Så jävla nära!

Jag är så arg. Jag köpte en pall på Ilva för någon dag sen. Den finns i två storlekar. Jag köpte den stora och bad dem beställa den lilla eftersom den var slut just då. Idag var vi där för att köpa den. Ah, vi fikar först sa vi och tog det lugnt. När vi kommer ner står där en dam (egentligen vill jag kalla henne något helt annat än dam)  och håller i pallen. Jag frågar snällt var dem hittar den. Tror ni inte att det visar sig att hon har tagit den sista? Och belåtet säger hon att jag tror visst att den ska följa med mig hem. SJÄLVKLART! AAAHHHH! De får in nya i januari, kul. Vad fan ska en rullatortant med en orientalisk pall till. Kan dem inte hålla sig till virkade dukar? Sist men inte minst, varför köpte jag inte den innan vi fika?

Så nära men ändå så långt borta..... Ja ända till januari faktiskt.





På Ilva. Vad kul jag ser ut att ha, hehe. Det hade jag faktiskt men Nisse måste ha fångat mig precis när jag har svävat iväg i mina tankar.





Nu drar vi på halloween party hos min mormor hälsar den sötaste häxan i hela världen. Det vankas kalkonmiddag.













Lantligt!

Just nu har vi den klassiska lack hyllan från Ikea på tjejernas rum. Ni vet fyrkanten med massa små fyrkanter i. Den är snygg men ganska stel kan jag känna. Jag skulle vilja ha ut den och få in ett fint skåp med glasdörrar, samtidigt stort med bra förvaring. Det  ultimata hade ju varit att få tag på ett riktigt antikt, kanske till och med ett som man målar om själv. Annars har jag hittat ett på Ikea som jag tycker mycket om.




Visst är det fint? Jag kan riktigt se deras rosa lilla servis där innanför glaset.

Tjillevippen!

Än så länge harvi haft en riktig hemmafixar dag. Jag gick upp vid halv nio (sovmorgon efter gårdagens fest.) Sen har jag gått och slappat i nattlinnet hela förmiddagen. Bara små plockat och sorterat. Nu är vi iaf klara och vidgjorda. Ikväll väntar en god middag hemma hos vänner, ikväll när vi kommer hem och barnen sussar tänkte jag och Nisse dricka ett glas rött och chilla lite i soffan.


Det blev en lyckad födelsedagsfest för Stina igår. Vi var åtta tjejer som tjoade och tjimmade. Det bjöds på skumpa, mycket god kycklinggryta och två olika sorters pajer. Vi drack vin och cuba libre. Av mig fick Stina en dag på spa, som inefattade inträde, transport, lunch och givetvis jag. Sen hoppas jag att kunna spara ihop några slantar till en skön behandling. Jag kan riktigt se mig och Stina glida runt i badrockar och käka nötter en hel dag i rogivande miljö.
Jag var hemma vid två igår lagom glad i hågen. En prefekt kväll helt enkelt. Hoppas du är nöjd med din dag och jag tackar för mig<3



Stina hade dukat så tjusigt så.



Födelsedagsgrisen her self.



Stinas man som jobbar innom restaurangbranchen agerade servitör på högsta allvar. Perfekt för då kundeStina slappna av och verkligen njuta av sin dag.



Kvällens kläder!

Provade precis kvällens kläder. Usch, har man blivit gamal när man lägger fram kläderna flera timmar innan. Jag kan minnas att jag tidigare möjligtvis har tänkt tanken på vad jag ska ha på mig, men det var bara en stund innan. Nu har jag planerat och valt mellan två olika outfits. Nu ligger kläderna snyggt på en stol och väntar tills tant Emelie ska gå på tillställning. Piggt!




En elak häxa!

Engla har halloweenfest idag på dagis. Hon förvandlades till en elak häxa imorse. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Man kan ju inte var för mycket heller tycker jag. Ibland försöker jag faktiskt vara den där "lagom" människan trots att det är svårt. Engla går på ett utedagsis vilket gör det ännu svårare att dra på en maskeraddräckt över hennes tjocka vinterkläder. Det blev en häxhatt, en häxmantel, massa rött läppstift och stora svarta ringar runt ögonen. Hon blev så fin så och rädda var vi här hemma må ni tro.


Jag har faktiskt unnat mig lite vila idag medans Lhea har sovigt. Lyx sähär mitt på dagen. Ikväll är det tjejmiddag och fest, för min fina Stina fyller ju år. Ikväll åker dansskorna på. Wiiii.


Jag önskar er alla en underbar helg!

Grått och tråkigt!

Vad passar inte bättre än Ikea en tråkig och grå höstdag. Vi mötte upp Emilia och hennes lilla Klara för frukost och lite shopping. Det var hur mysigt som helst och att få lukta på en pytteliten bebis är aldrig fel. Jisses vad stor Lhea känns i gämnförelse. Kan inte fatta att trollungen snart blir ett år ♥


Nu ska vi strax hämta Engla på dagis och åka iväg och handla en halloweenutstyrsel. Imorgon är de halloweenfest på dagis och äntligen ska jag få leka med min kreativitet . Kul!




Man kan nästan se på hennes läppar och uttryck att hon skriker, MEEEEER.....



Emila och lilla Klara!

Passar till halloween!

Jag tänkte att jag skulle visa er resultatet på min nya hårfärg. Tyvärr har jag skitdåliga bilder att visa. När håret hänger rakt ner och när jag har svarta kläder tycker jag att jag liknar en häxa. Men det passar iaf till halloween. Ah, man vänjer väl sig. Allt bär bättre än rottfärgat.




Detta var igår nästan direkt efter. Jag hade inte ens hunnit gnugga bort färgen i pannan.



Denna bilden är sen idag. Lite volym i håret hade inte skadat, men för max häxeffekt så.....

Jag har tagit tag i saken!

Jag har väldigt god hårkvalite. Trots att jag TOTALT misssköter det. Jag klipper håret max en gång om året  (denna gången gick det 1 1/2 år mellan) och ändå växer det som bara den. När jag väl klipper det är det inte alls mycket som måste klippas. Håret är tjockt, långt och lite självlockigt. Nu kände jag dock att det var dags att fixa till det lite. På sista tiden har det blivit för långt. Det liksom bara hängde och det är inte snyggt. Jag har inte satt i någon rolig färg på hur länge som helst, vilket gör att det har en tendens att bi lite råttfärgat längst upp. Nä, usch. Idag hade jag min efterlängtade tid hos frissan och det är så skönt att fått det gjort.



