärta utöver min familj och min mamma. Jag är stolt över att få vara er vän och jag önskar alla vänner som er!

Bilder  kommer lite senare ikväll, då jag inte har så många på denna datorn!


Välkommen Torsdag!

God morgon! Har precis ätit en god frukost i soffan med Engla och tittat på Madicken. Våra tokiga rutiner har inte blivit bättre. Får se om det är lönt att ställa det rätt under semestern. Sista arbetsdagen för Nisse idag sen är det semester i 4 veckor=)
Nu ska vi snart gå ut och leka lite, jag har en frisk liten flicka med massa spring i benen. Sen ska vi städa som vanligt som vi gör på torsdagar för att kunna njuta av helgen ordentligt.
Vi får nog även ta en runda och handla mat, börjar bli tomt.


Jag kan inte få nog av skor, inte ens till Engla. Några av favoriterna.

The last one standing!

Fy för, upptäckte nyss att mina blommor kryllar av pyttesmå gråa spindelliknande sjur, härligt!
Och jag som har skrytit om hur gröna fingrar jag trott jag haft. Visst!
Jag och Nisse fick panik, storstads människor som vi är hatar vi allt som kryper. Det tog inte många sekunder innan allt hade åkt ut med krukorna. Olivträd, smultron, jordgubbar, persilja och tomater. Jag är faktiskt ledsen över mina växter och arg på de j*vla djuren.
En blomma som överlevde var min pelagonia som jag har fått från min kära svärmor, det är en kvinna med gröna fingrar däremot.
Nu har jag gått runt som en galning här hemma och sprutat såpa och vatten på allt som är grönt=) Fick veta att det var bra.
Nu har jag lagt ner mitt växtprojekt och ska göra som jag alltid gjort innan, förlita mig på Ikeablommor.


Den enda överlevande

Lunch/middagstips!

Gårdagens middag blev min lunch idag. Jag försöker laga mycket vegetariskt här hemma. Har stort intresse för både miljön och djur (inte klokt hur vi lever på resurser vi inte har.)
Men vegetarisk mat är mycket god. Igår blev det en indisk linsgryta med ris och youghurt. Smaskigt!

1 burk krossade tomater
1/2 burk vatten
1 grönsaksbuljong
1 1/2 dl gröna lnser
1 gul lök
1 röd paprika
kanel
spiskummin
koriander
Russin

Fräs lök och paprika i olja och kryddor
Koka allt i en kastrull tills linserna är mjuka
Tillsätt russin de sista minuterna
Servera med ris och youghurt (turkisk elle grekisk 10%

Tips: Vi köper typ billigt utländskt ris (basmati) på Möllan det heter habib. Det är så gott och slår verkligen "vanligt" ris. Koka med mycket smör och salt.



Fika på balkan!

Det är ju så underbart väder. Mamma kom förbi med bullar och jordgubbar. Alltid uppskattat med besök när man tvingas vara inne. Engla mår mycket bättre idag, hon vaknade upp utan feber, wii!! Nu har va bara två dagar kvar på kåvepeninen. Kan det kanske bli en runda ute i solen imorgon? Hoppas!!
En dag kvar till semestern, på måndag bär det av till underbara Ven.


Fint till flickrummet

Tidningsshoppare som Engla redan är vore det bra att ha något att samla alla hennes tidningar i. Hittade en jättegullig sak på Tusen tyger.


Jag vill också se sol!

Solen är i Malmö, förhoppningsvis för att stanna, iaf under vår semester. Please!
Nu har Engla somnat den stackaren. Hon har fortfarande feber och är så förkyld att mamma och pappa låter likadant=)
Nu tänkte jag passa på att sätta mig på balkongen och påbörja en ny bok, Kärlek hur fan gör man?
Vi har köpt hem en massa Risifrutti och Mannafrutti eftersom det är lätt för Engla att äta nu när hon är sjuk, vem tror ni äter dem? Jo jag. Är inte alls mycket för fabrikatmat fyllda med socker annars. Hmm kanske mina gravidsmaklökar som talar? För sånna finns=)
Tänkte att jag skulle gå ut en sväng när Nisse kommer hem, paketet har kommit med mina Decleor produkter.
Det ska hämtas, också ska jag försöka få i mig luft och sol som varar ända tills i morgon eftermiddag tills Nisse kommer hem och jag kan gå ut igen.



