Valborg!

Här sitter jag med ett (okej det blev två tack vare vårt skitinternett som tar hemskt lång tid på sig idag) glas vin, rotfruktschips och godis (som jag inte heller hade ätit om det inte vore för internett.) Jag försöker varva ner efter en hektisk dag. Den började tidigt och har inefattat allt från bodypump, städning, bakning x3 till valborgsfirande. Ni förstår att det är en viss person i detta huset som blir 28 imorgon. Det vankas kalas och då sägs det att man ska ha det fint och gärna något att bjuda på.

Vår Valborg har varit jättetrevlig, perfekt och alldeles lagom. Vi firade med ett par vänner med grillat, en herrans massa lek och avslutade med brasa.





Jag hade på mig mina nya skor idag.


           







Gröna ögon som mamma:)



          









Barn på nytt!

För ett tag sen hoppade jag och Nisse på Carolines och Niklas (Nisses syrra med man) planer att lämna barnen hemma och dra till Liseberg. Vi skulle egentligen åkt dit igår men dumma som vi är kollade vi inte närmre på öppettiderna förens sent kvällen innan. Förstår ni att detta kunde bli en dag som gick till historien. Fyra glada småbarnsföräldrar, spralliga som bara den, som kör från Malmö för att röja också är där inte öppet. Jag hade fallit ihop. Men tack vare Niklas blev det inte så.

Vi bestämde oss för att ta oss in till Tivoli istället. Det är inte i närheten av Liseberg men vi hade förbaskat roligt för det. Vi köpte åkband och sprang igenom alla karruseller som man kan tänka sig. Från Demonen (värstingen) till små barnkaruseller för att inte tala om krockbilarnan, så jäkla kul. Ja, har man köpt åkband ska man minsann åka för det. Solen strålade, vi åt gott, drack öl och kunde så gott som springa igenom karusellerna eftresom parken nästan var tom på folk när vi kom. Detta måste ju bara bli en tradition som vi upprepar en gång om året.



Ett glatt gäng!



Nisse tryckte upp en mjukglass i huvudet på sin syrra.



2 för 25 kr, vilket kap.



Helt utslagna i gräset smälte vi maten innan det var dags att åka hem till våra älskade trollungar.



På centralen delade dem ut någon äcklig och söt kaffedrink. Skit samma jag behövde kaffe. Det är minsann tröttsamt att vara barn.

Igår somnade jag 21.20.....

Jodå, så att e... Nä då.

Ni kan tro att jag blev paff idag när Engla spontant frågade mig hur bebisar kommer in i magen. Va? Svarar jag, hon upprepar sig och jag säger va? Så höll vi på ett par gånger medans jag innerligt försökte komma på något vettigt att svara. Till slut mumlar jag något om ägg som blir bebis och växer.

Tystnad.....

Mamma? Åh Nej! Hur kommer då bebisen ut? Jaaaaa, antingen genom magen eller genom kissen (ja, vi säger så här hemma) Men mamma, har du kissat ut mig?


Engla har även börjat fråga mycket om döden. Vad säger man liksom? Jag vill inte ljuga för henne för jag ljuger inte för mina barn men samtidigt vet jag inte hur mycket jag ska berätta och hur jag ska berätta det. Det är väl härligt att barn är så spontana. Ibland mer än andra gånger. Trollunge ♥

Långledigt och fullspäckat!

Jag blev precis färdig med morgondagens middag. Jag och Nisse ska iväg på en lång och fruktansvärt busig dejt. Det sprätter i hela min kropp av lycka och förväntan. Vi ska bli barn på nytt. Jag förstår att spänningen är olidlig (kanske inte) men det blir liksom roligare att berätta om det när vi är hemma igen. Därför har jag lagat mat nu, mamma ska passa sina älskade barnbarn och allt för att underlätta för henne....

Datorn är startad och jag är redo för att dra igång mitt sista fördjupningsarbete som denna gången handlar om barnafödande i olika kulturer. Mycket spännande och stort arbete. Jag har hällt upp ett glas rött, lite chokladpraliner och mandlar. Redo att fira denna mycket fullspäckade långledighet...






I för stora byxor!

