Jag och min säng!

RESTEN AV FAMILJEN HAR KÖRT IVÄG TILL BVC FÖR LITE VÄG OCH MÄT, ÄVEN LITE LEK PÅ ÖPPNA FÖRSKOLAN. HÄR LIGGER JAG NERBÄDDAD I MIN SÄNG MED FEBER, TÄPPT NÄSA OCH ETT HUVUD SOM KÄNNS LIKA STORT SOM EN FET BADBOLL. NU SKA JAG PASSA PÅ ATT SOVA LITE FÖR IKVÄLL ÄR DET TEATERDAGS MED ENGLA. JAG FÅR VARA HUR SJUK SOM HELST FÖR DET MISSAR JAG INTE. THANK GOD FÖR ALVEDON!

Jag som skulle äta blev uppäten!

Hade slängt ihop en riktigt fin sallad med nykokta rödbetor, avocado, parmesan och andra godsaker. Jag hade precis hält på oljan och lite salt. Jag bar tallriken till bordet med ett hungrigt öga och en kurrande mage. Rödbetorna va sådär härligt ljumiga och avocadon hade en härligt grön färg. Ja ni fattar jag ville bara äta. Men då, jo dår slår Lhea upp sina stora vackra ögon och visa bestämt att det var dags för mat. Efter en lååång matstund sträcker hon belåtet på sig och lägger av en liten rap.
Smått utnytjad knäpper jag min tröja och går ut till mina rödbetor som inte alls är ljumiga och min avocado som är brun.
Men vet ni, jag hade inte bytat för nått i världen!

Gott or not?

Vaknade i morse och kände mig ganska krasslig. Ett par minuter senare kunde jag konstatera att jag hade gått och blivit förkyld. Konstigt, vi som aldrig är dåliga. Ghaaaa!!!
Nu sitter jag i mitt kök och hänger vid datorn, dricker te och ser minst sagt sliten ut. Men det är bara till att ta sig i kragen för här finns det inte tid för någon vila. Idag händer det något väldigt roligt, kanske avslöjar lite senare=)
Men innan dess så hinner jag få i mig ett par glas av min dundermedicin mot förkyldning. Nämligen 1 klyfta pressad vitlök i ett glas med färskpressad apelsinjuice. Och nä, det är inte så äckligt som det låter. Jag har till och med börjat att smågilla det. Jag säger bara DUNDER!


Tre i samma klänning!

Snart dags för dop. Lilla Lhea ska bära precis samma klänning som Engla bar och Engla bar precis samma kläning som jag bar för 27 år sen.
Det är verkligen en vacker, virkad och enkel klänning (jag är ganska emot stora glansiga bakelser) som jag lätt hade kunnat köpa till mina barns dop idag.



Det rosa bandet ska sys i igen, (klänningen har varit utlånad till min kusins barn.)
Vore kanske på tiden att ta itu med det nu?

Tjat om mat!

Ja jag vet, och nä jag ska inte blir en matblogg. Men det är lätt att det tar över ibland när mat är ens största intresse. Jag hoppas på lite överseende=)
Igår sa det bara klick i mitt huvud, jag blev akut sugen på lasagne och så fick det bli. Jag vet inte om det blev så förbaskat gott för att jag var så sugen på det, eller för att det var evigheter sen som jag åt det. Men jag testade iaf ett nytt recept, ett italienskt recept, oh ja jäklar va gott det blev. Jag använde mig av riktiga ostar (parmesan och mozzarella) och lagom mängd. Köttfärssåsen var så mustig och god. Jag har faktiskt inte varit speciellt förtjust i köttfärssås, untill now.
Receptet hittar ni här.



Föresten...

är det någon som vill ha sina naglar målade så fixar Engla det.



Tips på rött, när vi ändå är i farten!

Missa inte det prisvärda vinet Argento från Argentina, 79 kr. Ett av mina absoluta favoriter.


Tips på en riktigt bra helgmiddag!

Quesadillas lagade vi här hemma igår. En riktig fredagsmiddag. Det är gott samtidigt som det går fort att laga och hela familjen älskar det. Finns dock en varning, det är lätt att äta en aning för mycket.

