En favorit!

Tjillevippen!

Hur har ni det idag? Jag fick sovmorgon i morse. Båda tjejerna vaknade samtidigt kl 7.40. Det betyder att jag vaknade av min väckarklocka före dem och att jag fick ligga i lugn och ro och sträcka på mig. Gött de där. Sen gick jag in på klart.se på min telefon och såg att det var 10 minus i Malmö idag. Jag ringde upp Nisse som har cyklat till jobb (vilken kämpe) och frågade om det stämmer. Skojar du säger han, jag höll på att frysa ihjäl. När jag väl går upp ser jag att solen lyser och att snön ligger där vit och orörd. Så förbaskat vackert. Jag älskar vinterdagar som denna.


Nu har Lhea precis ätit lunch. Tre portioner (vilket innebär, två potatisar och en halv torskfile, massa smör och ärtor.) Det är hennes favoriträtt. Jag brukar packa in torsken i folie med en massa smör örter, citron, salt och peppar. Det blir förbaskat gott. Det är väl härligt hur man för var dag lär känna sitt barn mer och mer. Vad dem tycker om och inte tycker om etc. Vi har fått så bra rutiner nu. Det har vi ifs haft hela tiden men nu när Lhea inte längre fyller månader känns det som rutinerna är här för att stanna ett tag. Mätt och belåten ligger hon och sover nu. Jag sitter med datort i knät. I bakrunden är Malou von Sivers. Min mage börjar kurra. Lillskiten åt ju upp alla mat så jag får koka ihop något nytt. Spenatsoppa kanske? Jo så får det bli, sen en promenad till dagis i den bitande kylan.


Jag är inne i en sunkperiod just nu, därför inga bilder på mig. Jag har verkligen inga problem med att lägga ut fulbilder men varför ska jag lixom? Tror inte att ni är intresserade av ett par sletna tights, en gammal tröja och ett par bettyboop strumpor (som jag har kvar sen åttan.) Imorgon ska det tränas bodypump och efter det ska jag till spa Stina och fixa bryn och fötter. Kommer väl att känna mig bättre då. Men tills dess ska jag tycka synd om mig själv, dricka te, ta hostmedicin och hoppas på att min envisa förkyllding går bort!



En trött Lhea väntar på mat. Den där snutten är hennes allt.

Innedag!

Jag har suttit här i 40 min och laddat upp bilder. Då tror ni säkert att det är jättemånga. Men nej, tre bilder. Jag hatar när tekniken sviker. Jag som var ute i god tid trode jag. Jag skulle skriva ett vettigt inlägg och visa många bider innan Hollywoodfruar började.

Trots lite sjuka och en dag utan luft har vi haft det jättemysigt. Engla fick komma ut och åka lite pulka med mormor. Vi har fikat och lekt med lego. Nu är Nisse och kollar fotboll med grabbarna. Själv njuter jag av lugnet. Inte för att Nisse är stökig med ibland är det skönt att vara själv. Jag äter mandlar och dricker te.  Tja, något vettigt inlägg blev det inte, mest en liten visit på min kväll...



Varm choklad och pepparkakor hör julen till efter pulkaåkning.

Älskade syskon!

Måndag, ny vecka och mer snö. Engla har en ledigt dag från dagis idag. Snart får vi fikabesök. Min mamma kommer hit med en nybakad mjuk pepparkaka. Jag är nog fortfarande lite krasslig, jag ska inte ens gå in på vad jag hostar upp. Men jag antar att det är ett gott tecken att det faktiskt kommer upp?! Nog om det.


Jag måste bara ta upp lite om det här att ha syskon. Själv har jag inga syskon. Och jag har väl alltid varit det där klassiska bortskämda barnet. När jag var yngre längtade jag väldigt mycket efter ett syskon. Nu när jag är äldre känner jag inte samma behov. För ett par år sedan hände något väldigt dramatiskt i mitt liv. Min mamma blev sjuk. Jag kände mycket smärtsamma känslor och plötsligt slog det mig att jag inte hade någon att dela dessa känslorna med. Igen som förstod mig eller kände som jag. Ni anar inte hur mycket jag saknade ett syskon i det läget.


Det har alltid varit självklart för mig att Engla skulle få ett syskon. Jag tror att det är nyttigt. Jag tror att syskon har ett speciellt band. Men jag ska inte gå in så mycket på det utan beklaga mig lite över mina barns härliga syskonkärlek (ironi!)


Lhea har börjat ta plats. Hon vill. Hon kan. Hon ska. Engla bygger, Lhea river. Engla bygger, Lhea river. Engla bygger, Lhea river. Ja ni fattar. Får hon inte vara med så skiker hon. Får hon vara med så skriker Engla. Mammaaaaa, ta booort Lhea, hon förstöööör! Men för Lhea finns där ju inget bättre än att va med Engla och leka med hennes saker.