Före, en efter bild lägger jag ut sen. 




Sen käka jag, Nisse och Lhea lunch i stan. Konsthallen som vanligt. Lhea tyckte att jag skulle smaka lite majskrok. Syns det att det tar emot? Majskroken var minst sagt lite halväten och sumpig. Men inte kan man väl göra en stolt Lhea besviken.



Skitväder har vi haft idag, men jag är glad för det.

Ship & hoj!

Om det vore en riktig dejt hade jag varit kär!

Men nu var det en inte en kärleksdejt utan en bloggdejt med två goa tjejer. Idag träffade jag och Lhea Sara och hennes lilla Wilda. Jag har följt Saras blogg nästan sen jag började blogga för ca 1 1/2 år sen, men jag kunde inte tro att det skulle leda till att vi skulle ses. Gissa om jag är glad att vi gjorde det. Vi fyller år samma dag, våra män är lika varandra (tycker jag) och vi bor båda i skåne. Vad kan gå fel lixom? Förutom att jag klantade mig och kom försent, eller att jag kanske har pratat ihjäl Sara och att Lhea möjligtvis har gjort Wilda döv med sitt skrik.


Jag var nervös innan vi möttes men jag märkte snabbt att jag inte behövde vara det. Det flöt på hur bra som helst och utan att tänka på det så kändes det som om att jag satt och pratade med en nära vän. Jag körde hem med ett leende på läpparna.

Sara har bättre bilder från dagen på sin blogg!




Sara och söta lilla Wilda.



Vi bytade barn ett tag och kan ni tänka er, Lhea satt tyst i Saras Knä, tyst!


Tack för idag tjejer=)

Vardagen!

Visst är det något underbart med den enkla vardagen? Vi behöver den lika mycket som vi behöver komma bort ifrån den. Vi uppskattar inte vardagen utan att vara ifrån den. Dessa två veckorna har jag inte kunnat göra så mycket. Jag har inte fått lyfta vilket innebär att Nisse har haft fullt upp med barnen. När Lhea var som sjukast och ville vara hos mig kunde jag verkligen inte motstå, men jag fick stå mitt kast för ont hade jag på kvällen. Idag är Nisse i vilket fall som tillbaka på jobb. Det känns faktiskt otroligt skönt att få köra igång igen. Jag har en del att göra nu på förmiddagen, vika in typ två fulla Ikeapåsar med tvätt och sortera kläder till Lhea i storlek 86 som varit Englas. Inte för att 86 kommer passa den lilla grodan nu men ligger man steget före så gör man. Välkommen sköna (?) vardag.....

Ursäkta dåliga bilder men det har fortfarande inte trillat ner någon systemkamera i brevlådan? Så jag fotar fortfarande med min iphone som för övrigt är bättre än min nuvarande kamere. Illa!


Just nu är det denna stolen och gåvagnen som gäller. Inte mycket annat.



Morgon aktiviteter. Engla harprecis burit Lhea, mästerfotograf som man är så fotar man ju självklart efter själva händelsen.


Jag "pluggar"

Eller jag pluggade, nu äter jag mest glass. Jag var väldigt flitig innan jag tog fram den där glassen. Jag vet inte vad som hände med jag kom på mig själv att jag inte ens hade tittat upp på en väldigt bra stund. Jag har nog gått upp ett kilo eller tre dessa två veckorna efter operationen. Konstigt när jag nästan bara har legat, Nisse står för maten och inte får jag träna heller. Men det är slut på tramset efter idag. Nya tag med LCHF ala Emelie imorgon. På fredag är det party och imorrn ska jag på dejt. De ni. Det är inte som det låter men mycket spännande ändå.


Läsmaraton och bröllopsbilder!

Idag står läsmaraton på chemat. Jag har 100 sidor kvar. Börjar jag nu så är jag färdig lagom tills ikväll då jag ska sätta mig och skriva min analys av bokens andra tredjedel. Jag ska även svara på ett antal omfattande frågor. Pust! Ja ni hör, det är väl lika bra att sätta igång?


Min faster som fotade oss på bröllopsdagen har lagt ut bilder på sin hemsida, kolla om ni vill. Bilderna som finns där är alla som vi har sett. Vi tog även fler bilder som är utom det traditionella (mer jag.) En massa hoppbilder, jag i brudklänning med converse, pilotbrillor och jeansjacka. Jag är så spänd på dem och jag lovar att visa så fort jag får dem. Ni hittar bilderna här.

Jag ångrar....

Jag har tre tatuenringar. En på vaden som jag är mycket stolt över. Det är Englas namn och jag bara älskar känslan av att titta ner på benet och se hennes namn. Tanken är att Lheas namn ska pryda baksidan av benet snart. Sen har jag en på handleden som kanske inte var sådär genomtänkt utan lite väl spontan. Tänker jag efter så symboliserar den nog trots allt en fas som jag var inne i då. Den tredje är den som jag gjorde först och den som jag helt ärligt avskyr. Den sitter högt upp på min rygg och när jag ser den känns det som att jag är vilse i min egen kropp. Jag var nog 20 år när jag jag gjorde den. 20 kan nog många tänka nu, det är väl lite för gammalt för att gjöra en tatuering som man ångrar? Sant! Men nu är det så att jag är ganska omogen av mig för att inte tala om då. Det har ju hänt en del på sju år kan jag ju säga. Och då ska vi komma ihåg att jag inte är jätte mogen nu heller.


Såhär kom tatueringen till: Jag och Stina var i turkiet för att jobba i en månad. Vi jobbade nog i tre dagar tills vi tittade på varandra, ryckte lite på axlarna och sa, ahh vi tar lite semester istället. Jag kan ju lova er att det var en galen resa. Efter en varm dag på en båttur och med ett par svalkande öl i kroppen (alla känner vi till kombinationen sprit och sol) kommer jag och Stina i land, as kalas bestämmer vi oss för att tatuera oss. Vilken bra ide. Jag gör min fula panter på ryggen och Stina peircar sig.