Detta behöver du

Tortilla bröd
Paprika 1 gul och 1 röd
kycklingfile
1påse med fajitas mix
2 dl creme fraiche
Riven Västerbotten ost

Såhär gör du

Stek kyklingen i mindre bitar
Strimla paprikan och blanda ner i kyklingen
Rör i creme fraichen och fajita mixen.

Lägg i ost på ena sidan av brödet, på med lite av kyklingfyllningen och lite ost över. Vik ihop till halvmånar och stek i en het och torr stekpanna tills osten har smällt.

Servera med en avocado salsa, (avocado, majs, tomat, gurka, olja, citron och salt) allt ska vara fint skuet.




Så jävla bra!

 

 


GodMorgon!

Idag fick jag sovmorgon. Det behövdes kan jag ju säga. Jag hade så svårt för att somna igår. Det cirkulerar så mycket i mitt huvud just nu (mer om det om ett par dagar.) Lhea verkar må bättre, den lilla sömntutan sover fortfarande ♥
Hon har inte haft mer feber sen vi tog alvedonen igår kväll, förmodligen blir det inte mer än såhär.


Jag blev väck kl nio av en underbar liten Engla som tassar in i rummet med en tom brödkorg, hon viftar glatt på den och säger vi har gjort en överraskning. När jag kommer upp har det bakats scones här i morse <3 frukosten stod på bordet och jag kände mig utvilad. Det kan nog inte bli bättre än så.

Idag har jag bestämt mig för att stanna inne med Lhea, Kanske lika bra det. Då skulle man kankse kunna passa på att städa.

Puss & kram


Jamen såklart!

Lhea fick sitt tre månaders vaccin idag. Nu ett par timmar senare ligger hon här smått kinkig med feber. Givetvis skulle hon åka på biverkningen, lilla tjejen som precis blivit frisk. ♥

En dag i mitt störada huvud!

Ni anar inte vad glad jag är att det är fredag idag. Visst ser man alltid fram emot helgen men det är något extra med helger när man är mammaledig. Annars är det lätt att var dag lika bra kunde vara måndag. I morgon kan jag ligga kvar i sängen och sträcka på mig, jag kan mysa med barnen och äta frukost med hela familjen ♥
Vi alla kan ta det lugnt och bara njuta.
Vi har precis ätit en asgod middag, vill ni ha ett riktigt bra middagstips så titta in i morgon.

Jag och Challe var som sagt ute och åt igår. Det blev sushi på möllan. Ett mysigt litet hak som ägs av japaner, alltså serverades det "riktig" sushi och till mycket bra pris. Jag och Challe satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Sent på kvällen kom en mätt och lycklig Emelie hem. Snacka om att det är viktigt att komma hemifrån ibland och bara vara.

Nu blir det fredagsmys i soffan. Först är det Amigo (på barnkanalen) sen Lets dance. Idag har jag dukat fram melon, vindruvor, nötter och mörk choklad. Engla har däremot en stor skål med godis. Ni skulle inte vilja se mig i morse när jag sprang rundor i lägenheten klädd i bara trosor och bh (som har suttit på i tre månader nu, pga amning) jag svor och var arg för att jag inte hittade ett skit att ha på mig. Jag ska tvunget prova mina gamla jeans i fall de nu mot all förmodan skulle passa mig, stupid! Var gång blir jag på precis lika dåligt humör och bestämmer mig för att inte äta ett skit mer, någonsin. Men matälskare som man är så sket det sig....
Men jag ska inte äta sötsaker på fyra veckor, förutom lite mörk choklad på fredagar, hihi.

Ja ni, klara en dag i mitt störda huvud........


 


Första gången på länge....