Dagens kläder består av en nya favorit tröja från Tiger och ett par chinos från HM, som dessvärre visade sig vara en storlek förstora efter en dag på benen. Det är bara till att masa sig iväg och byta dem. För övrigt känner jag mig väldigt vårfin i min nya outfit.



Välkommen!

En liten skyllt pryder vår hall. En liten lantlig skyllt som säger mycket och ger ett fint intryck. Jag hittade den på Vellingeblomman för 39 kr.





Annars har jag en härlig morgon. Jag har hunnit duscha, (vilket jag aldrig hinner annars, men nu jobbar Nisse natt så jag passar på att smyga in när han kommer hem) dricka kaffe och tjejerna är klara en hel kvart innan vi ska gå. Nu ska vi snart ge oss av. Idag styr det söder ut. Jag ska hälsa på en kompis som jag inte sett på länge. Jag ska få krama hennes dotter och titta på deras nyköpta hus.

En kamp!

Jag njuter för fullt av mina sista mammadagar. Eller egentligen kommer jag fortfarande att vara "mamma ledig" trots att Lhea är på dagis för det kommer vara det som jag försörjer mig på ett tag till. Det blir en mjukstart nu fram tills augusti då allvaret börjar.

Idag har jag och Lhea varit i parken. Vi har gått en lång promenad och tittat på allt som finns att titta på. Lhea pekar och säger Oooojjjjj, väldigt förvånad och imponerad av fåglarna som var på sitt bästa humör idag. Vill säga lugna, annars vågar jag nog påstå att världens jobbigaste och agresivaste fågelskara bor i Pildammsparken. Sen har vi gungat och mumsat i oss en god omelett (okej då, äggröra. Jag lyckas aldrig med den där omeletten.)

Men när det kommer till att sova middag har vi fått lite problem, mig och Lhea mellan. Jag både vill och vet att hon behöver sova men Lhea tror att hon vet bättre och tycker minsann att hon ska vara uppe och vimsa runder. Hon skriker i sängen till hon somnar. Det låter kanske lite hemskt och självklart går jag in där mellan varven och berättar att mamma är här. Men hon vill ju bara upp och inte tänker jag låta henne vinna den kampen inte. Med Engla gjorde jag, jag var verkligen mycket "svagare" som förälder då eller kanske lite mer osäker. Hur som helst så sover trollungen nu och jag tänkte läsa en tidning i solen.




            


Tröjan fyndade jag på Lindex förra året för 50 kr. Jag älskar den flätade lilla kanten i kragen och bröstfickan som konstigt nog inte syns på bilden.

Smultronstället!

Vet ni vad som hände mig precis?! Jag kom hem helt utmattad och genom blöt (nej det regnar inte utan det kallas svett) efter ett dubbelpass afro och zumba. Jag såg fram emot en lång dusch. Autch, inget varmvatten. Antar att det är smällar man får ta när man inte bor i lägenhet. Båda tjejerna har badat nu ikväll så har vattnet inte hunnit värmas upp. Med tanke på att jag kunde vrida ur mina kläder hade jag inget annat val än att stå kvar och tvättar av mig snabbt som attan. Den riktiga duschen sparar jag tills imorgon bitti. Nu har jag gjort mig en kopp te, skurit päron, kivi och hällt upp salta mandlar i en skål. Nu ska jag ta igen en massa bloggläsning som jag har missat. Ni förstår att tiden spelar mig ett spratt i bland.

Nu skulle ju mitt inlägg inte handla om detta och det skulle absolut inte bli så långt. Men så som jag kan babbla så....
Jag börjar verkligen få ordning på min älskade uteplats nu, bara lite blommor och växter till som saknas. Igår hade jag kärt besök över. Jag och Maria satt där ute i flera timmar, drack vin och pratade. Så jäkla nice. Jag ser fram emot många sånna kvällar i mitt smultronställe.



Maria och vårt tilltugg till vinet igår. Sommar! Vi har verkligen hoppat rakt in i juni månad.




            



En perfekt påskafton!

Vi spenderade lördagen på den bästa platsen som jag vet. Nämnligen mina svärföräldrars trädgård. Alla var samlade, vi åt god mat, drack öl, wiskey (jag är fortfarande i lärningsfasen men det går framåt) och letade påskägg. Senare på kvällen efter en redig förfest hos Stina gick jag och tjejerna ut och dansade salsa. Tjoho vad skoj vi hade. Vi har även hunnit med en middag hos min mamma och en massa "hemmafix".



