Att blogga om sina barn!

När jag satt i väntrummet hos barnmorskan i morse (nej jag är inte gravid igen) så läste jag en artikel i en tidning (vi föräldrar tror jag bestämt att det var) som låg och väntade på mig så fint. Jag var där en halvtimme tidigt vilket inte är dåligt för en halvstressad mamma och världens största tidsoptimist som allt för ofta kommer minst tio minuter försent med andan i halsen.

Skitsamma, jag läste en artikel. Där gämförde dem hur våra barn har det i vissa situationer och hur vi hade det. En rubrik var just blogg.

När våra barn växer upp och blir tonåringar kommer de att undra varför det finns en massa bilder på dem på nätet som de själva inte har valt att lägga ut. De  kommer att undra varför mamma/pappa var så besatta över att blogga om varje liten bajskorv. De kommer att smälla med dörren och skrika, ni förstör mitt liiiiiv. Tills de en dag växer upp och faktiskt kanske uppskattar mammas/pappas intresse och goda mening.
Vi däremot får bläddra i album som sprakar när man öppnar dem, med jättesmå foto på oss själva när vi badar i en balja på sommaren eller sitter på golvet i fula kläder i ett murrigt rum.
Ganska skönt kan jag tycka, hade jag verkligen velat ha min barndom på nätet?

Själv är jag inte överrens med mig själv hur jag vill göra. Jag har lagt ut bilder på mina barn men försöker tänka mig för. Varje gång jag lägger ut en bild så känns det lite i magen. Det är min otroligt starka magkänsla som talar till mig tror jag och jag litar på den, det ska man göra. Jag tycker inte illa om folk som bombar bloggen med bilder på sina barn eftersom var och en har sin magkänsla och tycke.
Men sen säger jag emot mig själv lite. För jag tycker det är roligt att blogga men eftersom mitt liv inte inefattar så mycket mer än mina barn så har jag ju inte så mycket att blogga om, hm! Jag tycker såhär att antingen kör man banan ut eller så skiter man i det. Lätt kan man tycka, det svåra är att bestämma sig för vad.

Vad har ni för åsikter?


Här kastas inget!

Står och bakar en kaka till födelsedagsfirandet imorgon. Jag pressade morrötter till juice i vår centrefug och använde mig av köttet till kakan. Svårt att gissa vad det blir för något att smaska på till kaffet.



Vi klarade oss inte den här gången heller!

Igår fick Lhea sitt femmånaders vaccin och liksom förra gången fick hon feber efter. Denna gången verkar febern vara lite argare, den vill inte riktigt släppa. Hon är ganska gnällig och hon nöjer sig inte med sängen. Så här springer vi och kör vagnen i cirklar och från rum till rum.

Själv har jag precis gett mig på en storstädning, nu har jag bara moppen kvar. Det är ju som ett helt träningspass att städa. Fy vilken dålig kondis tänker ni? Och ja det kan hända men jag städar också i rekordfart. Så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt (utan att vara slarvig,) gärna med en arm eftersom på den andra sitter lillfisen. För en sak  är då säker, att har man ett litet barn så gör man allt med en hand. Att ha båda händerna fria är ju nästan samma frihetskänsla som en hel partykväll ute.

Jag satt kvar!

Jag satt kvar vid köksbordet och datorn enda tills Nisse kom hem igår. När han kom packade jag in varorna för det kan man ju bara inte låta någon annan göra när man är smått störd och har det på ett visst sätt. Sen satte jag mig ner igen med två mackor, en kopp te och bröllopsguiden. Och där satt jag, helt insugen i bröllopsvärlden. Vi har bestämt oss för ett litet och personligt bröllop där allt runt omkring inte ska överglänsa själva budskapet. Jag är väl inte heller någon bröllopsfantast som har planerat mitt bröllop i hela mitt liv, nä snarare tvärt om. Men här satt jag nu tills klockan var helt för mycket känner jag idag och var helt till mig av alla ideer.

Nu har jag iaf klarat av en powerwalk, nu kallar duschen sen blir det lunch och shopping till mitt lilla födelsedagsfirande på lördag.



Här sitter jag!