...ska jag göra stan osäker. Haha, nja kanske inte men jag ska iaf gå ut och äta en god middag med min älskade vän. Ikväll blir det mat, mys och en massa tjejsnack. Inget kräk, inget bajs, ingen dock lek, inget skrik. Nä bara jag och min vän.
Ikväll ska jag ta en paus fråm mammarollen och bara vara Emelie. I kväll när jag kommer hem och lägger täcket över mina barn som de har sparkat av sig och böjer mig ner för att pussa deras kind och viska till dem jag älskar dig, då är jag lycklig, hel och har världens energi att orka vara världens bästa mamma till mina barn igen.

Ha en fin kväll ♥


'
Se vad roligt man kan ha innan man ska ut och äta. Tänk då när det
är dags för party.

 



 


Och var tar tiden vägen?

Här sitter jag och avnjuter min frukost. Fatta, min frukost. Jag var sä sjukt hungrig men tiden har bara inte varit på min sida idag.
Nämen nu vakna Lhea, jag återkommer i samma inlägg när jag har TID över.




En timme senare!

Tillbaka vid datorn med en mätt och belåten tjej som nu sitter i sin babysitter men världens största leende. Hon släpper inte mig med blicken så var gång som jag tittar bort från henne för att skriva ett par rader får jag dåligt samvete. Vilket betydet ett kort inlägg.
Idag har här varit mäklare och värderat vår lägenhet. Vi har bestämt oss för att sälja och flytta. Jag är så exalterad över tiden som komma skall om allt nu går enligt planen.

Nu är Lhea inte alls lika glad länge.


Nörd!

God morgon!

Idag står en spännande dag på schemat. Nisse är ledig så vi ska ta oss till stan och beställa ringar, det pirrar så i magen på mig när jag tänker på det. Jag tror att jag har bestämt mig för en aliansring i vitt guld. Jo det känns som Emelie de.
Jag tror nog att vi ska försöka oss på en lunch i stan. Engla är på dagis och Lhea brukar vanligtvis sova i vagnen. Det blir ett utmärkt tillfälle att rå om varandra.
Nu ska jag dricka kaffe för att sen hoppa in i duschen.


Söta tröjor från PoP, kanske lite nördvarning? Men så länge det
är jag och Engla som har samma. Dock ska ni slippa se mig och Nisse i samma
mysdress eller täckjacka.

Nertill!

Surfade lite runder på babyshop igår och hittade lite (läs mycket) sött. Än så länge har jag inte beställt något men något får ju tösabitarna ha, de kan ju inte gå runt och frysa.
Jag tänkte iaf att jag skulle ta och klicka hem en body från lundmyr, vet bara inte om jag ska beställa med trycket gullunge, älskling eller sötnos, Hm? Dagens i lands problem.






Jag bara älskar dessa söta små skor strumpor.

HappyBirthDay!

Idag har födelsedagsgrisen fått önska middag. Det blev en egenkomponerad pastarätt som är syndigt god. Med kykling, svamp, zuccini, GRÄDDE, parmesanost och buljong. Till hade vi parpadellepasta (tror att det stavas så,) den godaste pastan enligt mig. Vi skålade med lite öl i Nisses nya ölglas. Det slutar alltid med att Nisse får dricka upp mitt med. Man har blivit lite avdankad på det senaste, hoho kanske med all rätt=)
Efterrätten stod Nisse för. Det bliev vindruvor som vi doppade i en väldigt god chokladsmet. Jag kan ju tala om att denna rinniga smet egentligen skulle blivit en mousse, host host. Tur att vi hade en planB.

Grattis på födelsedagen älskling ♥

Hjärta!

Nu tar jag Nisses hjärtan och hoppar i soffan!


Kalas!

Ännu en tillstälning avklarad. Idag har det varait kalas i detta hem. Nisse fyller år imorgon så det firades idag. Det serverades en brunch. På menyn stod tonfiskröra, räkröra, stenugnsbakat bröd, rågbröd, grönsaker, stenbitsrom, morotsscones med topping och björnbär, cupcakes och småkakor. Inte fy skam om jag får säga det själv.
Har ni smakat ballerina kladdkaka? Så förbaskat goda, jag åt nog ett helt paket själv igår. Inte för att de smakar kladdkaka.....





AllaHjärtansDag!