Jag



De stora barnen Engla och Max



Lhea.



Bus med faster Caroline och farfar på ett hörn.



Mamma.


Nisse.


Två livsnjutare.

Då kör vi igen!

Påskhelgen har varit fantastisk med mycket skoj men nu är vi tillbaka till verkligheten igen. Detta är min sista vecka som mammaledig sen börjar Lhea på dagis. Jisses min "lilla bebis". Men det ska nog bli bra det här. Jag har hunnit ta en dusch nu på morgonen och nu fattas bara kaffe sen ska vi nog kunna köra igång denna dagen också.




Hej från en morgontrött Emelie.

Påsklov!

Än så länge har vi haft en fantastiskt härlig påsk och jag har inga planer på att ändra på det. Nu ska jag och min man krypa ner i soffan med en godis skål och titta på film. Jag älskar att vara långledig.



Mitt strå till stacken!

Jag och Engla gjorde påsk cupcakes i morse med inspiration av Leila Lindholm (bakguden her self.) Nöjda och belåtna shoffar vi den dem i ugnen. Efter ett tag tycker jag att det luktar muffins ovanligt tidigt och mycket riktigt ryker det ur ugen. Hm, inte satte val jag den på 300 grader? LHEEEEEA! Och där står fisungen och skäms, lutad mot köksväggen och med ett litet leende på läpparna. Men jag lyckades rädda dem. Så nu vet ni det, ska ni göra muffins behöver dem inte vara inne i 25 min. Det räcker med 7 på 300 grader. Bar va? Skämt och sido hade jag inte lyckats rädda muffinsen så hade jag absolut inte skämtat om det heller. Dem är ju mittt strå till stacken idag på påsk bordet.





          
                                              Små fågelbo.


Just nu!

Vi festar till det med Vespa pizza och påskmust. Snart väntar soffmys med lite godis och så ska det låta.



Det ljuva familjelivet!

Det finns inget i hela världen som slår det här. Glad påsk önskar vi er.

Kram ♥



"Hemma Emelie" i dem skrynkligaste kläderna jag kunde hitta.

        



           


Det är roligare att ge än att få!

Nisse fyllde 30 i februari och vi skulle ha en fest... Men, sen har vi varit sjuka här hemma i omgångar så den där festen blev liksom aldrig av. Så igår överaskade jag Nisse. Ha trodde att han och jag skulle ut och äta men när vi väl anlände till restaurangen satt våra vänner där och Nisse som inte anade ett dugg blev glatt överraskad och jag mycket nöjd över att faktiskt ha kunnat hålla hemligheten i alla dessa veckor. Vi åt god mat, drack en massa vin och gick vidare en stund och dansade. Fast än att det inte blev sent så är man lite tung i huvudet idag. Det märks klart och tydligt här hemma att båda föräldrarna har varit ute och roat sig.

Idag ska vi bara vara hemma och mysa tillsammans . Jag ska plantera lite, vi ska äta lunch i solen och ikväll ska vi unna oss pizza. Det bästa av två världar.

           
                                                     Jag igår.



                 Tack till våra fina vänner som gjorde Nisses kväll ♥

Tack för den!

Hadde hunnit plocka undan allt innan Lhea somnade. Jag försöker alltid göra det för annars springer jag här och tokfixar på min "egentid" och den vet alla mammor att man behöver. Så jag gjorde som jag brukar blogga, läsa ploggar och när solen tittade fram tog jag min nyinköpta tidning och tassade ner till uteplatsen. Tror ni inte att något leffo kommer med sin jäkla lövblås då precis utanför min grind? Jo men visst, precis när jag har satt mig till rätta, tagit en bit choklad (buse) i munnen och öppnat tidningen. Där satt jag med halvöppen mun full med choklad och försökte förstå. Vi har ju inga jävla löv utanför vår grind.


           
Jag hann med att knäppa ett par bilder innan jag gick ut. Min favorit college tröja från topshop och en slarvig knut.