Ord jag känner starkt för!

Att gå runt och oroa sig är som att betala av på ett lån, som man ännu inte har tagit.
Dessa ord läste jag i en underbar blogg Stina-Lee 

Jag har alltid varit en människa som är ganska rädd av mig. Jag har kallat det att jag älskar livet för mycket, tills jag kom på att jag glömmer att leva fullt ut för att jag är rädd för dess konsekvenser.
Inte blev det lättare när Engla kom. Plötsligt hade jag en till att "skydda".
De senaste åren har allt varit mycket bättre och jag njuter mycket mer av livet, för det finns väl inget värre än att behöva säga, tänk om jag hade.....

Rädd och ledsen!

I Sydsvenskan idag, i B delen hittar ni en artikel som gjorde mig väldigt ledsen och upprörd. Kanske blev känslan förstärkt eftersom jag själv ska föda om drygt 18 veckor.
En kvinna här i Malmö dog efter förlossning på MAS. En fullt frisk kvinna som födde i ett av världens säkraste länder.
Kvinnan fick en kraftig blödning och på väg till op stannade hennes hjärta. (om jag har förstått det rätt.)
Detta var hennes åttonde barn.
Mina tankar går till hennes familj.

Mina tårar rann ner för kinderna när jag satt och läste. Dels för sorgen till denna familjen och någonstans kan jag inte förstå hur det kan bli så olyckligt. Föda barn är något som ska vara så otroligt och förväntansfullt. En lycka som ska delas av föräldrarna.
Jag blev påmind om vad kroppen faktiskt får gå igenom under en förlossning.
Jag ringde Nisse gråtandes och hörde mig själv säga, jag vill inte föda. Tack för att du lugnade ner mig.

Nu sitter jag här och tittar ner på min mage och kan inte undgå att tänka att självklart klarar jag detta, jag längtar ju så efter Lhea. Och ärligt talat jag har ju inte så mycket till val, hon ska ju ut.
Jag får lita på kroppens krafter, min egen styrka och vilja, Nisses stöd och personalens kompetens. Det viktiga är att jobba med och inte emot.
Det är många kvinnor som föder varje dag och vi bor faktiskt i ett av de bästa länderna att föda barn i, men det betyder inte att jag kommer sluta frukta....


Förståndig kärlek!

Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra ♥

Jag idag!




Det fick bli mammaklänningen från HM (Varför står jag så med foten?)


Mitt nya nagellack, från Chanel orange fizz

Natten har varit lång och jobbig. Engla har haft jättehög feber och varit dålig i magen. Nisse har vabbat idag för jag hade en massa viktiga ärenden i stan.
Nu har jag nästan precis kommit hem och tänkte snart sätta igång med maten. Lax med nypotatis och örtagårdssås står på menyn. Lätt och gott.
Nu vaknar Engla ska ta hand om min lilla sjukling.

Titta vad kul, smutstrans!

Denna bilden är så sann, TYVÄRR!!
Som småbarnsförälder är det så lätt att fastna i "smutstrans". Jag som tycker att jag har varit duktig med att ta hand om mig och kunna variera mammaliv med Emelie.
Så såg jag denna bilden i Vi föräldrar och kom plötsligt ihåg det första året med Engla, nä jag var nog inte så glamourös trots allt....
Hur ska det nu bli med två?


En sjuk liten Engla.....igen!

Morgonen startade med ett besök på jourläkarcentralen igen..... för att sedan fortsätta med barnakuten.
Stackars lilla Engla. Trots kåvepenin mot halsfluss har det lilla livet fått 40 graders feber, inget kul inte. De misstänkte att hon hade blivit felbehandlad, men det visade sig att hon har fått en virusinfektion utöver sin halsfluss.
Nu ska vi avvakta i tre dagar och har inte febern gett sig så ska vi återkomma. Jag blir så trött... Också tycker jag så synd om Engla.
Hoppas hon är frisk till semestern.