IDAG SPRIDER VI KÄRLEK. MEN GLÖM INTE BORT DET VIKTIGASTE AV ALLT, VI SKA ÄLSKA VARANDRA VAR DAG OCH INTE BARA IDAG!

Idag är en bra dag!

Imorse vaknade jag upp med en feelgood känsla. Jag har fått sova hela natten, Lhea mår mycket bättre, Nisse kommer hem också är det ju fredag.
Mina två senaste dagarna har varit jättemysiga men snacka om att det är mycket lättare att vara två. Fast än att mamma är så duktig och hjälper mig så mycket så är det fortfarande jag som har hela ansvaret. När Nisse i vanliga fall kommer hem från jobb så slappnar jag av på ett annat sätt, det har jag inte kunnat göra nu. Min mamma har alltid varit ensam med mig och när jag frågar henne hur hon klarade det, så menar hon på att när man väl är inne i det så går det av bara farten, man måste liksom klara det.
Eller så är det bara jag som är van vid att ha mina barns otroligt duktiga pappa vid min sida och känner av allt arbete mycket mer när han är borta, är man ensam från början så vet man kanske inget annat?
Jag beundrar iaf ensamstående föräldrar. Sen måste jag ju också säga att barn är det roligaste arbetet som finns och det är väl anledningen till att man får energi?

Typiskt mig att komma in på en massa saker när jag bara skulle skriva ett "vanligt" lättsamt inlägg. Aja, skitsamma.

Jag önskar er alla en mysig helg ♥

Tre generationer so far!

Här hemma är mysfaktorn hög. Lhea nannar (hon är nog lite hög på sin hostmedicin ♥) mamma och Engla sitter just nu och trär armband och jag passade på att smyga iväg och blogga lite, shyy! Hinner inte med så mycket text så jag låter ett par bilder tala om dagen so far.


Morgonen startade i soffan med varmchoklad och kaffe. Sen åt vi en brakfrukost
med en massa goda tillbehör. Färska blåbär på filen är vardagslyx.


Vi har hunnit med lite pyssel. Vi har gjort armband och prinsar och prinsessor
från Pandurohobby. Så här blev mina två, några förslag på namn till de små konstverken, haha?


Till lunch blev det hemmagjorda hamburgare serverade på barntallrikar ! (?)

Nu återstår lite fika med semlor och middag som är kokt torsk med potatis och persiljesås. Gör vi något annat än att äta här? Men jag kan ju säga att vi bränner kalorier mellan måltidera, tack för det Engla.


 

 


Why man, why?

Lägger en snorig och trött liten tjej i sängen i förhoppning om att hon ska få sig lite sömn. Jag ser hur de små ögonlocken faller och hur munnen jobbar med nappen.
Belåtet tar jag min mama (tidning) sjunker ner i soffan och hör hur en kär granne sätter igång att borra med en slagborr i våra jävla betong väggar.
Jag vill ha hus!

Efter regn kommer solsken!

(Men man ska inte ropa hej.....)

Lhea är fortfarnade sjuk, doktorn trode dock att hon var på bättringsväg. Jag fick något mot hennes hosta eftersom hon hostar upp all dyrbar mjölk ur hennes lilla mage.
Trots ett par hemska dagar och trots att Nisse kom iväg till sin kurs idag (han ska vara borta hela veckan) är faktiskt mitt humör så bra som det kan bli.
Och allt detta tack vare alla fina människor jag har runt mig. Mormor och Farfar hjälper till med hämtning och lämning till och från dagis, min underbara bvc sköterska som jag har så stort förtroende för och som alltid hjälper mig att se lite lättare på saker och ting.

Idag ska vi mysa till det här hemma. Vi ska ha tjejkväll som Engla  säger. Mormor ska sova här med oss inatt och även spendera hela morgondagen här. Vi ska laga mat, pyssla, äta semlor, busa och bara njuta av varandra.  På kvällen när barnen sover ska jag och mamma göra te och krypa upp i soffan och prata om allt mellan himmel och jord. Jag är så glad över min relation till mamma och jag bara älskar att umgås med henne.




Barnakuten, mitt andra hem!

