Jag är sjuk!

Chockade? Skulle inte tro det va. Engla hann precis bli frisk och snart får väl Lhea vattkopporna medans Nisse är på kurs i två veckor.

Allt började i torsagskväll när jag blev magsjuk.....

Jag mamma och barnen hade precis chekat in på ett hotell. Eftersom resan till Egypten blev inställd hade vi bestämt oss för att göra någit mysigt tillsammans iaf. Vi hade hyrt suiten för en natt med jacuzzi och bastu. På morgonen skulle vi ätit en god frukost tillsammans (finns det något bättre än hotell frukostar?) Vi hinner inte mer än att checka in, byta om till badkäder och gå ner till poolen förens jag känner en klump i magen som bara blir större och större. En timme senare var det kört. Nisse kom och hämtade oss och den natten spenderade jag på toaletten.

Inte nog med det....

Frisk från magsjukan, utan någon mat i magen eller energi i kroppen vaknar jag med en rivande hals i lördagsmorse. Sen dess har jag haft över 39 graders feber. Det är inte mycket kvar av mig så idag blir det vårdcentralen. Vet ni vad jag tror? Jag tror att jag har halsfluss. Vi får la se.

Ingen rolig läsning jag förstår det, men nu vet ni.


Nu är allt som vanligt igen!

Nu är allt som vanligt igen. Nisse har varit borta med jobb i två dagar och jag är totalt utmattad. Där ser man så mycket "jobbigare" det blir när man är van vidd att vara två. När klockan slog fyra (den vanliga tiden när Nisse brukar komma hem) började jag känna mig lite slut i huvudet. Det är då jag får avlastning och delat ansvar. Men nu är han hemma, vi har ätit middag och nu leker Nisse med barnen i rummet. Nu är allt som vanligt igen, ända tills imorgon....... Va! Vad händer i morgon? ;)





           
       Lhea har fått en cyckelhjälm av sin mormor och hon är mycket glad för den.




            
Mina barn är tokiga i fläskpannkaka.  Mitt lilla knep är att smörja formen i baconfettet.




Jag glömde ju en bild från innan idag på mig och Mushi Baby (Emilios smeknamn.) Har är ju bara sådär lagom rund och go. Det är annat än mina spillevinkar.

Jag ser det snöar....

Jag ser det snöar, jag ser det snöar och det är inte roligt. Vafan hände? Där rök mina vårkäsler. 

Jag är hemma igen efter en väldigt välbehövlig tur utanför våra väggar. Vi körde till stan imorse och åt frukost hemma hos Stina och Emilio som har sportlov från dagis, gullefjun. Nu hoppas jag att Lhea ska sova en stund till så att jag får lite gjort här hemma. Det känns väldigt lockande att dra täcket över huvudet och titta upp först när det är VÅR!



Jag idag.


          




Lhea iaktar alla spännande leksaker.


          



Idag!

Här sitter jag och smaskar i mig en halvtorr och smaklös apelsin. Jag är behagligt trött efter ett dubbelpass step och zumba. Det har varit lite kaos här hemma idag. Stackars Engla har varit hemma i en vecka nu, men i morgon är det dags för dagis och jag ska ta och packa in mig och Lhea i bilen och köra hem till Stina. Jag behöver verkligen komma iväg, tur att jag har haft möjlighet att komma iväg till gymmet denna sjukvecka som vi haft.

Annars har vi haft lite fikamys med sällskap idag. Ester kom förbi en stund, dock utan sin son som stannade hemma med sin pappa. Stackars Ester kom hit till två galna barn. Vi ritade en stund med Engla och hon ritade finare än oss båda två. Det blev många goda skratt när vi konstaterade att det inte är mycket som hänt med våra bildkunskaper sen femman, typ. 


             



Kanelbulle och smoothie stod på fikamenyn idag.



Kära Ester!

GodMorgon...

God morgon (eller morgon och morgon. Man skulle kunna tro att det var kväll så tidigt som jag tvingas att gå upp) ifrån oss, vi önskar er en fin dag.



En frisk liten morgontrött.


         
                           Självklart härmar Lhea storasyrran.



KvällsMys! .....och en graviditet.

Mör i kroppen efter ett hårt spinningpass, nyduschad, insmord, i ett nytvättat nattlinne och inneskor har jag intagit soffan med fika. Tjejernas dörr står på glänt och om man lyssnar riktigt noga hör jag hur dem andas (ja, de andas högt och för att inte tala om Engla som snarkar.) Nyheterna är på och datorn i knät, jag andas vuxentid. Detta mina vänner är vardagslyx för mig...