Härlig liten putmage som tittar fram där. Kan det vara allt choklad eller kanske resultatet av två graviditeter? Tänk vad livet förändras och hur vi utvecklas. För bara ett par år sen hade jag inte suttit med lantliv, två bitar mörk choklad och verkligen tyckt att det var dessa små stunderna i livet som bör uppskattas.


Parkas!

Eller parkass som jag har kallat det i alla år till en snäll människa faktiskt berätta att det inte heter så. Eller snäll och snäll hon skrattade ju bra länge och jag är ju ganska mobbad för det fortfarande. Hur som helst har jag beställt två fina jackor till mig och Engla från HM.



Grillat är bäst!

Jag är så glad att grillsäsongen är igång. Finns det något bättre än grillat? Allt i från en stark "finkorv" i ett bröd som äts ståendes i solen till grillspätt och kött i en god marinad. Till det, en härlig sallad och en fet sås;) Så jäkla bra.



Ungnsbakade morrötter med pinjenötter, vitlök och lödlök.

En stund i solen!

Jag är så glad över vår lilla uteplats. Man kan komma ut utan att behöva gå ut. Luddigt? Perfekt, speciellt dagar som denna när man är hemma med sjukt barn samtidigt som solen strålar. När barnen vilade passade jag på att ta mig ett glas vatten, (jag hade behövt en kopp kaffe till men eftersom vår espressomaskin minst sagt väsnas så fick det bli vatten) ett par tidningar och smyga ner från trappan och ut i solen. Den där halvtimmen ensamhet, tystnad och lugn gjorde jättemycket för mig och jag tror minsann att man kan hitta ett par fräknar på näsan nu.

Engla har somnat i soffan utslagen av febern och resten av familjen är ute och leker. Jag lagar mat och sen tänkte jag ta mig en cykeltur (håll tummarna att jag kommer fram, det var inte igår jag cyklade om vi säger så) och hämta ut ett paket.





Jag fick besök av en humla, alla vår/sommartecken är varmt välkommna. Kul att han gillade mina blommor.

En liten larv!

Under vinterhalvåret äter jag ofta frysta hallon. Jag mixar dem till smoothie eller har dem på youghurten. Eftersom jag är ganska glupsk och snabb har jag sällan koll på vad jag stoppar i munnen.  Idag fick jag inte i mig frukosten förens sent och där låg hallonen vacker på en tallrik och tinade, (ovanligt då jag bara har tålamod att vänta till dem är halvtinade) på ett av hallonen såg jag en svart fläck. Ja just det en liten larv. Varför har jag inte tänkt på det innan liksom. Jag har med andra ord både ätit mixade och hela larver. Nu kommer jag alltid att tina de frysta hallonen och gå igenom dem en och en.



En stor kopp kaffe, tack!

Har haft två näst intill sömnlösa nätter. Den ena värre än den andra. Båda barnen är hostiga och har väckt varandra. Igår kväll fick Engla hög feber och kräktes i natt. Båda tjejerna har sovit inne hos mig (Nisse jobbar natt) och har haft vakenperiodet i omgångar. Men jag fick ju trots allt sova till sju i morse. Tack för det snälla Lhea. Ironin flödar, känner ni den?

Nä men en stor kopp kaffe så ska vi nog få ihop den här dagen också..... Solen skiner ju.



I min påse!

Nämen titta, en av mina favorit designers har ju givetvis en butik i Paris.



         


Plånbok och ballerina från Michael Kors.


Det blev lite shopping. Sista dagen (typ två timmar innan vi skulle resa hem) stod jag i ett par underbara dior skor. Jag velade eftersom det trots allt är mycket pengar men jag avstod. Fy fasen vad jag ångrar det nu. Varför slog jag bara inte till? En dag Emelie, en dag....



Linne med brottarrygg från Zara.

            
En helt underbar tunn blus från Zara. Jag ser mig själv i den till ett par korta jeansshorts, brunt flätat skärp och mina nya ballerina. Yheaaa!



 
 

Doppade i choklad!

Barnen sover, Nisse är på fest och jag ska plugga. Så roligt ska jag ha det. Men har man varit på semester så är det smällen man får ta, jag har ju trots allt himmelskt goda chokladdoppade mandlar från Paris bredvid mig, vilket gör det hela lite lättare. Innan jag sätter igång tänkte jag unna mig lite bloggläsning. Jag har inte hunnit läsa favorit bloggarna på hur länge som helst också är det ju trots allt lördag....