När Engla sov passade jag på att vila en stund jag med, sen tog jag en tur till Mobilia och shoppade lite.
I påsarna fanns det:

Mammakläder från H&M, två par mysbyxor och en klänning

Ansiktskräm och ögonkräm till Nisse=)
Två filmer till Engla och ett Fiffihus, klart att hon ska ha det när hon är så duktig hos doktorn
En film till mig och Nisse, De misstänkta
Ett Chanel nagellack till mig

Till middag idag blev det ryggbiff och grönpepparsmör med en stor härlig sallad till.
Jag är helt fast på Marabous nya choklad Sommar med frystorkade jordgubbar i, det är bara så gott.
Tack för de tipset Jythe.




En dejt och rester från igår

Idag har vi varit och lekt på en jättefin lekpark, eller Nisse och Engla har lekt medans jag har suttit på bänken och varit gravid.
Magen börjar kännas ganska tung och ryggen värker. Tror att bebisen är så stor nu att hon lyckas sparka ganska hårt på de olika organen. Not very nice.
Så där satt jag på bänken och vinkade när de kom ihåg mig=)
På vägen hem började Engla bli trött och när vi kom hem gick hon raka vägen in i vår säng och bäddade ner sig själv. Ett litet tag senare var där tyst, tror ni inte den lilla busen sov?
Hon börjar likna sin trötta pappa. Precis så gjorde han när han var liten.

Jag och Nisse fick en liten lunch dejt själva. Det var så tyst och lugnt i köket där vi satt och åt midsommarrester. Skönt att få kvalitetstid men jag måste säga att något saknas när inte Engla är där.

Nä, nu ska jag hoppa ner i sängen hos Engla och mysa lite.




God morgon!

Vaknade och var så trött i morse. Gick upp och åt en stor och god frukost.
Skit också allt är ju stängt idag. Vad onödigt, vi som ville shoppa lite idag. Vi får väl spara pengarna tills i morgon då=)
Då får man väl hitta på något annat, synd bara att det inte är så bra väder. Idag ska det ätas rester, lite stekt nypotatis, sill, ägg, gräddfil och gräslök. Smaskigt, men sen får det vänta ett år till nästa gång.
Jag hade det verkligen jättemysigt igår, tack för det alla! ♥

Tänkte uppdatera mitt Thomas Sabo armband som jag har fått av Nisse och Engla.





                               
Ett L för Lhea, med det får vänta tills hon kommer.

Glad midsommar!



Kanske inte det roligaste vädret, men solen tittade fram en stund så vi kunde njuta lite i farmor och farfars underbara trädgård.
Nu har vi precis kommit hem och vi är så trötta. Har haft en jättetrevlig dag med massa god mat.




Engla och pappa




Engla och farmor


Farfar fick också prova kransen=)


Vad kan vi kvinnor inte få för mycket av?

Skor!
Kolla in dessa snyggingar från Mulberry och Faith.




så sant!

Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.



Underbara Decleor!

Mina favorit produkter. Beställde precis dag och nattkräm, såg att det var tomt i badrumsskåpet.



                          

God morgon ösregn!

Idag var det bara att trampa i stövlarna och på med regnkläderna när vi skulle till dagis. Men med min vanliga otur hade det slutat regna när vi kom ut. I vanliga fall hade jag blivit glad för det men nu var jag så varm efter all bekymmer med regnkläderna så nu ville jag bara att det skulle regna.

Idag ska jag bara vara hemma och vara vuxen. Jag ska inte titta på barnkanalen eller nåon Pippi film, jag ska inte bygga samma pussel 17 gånger, inte leka att jag är en skrikande bebis med Engla som min mamma och jag ska inte läsa barnböcker. Nä idag ska jag vara vuxen. Äta en lång frukost och läsa tidningen.
Sen ska jag städa och förbereda middag, det blir vegetarisk lasagne idag, gott!




Redo för regnet!


Sol och jordgubbsplanter!