Trots att det finns många besvärliga stunder syskon emellan så har jag verkligen sett hur Engla har vuxit sedan hon blev storasyster och inte minst dem sista tre månaderna. Hon är väldigt stolt över lillsyrran och jag tror att med en konsekvent och rättvis kärlek från föräldrarna så håller det på att knytas ett band som aldrig går att klippas.



Syskon<3

Hej mitt vinterland!

Vad härligt det är med vintern. Vinterdagar som denna kan man bara inte få nog av. Ska man klaga lite så hade solen gjort dagen ännu mer prefekt. Vi har haft en mysig 1a advent hos Nisses föräldrar. Jag lovade bilder så här kommer bilder.






Vi började morgonen med adventsfrukost (varför säger man så när det är vanlig jäkla frukost?) Efter lunchen lyxade vi till det lite med tomteskum, pepparkakor och pepparkakskola.



Spring farfar spring. Fortare, fortare....



Farfar, Lhea och farmor.







Har man systemkamera så ska man minsann ta hoppbilder. Nisse var grym. Jag behöver träna om man säger så.




Glad att jag inte tog en pause!

Fan fan fan! Hade precis skrivit klart mitt inlägg när det bara försvinner. Ghhhhaaaa! Nu börjar vi om.


Just nu sitter jag hemma hos barnens farmor och farfar. Farmor lagar mat och farfar är ute i snön och blir rastad av Engla. Här hemma är en fantastik värme och julstämning. Vi har fikat på pepparkakor och kaffe. Lhea har nog ätit mest av alla. Men är det advent så är det.


Egentligen skulle jag stannat hemma idag medans resten av familjen åkte. Jag hade lagt fram tidningar, (som jag ännu inte hunnit läsa) tänkt dricka te och ta ett varmt bad. Ni vet, bara ta en pause från allt och ha egentid. Men Engla tittade mig i ögonen och sa med sin snällaste röst maaammaaaa, du kan väl följa med? Ja det är klart jag kan sa jag och drog på mig de fulaste kläderna jag har, om möjligt blev det ännu fulare när jag kombinerade dem. 

Jag känner mig inte helt hundra. När jag tränade igår blev jag trött på ett konstigt sätt och idag när jag drog Engla i pulkan fick jag samma känsla. Jag är lite hostig och allmänt vintrig (jag kom just på det ordet i sammanhanget) antar jag. Jag är som sagt glad att jag inte stannade hemma. Jag har massa fina bilder att visa när jag kommer hem. Nu vankas det mat, kyckling curry närmare bestämt.

Så mycket bättre...

...ett förbaskat bra program. Det kan vara det bästa underhållningsprogramet som någonsin har sänts. Jag slutar inte heller förundras över hur grymt snygg Petra (september) är, eller hur manlig och sexig Petter har blivit med åren. Det är ett riktigt bra gäng med fantastiska kvaliteer.

Men det var inte vad inlägget skulle handla om, utan så mycket bättre bilder jag kan ta nu med vår nya systemkamera, hih. Vi är grymt nöjda och har tagit 145 bilder sen igårkväll. Vi köpte ingen värstingkamera utan bestämde oss för att börja lite lugnt och i framtiden byta upp oss.  Måste ju bara lägga upp ett par av dem bilderna som vi har tagit. Det är jag skuldig min blogg efter alla dessa skitbilder.







Vad mer? Vi har haft en fullspäckad helg som vanligt. Med middagar både igår och idag. Fredagsmys och lördagsmys. Träning och Engla har haft dansuppvisning med sin dansgrupp för föräldrar. Jag är så stolt över det barnet ska jag säga. Nu väntar sängen, imorgon är det första advent och då ska här bli julefint.


Magisk dag!

Hälsningar Engla och Tomten....





Vi tog Engla ledigt från dagis igår och överraskade henne med tivoli i Danmanrk. Men innan dess väntade ett besök hos tandläkaren. Hon var så duktig och fick sitta i den stora tandläkarstolen helt själv. Dem räknade hennes tänder och gav mig bekräftelse på att vi är duktiga på att sköta tänderna. I slutet av undersökningen putsade dem hennes tänder och satte på banankräm, hihi. Vilken liten vuxen lixom.


Vi hade som sagt en magsik dag och kväll på tivoli. Där var nästan igent folk så vi kunde verkligen njuta. Det finns inget värre än ställen med rikliga folkmassor. Vi har varit där två år innan med då har vi knappt kunnat röra oss. Igår fick vi verkligen se stället och där var inte kö till något alls. Engla fick sitta hos Tomten, hon spelade i en massa stånd och vann en massa gjorde hon med. Där väckte vi den speldjävulen. Vi åkte karuseller, åt god mat, drack varm dryck, tittade i bodarna (som man i vanliga fall inte ens lyckas komma in i annars, pga allt folk) och bara njöt. Dessvärre hade varken jag eller Nisse riktiga vinterskor så vi frös om fötterna, så det står högst upp på shoppinglistan nu.


Här följer dåliga bilder ännu en gång, men det är sista gången för om två timmar är vi ägare till en systemkamera, hohoho.