Paris är magiskt!

Jag är kär i den staden det är något som är säkert. Hur kan en stad vara så stor och pulsande samtidigt som den har klass och ett lugn? De små cafeerna, SHOPPINGEN, folket och maten. Mamma och jag valde att promenera de dagarna vi var där och det är jag glad för. Vi har sett en massa som man missar och man tar sig fram på annat vis. Oj oj oj vad vi har gått och aj aj aj vad mina fötter har värkt. Jag älskar allt med Paris och det blir garanterat fler besök.

Tack för dessa dagarna fina mamma.



Paris from above.



Vi bodde mitt emot en Chanel butik och ja, ett litet besök blev det ju, hihi.



Som Mona-Lisa har sitt leende.... På Louvren.



Den bästa macaronen jag någonsin har ätit.




          



Lite rött mitt på dagen. Mellan all vandring behöver man vila benen:)

           
             Shopping och en baguett till lunch på trappan till en maffig kyrka.



Nu sitter jag och äter en tonfisksallad, hela kroppen skakar efter bodypumpen. På sista tiden har jag känt att det är dags att lägga på mer vikt. Sagt och gjort. Nu ska vi strax i väg, sömntutan Lhea ska bara vakna först.



Från resväskan!

Vi förlängde Paris resan igår genom att plocka fram de underbara macaronerna som jag hade packat ner i resväskan. Dem fikade vi på ute i solen.




         


Nu är jag tillbaka till verkligheten och ett härligt bodypump pass väntar.

Vår i Paris!

Guess whos back? Jag har haft det underbart och Paris är magiskt men mer om det imorgon. Idag är jag trött och tänker spendera kvällen med min familj.






Mot Paris med blandade känslor!

Här går det undan. Kankse för att jag ligger under tidspress med tanke på att Lhea sover och att det gärna ska vara klart till hon vaknar? Eller kanske för att jag ännu en gång lyckats spara allt till sista sekund. Nyduschad och nästan färdigpackad. Fy fasen vad jag kommer att sakna min man och mina barn. Helt tokigt och bara jag tänker på det får jag en klump i halsen. Men vem hade inte tagit chansen om man kunnat? Alla behöver vi ladda batterierna och jag ser detta som ett ypperligt tillfälle att göra det på. Nisse får en chans att ta ut lite pappadagar och en chans att mysa med barnen bara dem tre. Jag tror att det kan stärka hans självförtroende i sin roll som pappa. Eftersom jag har varit hemma en längre tid är det ju jag som har koll på läget vad gäller många saker här hemma och barnen. Jag ska åka med mamma vilket gör att vi får en möjlighet att umgås med varandra på tu man hand och då som mor och dotter och inte som mormor Carina och mamma Emelie.

Som sagt, mitt hjärta värker att åka ifrån min familj även om det så bara är för två dagar, men om jag ska vara ärlig så tror jag nog att detta är bra för oss alla. Alla mammor där ute, trots att föräldrar/familjelivet är det bästa som finns men handen på hjärtat, visst fasen finns det dagar då man bara vill låsa in sig på ett rum och skrika. Hade du tagit chansen att ladda dina batteri?



En nyduschad Emelie med många blandade kärnslor.



Lite skillnad på packningen när man reser utan barn. Jag har ju verkligen fått trycka ner det sista, men jag hade ju bestämt mig för den minsta väskan och då kan man ju inte byta bara så där.


Nä hörni, nu ska jag tänka possitivt. Jag menar biljetten är ju betald. Här ska det drickas rödvin mitt på dagen, shoppas och strövas. Allt detta utan att tänka på barnanpassat. Sen ska jag komma hem med ny energi och ork att vara världensbästa mamma åt mina barn.

Vi hörs på fredag, kram!

Fjärilar i magen!

Promenaden till dagis idag gick riktigt smidigt. Engla cyklade vilket gjorde att vi kom fram betydligt fortare än vanligt. När jag kollade facebook i morse såg jag att många saknade solen på sin status men jag tycker faktiskt att det är riktigt härligt så här. Milt och rengnigt mysväder. Så länge det bara är för ett par dagar så gillar jag det och förhoppningsvis väntar solen på mig i Paris.