Barnen  sover, Nisse är och handlar mat, det ekar i vår kyl just nu. Ibland går bara tiden så fort att man inte ens hinner handla. Vanligtvis brukar vi handla på lördagar efter simningen, men just denna lördagen var vi bortbjudna och jag som är så inrutad i mina svenssonfasoner bryter ju nästan ihop när saker och ting inte är som de brukar. Inte konstigt man har magkatarr!

Här sitter jag nu iaf och väntar på att kylen ska bli full av massa smarrigheter igen. Jag har passat på att titta in på facebook, jag gör aldrigt det nästan, jag skulle ju avslutat mitt konto där. Varför är jag så dryg när det kommer till så lätta saker? Saker som att gå ner och posta ett brev är svårt för mig. Sen kan jag städa hela hemmet tre gånger om dagen, lätt.




What a night!

I tordsags var jag och mamma ute och svira. Eller svira och svira, vi var ute och åt middag, drack vin och jag hade mina höga klackar på mig. Det är så långt till svira som jag kommer...
Vi var iaf på Blooms, en förstklassig restaurang med en ägare som tidigare jobbat med Gordon Ramsey. Vi åt en avsmakningsmeny på fem rätter och drack passande viner till. Det var en kväll över all förväntan. Det var en middag med otroliga smaker, fantasi och finess.
Efteråt tog vi en sväng på cubacafe med fina Stina.......



Efter middagen fick man ett godisfat med spunnet socker, klubba, mm


......Trots att det inte var en "riktig" utekväll så känner jag inte alls för att gå ut. Jag är så tillfreds med att bara vara hemma med min familj. Jag älskar att vakna kl sju pigg och redo för dagen och mina fina barn. Det kommer en tid när jag inte är behövd av dem på samma sätt så just nu njuter jag varje sekund, NÄSTAN! För lika lätt som barnen kan fylla hjärtat med glädje kan dem faktiskt även göra en gråhårig. Vad jag vill säga är att de är bara små en kort tid så det gäller att passa på.

Men självklart uppskattar jag att komma ut och jag vet hur viktigt det är att ha en balnas mellan mammarollen och sitt eget jag. Middag med vänner och ett par glas vin i all ära, men en redig partykväll som försummar morgondagen det får vänta.....

 


Lycka!


Från soffa till skumpa!

Idag har jag och Lhea bara chillat. Vi har bäddat ner oss i soffan, eller jag har bäddat ner mig i soffan de stunder som lillan har sovit. Man får passa på ibland medans den vilda är på dagis. Jag har sovit så dåligt inatt. Min hals kliar så förbannat mycket. Till sist pregade jag in en halstablett och somnade med den i. Sist jag gjorde så vaknade jag med en stor blå fläck på kudden. Haha, bevis nog att man saglar.
Jag känner av halsen även idag och dumt nog kliar det som mest när man lägger sig ner. Jag har suttit upp i soffan med mitt gosiga täcke runt mig och drukit te.
Ikväll bjuds det på avsmakningsmeny på en förstklassig restaurang. Jag ska äta gott, dricka skumpa och bara vara mig för ett par timmar.

Min frukt önskar sig en skål!

Nu fyller snart min frukt 27 år, då önskar den sig en skål att ligga i.....



..från Ilva.


TacosTips!

Hur ofta blir det inte tacos över? Man har råkat värma alla mjuka bröden också äts de inte upp. Man sparar köttfärsen och kommer på dagen efter att man ändå inte har några grönsaker kvar att ha till. För att inte tala om tacosåsen som bara står i kylen och blir ledsen för att man har lovat den att äta tacos snart igen. Gör då tacopizza. Skitgott, jag lovar. Jag och engla har precis suttit och krängt.

På med allt och in i ugnen.  Jag körde på 170 grader i ca 7 min.



Kul att jag har försökt snitsa till det med såsen. Vad var det för mening liksom?

 


Herr Citron!

Här passar vi på att anpassa oss efter det ruskiga vädret. Det regnar och blåser i Götaland och vi sitter inne och pysslar. Idag har vi använt potatisar och akrylfärg. Kommer ni ihåg att man gjorde det i skolan, delade en potatis, målade färg på och tryckte på ett pappor? Det har vi gjort idag iaf. Nu ska vi ta och klä oss. Ja, vi har gått i pyjamas hela dagen.
Vi ska ta oss till mormorscafe för lite fika med just barnens älskade mormor.