Min duktiga tjej i väntrummet hos tandläkaren.



Lhea och mormor väntar på tåget som ska ta oss till tivoli.



Robin Hood (kanske inte) vinner ett pris till Engla.



Vackra tivoli.



Jag och barnen på en väldigt suddig bild.








Skålar i varmt äpplevin med kanel.



En trött Engla (hemma i Sverige igen) med en av sina vinster i väntan på att pappa ska komma med bilen. 



Jag och Nisse shoppade riktigt goda lakridsar och lakridsöl som ska smakas idag.



Vi kom hem vid nio igår och barnen var helt slut. Idag har vi alla en ledig dag. Vi ska handla en kamera och en pulka. Jag ska göra andra delen på nationella också kommer farmor och farfar hit på middag.


Trevlig helg!


Snälla tomten!

I eftermiddags tog vi bilen och körde en svälg till Nova lund. Vi behövde inhandla lite till Englas dagis. Både vantar och strumpor. Eftersom hon går på utedagsi är det extra viktigt att ha ombyte. Vi tittade även in en sväng i leksaksaffären där Engla fick peka ut vad hon önskar sig till jul. Toystory saker, en hel riddarby och en bilbana. Ska du inte titta lite på dockerna frågade jag. Mmmmm nä, svarar Engla. Nähä säger jag och förljer snällt med bort till avdelningen där svärd och riddarhjälmar finns. Vi har tittat på systemkamera och på fredag smäller det. Wiii, jag är så glad.

Nu sitter jag här, trött som bara den. Mina ögon går i kors, men jag skulle ju givetvis skriva ett inlägg innan. Nu säger jag godnatt, hoppas jag hinner in i sängen innan jag somnar.




Lhea fick gå lite inne på polarn, gissa om vi fick för det? Hon drog och kastade precis allt.



Engla önskar sig....

I slasket!

Vi har spenderat dagen hemma hos Stina och Emilio. Där bjöds det på lek, kaffe och Stinas goda lasagne som hon hade svängt ihop igår. Emilio hade fått nya leksaker så dem skulle såklart testas. Det är så roligt att se hur fint dem "leker" tillsammans. Idag skarattde dem ihop<3
När det var dags för barnen att sova tog jag och Stina en promenad i slasket. Det är alltid skönt med luft men dessvärre var mina fötter plask blöta när jag kom hem. Nu är det snart dags att hämta Engla för att sen åka och kolla systemkamera. Nu jäklar ska det snart bli fina bilder.

Föresten! Lhea går nu. Det började för två veckor sen men igår tog hon flera steg. Hon kryper fortfarande hellre än går men det tar nog inte många dagar nu.... Min duktiga tjej♥



Kompisar!






Stina i parken.

Någon annan regnfri dag...

Vi skulle egentligen till tivoli idag och njuta av julen där. Gå och titta i dem små bodarna, åka karuseller och äta. Vi var medvetana om att det regnade och eftersom att vi hade lovat Engla så gjorde vi ett försök. Men när vi hade parkerat bilen och gått en liten bit mot tåget var vi alla stelfrusna. Jag och Nisse var blöta om fötterna och Lhea fick sitta innanför regnskyddet (inte roligt för henne då ju.) Regnet hade blåst upp till storm och vi bestämde oss för att ta det en annan dag. Det var nog ganska klokt med tanke på att man faktiskt ska njuta när man är där. Engla blev självklart ledsen men det botade vi med pepparkaksbak. Jag hann till och med att handla och tvätta idag. Kvällen avslutade vi med nybakade pepparkakor, mögelost och te. Det blidde bra ändå och tivoli det står kvar till någon annan regnfri dag....




Julmys!

Jag missade bodypumpen idag då jag vaknade med halsont. Synd, jag som var så sjukt taggad igår. Idag hade jag äntligen chansen att träna på morgonen. Det är som skönast att träna då, man är pigg och med massor av energi. Men jag får avstå idag och se hur jag mår imrgon. Jag vet inte var tiden tar vägen här. Tycker att vi inte har något annat än tid men ändå hinner jag varken handla, tvätta eller städa. Men det är väl hur man prioiterar.


Igår prioriterade vi iaf trevliga saker. Hela familjen och mormor åkte till vällingeblomman för lite julmys. Det är något vi gör varje år och det är lika mysigt var gång. På kvällen var jag i skolan inför nästa nationella. Innan dess hann jag klämma in en fika med Stina och Emilio. Nu håller vi på att göra oss klara här. Vi ska snart åka och hämta Engla på dagis för att sen ge oss iväg på nya äventyr.....




Tomteland på vällingeblomman. Englas favvo var tomtarna och Lheas var alla ljus.




Tittut=)

Fredagen är här!