Jag är i full gång med att lista ut vad jag ska göra med tatueringen. Något måste göras eftersom jag inte ens kan ha en tröja som är lågt skuren utan att må dåligt. Kanske ska jag laser behandla den, tatuera över något, eller rent av låta den vara kvar och inse att tatueringar är en del av livets konst och berättleser på kroppen?




Vabbar!

Jag vet att det är dåligt med uppdatering på bloggen, men jag vabbar. Jag tror att man kan göra det från sin blogg. Sist jag skrev hade Lhea nästan 40 graders feber. Efter två dygn med så hög feber, en sömnlös natt och en otrsötlig Lhea bestämde vi oss för att ta Lhea till jourläkarcentralen. Det visade sig att trollungen har dubbelsidig öroninflamation. Nu har hon snart gått på penicillin i ett dygn och hon mår mycket bättre. Visste ni att dem har nya riktlinjer i Sverige? Hade Lhea varit ett år eller mer hade hon inte fått någon medicin. Dem ger inte det mot öroninflamation längre. Bra kan jag tycka eftersom det har skrivits ut på tok för mycket men i detta fallat var jag faktiskt lättad när dem kom hem med mirakel medicinen.  Febern är borta och hon verkar inte ha ont mer.


Jag själv pluggar för fullt. Imorgon ska det lämnas in en sablas massa uppgifter. Men att jag aldrig lär mig! Kommer ni ihåg boken som jag läser (den engelska novellen?) Sist hade jag 100 sidor att läsa på två dagar innan inlämning. Jag klarade det bra, men det var jobbigt. Jag lovade mig själv att nästa gång ska jag minsann inte spara det tills dagen innan utan läsa lite varje dag. Det gick ju bra, nu har jag 150 sidor till imorrn. Bra där! Tur att boken är bra och att det faktiskt blir lättare och lättare att läsa en bok på Engelska destu mer man läser.

Tillsammans!

Jag hämtade Engla ganska tidigt på dagis idag. Jag hade bokat en klipptid till henne som bara inte gick att missa. Ni hade förstått mig om jag berättade när den lilla damen blev klippt sist. Det var väldigt slitet och Engla har ju inte direkt ett typiskt lättskött svensson hår. Hon brås på mor sin. Nästa vecka är det min tur, hmmm vad ska vi ta och hitta på mer än att klippa mig tro?


Efter frissan mötte vi upp mamma och tog en fika på mysiga hollandia. Det blev dock bara en kaffe för mig, men det kompenserade Engla med genom att ta två kakor. Det brukar bli lite tokigt när mormor är med också är det ju fredag. Det var riktigt härligt att få lite egentid med Engla, tyvärr blir det inte så ofta. Man får ta vara på stunderna....


Nu ska vi äta en god middag och sen mysa i soffan och titta på Idol. Vad orginella vi är, visst?




Engla hos frissan, hon var så duktig kan ni tro.



Min fina mamma och en liten snabb hand.

På sjukhuset!

Vi har varit på ett planerat läkarbesök med Lhea idag. Min Bvc sköterska tyckte att Lhea skelade med ena ögat när vi var på besök där för en tid sedan. Det visade sig med mätningar idag att det gör hon inte alls. Vi själva har inte riktigt sett det. Jag har väl inbillat mig att jag har sett det efter Ann sa det till mig men Nisse däremot han har varit fast besluten om att hon inte alls skelar. Bra där Nisse. Vi ska dock följa upp hennes ögon om ett part månader för att se så att hon inte har något synfel. Jag antar väl att det görs i samband med att man får en remiss till ögonkliniken. Lhea var inte på sitt bästa humör idag, lillgrodan har feber. När vi kom hem från sjukhuset stod tempen på 39.8. Stackare<3


Nu sitter jag och äter frukost. Strax blir det en dusch innan vårdcentralen. Jag ska kolla mitt sår idag efter operationen. Sen blir det fredagsmys för hela slanten.




Vi hann med en kaffe på pressbyrån medans Lheas ögondroppar skulle värka.

Lyckan, kärleken och meningen med livet!

Igår var jag och Challe på bio. Vi såg filmen som rubriken lyder. Vilken underbar film. Så underbar att jag vill till bali och bli ihop med honom som Julia Roberts blir ihop med. Nä men ärligt, filmen får verkligen en att tänka. Jag är en människa som är ganska känslomässigt krävande och har ganska stort behov av att känna harmoni med mig själv. Jag kan väl inte till 100% säga att jag har hittat mig själv. Det Julia gör i filmen är att hon tar ett års semester, reser till tre platser på jorden för att ransaka sig själv och finna balans i sitt liv. Det var en underbar film och jag hade en jättemysig kväll med min fina vän.

Jag skrev ett inlägg tidigt i min fantastiska blogg karriär som faktiskt handlar om just detta. Kanske regisören har tagit mina tankar och gjort denna fantastiska film. Haha, sure! Läs gärna inlägget.



Utan att tänka efter stoppade jag in popcornet i munnen direkt från näsan. Härligt Emelie.

Ett snabbt stopp hemma!

Vi har varit i stan hela dagen och ett underbart höstväder har vi haft. Vi har käkat lunch på konsthallen, där bjöds det på pumpa, eller bjöds och bjöds?! Sen har vi som jag sa i tidigare inlägg bara strosat i lugn och ro. Jag shoppade ett sjuhelvetes dyrt balsam och goda macroner (eller hur det nu stavas) som vi åt till vårt takeaway kaffe. Vi mötte upp Stina en sväng också som lyckades pricka in vår kaffestund alldeles utmärkt. Nu ska vi strax iväg till mor min och äta mat.




Lunch på konsthallen.



Stina och Emilio.



Jag har lösningen!

Eftersom magen fortfarande är svullen har jag svårt för att välja kläder. Har jag leggings under navelen hänger magen över och det vill jag ju helst inte. Drar jag upp dem lite kommer dem precis på ärret och då gör det ont. Då kom jag ju på den höga midjan. Det blev faktiskt lite av en aha upplevelse så här på morgonkvisten. Det var nästan lite pina igår på bion eftersom jag givetvis skulle gå ut i mina jeans.