JUST NU SITTER JAG PÅ BARNAKUTEN MED LHEA OCH KÄNNER MIG ENSAMAST I HELA VÄRLDEN OM ATT HA BARN SOM ÄR SÅ MYCKET SJUKA. LHEA ÄR SÅ RUSKIGT FÖRKYLD ATT HON KNAPPT KAN ÄTA ELLER ANDAS. JAG VET INTE RIKTIGT VAD DE SKA GÖRA ÅT SAKEN HÄR, MEN JAG KÄNNER MIG SÅ HJÄLPLÖS DÄR HEMMA. EMELIE ÄR LISSEN I ÖGAT!

SleeplessNights!

De senaste dagarna har varit helt sjuka. Nisse har sovit tre timmar på tre dygn. Jag har inte sovit så mycket mer. Alla här hemma har varit sjuka utom Nisse vilket har gjort honom till ta hand om alla personen. Fatta vilken underbar blivande man jag har. ♥ Förutom att han har jobbat långa nätter hela helgen så har han kommit hem och tagit hand om oss sjuklingar och bara sovit när Lhea har sovit.

Min natt i lördags kan ha varit den värsta som småbarnsförälder. Nisse jobade ju och jag var sjuk. Engla var bättre då men den natten vaknade jag av att Lhea är ledsen och bränn het=( Jag tar tempen på henne och mycket riktig visade den feber. I samma stund vaknar Engla och är jätteledsen i samma stund som detta kräker Lhea en riktig kaskadkräkning i hela min säng. Jag trode inte att en sådan liten människa kunde spy så mycket. I en timme gråter barnen nästan oavbrutet. Engla ville bli kramad och nattad medans Lhea ville bli buren och ha närhet. För att själv inte få ett samanbrott (jag hade själv feber) kom min underbara mamma mitt i natten för att hjälpa mig, inte minst för barnens skull. Kl sex kommer Nisse hem från jobb och kl åtta går vi upp.
Hela söndagen är minst sagt difus för oss. Vi hade problem med att komunisera, vi tappade ord och var allmänt irriterade. (För första gången förstår jag hur viktig sömnen är)
Vi båda längtade så till den kommande kvällen så att vi kunde gå och lägga oss.

Men då.....
Då var det bara till att ge sig iväg till barnakuten med en viss liten trollunge som spydde på tok förmycket. Hon kunde inte alls behålla maten. De blir ju så fort uttorkade när de är så små. Det visar sig att hon har fått ett virus som både orsakar förkylldning, feber och magsjuka=(

När Nisse hade lämnat Engla på dagis idag sov vi andra tre som stockar fram tills 12.30. Det var ett par väldigt välbehövda timmar!
Sen gick vi upp och gjorde lunch och tittade på ett avsnitt av Heroes.

Nu verkar Lhea må lite bättre. Hon har inte kräkt sen inatt och hon har inte haft feber sen kl åtta i morse. Hoppas att hon är på bättringsväg.

Är vi utvilade? Nja inte riktigt än!


Heroes, världens bästa serie. Min lunch blev en man-tager-vad-man-haver sallad
som bestod av babyspenat, kokta rödbetor, avocado, tomat, parmesan, citron,
olja, salt och peppar. Mycket gott om jag får säga det själv.

 


En liten uppdatering!

Nä inte fasen blev det några strumpbyxor igår.
Asså Emelie, vet du hur mycket folk där va? Haha, vad sa jag, jäkla karlar!

Bebismode!