Idag vaknade jag och Engla 9.30. Vi har fått helt tokiga rutiner nu när Engla har varit hemma från dagis. Hur ska det då bli under semestern?
Solen strålade och Engla är mycket bättre nu. Så vi tog en promenad till lekparken och vidare till Paletten för att handla jordgubbsplanter.
Sen gick vi hem och plantera och smaskade på pannkakor. En riktig mysdag med min älskling!
I morgon blir det dagis igen.
Nu ska jag åka hem till Challe och bara vara. Är så skönt att bara komma ifrån ibland. Har alltid så kul med Challe, hon ska vara gudmor till Lhea♥
Vänner är verkligen något jag värdesätter, jag mår så bra med mina vänner. Puss på er allihop!!













Middagstips!

Gjorde pannkakor idag. När jag hade stekt dem på ena sidan och vänt dem la jag i västerbottenost, svartpeppar och bladspenat, sen vek jag den dubbel och lät spenaten bli mjuk och osten smälta. Det var supergott.

Recept på pannkakssmet

6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl (gärna siktat dinkel)
2 ägg
salt

Ät och njut!

Så deprimerande!



Onsdag

behagligt mest soligt

Natt: 10°C  Dag: 18°C

Söndag

delvis soligt några få skurar

Natt: 10°C  Dag: 18°C

Torsdag

vind molnigt på morgonen lätta skurar på morgonen

Natt: 13°C  Dag: 19°C

Måndag

delvis molnigt

Natt: 10°C  Dag: 21°C

Fredag

mest molnigt skurar på kvällen

Natt: 11°C  Dag: 17°C

Tisdag

molnigt på morgonen

Natt: 12°C  Dag: 19°C

Lördag

minskande molnighet några få skurar

Natt: 11°C  Dag: 16°C


Malmö några dagar fram

RUS, mycket mer än en reklamlåt!

Ni känner säkert igen låten från IQ reklamen med massa fulla människor. En bra reklam med passande låttext.
Jag själv älskar den.
Framförd av Lill Lindfors, skriven av en genialisk man Peps Persson.

Seriestart för Lipstick Jungle!

Sitter i soffan och slöar! Också fick jag syn på tv, något som genast gjorde mig piggare, Lipstick jungle börjar igen den 6 Juli, missa inte denna fantastiskt underhållande serie.
Har dock hört att den inte alls gick hem i USA och att de inte spelade in så många säsonger.....


come to mama





Man kan ju alltid önska sig i förlossningspresent?

En sista dag inne!

Idag vaknade Engla upp utan feber. Vad skönt. Kåvenpenin är nog världens bästa medicin. Förhoppningsvis kan hon gå till dagis i morgon och jag kan börja bli människa igen, har inte sett ljus på ett tag känns det som.
Igår var mamma och Mats här. Vi fixade med soffan, åt pizza och jordgubbar. Vi beställde en familjepizza eftersom vi var 4 vuxna och ett barn. Jag har aldrig sett något liknande. Hur mycket vi än åt så blev den inte mindre och fy vad god den va.
Gissa vad det blir til lunch idag, pizza kanske?
Idag kommer Englas farmor och farfar på besök, jag tänkte bjuda på något lätt att äta, får väl se vad man kan få till.
Förresten har det hänt något med min blogg, jag vet att man inte kan se alla bilder, ska sätta mig ner och titta på det ikväll. Förhoppningsvis är det fixat tills imorgon.


En enorm gyrospizza


Engla och mormor skalar jordgubbar


Tack älskade mamma för de fina blommorna

Sommarfint!




         



                 


 

                

Hittade dessa underbara saker på www.ljuvating.com och www.madamepetite.se

En liten tur till vårdcentralen.

Idag är det fjärde dygnet som Engla har feber. Det blev ett besök på vårdcentralen som slutade med halsfluss. Stackars lilla tjej som behöver ta det otroligt äckliga Kåvepenin i 10 dagar.
Nu kommer soffan till oss snart, ska bli så skönt, slippa hänga i sängen hela dagen nu när Engla är sjuk. Skönt med lite variation. Sen blir det pizza. Alltid en god och snabb utväg dock inte för ofta.
Jag har inte så myckt att skriva eftersom mitt liv har stått stilla sen i fredags. Jag måste komma ut. Tänkte iaf åka och handla lite mat ikväll.



Alla med halsfluss får äta glass


Plåster och en fin ring fick Engla av den gulliga sköterskan

Söta små måsten!