Nu ska vi till stan. I dag är Engla på dagis så jag och Nisse tänkte passa på att ströva lite och käka en god lunch. Kul tycker Nisse, lunchen då. Äffärerna, not som mutch.


Ha en fin dag ♥




Lönt med handen bakom huvudet (?) Aja, ni bloggnördar förstår mig. Ibland tar man ju fler än en bild och nu råkade den med den tafatta handen bli bäst.

Huslig!

Det är så stor skillnad på mig under vinter och sommar halvår. På sommaren vill jag bara vara på cuba cafe, dansa salsa och dricka cubalibre. Givetvis fungerar inte det alltid när man har barn men jag brukar vilja samla min Emelietid till sommaren. På höst och vinter däremot då blir jag värsta bullmamman. Jag bakar, planterar, lagar grytor och går nästan i ide med min familj.  Idag är en riktig mysdag. Jag har varit och handlat blommor med min mamma, fikat på Ilva med familjen och kollat på en massa snygga inredningsprylar, planterat och nu kokar jag ärtsoppa. Ikväll blir det bio med Challe.




Är det roligt där uppe?

Engla har börjat bära på Lhea. Utan att fgråga bär hon runt på henne. Engla skrattar och Lhea skrattar. I morse hör vi Engla säga. Är det roligt här uppe Lhea? Jag och Nisse tittar på varandra med panik i blicken. Vi rusar iväg till barnen och upptäcker att Lhea har blivit uppburen till Englas säng. Tur att det bara var den sängen. Sååå ja!


Jag fick sova till halv nio imorse. Jag är faktiskt inte glad för det. Halv nio är min party tid. Har jag varit ute och dansat går jag upp halv nio. Nisse vill ju vara snäll och ge mig sovmorgon. Men snart är vi tillbaka till vanliga rutiner och jag vill verkligen börja komma in i dem igen. Helt sjukt att man tycker att man sover bort dagen kl halv nio. Förr brukade den ångestkänslan komma vid ett, om ens då. Också tycker jag faktiskt tanken på att gå upp tidigt med Nisse och Lhea är mysig. Dricka kaffe, sitta på golvet och leka med Lhea. Det händer aldrig eftersom Nisse i vanliga fall går iväg till jobb tidigt också är det är ju faktiskt något visst med tidiga mornar.




Idag har jag rotat fram mina gamla baggyjeans (som inte är så värst baggy längre,) till har jag min nya fina odd molly tröja.

Smak av sommar och jul!

Kvällen är här och den är absolut inte lika ångestfull som igår. Tänk vad luft kan göra. Jag mår verkligen som bästa när det är liv i luckan. Vi har ätit en klassisk köttbullsmiddag här hemma. Med hemmarullade köttbullar, potatis, brunsås och lingon. Jisses vad gott det är. Jag glömde köpa broccoli tidigare när jag var i affären. När jag sprang ner andra gången gick jag rakt på en ask med härliga jordgubbar som jag verkligen inte kunde motstå. Direkt efter såg jag att dem hade fått in clementiner. Det blev efterrätten här hemma idag. Nu tänkte jag göra en kopp te och sätta mig i soffan med nya hus och hem. Inspiration? Ja tack!



Lunch på museet!

Idag kände jag verkligen att vi behövde komma ut. Efter gårdagens innehäng var det en ångestfylld Emelie som mötte kvällen. Jag mår verkligen dåligt när jag inte gör något av dagen. Och jag kan bara inte förstå att dem dagar som man har som minst att göra, det är då man får som minst gjort. Jag skulle moppat och fixat, men kom inte ens in och borstade tänderna förens klockan var halv fyra eller nått. Skönt kan tyckas, att ha en hel dag utan en massa måsten. Men nej, ångest!


Idag har vi varit en sväng på museet. Vi har käkat lunch och kollat lite på djuren. Engla är fortfarande hemma. Hon somnade i bilen på väg hem. Hon sover aldrig på dagen så hon är nog ganska dålig trots allt. Stackaren hostar något fruktansvärt. Vi håller henne nog hemma hela veckan.



Syskonkärlek ♥

Eländiga dagar!

Engla är hemma från dagis idag. Hon har haft en hemsk hosta hela natten stackaren<3 Hon är täppt i näsan men har ingen feber. Det får dock bli en hemmadag imorgon med. Vi har gått i pyjamas hela dagen, det är kanske inte lika okej när jag berättar att jag har ett sketet nalle nattlinne på mig. Vi borstade tänderna först för ett par timmar sen och käkade glass kl tolv idag. Nu ska jag snart börja förbereda maten och försöka hinna med en promenad innan jag ska plugga hela kvällen. Jag behöver luuuuuuft!

 

 


Guldlock!

Jag greppade den stora kökssaxen imorse redo att klippa av Lheas hår. Vad grovt det låter. Men tösens hår växer som ogräs (där bak) vilket resulterar till en skitt hockyfrilla. Hon blev jättesöt och nya lockar kommer ju igen. Då har hörhoppningsvis det andra håret också vuxit ikapp. Jag blev en guldlock rikare som jag förvarar i en söt lite ask.

 


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Sara. Ni lite större bloggare kanske vrider på er av sånt här, man jag hoppar av lycka. Hehe, så synd. Tack Sara!

 

Fyra tv-progra: Greys anatomy, halv åtta hos mig, Idol, så ska det låta.

 

Fyra saker jag gjort idag: Druckit mitt kaffe, tvingats att titta på bolibompa, klippt Lheas hår (?), tänkt på att jag kanske borde gå in och borsta tänderna.

 

Fyra saker jag längtar efter: Få bära mina barn, få se min "normala" navel, en utbildning och en titel som jag trivs med, mina två resor till våren.

 

Fyra saker på önskelistan: Få leva ett långt, lyckligt och friskt liv (det får bli tre önskning.) Nu avslöjar jag min hemlis. Jag ber var kväll till gud? om att just få leva ett långt, lyckligt och friskt liv med dem jag älskar. Det är allt jag behöver men om man nu ska göra en fjärde önskning så hade det inte suttit fel med en systemkamera.

 

Fyra saker som jag avskyr: Dålig andedräckt, egoism, snålhet (gällande allt, inte bara pengar,) mobbing.

 

 

Nu ska jag utmana fyra! Challe, Hanna, Caroline, Malin 


Jodå så att.....