Jag kommer ihåg när jag och Stina åkte utomlands tillsammans. Det var på den tiden innan man fick barn. Jag har en film som vi har spelat in från Turkiet, där vi sitter på en rastaurang och jag säger nu är vi här i Turkiet, vi kom igår och har en hel vecka framför oss. Egentligen hade vi redan varit där en vecka men det kändes bättre att dela upp det eftersom det kändes som vi fick ut mer av det då? Lite så är det för mig nu. Nisse är ledig både imorgon och på tisdag. Vilket göt att det blir fredag för oss idag, inte sant? Ikväll ska vi titta på "gårdagen så mycket bättre" och mysa.


De senaste dagarna har det varit fullt ös som vanligt. Sist jag skrev skulle jag iväg och pyssla hos min faster. Jag fick ihop barnens böcker och jag är väldigt nöjd med resultatet. Igår vankades det middag hemma hos Stina och hennes familj, det bjöds på empanadas och min hunger är äntligen stillad. Ni anar inte hur jag har längtat efter dessa piroger.


Jag och Stina tränar för fullt. Igår blev det zumba och fy fasen vad roligt. Jag var helt genomsvettig. Nu tänkte jag köta tre gånger i veckan (mer om jag hinner) zumba och bodypump är självklara men jag vill även testa yoga och spinning. Det ska nog bli bra det här.


Nisse och Engla är på barnkalas och Lhea sover. Nu tänkte jag slänga mig i soffan under mitt duntäcke med tidningar som jag inte hunnit läsa. Jag är så spänd på nya ELLE och intervjun med Helena Seger. Hennes första och sista intervju. Kanske unnar jag mig en ostbulle (med ost och gurka) och en kopp te. Det är ju faktiskt fredag, hihi.



Tjejernas böcker fulla med minnen<3




Lhea mös hos mormor medans jag tränade zumba.



Chilenska empanadas.



Nu blir det soffhäng.




Årets första!

Imorse vaknade vi upp av stora snöflingor utanför fönstret. Dem la sig inte på marken eftersom det är plusgrader och efter bara en liten stund förvandlades sagan till snöblandat slask, såklart! Men det var väldigt mysigt sålänge det vara och i Englas ögon såg jag ren lycka. Hon åt sin frukost i fönsterkarmen helt tagen av de vackra flingorna.


Vi är åter tillbaka till det vanliga. Engla är frisk nu (Lhea är lite snorig och inte helt sig själv, så här hemma håller vi tummarna att det inte blir värre.) Jag siitter i köket och äter frukost. Lhea sover med Nisse (som har jobbat natt) i sovrummet. Om en liten stund ska jag hem till min faster. En gång om året träffas hon och ett par andra och pysslar. De gör julkort mm. Detta året ska jag vara med. Jag gör egna "min första bok" till barnen. Englas har stått stilla i drygt ett år och Lheas har jag inte ens börjat på. Jag har verkligen haft dåligt samvete för det, men idag ska jag sitta i flera timmar och bara ta mig tid för det. Uppdaterar senare när jag kommer hem.

Nä hörrni, nu är det fredag och vår familj har lite långledigt att se fram emot. Härligt!



Hembakat!

Här hemma är det fullt ös. Engla är fortfarande hemma från dagis. Febern vill inte riktigt ge med sig. Det blir nog ett besök på vårdcentralen imorgon. Jag och Engla har precis ätit en hemmagjord fiskgratäng, medans andra halvan av gänget är på kalas. Vi är lite ledsna att vi missar det (speciellt Engla) men vi har myst till det här med barnkanalen, vindruvor och tända ljus. Ganska mysigt att få lite tid med Engla bara hon och jag.


Imorse slängde vi in vårt grova dinkelbröd som i ugnen som har fått jäsa över natten. Jisses vad gott det blev. Nyttigt, grovt, osötat och hembakat med krispig skorpa. Precis som jag vill ha det. Ni hittar receptet här.
Lhea har varit på sitt första tandläkarbesök idag. Skruttan, fem tänder har hon i munnen. Men det gick bra, det var mest ett informationsmöte. Vad har mer hänt? Jo jag tränade bodypump igår för första gången oh herregud, jag kan verkligen inte gå idag. Jag och Stina har börjat träna tillsammans (eller jag har börjat träna där hon tränar) så för hundradegången säger jag detta. Nu ska det bli ordning på torpet. Men det går nog lättare när man pushar varandra. Nu ska jag återgå till min fina dotter.



Morgonmys ♥



Hembakat till frulle.



I god tid!

Ni vet hur jag alltid stressar för att bli färdig med veckas uppgift i skolan. Jag är förbaskat bra på att skjuta upp till sista stund och sitta hela måndagen fram till deadline kl 00.00. Men inte idag inte. Idag var jag ute i god tid, jag har läst min bok under hela dagen när tillfälle har getts och fy vad bra det blev. Nu har jag hela kvällen i godan ro. Lite ironikst att jag säger så eftersom klockan snart är nio och jag lägger mig klockan tio. Men men, jag ska dricka te och titta på meningslösa tv program. Jag ska sitta med gott samvete och slappna av.