Marabou har släppt ett nytt choklad, havssalt pecan. Faktiskt riktigt gott, annars är jag ett Lindt fan. Vad gäller rostad lök så är jag tokig i det, speciellt på leverpastej och gurka. Men det är inget som jag äter alltid. det är liksom bara återkommande. Jag är en rostad lök periodare?!

När jag fick veta att jag var gravid med Engla åkte jag hem till mamma, öppnade skafferiet, tog en burk rostad lök, gled ner på golvet och började äta. Charmtroll.
Jag skull ju bara till vårdcentralen och kolla en svullen hals. Hur fasen går man ifrån ett sånt besök gravid?

Busfia!

Här hemma mår vi bättre idag. Engla svarar fint på sin medicin. Morgonen har flytit på bra, vi har haft fullt upp sen kl sex (skitkul att vakna då, tack Lhea) och vipps så var det lunchtid. Engla har varit min lilla hjälpreda idag och passat Lhea en stund medans jag duscha. Jag var inställd på en kattatvätt men det gick mycket bättre än väntat så jag passade på att stå kvar i den varama härliga duschen ett tag till. Engla var så duktig, jag hade öppen dörr  medans dem lekte fint på mattan utanför. Sen har tjejerna badat osv.....

Nu har mamma kommit förbi med semlor och Ellas kitchen, mycket uppskattat. 



Lhea har börjat smita iväg. Efter en stund kallar hon på mig. Då hittar jag henne uppe i Englas säng med sin allra busigaste min. Detta händer ju inte bara en gång om dagen utan typ hela tiden. Busfia ♥

          
                        En nybadad Lhea med stora fina lockar.



Alltid lika uppskattat när världens bästa mormor kommer förbi.



Nu ska det mumsas må ni tro. Man får ju dränka sina sorger med något. Det snöar ju för fasen igen!


Prickar?

För ett par dagar sen så hade Engla en kompis hemma. Dagen efter ringer hans mamma och sa att Christian har fått vattkoppor. Det är ju som absolut mest smittsamt dagen innan de bryter ut och ett par dagar fram. Engla har haft men inte Lhea......



Ska denna lilla partypinglan (bild från nyår) bli prickig om några veckor?


Tänkte att jag kunde tråka ut er ytterliggare med sjuksnack nu när jag ändå är igång. Nisse och Engla har varit på sjukan. Hon mår inte alls bra och har urinvägsinfektion. Vi har tagit första dosen medicin så förhoppningsvis är hon på benen snart igen. ♥ Mitt lilla liv!

Jag känner mig stabilare i magen och slipper nog det värsta som finns, MAGSJUKA! Men man ska som sagt aldrig ropa hej.......

Nu får det väl ändå räcka?

Skit också. Ja, ordagrannt kan man väl säga. Jag var hos Stina igår och fixade mina bryn. Inatt har hon legat magsjuk, upps. Glad som bara den kör jag till gymmet, halvvägs känner jag mig rörig i magen och när jag hade parkerat kände jag att jag troligtvis inte klarar ta mig igenom passet. Nu är jag hemma och är fortfarande rörig i magen. Nu håller vi alla tummar och tår att det inte blir värre än såhär.


Stackars Engla som egentligen skulle varit på kalas hos en kompis i området idag fick stanna hemma. Men tacka vare hennes underbara grannar blev det lite lättare för henne. De lämnade en godispåse i brevlådan med en jättesöt krya på dig lapp. Tack!



För er som slickar tallriken!

Såsen som jag gjorde för ett par dagar sen blev så himla god. Den är verkligen värd ett inlägg. Vi hade den till helstekt kyckling, potatis och lingon men jag tycker att den fukar till allt utom fisk.


Vispgrädde
Soya
Svartvinbärsgele
Timjan (viktigt)
Salt och peppar

Träningsfreek!

Tjenixen!

Jag känner mig oförskämt pigg med tanke på hur de senaste två nätterna har varit. Men jag har gått och lagt mig väldigt tidigt och fått ligga och dra mig på mornarna, så jag tror att det har gjort sitt. Engla är fortfarande dålig så det blir vårdcentralen i morgon om inget annat. Nisse kom precis hem från ett spinningpass och snart är det min tur att sticka iväg på body balance. Nu när vi inte kan komma ut hela familjen passar vi på att träna. Vi som inte är sjuka är verkligen i behov av luft, speciellt när det är så fint väder.