Fem minuter efter att jag hade skrivit mitt senaste inlägg så vaknade Lhea och var jättepigg. Då hade hon sovit i två timmar och röjde jäklar i hoppet med oss till klockan blev halv tio. Sov hon längre imorse för det? Självklart inte. Men sån tur är så har jag en underbar man som har lyckats smyga upp med henne utan att väcka mig. Jag vaknade en gång av att Lhea tog sig in i sovrummet, ställde sig upp vid sängen vinkade till mig och sa heeeee (hej) mamma. Nästa gång jag vaknade luktade det nybryggt kaffe och på tvn hörde jag signaturmelodin till nyhetsmorgon. Solen sken och frukosten stod på bordet. In kommer Engla och myser ner sig på Nisses plats i sängen, där låg vi ett tag och småprata. Perfekt söndagsmorgon med andra ord.

 

Nu tänkte vi ta oss ut i det underbara vädret, det blir väl en promenad till lekplatsen eller något. Senare i eftermiddag blir det tvåårs kalas.

 

Jag känner mig bättre i min mage nu, den är mindre svullen och gör mindre ont. Tyvärr får jag inte lyfta på en hel vecka till. Men Nisse är ju hemma så jag har säkert ork att hitta på lite mysiga saker i veckan.

 

Frukost med färska hallon från bondens marknad.

 

Lhea är snäll och hjälper mamma med disken.

 

 


Hur ska detta gå?

Lhea somnade 17. Hon var så förbaskat trött efter besöket och allt bus med Emilio. Hon kan sova en stund tänkte vi. Hon sover fortfarande. Hur ska nu detta bli? Lhea som i vanliga fall vaknar kl sex. Det är kanske inte lönt att jag går och lägger mig.

Samlade!

Vi är ett gäng tjejer som har hängt under hela vår uppväxt. Jag, Madde och Stina har gått i samma klass sen ettan. Vi vet allt om varandra och hur långt ifrån varandra vi än är så har vi ändå en stor plats i varandras hjärtan. Madelene bor nu i Luxenburg och är en framgångsrik jurist. Hon gifter sig i maj med sin fästman. Gissa om jag och Stina ska göra de bröllopet? Ha, de två galna barndomsvännerna going crazy in Spain. Idag var vi samlade igen hemma hos oss. Vi fikade på kaffe och kanelbulle. Hur mycket tid vi än har så är den inte tillräcklig. Men jag antar väl att det finns något skönt med de med.

 

Madde och Stina ♥

 

Emilo och Lhea busade som vanligt.


Tänk om alla dagar vore som denna!

Jag mår bättre nu. Min mage är fortfarande riktigt svullen och jag både står och går som en hossa (för er som inte är skåningar så har jag med andra ord jävligt dålig hållning.) Jag kommer inte in i dem snyggaste kläderna direkt. Men vi har varit på bondensmarknad idag. Finns det något bättre än kalla, klara och soliga dagar? Alla dagar och årstider då solen är framme kallar jag iofs den bästa. Men så är det ju, solen lyfter fram allt. Nu är mamma här och passar Lhea medans Engla och Nisse är på simskolan. Vi får lite fika besök i em men innan dess tänkte jag hinna med en promenad i det fina vädret, dagar som denna ska man ta vara på....

 

 

Hemma från bondensmarknad.

 

 


Kärt återseende!

Jag tog mig i kragen innan. Jag har klarat hela dagen med bara två alvedon, (tror dock att jag få ha lite starkare grejer till natten) jag har duschat och tagit mig ut en runda. Vi promenerade till konsum och köpte på oss en massa godsaker, sen tog vi en tur till lekpaltsen. Det var så skönt att få frisk luft och jag som har legat inne sen i måndags känner hur hösten har tilltagit. Luften är lite kallare och lite råare, men ack så härligt. För första gången i år tog jag på mig min vinterjacka, det var ett kärt återseende kan jag berätta.

 

 


Bära eller brista!

Inte brocket då. Utan jag, allt. Jag är så trött på att bara ligga här som ett kolli. Jag är trött på min knarkbubbla som jag har infunnit mig i sen i måndags tack vare mina tabletter. Jag är trött på min svettdoft och min sömrfabrik som jag har i mitt hår. Jag har inte tagit några tabletter idag förutom alvedon och nu ska jag in i duschen (det är dock inte första gången sen operationen, aaa nä) men andra.... Sen ska jag dra på mig mjukis och gå ut en sväng med familjen. Ikväll är det fredagsmys med godis och idol.

 

Challe var här på besök igår med nybakat och allt. Hon kom försent en halvtimme för att hon bakade en rulltårta till mig, hur sött är inte de? Hon fick mysa lite med sitt gudbarn som inte var på sin bästa sida. Lhea grät stora krokodiltårar. Men hon har lovat mig att vara lite gladare nästa gång Challe kommer=)

 

Bilden lånade jag av dig Challe!?

 

 

 


Det går ingen nöd på mig!

Jag har det ganska bra här hemma trots allt. Jag börjar dock sakna luft, jag vill ut och ta en promenad men det får vänta tills imorgon. Nu ska jag börja trappa ner på mina tabletter och ta dem tre gånger om dagen istället för fyra. De senaste dagarna är lite dimmiga om man säger så. Men jag ska inte klaga. Nisse är underbar mot mig och barnen väldigt förstående. Mamma hjälper oss mycket och idag kommer mina svärföräldrar med pizza.

 

Jag blev nyligen severad kaffe, chokladpraliner och nya ELLE.


Sött som socker!

Detta har jag beställt till Lhea från Lundmyrs nya kollektion. Jag älskar det söta lite Chanelinspirerade. Det är en snäll person i familjen som ska ta had om fakturan och ge kläderna till lillgrodan i ettårs present. Man får ju passa på att önska sig sånt man själv vill ha innan dem får en för stark egen vilja. För tro mig, den kommer......

 

 

Klänning, kofta och ballerina strumpbyxor med älsklingtryck i baken ♥


Ingen vanlig burk!