Englas pannbröd!

Här ställde vi till med storbak i söndags. Jag har länge tänkt att vi skulle baka något från Englas kokbok. Vi skippade den söta varianten och körde på pannbröd. Så lätt och ack så gott.
Engla var så duktig och jag ljuger inte när jag säger att hon gjorde allt själv (förutom att steka bröden.) Där stod hon och pustade med mjöliga kinder medans hon kavlade ut ett tjugotal bröd.


2 tsk brödkryddor
2 tsk salt (eller var det 1?) pallar faktiskt inte gå och kolla. Ah kör på 2.
2 tsk bikarbonat
13 dl rågsikt + 2 dl till utbakning
1 dl ljus sirap
5 dl fil

Knåda, fördela till små bollar, kavla ut, stek ett par minuter på var sida i en torr panna. Klatt!

Gott med creme cheese och röd marmelad.


Frukostmys!

Här hemma är vi lite krassliga. Lhea är förkyld och jag har känningar i huvud och hals. Nu snart kommer Stina och Emilio på fukostmys. Frukostmys nummer två för mig, eftersom mina barn är så roliga och vaknar kl sex.


Ett par timmar senare.....

Mitt under inlägget så ringde det på dörren. Nu har vi hunnit äta gott bröd med med goda pålägg, kaffe och juice. Vi har myst med våra bebisar och pratat en massa strunt. Stina har gått och jag ska ta itu med en stor tvätthög, pust!


En vecka sen sist!

Nu har det gått en vecka sen jag skrev här i bloggen. Vad det beror på kan jag nog inte riktigt svara på. Kanske är det tidsbrist, eller brist på lust att blogga, kanske är det en kombination?
Jag vet iaf att när klockan är tio, barnen sover, allt är undanplockat och jag har slått mig ner i soffan för första gången är inte min första tanke att starta datorn. Nisse har jobbat asmycket den sista veckan vilket betyder nästan dubbelt upp för mig här hemma.
Jag har även prioiterat saker som jag annars sidosätter för bloggen. Sånt som att sortera foto, läsa tidningar, en bra bok, rensa garderoben, barnens rum....... Ja ni fattar att listan kan göras lång.
Sen var det ju det här med tid. Det sägs ju att tid finns om man bara planerar den väl.(?) Här sitter världens största planeringsfreek som far runt som en jävla dyrasellkanin och inte hinner jag allt jag vill göra för de. Nä här gäller det att prioitera.



I lördags var vi på dop hos Emilio. Högtidligt som bara den och god mat. Tack Stina och Mauri!
Har kanske inte de bästa bilderna att bjuda på, Engla har fått för sig att hon aldrig mer ska vara med på bild, suck!


Minns ni Rosalinda från Pippi på de sju haven? Fågeln som säger, kra ska jag sticka kniven i dig.
Han heter iaf Doglas och finns här på terrariet i Malmö. Jag gjorde allt i min makt för att få honom att minnas denna replik, men icke!

Ha en fin kväll ♥

Vi tjuvstartar...

Jag och Engla fick smak på sommaren igår.



Hand i hand!

Igår var bara en såndär perfekt dag. Barnens mormor kom på frukost och jag fick möjligheten att gå ensam med Engla till dagis. Det var helt underbart och jag upplevde verkligen en här-och.nu.stund. Vi gick i lugn och ro och pratade. Vid ett tillfälle blev det tyst och det var den bästa tystnaden som jag någonsin har upplevt. Jag kände Englas lilla hand i min, solen brände och jag kunde bara tänka på hur mycket jag älskar mina barn.

På förmiddagen tog jag och Johanna en riktigt lång promenad i det fina vårvädret, jag tror nog att vi gick i 2 1/2 timme. På kvällen grillade vi hemma hos dem och vi fick en försmak på allt underbart som sommaren har att erbjuda.

Din passiva jävel!