Jag och Nisse har blivit riktiga träningsfreek. Just nu planeras vår vardag runt träningen. Men jag har aldrig mått bättre eller känt mig starkare än vad jag gör nu. Jag har till och med hittat muskler på min kropp som aldrig har varit synliga förr, (med det menar jag helt vanliga biceps) så jag har ju aldrig varit vältränad med andra ord. Också blir man ju en så mycket piggare och gladare förälder och människa. Så här ser min träningvecka ut för er som är intresserade.

Tisdag: afro och zumba
Varannan Onsdag: body balance
Varannan Torsdag: box
Lördag: Body pump

Så ser det ut och dem dagarna som jag inte tränar, då tränar Nisse. Söndagar vilar vi på i vanliga fall.



I ett rosa litet hjärta...

Nu håller vi lördag!




            
                                     Lhea, snabbare än mamma.


Föresten jag har sorterat ut lite. Tänkte göra mig av med ett par Gucci solglasögon, en tiger väska och en burberry klänning i stl 6-9 månader. Kommer innom kort, håll utkik;)

Ha en skön lördagskväll!

Brakfast for lunch!

Jag har haft ännu en lyxstart på dagen, dock väl värd efter natten som jag har spenderat med en febrig, snarkandes, orolig liten Engla. Vet faktiskt inte hur många (läs få) timmars sömn jag har lyckats ro ihop inatt. Dagen började med gröt, kaffe och ett bodypump pass. Sen smet jag hem till Stina drack en kopp kaffe med henne och fick brynen fixade. Hon är så duktig och jag blir alltid lika nöjd. Jag köpte med mig bullar hem och hade breakfast for lunch. Äggröra, en smarrig bulle och smoothie stod på menyn. Nu har jag precis duschat, kycklingen står i ugnen och jag känner mig helt mör, är det kanske brist på sömn som tar ut sin rätt?

        
Söta bilder som Nisse tog när jag var och träna. Jag tror minsann att systrarna börjar få nytta av varandra.



Längtan efter en "riktig" helg!

Det är verkligen något speciellt med mammabubblan. Alla dagar är liksom lite det samma. Något jag kan sakna riktigt mycket ibland är känslan som kryper på en sakta desto närmre helgen man kommer. En känsla av välförtjänt ledighet. Stämningen som råder  en fradag på arbetsplatsen, matkassarna man kommer hem med är innehållet lite festligare än vanligt och det bästa av allt är att man har möjlighet för kvalitetstid med dem som står en närmst hjärtat.

Ska man då bara unna sig "fredagsmys" på fredagar och varför ska man inte kunna göra det en onsdag? Jo, för där tror jag att vardagslyxen kommer in, man ska ta varje tillfälle i akt. Då får jag vara en svensson in i själen men mina fredagar tar ni inte ifrån mig. De är magiska. Men när jag sitter och skriver detta slår söndagsångesten mig. Den jag själv brukar uppleva utanför mammabubblan. Men sen är det väl så att utan det ena uppskattar man väl inte det andra?

Njut, var här och nu och lev livet, för ingen annan gör det åt dig! 




Kloka ord från en mycket vis Emelie!

Dusch och kaffe!

Jag startade dagen med lite lyx. Tänk att man kallar en morgondusch för lyx nu för tiden. Men jag har faktiskt inte den möjligheten på vardagarna annars. Nisse har en ledig dag idag och med vår vanliga otur är det någon i familjen som är sjuk. Tillbaka till den där märkvärdiga duschen, jag stod länge, fixade fötterna, brynen och smörjde in mig sen dracka jag en stor kopp kaffe. Ni ser att natten har inte varit helt smärtfri. Engla har varit vaken nästan hela natten, hon har skakat och kräkts av sin höga feber. Nu ska vi ta en kopp kaffe till sen tänkte jag åka iväg och handla mat. Vi ska försöka oss på lite fredagsmys trots skitinfluensan som härjar, med tacos och lets dance. Vad orginellt.


         




På morgonen är influensan snällare så vi passade på att göra en riktig brakfrukost till tjejerna.




           
Engla fick världens gulligaste lilla fia med knuff av tomten, vi passade på att spela lite medans Lhea sov



En trött mamma i närbild. Foto: Engla




Psssst....

Min vän Stina har skaffat sig en blogg.



   
Stina var en av mina två underbara tärnor på bröllopet (foto från möhippan) Frågan är, varför gör vi samma min men på olika foto? Busungar...



Härlig besökare!