Det blev en sen lunch (bestående av keso, kanel, granatäpple, papaya, clementin och valnötter) med boken i högsta hugg. Har ni tid över så läs det säger jag bara. Jag är förälskad och vill bara ha mer.

Helgen!

Vi har haft fullt upp i helgen därför har jag inte kunnat uppdatera. Det hat varit fredagsmys med familjen. Lördagen bestod av simmskola, grovstädning, middag med Stina och hennes familj. Efter god mat, vin och cubalibre bestämde jag och Stina oss för att gå ut. Det brukar bli så himla roligt när det är spontant och visst hade vi kul, hihi. Igår åt vi middag hos Nisses föräldrar, på kvällen var vi så trötta. Jag tror minsann att jag somnade innan kl nio. Man är ju inte 20 längre, hoho.


Men nu är det ny vecka. Den startade vi med lite sjuka. Engla vaknade imorse med feber. Aja, det är bara till att härda ut. Engla är snart på benen igen, tills dess ska jag göra allt jag kan för att hon ska må bättre<3




Mamma städar och Lhea drar fram. Favoriten är mina smycke.





Lördagens utgång. Jag och Stina på toa. Det är väl märkligt att dessa toabilder har hängt med sen fjortistiden.





Söndagen gick i slapphelens tecken. Osminkad, myskläder och pizza.



Det blir bra ändå!

Nu är jag hemma från min powerwalk till och från affären. Jisses vad jag har gått fort. Jag skojar inte när jag säger att jag är plask blöt på ryggen. Härligt. Lhea sover gott i vagnen där nere och jag har packat in varorna.


Planeringsfreek som man är är det lätt att dagen går i spillror när den inte blir som man tänkt sig. Men jag ska säga er att det verkar bli bra för det. Golvet är snart färdiglagt och vårt sovrum kommer att bli så fint. Vi har vita väggar och snart ett vitt trägolv. Sen tänkte jag ha lite oranga och bruna detaljer. Lite varma oranga ljuslyktor, en mörkbrun trähylla över sängen och kanske ett antikt orientalisk sidbord i samma färg som hyllan. Vi får se, jag visar er när det är klart iaf.


Det var skönt att promenera idag. Jag har en härlig väg när jag går till affären. Jag passerar kyrkan där vi gifte oss i sommras också alla dessa vackra stora vita Madicken villor som jag går och drömmer om ska bli vårt en dag. Det är skönt att drömma ibland, visst är det?
Jag handlade en massa godsaker tills ikväll och till middag blir det pasta med kyckling i någon krämig sås med örter, champinjoner, kantareller och massor av parmesan.




Varm känsla i höstrusket<3



Nu tänker vi hålla fredag.



Inte som vi tänkt oss!

Igår skulle det egentligen helgen börjat för oss. Men sent igår var Nisse tvungen att sticka och jobba. Idag skulle vi egentligen simmat men nu lägger vi golv istället. Ikväll skulle vi egentligen hem till vänner på middag men deras son är sjuk så nu får vi mysa hemma.


Nu tänkte jag och Lhea ta vagnen och promenera till stan. Jag har ett paket att lämna och ett att hämta, vi ska handla mat och godsaker. Vem vet, jag och Nisse kanske till och med festar till det med ett glas rött idag?




Trevlig helg önskar vi er....

Den som spar han har!

Jag har spenderat eftermiddagen och kvällen med att städa, bädda rent, tvätta och sortera förådet. Jag tycker att det är så skönt att ha städningen över innan helgen så att man kan njuta ordentligt. Jag hann inte med att skura badrummet men det tar jag imorrn. Jag tänkte även baka dinkelbröd men även det får göras imorgon.
Nu har jag tänt ljus överallt, tagit fram min glass som är sen i helgen. Där vi beställer pizza får man en liten bägare med god och krämig glass. Jag orkar aldrig äta upp den efter pizzan, men det är ganska fint att plocka fram den ett par dagar senare. Robinsson är på tvn och jag sitter i soffan med datorn i knät. Life is good!


Imorgon är det helg och vi har en massa mys att se fram emot.



Idag igen!

Här har vi precis käkat upp gårdagens spagetti och köttfärssås. Visst är det godare dagen efter? Lillgrodan blir bara sämre och sämre på att äta och bättre på att tramsa. Här ska det inte matas. Nädå, kan själv. Så just niu har jag små små klibbiga spagetti i hela köket. Kul! Pure funkar inte heller. Det ska vara riktig mat, precis som alla andra i familjen.


Vi startade dagen med frukost på.... håll i er! Ikea. Som jag skrev igår har det varit mycket Ikea på sista tiden and more to come. Vi bytar bara sällskap. Idag var det mys med Lheas gudmor Challe.  Lhea somnade i bilden på väg dit, sov vidare efter att jag hade lyft över henne i vagnen och sov sig igenom hela frukosten. Jag och Challe fick lite egentid vilket jag tyckte var mysigt och som jag kände att jag hade saknat. Lhea vaknade lagom tills vi var klara och fick umgås lite med sin gudmor. Hon fick sin ettårspresent som var en jättefin filt som Challe hade virkat själv. Helt underbar var den. Det bästa med filten är att den kan växa med Lhea. Desto större hon blir desto större kan man virka filten. Tänk att Lhea kanske sitter en dag i sin egen soffa med en gigantisk filt som har hängt med sen hennes ettårsdag. Men nu tänker jag skaka bort den tanken och njuta av min bebis och filten som blir en stor favorit i vagnen i vinter.