Louise kom på frukost och jag laddade upp med allt jag kunde hitta i kylen. Vi blev riktigt mätta. Nu sover Lhea, jag har packat och nu ska jag duscha. Fjärlilarna i magen har börjat komma. Att resa är livet och förhoppningsvis blir det en stor del av mitt och min familjs.


 
Louise.

Helgen!

Helgen har innehållt en massa mys. Allt från Pippi på is med en magsjuk pippi, till middag hemma hos Nisses syster och hennes familj.

Jo det stämmer, Pippi blev magsjuk. Stackaren försvann ut mitt i allt och efter en stund hör man en röst som berättar att en av skådespelarna har kräkts. Stackars Pippi, på premiären och allt. Det kom ut en helt ny Pippi som var riktigt bra. Hon spelade Annika från början och den stackaren som fick ersätta Annika blev verkligen inkastad. Där stod hon och fatta inte ett skit. Hon kunde lika bra ha varit naken, typ samma känsla både för oss vuxna i publiken som "förstod" och för henne. Stackare. Men annars var den riktigt bra och ett par kända namn hade dem fått med sig också.



           



Mormor som passade Lhea behövde inte vara hungrig. Vi hade bakat pizza som vi bjöd på. Fy fasen vad gott det blev. På vår pizza hade vi chevre, pinjenötter, oliver, tomater, zuzzini och honung.




I lördags var vi på middag hemma hos Caroline. Det bjöds på solsken, lek och god mat.



          


Caroline.


Om vi njuter av att det är vår?

Ja det kan man säga. Jag försöker fånga var enda solstråle, lyssnar till ljudet av fågelkvitter och barnlek samtidigt som jag kommer på mig själv med ett leende när jag ser en fluga. Fikat ute har vi gjort och snart ska det grillas korv. Jösses vad jag är lycklig.


 

Långledig!

Jag har serverats kaffe på sängen idag och nu väntar nybakade scones. Han är allt bra underbar min man ♥ Vi är långlediga och har än så länge haft en jättemysig helg. Men den är inte slut är för vi är lediga imorgon med. Då ska hela familjen hitta på något tillsammans innan jag åker till Paris.



Lycka!


Äventyr på Is!

Tjejerna har sovit middag och det mest oväntade hände, Engla somnade också. Jag bad henne vila eftersom hon ska få hänga med mig och Nisse på äventyr ikväll. Jag själv passade på att gjöra något som jag nästa aldrig unnar mig när jag har chans till det. Nämligen vila. Jag hade en lugn och skön stund i soffan med min mama tidning som legat och dammat sen den kom.

Snart ska jag väcka Nisse som jobbat sin sista natt denna veckan. Sen ska här bakas pizza som vi ska bjuda mormor på. Hon måste ju ha något i magen om hon ska klara av att passa Lhea hela kvällen. Men först ska det handlas och sen hade denna mamman behövt sig en dusch.



Detaljer!

Jag håller på att inreda vårt sovrum. Det är vitt från golv till tak och väldigt ljust. Tanken är att det ska få en lantlig stil med många mysiga detaljer.



Mina första skor från 1983 pryder en hylla.



Turkosa krukor och ljuslykta från Ilva.

I mammas fotspår!

Lhea har fått syn på mina gamla sandaler, och med gamla menar jag en si sådär 26 år.






            
                                                  Var är Lhea?


Däääär är Lhea!

Utan pluggångest!

Jag njuter av att ha mitt arbete inskickat till min lärare, jag njuter av att ligga långt före i planeringen och jag njuter av att inte ha någon pluggångest, som man har vare sig man ligger back eller inte.  Jag har ett fördjupningsarbete till som jag håller på att samla literatur till men först ska jag unna mig själv lite vila innan jag drar igång på riktigt.

Detta betyder att jag har tid att läsa min Mama tidning, jag kan läsa ut min bok, ta långa härliga bad med tända ljus och sist men INTE minst så hinner jag plugga lite franska. Jo men visst, om ett par dagar är det jag som lämnar landet för två dagar i ett underbart och vårigt Paris. Allt detta utan pluggångest...


            



För er....