Nisse har tagit tjejerna till stan. Det ska handlas godis tills ikväll, alvedon, lite till middagen och strumpbyxor till Lhea. Ni förstår att det har skapats ett nytt bebismode som har blivit en ny favorit hos mig. Jag såg Wilda, Uniques söta dotter ha det på sig och efter det är jag fast=).
Vi får väl se hur det går med strumpbyxshoppningen. Känner jag Nisse rätt så "glömde" han dem, eller så var där "för" mycket folk. ♥

Själv har jag bäddat ner mig i sängen med datorn och tidningar, men frågan är nog om jag inte ska ta och sova lite nu när jag väl har chansen? Jag har lite press på mig att friskna till eftersom Nisse åker bort på kurs hela nästa vecka.
Jag har väl lite blandade känslor inför hans resa. Det är första gången som jag ska vara själv så länge med båda barnen, det ska lekas, lagas mat, nattas och mycket mer. Känner man sig då inte riktigt bra heller.
Sen och andra sidan ska det bli så skönt att få sakna varandra, det behöver man verkligen få göra. Jag ser även fram emot lite ensamtid, när barnen sover om kvällarna kan jag njuta av tystnaden, läsa eller varför inte titta på en riktig tjejfilm?

Trevlig helg!


Visst är det nya modet gulligt, bodyn över strumpbyxorna?
Jag tänkte även inhandla lite söta strumpor som man kan ha till.

Haha, Lhea är fortfarande lite tveksam mot sin storasyster som
hela tiden ska dra och pussa på henne. ♥

Detaljer!

Är det bara jag eller har Lindex ryckt upp sig,eller är det bara så att jag aldrig har gett dem en chans? Jag hittar riktigt snygga saker där nuförtiden. Dessa fyra plaggen vill jag ha i min garderob, synd bara att jag inte kommer till stan så ofta.
(Fina barnkläder har dem däremot alltid haft.)


Riktigt snygga leggins med nitar och skindetaljer.


Kvällsnöje!

Det river i halsen, det kliar i halsen vilket utlöser små hostattacker som gör ont ända ner i bröstet, kroppen är svag och värker. Precis så känner jag mig. Hela hösten/vintern har det cirkulerat här hemma. Först Engla, sen jag, Lhea och Nisse ca varannan gång. Ni håller jag tummarna att Lhea ska klara sig denna gången. Men till min tröst är Lhea tre månader nu vilket betyder att man vi feber och förkylldning i vanliga fall inte behöver åka in till barnakuten.
Engla är fortfarande dålig, men hon är på bättringsväg som tur är. Igår frågade hon mig snällt om hon fick måla ansiktet på mig (men ansiktsfärg som hon fått av mormor, tack för det=).) Snällt säger jag till Engla att självklart får du göra det men vi väntar tills ikväll. Hon påpekar det en gång vid middagen igår att glöm nu inte mamma. Nädå, jag håller alltid vad jag lovar.
Väl vid läggdags precis när det är dags att släcka lampan (på tok för sent) ropar Engla, MAMMA vi har ju glömt att måla ansiktet!
Pust, så här blev resultatet.....


Om Engla får bestämma....

...(och det får man när man är sjuk,) så blir det pannkakor med grädde, både i smeten och på pannkakan. Till så önskades det hemmagjord sylt. Så det var bara till att ställa sig i köket och göra som man blivit tillsagd.




Nu bär det strax iväg till bvc, dags för mammagrupp och idag kommer det dit en sjukgymnast och går igenom övningar för beckenbotten, jag tror nog även att hon kommer spänna ögonen i oss och berätta med sin allvarligaste röst hur viktigt det är att knipa.

Grönt är skönt!

Har nu fått för mig att jag vill fylla vardagsrummet med härliga gröna detaljer. Jag har fått en jättefin stor grön vas av svärmor som jag tänkte skulle få hedersplatsen på vår nya vita tvbänk. Tänkte att jag skulle matcha den med de gröna ljuslyktorna från Iittala.
Det bästa med vita grunder är att man kan förändra ett rum med textiler och detaljer, bra för mig som tröttnar så lätt!



Tröja!

Jag är så glad för min nya tröja som jag hittade på HM. Den piffar verkligen upp min nuvarande amningsgarderob.



Sjukstuga!