Ut kommer vi från coop, med en påse mat. Vi ska hem till vårt trygga hem och laga oss en god middag. På en bänk utanför coop sitter det en välkänd uteliggare, han har en grön sliten vinterjacka på sig, han har kutad rygg och han sitter och dricker en cola och han äter en bulle. Han äter den ivrigt och jag ser hur han stoppar i sig den sista biten. Jag blir ledsen och jag tänker på att jag skulle springa in och köpa en brödlimpa och en banan till honom. För hans skull men även för min skull, för jag hade mått bra och han hade blivit mätt för ett tag. Men jag bara står där. Jag hoppar in i bilen och mina tårar börjar rinna. Vi kör iväg och jag känner ilska mot mig själv. Va fan gjorde jag inget för, varför gick jag inte in och köpte den där bananen?
Jag har väldigt svårt för att ge pengar, jag vill bidra till något bra, jag ville ge honom den här bananen. Men jag åkte iväg och jag är så arg. Nu ska vi snart äta middag och just idag kommer det nog inte smaka så bra!
Hoppas att det finns någon där ute som gör mer än att bara tänker på goda gärningar. Nästa gång ska jag, det har jag lovat mig själv.

Hälsodryck!

Imorse gjorde jag en hälsodryck som blev grön och härlig. Gott var det och pigg blev jag. Try it!


1 pressad apelsin
1 kiwi
1 avocado

Ballerina & Blommor!

Det blev väl inte den där superhärliga vårdagen igår som jag efterlyste. Solen försvann bakom gråa och dystra moln och vinden blåste friskt. Det blev inte att vi grillade men tur var väl det för korvarna hade väl blåst iväg. Men vet ni, det var härligt ändå. Engla plockade blommor, jag hade på mig mina ballerina skor och istället för att grilla så serverades farmors jättegoda köttfärssås.




Solstråle!

Känner solens strålar i ansiktet, åhhh vad jag mår bra. Vågar man hoppas på en riktig vårdag idag? Idag ska vi hänga i världens bästa trädgård. Jag vill grilla, det vill inte Nisse. Jag ska iaf sätta mig vid planket där det är lä och sola fejan, jag ska spela fotboll med Engla och gå en promenad med vagnen. Sen ska jag kanske försöka övertala Nisse att grilla så att han kan övertala sina föräldrar, för det är ju trots allt dem som har världens bästa trädgård.



Bullmamma!

Jag bakar och fryser, bakar och fryser. Bakar jag inte så tänker jag på vad jag ska baka. När Engla är hemma från dagis så gör jag inget annat än serverar mat. När frukosten är undanplockad så ska frukten fram, sen är det dags för lunch, mellis, middag. Inte var det slut där, nopp, då ska det lagas barnmat. Jo så duktig är jag och helt ärligt så är jag riktigt stolt över mig själv, för vilken skillnad. Engla är uppvuxen på burkmat, för när hon var så liten hade jag inte blivit denna varelse som tvåbarnslivet har förvanlat mig till. Men jag trivs och det är väl det som är huvudsaken. Och inte är det svårt att göra barnmat, nä inte alls. Det är så lätt att det är roligt att göra det. Jag får nästan ett lite perverst lyckorus när jag står och mixar min mat maniskt. Kankse är det för att jag vet vad jag stoppar i mitt barn, eller så är det för att det finns kärlek i maten och inte luktar det kattmat heller när man öppnar burken.
Men visst kommer jag att ge Lhea burkmat, det är ju hur bra som helst att ta med sig. Men det är stor skillnad och Lhea älskar min mat och jag antar att det är det stora drivet att fortsätta.....



Kykling, potatis, kålrot och persilja.


Jasså nu passar det!

Vi har varit ute hela dagen. Idag blev det en temalekplats, Afrika parken. Där är så fint. Det känns som om de har lagt ner hjärta och själ här. Egentligen finns där inte så mycket men less is more som man säger. De har gjort den lite torr och risig som på savannen i Afrika. Tyvärr var vädert riktigt pissigt idag, kallt och blåsigt. Vi hade vinterkläderna på oss men frös faktiskt lite ändå. Där stod jag och tittade några extra gånger på vädert i min iphone. Jag svor lite tyst och mumlade något i stil med att jag minsann aldrig mer ska lite på deras väderprognos. Där visade de nämligen sol. Nu är solen framme. Nu. Vad fasen ska jag med solen till nu?