           


                       Jag kommer alltid att finnas vi er sida ♥

Världens bästa nödlösning!

Jag missade frukosten imorse. Det har lämnats på dagis, promenerats i blåsten, (förövrigt väldigt uppfriskande) tvättats och byggts med lego. Nu sover Lhea och jag njuter av lugnet. Vi har valt att ta en innedag idag och när jag tittar ut ser jag att vi valde helt rätt dag. Lhea fick pannkakor till lunch, i brist på annat då. Det blev en halv sats. Gissa om vi behöver handla? Men det är ganska mysigt för när allt annat är slut kan man nästan alltid skrapa ihop till ett par pannkakor. Världens bästa nödlösning.  Nu äter jag iaf en förbaskat god brunch.



Up Close!

Jag har verkligen haft en riktig LYX förmiddag. När jag hade lämnat Engla åkte jag hem till Stina för att få en ansiktsbehandling medans Lhea sov i Emilios säng. Men först bjöds det på frukost.


Kompisarna hann ses en liten stund innan dagiskillen skulle iväg.


Åh behandlingen var så skön och Stina är så duktig. Det har peelats, ångats, tryckts, lagts mask och maserats. Hon har färgat bryn och fransar och allt detta för ett par ynka hundralappar.
Har ni vägarna förbi stan så kila in om Stina och unna er något vet jag;)

             







Nästa gång tar jag pedikyr:)

Nöjd!


Så här blev resultatet till min allt-i-allo möbel i vardagsrummet. Fotpall, bord och förvaring. På helgerna fylls bambuskålarna med godsaker.


VårHopp!

Det blev en spontan liten miniutflykt efter dagis. Till lekplatsen där vi mötte upp Englas bästis för lite lek. Lhea gon somnade för att sen sova i två timmar. Smarta Emelie har inte väckt henne heller. Det lär jag få sota för ikväll när det är läggdags.
Nu är Nisse och Engla på danskolan medans jag och Lhea ska stå för maten.


             


Ni har väl inte missat det årliga vårhoppet?


             



Nostalgi!

Har varit på besök hemma hos Ester och hennes lilla familj. Jag har fått se hur dem bor och det bjöds på fika med kakor av alla dess former (jag kan ju berätta att hon fick en sketen kanelbulle när hon var här) men bäst av allt var hennes mammas äpplekaka. Den åt jag där hemma när vi var små och den var precis lika god nu som då.

Vädert är underbart men inte lilla monstert Lhea som vägrar att sova. Hon tog sig en powernap på fem minuter i bilen på väg hem och tyckte att det räcker så. Nu är hon övertrött och besvärlig. Nisse har jobbat natt så nu ska vi ut och promenera med förhoppning om att Lhea somnar i sin vagn. Sen ska vi hämta Engla tillsammans. 


 
Ester!


Fikadags!



Detta var den bästa bilden jag fick på barnen. Det är minsann inte så lätt att fånga dem små rackarna längre. Det är nog svårt med ett.

Fääääädiiii!

Alltså just nu är jag mäkta stolt över mig själv. Jag har inlämning på mitt arbete om en vecka och denna morsa som har fullt upp är minsann redan klar och inte är det något halvdant slarv jag har fått ner på pappert. Imorgon skickar jag in det för nu ska jag sova.





Gonatt!

A taste of summer!



Inga dåliga grejer jag äter till pluggandet idag. Jordgubbar (som faktiskt både smakade och luktade jordgubbar) och mörk choklad.

Shoppingförbud var det ja....

...tills vi kom på att det är vår och nya regnställ och stövlar behövdes till tjejerna. Så bara nödvändiga saker får handlas. det är vad vi har gjort idag, också lyxade vi till det lite och käkade lunch på Max (Engla fick bestämma.) Resten av dagen ska spenderas framför datorn och boken. Tjoho vad det ska pluggas.


 


            



Den eviga dagis ångesten!

Meningen var att Lhea skulle börja på dagis den 1 augusti och jag hade planerat min föräldrarpenning efter det. Lhea föddes och lagom till vi skulle skicka in ansökan om dagis så flyttade vi och jag skulle samtidigt anmäla Engla till nytt dagis. Med min dåvarande amningshjärna har jag anmält Lhea till den 1 maj. Gissa om jag blev chockat när antagningsbeskedet trillade ner i brevlådan för ett par veckor sen.