Igår hade vi finbesök. Först tittade Stina och Emilio förbi med fina blommor till sjuklingen. Lhea och Emilio har verkligen börjat leka med varandra. De ger varandra saker och hittar på små hyss. Lhea öppnade toa dörren som stod på glent. Då ser man hur Emilio lyser upp, sen tittar dem på varandra och kryper i till toaletten tillsammans. Det blir nog en riktig liten busig duo av dem två. Sen kom mamma förbi med lite nybakat. Helt underbara små godis cupkaces som låg i en helt underbar burk. Burken lyckades jag tigga till mig, tacka mamma ♥ Men den passar så fint in i mitt nypimpade rosa kök.

 

Stina och Emilio.

 

Mamma/mormor, hade russin med sig till barnen. Små söta paket från småfolk. Både Lhea och Emilio älskade dem.

 

"The Burk" visst är den ljuvlig?

 


Tävling!

Här tävlar Lhea om en mössa till sig själv. Tävla du med vetja, men glöm inte att hålla tummarna för oss.

 

 

 

 


Semesterbilder del 3, sista delen!

Då kör vi väl sista delen då. Ursäkta om det tagit tid för mig att visa bilderna, men bättre sent än aldrig väl?

 

På sista bilden, Engla med kompisar. Tänk vad lätt det var att få vänner när man var liten. Det började med att tjejen kastade Englas boll som kom fel tillbaka till Engla, sen satt dem ihop resten av veckan. Vad lätt det är utan fördommar och annat "viktigt" som vi vuxna har bestämt oss för ska vara viktigt för att man ska kunna umgås. Att se barn leka är balsam för själen. Naturligt, enkelt och ärligt.

 


Enformiga dagar!

Godmorgon fina ni ♥

 

Jag har inte mycket skoj att bjuda på idag. Mina dagar är ganska enformiga. Jag får lov att sova hur länge jag vill men oftast vaknar jag av att Lhea skriker efter mer macka (trots att hon har munnen full och en bit i handen) när familjen äter frukost. Då kommer Nisse in med tabletter till mig. Sen masar jag mig upp till soffan och sen är jag där, hela dagen typ. Min snälla man har precis gjort frukost till mig. Mackor, fil med blåbär och honung, kaffe och en halv grape. Nu tänkte jag läsa lite favoritbloggar och sen fortsätta att titta på världens bästa film, Forest Gump! Men innan dess tänkte jag slänga in sista delen av våra semesterbilder. Kanske livar upp bloggen lite.


Upppassad!

Nisse har stekt pannkakor till oss. Till fick jag en sylt som vi handlade på bondend marknad "halon och choklad." Nu ska jag lägga mig i soffan igen och titta på en film.

 


Livstecken!

Det är en hög Emelie som skriver detta. Jag är ashög. Men jag måste ta mina tabletter som jag har blivit ordinerad annars har jag ont. Jag har ont ändå, men jag hade väl haft mer ont. Jag mår illa och är trött. Operationen gick bra men inte som dem tänkt sig. Jag ska börja berätta om de olika sätten man kan operera ett navelbrock på....

 

Det lättaste sättet är att öppna navlen och sy ihop brocket. Dett gör dem oftast på unga tjejer och midre brock. Det andra sättet är lite mer komplicerat. Då öppnar man navlen, går bakom muskulaturen och sätter ett nät. Det första alternativet var planerat på mig. Men under operationens gång hade man dömt att brocket var för stort för att sy igen. När jag vaknade upp kände jag direkt att det inte var ett litet ingrepp som hade gjorts. Jag hade så ont när jag vaknade. Nackdelen med denna operationen är att om jag skulle bli gravid igen (vilket jag inte tror och vilket som inte är tanken, men man vet aldrig,) så kommer min mage inte att kunna växa normalt. Den kan inte växa rakt fram utan bara på sidorna, eftersom där sitter ett nät som är 10*10 cm. Detta är ingen fara men snyggt lixom.

 

Jag kommer att vara sjukskriven i två veckor vilket innbär att Nisse får vara hemma i två veckor. Jag ska gå på tabletter i tio dagar, vilket innbär fest i tio dagar. Jag får inte bära mer än två liter mjölk på två veckor, vilket innebär att jag kommer sakna att ha mina barn i min famn. Min mage är totalt svullen och jag får inte ens på mig mjukis brallor. MEN! Jag har en fin navel=)

 

När jag kom hem igår kväll var mamma här med barnen. På fåtöljen låg det tre paket till mig. En lchf kokbok, en kofta från Day och två rosa Iitalla ljusstakar. Tack snälla ni ♥

 

 

 


Operationsdags!

Solen strålar och vi kämpar med att hålla en övertrött Lhea vaken. Vi ska strax köra iväg till sjukhuset (som ej ligger i Malmö) och vi vill ha en lugn bilstund med en sovandes Lhea. Min morgon har varit bra förutom att jag är ashungrig. Jag fick sovmorgon i morse, 7.30. Vaknade då upp av att resten av familjen satt och åt en brakfrukost. Gissa om min mage skrek. Jag är verkligen en frukostmänniska också. Sen satte Nisse Lhea i vagnen och promenerade med Engla till dagis. Då passade jag på att duscha, plocka brynen och raka benen. Ja, man vet ju faktiskt aldrig om man skulle stöta på en snygg läkare, hohoho. Derek kanske?

 

 

Jag nervös? Nejdå bara lite spänd....


Last supper!

Nu har jag precis krängt tre mackor, en banan och en kopp te. Detta blir min sista måltid på ett antal timmar, iaf till minst  15 imorgon eftermiddag. Jag ska nämnligen på operation imorgon. Inget stort men ack välbehövligt. Jag ska operera ett navelbrock. Historien bakom detta brock är ganska skrattretande. När jag var gravid med Engla fick flodhästen (jag då) ett ljumskbrock (vill bara tilllägga att det är ca 90% män som får ljumskbrock, och jag.) Det opererades ett år efter Engla var född. Då gjorde dom titthål genom navlen och utav den operationen kom navelbrocket till. You do the math. Ett brock kom till av en brockoperation? Så imorgon kör vi igen. Samtidigt som jag är väldigt glad att äntligen få slippa det är jag ändå lite nervös. En operation är alltid en operation och allt vad som tillkommer, narkos mm. Men underbara Nisse har tagit hela veckan fri så jag har möjlighet att tillfriska fort. Jag kallas tydligen överdriven när det kommer till sjuka, men det skiter jag i.....