Tack Challe ♥



Challe.



Jag tar verkligen altid samma på Ikea. Vadå vanemänniska.



Klara för idag.



Lheas nya filt<3

Vad vi har gjort?

Det kan jag berätta, vi har varit på Ikea. Känns nästan som vi har flyttat dit. Igår åt vi samtliga mål där. Vi har precis renoverat färdigt (nästan) och har börjat med den roliga delen som kallas inreda. Igår shoppade vi saker till vardagsrummet. Jag gillar kombinationen billigt/dyrt och stilrent/origentaliskt.


Idag tog vi en liten paus från vårt andra hem (utom Nisse som fick åka dit och köpa en grind till trappan där nere, det räcker tydligen inte att bara ha en där uppe längre, när man har en snabb liten ettåring.) och spenderade dagen i stan med Stina och Emilio. Vi var först på öppnaförskolan och när barnen sov passade jag och Stina på att luncha. Hur mysigt som helst.




En trött liten tjej redo att sova efter dagens första måltid på Ikea. 

Lite av allt!

Iadg var det dags för det hemska ettårs vaccinet. En spruta i vart ben som vanligt. Lhea blev jätteledsen men jag och vår duktiga bvc tant höll henne lugn. Nisse och Engla var hemma idag så vi passade på att gå in en sväng till öppna förskolan allihop när Lhea hade fått sprutorna. Efter lite lek bjöd vi min mamma på konsthallen. Där blev det smaskig lunch och sen ett bösök på polaren och pyret. Engla är nog inte riktigt bra. Hennes mage har spökat dem senaste dagarna. Hon somnade i bilden när vi var på väg hem, nu sover hon sött i vår säng och har gjort ett par timmar. Snart ska jag ge mig iväg till skolan och skriva första delen av det nationella. Önska mig lycka till, det kan behövas för jag är skitnervös....




Lissen efter sprutan...



Men efter lite bus med pappa så...



Engla och pappa påväg till konsthallen...



Mormor, Engla och Lhea på p.o.p....


Kalas!

Kalaset igår blev riktigt lyckat och jag kan ännu inte fatta att jag har en liten ettåring här hemma som by the way har tagit sina första steg. Men hon är inte jättevåglig och sätter  sig gärna ner när man släpper henne. Men allt har sin tid. Hennes syrra däremot, hon gick när hon var 11 månader. Undra fall det är så att man har mer tid för första barnet och för att föräldrarna kanske omedvetet skyndar på barnets framsteg? Typiskt mig att ta ett sidospår. Tillbaka till kalaset.....


Vi hade dem absolut närmsta här. Vi bjöd på mat och sötsaker. Lhea fick äta tårta själv med sina bara händer, precis som det ska vara och hon åt mer tårta än någon annan på kalaset.


Som vanligt har jag mest suddiga bilder att bjuda på men det ska snrt bli ändring på det, jag lovar. Tills dess kommer jag att lova det i varje inlägg.




Det bjöds på hemmagjorda burgare och pommes som man fick komponera precis hur man ville.








Cupecakes och vit chokladmousse tårta. Tyvärr blev väl sockerkaksbotten torr men det kompenserades nog med moussen tror jag.



Födelsedagsgrisen i sin nya fina tunika. Gissa om hon pekar på tårtan=)



Storasyster hjälpe oss att öppna dem fina paketen som Lhea fick.


Vi bugar och tackar för allt fint och hoppas på att ni är nöjda med bjudningen!



En dag som denna!

Nu är vi hemma från vår promenad. Herre jisses, vi fick alla områdets barn med oss. Men det var skoj, Engla var i extas ialla fall. Vi gick bort till en lekplats, alla barnen ville turas om att gunga Lhea och köra henne i vagnen. Nu har vi ätit en sen lunch som bestod av rester från kalaset igår. Nu tänkte jag sätta mig och lägga in lite anonser på blocket och tradera. Ikväll blir det fika istället för middag med tanke på den sena lunchen och kanske en film, vi får la se. Det blir ett inlägg om kalaset igår ialla fall innan jag chekar ut för dagen:)




Fruktpause.



Jag passar på att suga i mig solens underbara strålar medans ett av barnen gungar Lhea, hihi.




Lhea!





Kallt och klart!