            

Jag behöver ett snabbt och lätt middagstips!

Tänkte vara så duktig idag och baka pizza. Nu när vi ändå bara är hemma. Tror ni inte att alla tre somnar och vaknar typ nu!
Där rök den pizzan. Jag är inte ett jättefan av snabbmat vill därför komma på något snabbt och gott att laga nu!


Ett perfekt litet mellis!



A-fil med rivet äpple och kanel, mums!

Utryckning till faster Caroline!

Igår kväll fick Nisse ett samtal från sin söta syster. Hon hade slarvat bort sina nycklar och stod utanför dörren med Englas kusin Aria som är sju månader.
Det blev utryckning för oss. Engla var jättepigg igår och mådde hur bra som helst men inatt har febern tilltagit och idag mår hon jättedåligt =(. Då blir man bara så ledsen.
Det får bli ytterligare en innedag idag, kanske jag lyckas smita ner på gården, läsa lite och njuta av solen.
Jag vill så gärna hitta en bra restresa till min söta vän Stina. Hon finns i Spanien och är också gravid, bara en månad efter mig. Jag saknar henne jättemycket.
Familjen har semeter om bara två veckor, wiii!! Tänkte att vi skulle se om vi kommer över något bra.
Annars har vi ganska mycket planer här i Sverige. Det ska inte underskattas.


Engla och kusin Aria leker!


Kärleksmums!

Hur underhåller man ett sjukt barn som är otålig för hon inte kan gå ut men har energi till 1000? Jo man bakar!


Jag på väg ut till affären efter nästan en hel dag inne.


Mmmmm vad gott med gasyr


Visst en till som hittade ut i köket för att smaka...... I smyg

Varför har män så svårt för att be om hjälp?



Detta hade ju gått så mycket lättare om jag hade tryckt ner plankan. Jag vet någon som kommer ha kramp i benet ikväll.

Fredagsmys blev läkarbesök!

Igår kväll satt vi på jourläkarcentralen med Engla. Tur att det var årets lugnaste dag där. Englas feber steg ganska kraftigt på 4 timmar trots både Ipren och Alvedon. Hysterisk som jag är tyckte jag det var bäst att kolla upp det. Känns bättre att åka istället för att säga, vi skulle åkt!
Vad jag har hört ska barn alltid svara på febernedsättande. Det gick bra hos doktorn och förmodligen är det en vanlig virusinfektion. Det var den fredagen.
Idag mår Engla bättre men hon har fortfarande feber. Helt otroligt vad barn orkar fast de är sjuka. Jag har midre energi än henne. Jag tror hon är hög på Ipren=)
Nu läggs det golv i hemmet, Nisse har kommit halvvägs redan, så det blir klart idag. Wee!



Dagens middag!



En macka med tunna skivor gårdsskinka, pepparrot och tomat, fil med kellogs och en kopp grönt te är bara fel en fredag.
Engla fick feber i em, jag känner mig lite halvdålig och Nisse kom hem sent eftersom han handlade golv efter jobb.
Denna helgen kommer jag nog inte lämna sängen mycket. Vi har ingen soffa, den har Challe köpt och vår nya kommer först på måndag. Lagom tills vårt nya golv är lagt.
Det blir nog för oss sjuklingar att krypa ner under täcket, lyssna på regnet och titta på film. Undrar hur många Pippifilmer vi hinner se på typ 72 timmar=)

Ha en mysig helg allihop!

Kvar att göra i lägenheten!

Lägga golv i vardagsrummet

Nya dörrar

Golvlister
Blandare till badet


Att inhandla

Sängbord
Hyllor till köket
Tavetlister till vardagsrummet
Hylla till sovrummet 






 


Morgonmys i sängen!

Fredagar är min och Englas gemensamma lediga dag. Idag vaknade vi halv 9 (ska tilllägga att det är sent.)
Det verkligen tokregnar ute. Det är så mysigt ute, när man är inne då sålart.
Vi börgade morgonen med välling och kaffe i sängen. Idag har jag bestämt mig för att vi bara ska vara hemma och mysa tillsammans.
Det är dags att städa badrummet, det tycker Engla är jätteroligt att hjälpa till med. Nii vet barn, vatten, plaska går alltid ihop.
Ikväll blir det fredagsmys!
Nu tänkt jag beställa lite varor på Mossagården. De har jättebra ekologiska varor till hyfsade priser.
Kolla gärna
www.mossagarden.se



Två morgontrötta!