 

Nisse försökte ta ett foto på mig när jag satt och åt min så kallade "last supper" (tur att dem flesta som läser min blogg bloggar själv, ni förstår grejen med dessa foto) men det blev bara skit av de hela. Jag struntar i om inte jag blev bra men vi fick inte rätt på ljuset eftersom jag fotar med min iphone (systemkamera tack!) som förövrigt är väldigt bra, men inte idag.

 

Här ska då vara en bild där jag sitter i vit morgonrock, jag har två mackor på tallriken och en stor kopp med te. Jag har huvudet lite snett också ler jag ett bloggleende. Fint va.


Höstmys!

Vi kom hem för ett par timmar sen till ett helt nytt vardagsrum. Byggarna har varit så duktiga (det kan man ju hoppas med tanke på pengarna de tar.) Vi är så nöjda. Nu har jag tänt ljus i vårt hus, plockat fram en liten skål med smågodis och satt mig framför datorn redo att plugga....... Snart.

 

Vi blev utkörda idag med. Vi for till Ikea och startade dagen där med frukost. Jag gillar verkligen den och för inga pengar alls nästan. Sen körde vi hem till farmor och farfar för att spendera den först otroligt dimmiga dagen som sedan blev klar och fin. Vi har promenerat, varit i trädgården, planterat och ätit farmors goda gulasch. Kan det bli mer höst än så? Härligt.

 

Engla på Ikea. Rosa munk till rosa tjej ♥

 

God frukost på Ikea.


Äventyr!

Idag har vi haft en fullspäckad dag. Vi har varit på bondens marknad, som enligt mig är det mysigaste stället att gå på. Jag har shoppat färska kryddor, honung, marmelader, bröd, frukt och grönsaker. Jag kan gå där hur länge som helst och lukta på allt.

 

Väl hemma upptäcker vi att byggarna tydligen hade fått för sig att fixa hos oss (?) Där kom vi i i ett hus med kurrande magar redo att fika på det som vi hade med oss hem från marknaden. Det var bara till att vända. Det är kanske inte så lämpligt att fika med barnen i en arbetsmiljö där det slipas spackel och målas. Men inte mig emot. Vi for en sväng till Ilva och espressohouse.

 

Nu på eftremiddagen har vi arit hemma hos Faster Caroline, kusin Aria (som var hos sin pappa idag) Niklas och hans goa Max. Där har det bjudits på trevligt sällskap (även av farmor och farfar,) lassagne, sallad, hembakat bröd och tre sorters kakor. Gissa om vi var nöjda.  Nu är vi mätta och helt slut. Jag tänkte läsa mina favorit bloggar och sen hoppa i bingen. Imorgon kommer byggarna igen, vilket betyder nya äventyr.....

 

 

En Engla som är svår att fånga på bild, en mamma som inte får njuta av sin egen fika utan måste hela tiden se till att Lhea är nöjd, och en NÖJD Lhea som tycker att det är roligt att åka "lånevagn". Ännu roligare är det när syrran kör.

 

På middag hemma hos Carline och Niklas. Ja, jag var tvungen att lägga ut den översta bilden. När nu Niklas var tvungen att störa sig genom att sticka fram huvudet väldigt nära kameran ska den minsann visas också. Små fötter det har han inte heller, jag gissar på 71:or. Jisses, jag kunde kliva rakt i hans sandaler, sen snubblade jag över mina egna fötter ett antal gånger.

 

Lhea och farmor.

 

Engla och Max har verkligen funnit varandra. Från första stund. De leker så fint. Speciellt idag på ovanvåningen när vi vuxna satt i godan ro där nere och drack kaffe. Jag kommer upp och möts av detta. Vet ni vad dem lekte? Mamma, pappa, barn!!!! VA?


Stolt ägare!

Idag köpte jag ett rosabandet armband och jag bara älskar det. 69 spänn på guldfynd, kom igen gör du också en god och snygg gärning.

 


Rosa!

Ljuvligt eller mesigt? Sött eller barnsligt? Jag skulle väl inte själv kalla mig den "rosa tjejen." Jag är nog en bit därifrån. Får man kalla sig själv lite tuff? Men på senare år har jag faktiskt börjat gilla kombinationen med tufft och sött. Nu tänker jag förnya lite i vårt kök. Jag har länge haft röda detaljar och känner mig väldigt trött på det. Nu ska det in lite rosa och brunt. Jag shoppade det första idag men fortfarande står mycket kvar på önskelistan....

 

 

Kvar på min önskelista......

 

 

 

 

 


Som jag kan!

Lhea utvecklats jättemycket. Igår stod hon själv för första gången utan att hålla sig i något eller någon. Nu går hon och är nöjd att bara få hålla oss i en hand. Det är lite vingligt och det går inte fort, men hon vågar. ´Behöver jag säga att jag är stolt ♥

 

Snart så har jag att göra. Två barn på olika håll. Men va fasen när man ändå kör är det väl lika bra att sätta gasen i botten. Jag har ju som sagt redan ett brutalt aktivt liv. Så mycket besvärligare kan det väl inte bli bara för att man har en snart ettåring som springer runder, eller?

 


Lyx och loppis!

Just nu sitter jag hemma hos mamma/mormor. Jag ska lämna Lhea här en stund medans jag uträttar ett par ärende i stan. Stackars mamma vi har invaderat henne nu de senaste dagarna. Nu när vi har byggare kan vi ju inte vara hemma. Men vi har det supermysigt här och jag tror nog att mamma tycker det med trots all stim och stoj.


Igår åt jag och mamma en fantastisk lunch. Mamma handla och jag lagade. Så man kan väl säga att jag bjöd? Vi lagade vars en liten bit oxfile med stekta kantareller och skogschampinjoner. Till gjorde jag en höstig sallad och chillibea. Mohahaha. Fatta att det var gott. Igen dålig lunch inte.


På kvällen satt jag och Stina på loppis. Vi sålde en massa barnsaker och lite annat skit. Men fy vad folk beter sig. Ni anar inte hur många Stina skällde ut. Haha, ni som känner henne vet jag kan föreställa sig. Men va fan! Vem prutar på en fema? Men är det loppis så är det, man är ju trots allt där för att bli av med saker. Vi avslutade kvällen med en falafel, cola och snack.