Ser ni vad fint de har målat lamporna.

 


This is it!

Nu står jag och steker pannkakor. Vi tänkte vara lite busiga här hemma och käka en pannkaksmiddag med färska bär och lönnsirap. Alltså jag är helt fast, jag hade kunnat äta pannkakor med de tillbehören var dag. Engla har varit på dagis idag så det känns lite mer okej med en så kallad icke näringsrik middag. Fröknarna säger att hon äter som en häst där. Hon äter tydligen mer än dem och tar upp fler än två gånger på tallriken. Min späda lilla tjej som äter som en mus hemma undrar jag då.

Förra veckan fick jag och Nisse ett hyra-film-ryck, vi hyrde tre filmer. Vi har sett två av dem och båda var riktigt bra Sommaren med Göra och Slumdog millionaire. I kväll är det dags för den sista, jag hoppas på en storslagen film med mycket känslor. Michael Jackson This is it!

Plask!

Vi har varit på babysim för första gången idag. Det var även första gången som jag hoppade i en baddräkt sen Lhea kom. Helt ärligt så kände jag mig som ett bortkommet fetto som aldrig kunde sluta dallra. Lhea kände sig däremot superfin i sina nya oranga simbrallor. Hon älskade att bada och gav ifrån sig lyckoskrik lite hur som. Nu sover sötnosen och jag har ätit fisksoppa. Nu är det dags att städa så här är fint till helgen det är så tråkigt att ta itu med sånt på familjens lediga tid. Hoppas det blir fint väder.



Glass!

Vet ni, det blev en glass i solen trots allt. Det var helt underbart att sitta där på bänken med solens strålar i ansiktet och med en glass i handen.



Gutten morgen!

Här lyser solen och jag är på topphumör. Är det inte otroligt vad solen kan ställa till med. Den väcker ju känslor och pirr i hela magen. Den får livet att verka lite lättare och den får människor lite gladare.
Jag ska ta vara på den här soliga dagen genom att ta mig till stan för lite shopping, lunch och glass i solen (var jag lite för optimistisk där eller?) De två första blir det iaf, glass finns det gott om tid för i sommar.

Ha en fin dag ♥




Tröja från HMs the blues, i love it.

Sneekerstok!

Nu när den efterlängtade våren smyger sig på vaknar den delen i min hjärna som kallas för sneekers. Jag måste verkligen ha ett par sen jag kastade mina andra har jag inte kommit loss att köpa nya. Inte för jag hade kunnat använda dem ändå med tanke på flera meters snö. Men nu är det ju så att jag har hittat tre par och då måste man ju välja(?) vad jobbigt när man är världens veligaste människa.
Men jag har för mig att det är bra för fötterna att variera sig, hihi?

Slimmade Converse i brunt skin, vanliga vita klassiska Converse, Adidasskor har alltid mitt hjärta.


Påsk!

Vilken supermysig påskt vi har haft. Vi åt middag hemma mina svärföräldrar med alla som jag tycker om. Det blev en god trerätters som inte var påskanpassad. Men vad gör det när det nästan är samma som julmaten och midsommarmaten, det viktiga är ju att man ses. Påskmaten kan jag offra men den som tar min sill och mina nypotatis på midsommar han får stryk, samma gäller med min brunkål på julen.
Vi hade iaf en riktigt mysig dag och tur med vädert, ja det hade vi det med.



Alice som tog mig med storm!

Igår var jag på bio med min fina vän Challe. Jag var till och med på den sena niobian. När Challe frågade om jag ville gå sa jag med allvarlig röst, Challe vi får faktiskt gå på den sena visningen. Challe svarade något i stil med, ehh ja brukar man inte göra det?
Då tänkte jag mig ett par år bak i tiden och visst gör man det. Bara det att nu för tiden går jag kl ett och tittar på Nicke nyfiken, Pettson & Findus och andra minst sagt lättsamma filmer.
Men nu till filmen som vi såg igår. Alice i underlandet 3D. En av de bästa filmerna jag har sett och absolut den snyggaste. Se den för gudars skymning!





Jag är nog faktiskt kär i Deppan!

 


RSS 2.0