Sportlunch och skönhetsbibeln!

Ultraljudet idag gick jättebra. Allt såg bra ut, det var överläkaren i egen hög person som gjorde undersökningen. Vi fick även se vår lilla Lhea en gång till. Alltid lika kul och jag blir alltid lika förvånad över att det växer ett liv i mig.
I dag har vi städat och tvättat, vi gör det på torsdagar, det är så skönt att ha det avklarat inför helgen.
Helgen som kommer ska vi lägga golv i vardagsrummet, nu närmar vi oss verkligen ett färdigt hem. Det bara måste vara klart tills bebisen kommer.
På tal om det blir man helt störd när man är gravid. Jag gör inget annat än städar, fixar, planerar , oroar mig för saker mm.... listan är lång käns det som.
Ikväll fick jag ett gravid med Engla återfall. Jag blev sugen på sportlunch (chokladet ni vet?!) Jag åt ett sånt om dagen under hela min graviditet med Engla kanske därför jag såg ut som en flodhäst=)
Nisse fick iaf springa ner i ösregnet och handla ett sånt till mig, tack!
Tror föresten att jag börjar känna av min foglossning. Så just nu är det ju jättesynd om mig.
Ska unna mig en bok som jag har läst om i Elle interiör,

Skönhetsbibeln
.
Den ska handla om allt som angår kvinnor. Inte bara begränsat till vad vi har i badrumsskåpet, och helst ska ha där. Massor med kloka och goda råd, samt kortisar om skönhetshistoria..
Jag längtar efter att få läsa denna bok.




Uppdatering på vår bugaboo vagn!

Tänkte inhandla lite nytt till vagnen Engla hade. En klassisk svart bugaboo vagn.
Vi ska byta lite färger på åkpåse mm. Denna gånen blir det rött.









En onödig detalj men ett måste.


En ståbräda till Engla.



















Går in i v 20 idag!

Sitter här i min ensamhet, äter frukost och funderara. Det är galet vad tiden går fort. Idag går jag in i graviditets v 20 av 40. Det betyder att jag har gått halva tiden och om lika lång tid ska jag föda. En känsla som inte är sådär jätteskön. Väldigt speciell men inte skön.
Tur att det är något helt underbart som kommer ur en. 
Tror faktiskt att jag är lite rädd för att föda igen. Men jag vet också att kroppen sköter det så bra och när det händer finns det precis inte så mycket att göra åt det.
Kommer ihåg att efter förlossningen med Engla sa jag ALDRIG MER! Undra om dessa orden kommer i kapp mig om sådär drygt 20 veckor?
Idag ska vi på nytt ul. Fosterhjärtat ska undersökas, detta görs med rutin eftersom jag själv är hjärtopererad. Håll tummarna att allt är bra.






Sommarfest och loppis!

Sommarfesten på dagis blev lyckad, där var hur många barn som helst med sina föräldrar och alla hade fika med sig. Vi satt på gräset medan barnen sjöng, tyvärr kom vi 10 minuter försent så lilla Engla ville inte vara med och sjunga. Jag är så himla dålig på att passa tider och inte blir det väl lättare med 2 barn?
Inne på dagis fanns det en mysig loppis. Jag har aldrig handlat begagnade kläder tidigare, men jag hittade några riktiga fynd, 5 plagg för 50 spänn.
Nästa vecka ska jag ta upp Englas bebiskläder från källaren, Ska sortera, tvätta och hänga in tills Lhea kommer. Jag har sparat så mycket fint, tycker det ska bli kul att kunna använda dem igen.

Mina loppisfynd:








Godnatt!!

Tänkvärda ord

Sluta sakna det du inte får och börja uppskatta det du har!

Med detta menar jag absolut inte att man ska sluta efterstäva.

Trött efter natten!