 


11 månader idag<3

Vad mycket vi har hunnit med idag. Det känns så bra och vakna när man vet att det kommer bli en fartfylld dag (även om man så tvingas upp kl sex.) Vi är utslängda hemmifrån eftersom där är en massa byggare hos oss som gör det fint. Vi har haft en mysig morgonfika med Stina ch Emilio. Vi köpte något varmt att dricka och satte oss på uteserveringen. Barnen satt varmt nerpackade i sina vagnar och mumsade på majskrokar.

Sen gick jag och Lhea på tiomånaderskontrollen. Dock en månad försent. Vi missade den förra tiden eftersom Lhea var sjuk då. Grodan växer som hon ska. Vågen stod på 8320 och längden var 71,5. Hon ligger lite under på kurvan men förjer sin egen. Hon har ju aldrig varit en tungviktare. Lhea blir 11 månader idag ♥


Nu sussar hon sött hemma hos mormor och snart vankas det lunch. Panerad spätta med goda grönsaker närmare bestämt och det luktar underbart....


Lifes good!


Semesterbilder del 2!

Tjoho, jag blev färdig med pluggandet tidigare än väntat. Det firar vi med lite semesterbilder tycker jag. En del tre kommer också.

 


Länge leve kanelbullen!

Just nu sitter jag här i köket och är redo för att plugga! Eller? Jag tycker att jag gör allt annat än att just plugga. Varför är det alltid så svårt att komma igång? Jag ska bara skriva ett blogginlägg....., jag ska bara ta ett glas vatten....., ja just de jag ska bara kolla...... Någon som känner igen sig?

 

Dagen har varit galen idag. Nivån sjönk aldrig och ett tag trode jag verkligen att mitt huvud skulle sprängas. Men Nisse räddade mig när han kom och tog Engla till dansskolan. Mamma spenderadee tid med Lhea och jag kröp ner i hennes soffa med min bok, en kopp kaffe och en kanelbulle. För man får ju inte missa att fira kanelbullensdag, visst!

 

Vi shoppade lite i stan (kan visa imorgon) också käka vi lunch på Jensens. Kan inte bli mer barnvänligt och med mina små gaphalsar slipper man svettas så värst mycket♥

 


Buller och bong!

Åhhhh en rörig morgon minst sagt. Jag känner att jag vill gå utanför mammas hem och bara skrika. Jag vill skrika AAAAHHHHHH! Jag hade chans till lite sovmorgon i morse men Engla lät mig inte sova. Det var jag som skulle upp med henne. Jag fick dock sträcka på mig en stund vilket är mer än vanligt. Sen har det gått i ett. Nu sitter jag här ensam i det lilla rummet och gör det som jag finner avkopplande, bloggar. Snart ska vi iväg till stan och äta en god lunch, hoppas att hela stämningen har lugnat sig. Om så bara en aning.....



07.00 imorse!

Ett tråkigt inlägg!

Jag skrev för en tid sen att jag bara bloggar när jag känner för det och att det alltid kommer från hjärtat. Jag tar tillbaka det och säger nästan. Ibland bloggar jag bara för att ge ett livstecken och för att ni inte ska glömma bort mig, hoho. Jag har ingen rolig bild att lägga ut och ingen tråkig bild heller för den delen. Jag har inget vettigt att skriva bara en massa goja.

 

Jag har fullt upp med att läsa första tredjedelen av min engelska novell som ska utverderas imorgon. Jag har 50 sidor kvar. Det är en hyfsat svår bok att förstå och vissa ord måste jag ta mig tid till att kolla upp. Men boken är bra och jag strävar alltid efter det bästa betyget så jag antar att de är det som gör att jag håller my spirit up. 50 sidor kan ju tyckas att det inte är så mycket men har man två barn och en massa annat att göra är det mycket. Men Emelie då, du kunde ju börjat i tid. Alltid samma visa.  Men Engla och mormor ska på bio idag så jag får lite tid över att läsa då.

 

Ikväll ska vi sova hos min kära mor, vi ska ha räkfrossa. Imorgon har jag tagit Engla ledigt från dagis, då är tanken att vi tjejer ska göra stan.  


Fredagsmys!

Idag har Nisse varit ledig. Jag fick sovmorgon och sov så länge som till 07.20. Jubel och raketer. Kalla det sovmorgon gör man väl bara när man har ett barn som vaknar sex varje morgon. Föresten så har Engla börjat att bli morgontrött. När jag väcker henna halv åtta om mornarna tittar hon surt på mig, drar täcket över huvudet och mumlar lite gnälligt att hon minsann ska sova en liten stund till. Om jag känner igen mig? Oh yes.

 

Vi startade dagen med en frukost på espressohouse. Lhea har blivit dyr i drift. Eftersom hon äter det mesta nu och vill ha allt som vi har är det bara till att snällt beställa till henne med. Sen körde vi iväg och simmade hela familjen. Nu sitter vi här och väntar på att byggarna ska komma och köra igång med vårt vardagsrum. Undertiden tänkte vi spendera fredagen hos barnens farmor och farfar. Där ska vi äta god mat och en massa godis.

 

Två hungriga tjejer<3


Bloom in the park!

Jag och Nisse hade en jättemysig kväll igår. Vi cycklade hem lite vingligt, 2200 kr fattigare men en upplevelse rikare. Nu får vi äta nudlar resten av månaden. Men skämt och sido, det är inget man kan göra var månad. Men fy vilken mat vi fick. Vi åt avsmakningsmeny med tillhörande viner. När vi kom fick vi ett glas champang med en liten aptitretare till. Hade vi varit rika så hade vi gått dit ofta. Jag älskar blooms och allt vad de har att erbjuda. Conceptet är lite speciellt, man får ingen meny utan dem skickar in vad dem har att erbjuda för kvällen. De ger en en smakupplevelse till max. För visst är det så ibland att när man får in menyn kan man sitta hur länge som helst och bläddra, när man väl har bestämt sig och maten kommer in då vill man ändå ha det som den andra har beställt. Här kan man verkligen slappna av helt.

 

 

 

Tre av dem sex rätterna som erbjöds! Risotton med vit tryffel (överst) är något av det bästa som jag någonsin har ätit.

 


RSS 2.0