Här i Malmö har vi en undebar höstdag. Kall och klart. Vi fick sovmorgon imorse. Hela familjen vaknade när det var ljust. De ni. Vi har averkat en lång och nyttig frukost, det kan behövas efter helgens kalas. Förmiddagen har jag spenderat på att sortera på barnens rum. Ut med gamla leksaker och in med nya. Ut med gamla kläder så att nya ska få plats;) Vi hade ettårskalas för Lhea igår. Det blev mycket lyckat. Jag berättar om det sen, nu ska vi ut och gå en lång promenad.




För ett år sen.....

Tänk att min älskade tjej fyller ett år idag. Just nu för ett år sen var Lhea bara tre timmar gammal. Jag hade en underbar förlossning och var ofärskämt pigg efteråt. Den lilla gaphalsen har verkligen förgyllt mitt liv och jag älskar henne av hela mitt hjärt ♥


Grattis på födelsedagen Lhea!





Dage till ära började med finbesök av Stina och Emilio. Vi käkade frukost för att sen ta en powerwalk till badhuset. Lhea älskar att bara och vad passar inte bättre då än att få göra det på sin ettårs dag. Sen har vi spenderat hela dagen och kvällen ihop. Dem käkade pizza med oss och stannade på lite fredagsmys. Nu har jag och Nisse fixat och donat till kalaset imorgon. Det bjuds på en massa godsaker men mer om det imorgon. Nu tänkte jag hoppa i bingen, för trött det är jag.



En trött Lhea i Stinas knä, väntar på att mor sin ska bli klar med pacningen till badet. Och en Emilio som är väldigt sugen på Lheas napp.




Färdigbadade, trötta och hungriga.


Lhea har förståss också fått pakert idag, men det tar vi imorrn.

Jag!

När jag hade torkat upp i morse efter morgonrundan i ösregn så packade vi in oss i bilen och for till Stina och Emilio för lek och fika. När vi hade hämtat Engla åkte vi hem och gjorde skrabbelucker. Vilka busar vi är såhär mitt på en vardag. Men gott är det. Engla hjälpte mig att vispa ihop och steka. När vi äter pannkakor eller skrabbisar så hinner vi alltid äta hälften vid spisen. Det är ju så dem är så godast. Engla bjöd lillasyster på en sen satt hon där vid spisen på golvet helt tagen av den förtrollande smaken. I en halvtimme minst. Skruttan!


Nu har jag tagit en dusch, kokat en kopp te och laddar för kvällens tv program. Bonde och Greys. Bonde är väl ett gött program? Jag sitter och ler hela programmet. Så jäkla hjärtligt till skillnad från allt annat ytligt skit som går på tv. Nisse är och tittar på fotboll idag så jag tänkte boosta mig själv med lite egen tid.




Lhea och Emilio leker så fint tillsammans. Eller fint och tillsammans vet jag inte, men dem tycker om varandra iaf.



Skrabbelucker och Lhea, snällt väntandes på mer....



Här är jag, redo för en mysig hemmakväll.

Jag valde fel dag!

Oftast brukar vi köra till dagis eftersom jag oftast har planerat något under dagen. Men idag skulle vi gå. Tror ni inte att lite duggregn snabbt förvandlas till ösregn och inte slutar det heller. Jag var blöt innanför kläderna för att inte snacka om mina fötter. Jag envisas ju med att ta på mig mina stövlar som där är fullt med sprickor i. Ja då får man helt enkelt skylla sig själv. Lhea somnade gott i vagnen på väg hem. Det såg så mysigt ut där innanför regnskyddet. Ja, jag tänkte tanken att lägga mig där själv. Tänk er vad skönt. De har det bra dem små liven och med all rätt.


Nu käkar jag gröt och Lhea sover fortfarande. Snart bär det av till Stina och Emilio för en fika. Jag har på mig mysbrallor och munkis och jag har inte en tanke på att ta av mig det på hela dagen. Så idag blir det myskläder och mysfika.




En dyngsur mamma.



En sovandes bebis, helt ovetande om den ruggiga dagen.

Det skulle man kunna tro...

Jag har haft en sån där lagom dag. Just det, morgonen var allt annat än lagom. Vaknade kl halv sex av att Engla kom in till oss och sa med HÖG ton, nu tänker jag gå upp. Lhea sätter sig yrvaken och ledsen upp i sängen av den brutala väckningen. Vaknar jag på det sättet får jag ont i magen så jag gick med magkatarr ett par timmar. Sen var det igång. Efter en massa bus med mor sin kom finalen. Engla hade tagit min svarta kajal och målat sig själv i hela huvudet. Nej inte runt ögonen, huvudet.  Vi kom iväg till sist. Sen bjöds det på både frukost, lunch och en promenad med mormor. En lagom dag om man bortser från kaoset i morse.
Vet ni vad jag har fastnat på? House, ni vet serien. Så jäkla bra och konstig. Passar mig. Den ska jag se ikväll och dricka mitt goda te från khals. Har ni vägarna förbi så köp med er en påse "höstrusk."



Lunchen idag. Rostbiff, sallad och remoulad.