Man kan bara reservera en plats i två månader vilken innebär att vi har semester då och jag ogärna skolar in Lhea då. Vi har ju massa skoj att hitta på då. Ni kan tro att jag lipade. Det första jag sa till mamma (jag var med henne när jag fick reda på det) min bebis och en stunde senare fick jag fram amen jag då? För det är nog där problemet ligger, JAG! Lhea kommer klara det fint. Hon blir ledsen när vi har lämnat Engla där och vi ska gå där i från. När Lhea börjar på dagis förlorar jag min mammaledig identitet och går in i ett nytt steg i mit liv. Nu är jag mamma till två underbara tjejer, jag är gift med världens bästa man och trivs förbaskat bra med mig själv och livet, nu ska jag bara skaffa mig en utbildning också vilket jag kommer att ha fullt upp med dem nästkommande åren. Men jag är snart inte föräldrarledig mer utan student. Konstigt nog känns det som att det är nu allvaret börjar trots att det största i livet är ens barn. Jag har väl på något sätt "gömt" mig bakom min titel  som mamma ledig och på så sätt inte behövt skämmas för att jag inte har tagit mig i kragen vad gäller utbildning.

Nu har jag som sagt haft ett par veckor på mig att tänka och har nog kommit fram till att detta var nog trots allt ganska bra. Lhea får en mjukstart utan en "pressad" inskolning till skillnad från om jag hade skolat in henne i augusti. Hon går bara två månader sen har vi fem veckors semester och Lhea hinner smälta alla intryck lite. Jag känner fröknarna, Lhea känner dem, jag har stort förtroende för förskolan (hon börjar där Engla går) och bara där är halva jobber gjort. Nä det ska bli bra det här.


Men jag kan ändå inte undvika att vara ledsen över hur fort tiden faktiskt går.

Tiden - Emelie 1000 - 0



Min bebis!?

Butterfly!

Vi har spenderat större delen av dagen ute. Jag trivs verkligen med att inte ha några planer under helgen utan bara göra det som fallen en in. Jag känner mig lugn, harmonisk och har ett rus av lycka. Vi såg en fjäril idag, ett tiotal nyckelpigor och massa myror. Vi har blåst bubblor och hängt undan vinterjackorna. Området har vaknat till liv. Folk planterar, putsar sina grillar och barnen har spring i benen. Nu ska vi laga köttfärssås och sen mysa i soffan hela kvällen. Detta är livet för mig. Mitt hem, min familj och mina underbara vänner.





           
                  Någon som har missuppfattat hur man blåser?

Den lilla bruna!

Jag hade en supermysig kväll igår. Jag och Louise satt länge, vi åta tapas, klunkade vin och snackade. Det är nog det trevligaste jag vet att gå ut och äta med härligt sällskap. Vi gick vidare till torget där dem har dragit igång med uteserveringarna för denna säsongen. Riktigt jäkla trevligt.




Vårplaggen har tittat fram och jag bara älskar den lilla bruna från Mulberry.

Våra bröllops bilder!


Tuffingar:)


            








           





Det här är så mycket vi.



Iboken finns helt underbara bilder. På familjen, i kyrkan, festen, tärnorna,bestman och barnen. Shit vad nöjda vi är och jag kan inte vänta tills jag får visa boken för alla nära och kära.

Tack till min underbara faster som har gjort den!



Spännande!

Titta vad som har kommit. Jag visar bilder sen. Fy fasen vad nöjda vi är med resultatet.



Vår bröllopsbok ♥

BumpyRide!

Så heter juicen som jag pressade i morse. Den ska vara bra mot celluliter (?) och sist jag skrev ett inlägg om den hade jag fullt på benen och jag klunkade i mig massor samtidigt som jag tänkte hoppas de försvinner, hoppas de försvinner. Nu har jag nästan inga kvar och inte är det juicens förtjänst. Nädå, träning och bra kost. Men det ändrar inte att juicen är asgod och ger mig en riktig energikick. Jag pluggar, tvättar, plockar undan och far runt som en annan dåre. Ikväll vankas det mys med Louise. Tapas och vin i stan. Längtar!






RSS 2.0