Engla är sjuk (igen.) Denna gången har bacillerna slagit på stort. Lilla gumman är dunderförkylld. Hon har hostat hela natten, hon snorar, nyser och rasslar som aldrig förr. Nisse är ledig idag, tur är det så Engla kan få all den uppmärksamheten som sjuklingen förtjänar. Lite synd är det iaf eftersom vi hade tänkt att ta denna dagen till att ge oss ut för att hitta på något mysigt. Men nu när jag tittar ut och ögat möts av ännu ett snöoväder så inser jag att det inte gör så mycket.
Nu har vi precis avnjutit en stor fruktsallad och tittat på bamse, tänkte försöka få Engla att sova en stund för ovanlighetens skull. Den bästa medicinen är ju trots allt sömn.


19 saker!

Fick hem ett reklam nummer från tidningen vi föräldrar. Satte mig en kväll med en kopp te och trötta ögon för att bläddra igenom tidningen också fastnade jag för runriken 50 saker du (inte trodde att du) kommer att vara med om som förälder.
Här kommer mina favoriter (som stämmer in på mig).


Höra dig själv säga, Nähä du, vaaaad har vi sagt om det där?

Medvetet köra på och försöka förstöra något med barnvagnen (som en dåligt placerad hylla i affären.)

Tänka onda tankar om en barnlös person som klagar på att den "sov lite dåligt inatt".

Komma på att du inte duschat på tre dagar och tycka att det kan vänta ett tag till.

Inse att du inte är odödlig.

Bli genuint glad och tacksam över den svenska välfärden (mödravård, sjukvård och barnomsorg.)

Hålla i en liten feberhet kropp och tänka att "bara det här snart går över lovar jag att aldrig mer.........

Svälla av stolthet när ditt barn får komplemanger av en främling.

Upptäcka helt nya kvaliteter hos dina föräldrar/svärföräldrar.

Höra dig själv säga "här luktar det bajs minsann!" Med en sinnessjukt hurtig röst.

Känna förlamande skräck när ditt barn sätter i halsen.

Skryta för mycket om ditt barn och komma på dig själv försent.

Bli brutalt väckt klockan fem av att en liten människa hoppar på ditt huvud - och känna intensiv lycka över det.

Diskutera konsistensen på familjens senaste diarre med en annan familj.

Uppleva det magiska i att titta på ditt sovande barn - hur länge som helst.

Inse att du kan namnen på alla Bolibompaprogramledare.

"Råka" damsuga upp en leksak.

Lära dig njuta av verklig tystnad.

Få en varm kissstråle i ansiktet.

 


En bortkommen flodhäst!

Förra veckan tog jag tag i saken och for iväg till gymmet. Köpte mig ett träningskort och bokade en tid med personligt tränare, men dock bara för en gång just för att få lite hjälp, det var ju som sagt ett bra tag sen jag tränade. Sen var det ju inte länge sen jag blev förlöst så det kändes skönt att ha lite vägledning. Man ska ju faktiskt ta det lugnt med kroppen efter en sådan mörbultning av kroppen.

Väl på gymmet gick det ju lite sämre än vad jag hade tänkt mig, jag hade noll koll. Cyklade i fem minuter och var spräng röd i huvudet. Sen körde Daniel (PT) med mig så att jag knappt fick luft. Haha, jag tror säkert att han tog det jättelungt, det är nog bara jag som är svagast i världen just nu.
Men så effektivt det är att träna sidan om någon som pushar en, drömmen hade ju varit att träna med PT var gång.
Nu är tanken att jag ska masa mig ner till gymmet minst två dagar i veckan.

Väl hemma
känner jag mig piggare och bättre än någonsin. Nu jäklar ska det bli ordning på torpet!



Tung måndag!

Jag hade gärna stannat kvar i helgen lite till. Helgen har varit full med mys. Lets dance, robinson, rödvin (i väldigt små mängder,) kärt besök, simskola, godis, god mat, en massa snöbollskrig och pulkaåkning. Jag kan ju säga att det där snöbollskriget inte var på mina principer direkt. Haha, men så är det väl när man ger sig in i lek med barn?
Någon stilikon i backen var jag väl inte heller direkt. Jag kastade på mig allt varmt som jag hittade. Jag hade på mig lite av allt. Nisses byxor bla som jag vek sådär en 20 gånger.
Men nu är det ny vecka, undra om den har något spännande att bjuda på?

RSS 2.0