Man skulle snart kunnat tro att jag har blivit en matblogg. Men så är inte fallet. Jag kommer alltid att lägga ut matinlägg eftersom det är mitt intresse, men inte fullt så mycket. Om saningen ska fram så är det dem enda bilderna som blir bra, maten lixom bara ligger där snällt och stilla. Allt annat blir suddigt. Nä hörrni, jag ska ta mig i kragen och skaffa en systemis. Wiiiii!

Det var längesen!

För en stund sen satte jag mig i soffan med en kopp te (höstrusk från khals) och ett kexchoklad. Jag satte på fyran och fastnade på biggest loser. Kom sen på att det var hollywoodfruar ikväll. Något kändes konstigt, sådär ovanligt lugnt. Sen kom jag på det, jag har försören höstlov. I vanliga fall sitter jag och pluggar nu och kämpar med att få in min veckouppgift så perfekt som möjligt. Men inte idag inte. Nähä och inte ens har jag dåligt samvete för kexchokladet längre heller....

Pannkakskalas!

Idag har jag och Lhea varit en riktigt lång promenad medans Engla och mormor busade. Det var längesen jag gick så långt, med tanke på operationen. Det känns i benen nu. Sen for vi hem till busfröna där vi blev bjudna på pannkakskalas. Engla stod för pannkakorna helt själv, men lite assistans från mormor. Kanske därför dem var tjocka som fem pannkakor? ♥ Hur som helst så var det gått. Lhea åt som aldrig förr. Nu på eftermiddagen har vi bara varit hemma och myst. Vi gick ut en sväng jag och barnen och busade på lekplats. Det behöver inte vara mer än så för att det ska vara underbart, visst?
Nu ska jag göra en kopp te och kolla runt lite på recept till Lheas 1års kalas<3



Pannkakor och kaffe på cafe mormor&Engla



Bus i sandlådan.

Jag är så tacksam!

Nu ska jag vara en jobbig människa som uttrycker min lycka. Men jag är precis lika bra på att kasta skit så jag hoppas på att det ska gå gämnt ut?! För mycket rosa bommul och moln är jobbig att höra på och läsa om men jag måset verkligen uttrycka mig. Det är därför jag har min blogg, bra eller dåligt så måste jag uttrycka mig. Men med detta ska jag inte sticka under stolen att vardagen ibland är en kamp, för det är den väl med alla familjer, kanske speciellt med småbarn.


Jag är verkligen tacksam till livet. Jisses vad jag är lycklig. Jag har en man som är så underbar och som jag älskar. Våra fina barn som aldrig slutar göra mig stolt. Vi bor precis där jag vill vara just nu. Jag har min underbara mamma, mina fina vänner och andra nära och kära som jag tycker så mycket om och älskar. Men det bästa av allt. Jag är tillfreds med mig själv. Jag har lärt mig att solla i mitt liv. Jag gör bara det som jag tycker är roligt och jag är bara med dem som jag vill vara med. Dem som får mig att må bra. Det är dem jag vill lägga min energi på.  Jag ser fram emot att se mina barn växa upp, bli äldre med Nisse, jobba med det som jag vill göra och lära av mina misstag. För det är väl det som livet handlar om? Vi lär oss och vi utvecklas.


Det är inget fel i att bli äldre. Man blir både klokare och visare. Kanske till och med mer tillfreds med sig själv? Jag ser fram emot mitt liv och allt vad det har att erbjuda, medgångar som motgångar. Men där emellan ska jag leva nu.




Ett foto på fina Engla, taget av min faster.

Enbarnsmamma!

Idag får jag känna på livet som enbarnsmamma igen. Det är bra mycket lugnare kan jag säga, trots att det inte blev som jag hade planerat. Jag hade sett framför mig hur vi skulle somna om efter vällingen och vakna när det var ljust ute för en gångs skull. Men ikke! I vanliga fall vill Lhea somna om vid sju, men då vaknar ju Engla så jag har inte en chans att krypa ner i min varma säng igen. Och när jag har kört igång dagen vill jag inte vila med Lhea när hon sover middag. Då har jag saker att göra, inte minst rå om mig själv.


Lhea är fortfarande vaken och lever loppan på Englas rum. Jag sitter och surar vid frukostbordet. Först fick jag inte sova och sen var espressokaffet slut så det fick bli vanligt, (ilandsproblem jag vet) som faktiskt inte var helt tokigt ändå. När Lhea har sovit och vaknat igen blir det en lång promenad sen åker vi och hämtar Engla som jag saknar tokmycket. Hon har nämnligen sovit hos mormor inatt.


Halloween middagen hos mamma igår var fantastisk. Hon hade verkligen lagt ner både hjärta och själ. Hon öppnade dörren utklädd till häxa. Dukningen var jättefin, det hängde halloween ballonger och girlanger. Det bjöds på förrätt, kalkonmiddag och tårta till efterrätt.


Du är så duktig mamma, tack för igår ♥




Häxgänget!



Nisse och Lhea.



Kalkonmiddag med min mormors egengjorda äpplemos.



RSS 2.0