Igår kväll var jag ute och åt med ett gäng gamla arbetskamrater. Trevligt! Vi käka planka på Mando.
Kvällen gick och sällskapet blev gladare och gladare. Det är faktiskt ganska roligt att vara nykter bland fulla människor. Man upplever verkligen saker och ting på helt andra sätt. Men visst, handen på hjärtat hade det varit gott med en öl och hot shots =).
I morse när jag vakna (blev väckt) kl 07.00 mådde jag så bra och kände mig nästan lite skadeglad åt gänget som förmodligen haft bättre mornar, hehe.
Men jag måste säga att vara gravid tar på krafterna, att komma hem vid ett har gjort att jag är så trött idag. Sitter vid köksbordet och kan knappt hålla ögonen öppna, tror faktiskt att jag ska vila mig en timme, vilken tur att jag har den möjligheten.
Tack alla för igår jag hade mycket roligt!
I eftermiddag har de sommarfest på dagis. Jag tänkte göra egna hamburgare till oss. Var och handlade i morse och gissa vad som slank ner i korgen. Jo, världens bästa ost. Västerbotten!
Så ikväll blir det cheeseburgare.




Nu tänkte jag lägga huvudet på kudden en stund.

God morgon mina vänner!

Just nu sitter jag och försöker stressa i mig min goda frukost som inehåller, macka, fil med färska jordgubbar i och kaffe, samtidigt som jag försöker få ihop ett inlägg.
Snart ska jag hem till min söta vänn Challe. Jag ska ta en titt på hennes nya lägenhet och sen ska vi till ikea.
Jag ska shoppa lite inredning till våra garderober, har blivit lite förändring nu när Nisse har byggt en STOR garderob till mig=)
Sen ska jag hem och göra det jag tycker mest om, inreda!
Idag är Engla på utflyckt för första gången med dagis. Mamma som man är så oroar jag mig jättemycket och inbillar mig en massa sake som kan hända.
Men visst är det roligt för henne, bara jag som är så tramsig.
Min kamera har föresten gått i sönder, hm? Nisse får fixa när han kommer hem. Förmodligen är det bara något som är löjligt lätt.
Tyvärr kunde jag inte fota min goda frukost så det får bli två sköna bilder på Engla från Mallorca.




Sådär ser jag ut när jag försöker vara arg.

Ha en underbar dag!

Ultraljud!

I morse var vi på ultraljud. Jag var så nervös.
Men där låg den lilla bebisen och var jättelivlig, den sparkade hur mycket som helst. Har inte kännt så mycket fosterrörelser men jag har moderkakan i framvägg så det är ju inte så konstigt.
Barnmorskan sa att den såg helt perfekt ut, jag fick förlossningsdatum den 4 november och denna gången håller jag tummarna att jag inte går över tiden. Den får gärna komma en vecka tidigare.
Ska jag berätta en hemlis? Vi ska ha en liten flicka till och hon ska heta Lhea.

Im back!

Efter en härlig vecka på Mallis är jag tillbaka i stan. Kom hem i lördags men har varit helt för trött för att göra något alls. Har bara myst med min familj. Vi har haft det varmt och skönt med mycket sol, bad och en massa bus. Jag har inte haft en lugn stund, men så är det väl med barn? Var får de all energi ifrån?
Hur bra man än har det är det alltid lika skönt att komma hem. Tvätta sina kläder, byta rent i sängen och krypa ner.
Jag är nog väldigt hemmakär och tur är väl det!
Vi har ätit fantastiskt god mat, riktig spansk tapas (en stor favorit), riktigt bra fiskrestauranger med de godaste räkorna och bläckfisken jag har smakat, mmmm.
Jag har verkligen förälskat mig i Mallorca så det får bli en resa dit nästa år igen, då med familjen.
Visst ha jag haft stor hjälp av min underbara mamma men det är verkligen inte samma sak. Jag saknade Nisse pisse när jag var där.
Också kom jag på att fy vad jobbigt det hade varit att vara ensamstående. Jag har verkligen varit helt slut.


Fantastiskt goda spökchips som uppskattades precis lika mycket av mig som av Engla.


Var på marknad igår och shoppade sommarens godis, i love it!

RSS 2.0