Gissa vem vi har fått på besök?! Nämen är det inte Herr influensa. Ahhhhh!!! Stackars lilla Engla som faktiskt var hyfsat pigg i morse har bara rasat under dagen. Febern är skyhög och det är inte mycket med det lilla livet. Hon hade somnat här i soffan hos mig. Plötsligt vaknar hon lite småvimsig och insisterar om att tvätta munnen, borsta tänderna och byta pyjamasbyxor. Förlåt? Det är minsann inte så roligt annars och jag som tänkte bortse från våra vanliga rutiner idag. ♥

Nu tänkte jag iaf bre mig två knäckemackor med leverpastej, gurka och rostadlök, göra en kopp te och plugga lite. Det finns fasen inte ett skit på tv, men tur är väl det för jag behöver verkligen läsa.

MorningGlory!

Sjukstuga. Igen. Denna gången är det Engla som är i farten. Hon har hög feber och säger att hon har ont i öronen. Just nu sover hon. Jag och Lhea sitter på vardagsrumsmattan, jag har kaffet i knät och runt om oss finns just nu tonvis med lego känns det som. Jag är inte helt pigg kan jag erkänna.

Hudvårdspartyt igår var jättemysigt. Vi var hemma hos Stinas föräldrar igår, Stina som är hudterapeut höll i det och jag blev faktiskt väldigt possitivt överraskad vad gäller produkterna. Riktigt härliga. Nästa gång är det jag som ska vara värdinna (hemma hos mig) och då ska vi köra på temat händer och fötter, (igår hade vi ansikte) hej panka Emelie.



Marias kök förvandlades till en skönhetssalong igår. Där satt vi fem osminkade kvinnor med hårband så att luggarna stod rakt upp. Vi testade allt från tvätt, peeling, mask till krämer. Verkligen lyxigt.



Det bjöds på fika. Gissa vem som åt mest? Jag är verkligen en sucker för ostbricka.

Happy B-day!

Jag kom hem senare idag än väntat. Det har varit full show hela dagen vilket resulterar till en mör Emelie ikväll också. Men jag tog mig i kragen och startade datorn. Lite mysig egentid framför datorn och favorit bloggarna måste man ju ha, men efter det blir det sängen direkt.

Nisses kalas blev minsann riktigt lyckat igår och smörgåstortorna blev en hitt måste jag ju säga. Aldrig mer att jag köper smörgåstårtor igen. Recepten väntar jag dock med att lägga ut tills imorgon, men missa inte det för allt i världen ;)



Engla hade köpt en slips till pappa som hon valt helt själv ♥


            
                         Igår hade jag på mig min älskade Day kofta.



Nisse fick en riktigt fin tavla av sina föräldrar som han gått och spanat på länge. 


         

Som förr, fast nu.

Idag har jag träffat en gamal vän. Vi bodde nära varandra när vi var små, gick i samma klass och satte ihop dem mest sjuka lekarna tillsammans. Jag har så mycket bra minnen med Ester. Men som för dem flesta rann vår vänskap ut ur sanden med åldern.....

Idag träffades vi igen. Vi åt frukost på Nova Lund med våra små barn. Det kändes som om det var igår vi sågs sist. Det underlättar nog också att vi båda har barn och då någerlunda samma livssituation. Jättemysig förmiddag och vi har redan planerat in en ny dejt.

Nu ska jag snart kränga gårdagens smörgåstårta (recept kommer senare) sen ska jag iväg på ett party med hudvårdsprodukter. Jag lägger ut bilder från Nisses kalas när jag kommer hem.



           
                        Ester och hennes son Milton!  Tack för idag.

Hura, hura, huuuuraaaaa!

Idag fyller Nisse Pisse 30 år. Min man blir gubbe;) Grattis älskling!


Jag och Lhea har hunnit med en massa idag. Vi har hämtat upp mormor och sen gjort hansa ett par timmar. Mamma hittade en fin present till sin svärson och barnen blev vars en klänning rikare, hihi. Vi köpte med oss smoothie och macka hem och överaskade Nisse som jobbat natt med dagens förste (men verkligen inte sista) skönsång. Nu tänkte jag dekorera smörgådtårtorna, städa och duka. Lite senare i eftremiddag vankas det kalas.




Lhea och mormor ♥ Jag tänker inte sitta i min vagn!



Frukost på sängen och paket.

Det var de värsta!

Jag har då aldrig sett på maken. När vi åkte till skogen i lördags så packade vi även med en liten matsäck till de hungriga fåglarna. Engla älskar att mata fåglar, jag är då inte förtjust efter mina erfarenheter i Malmös parker. Där är dem då inte skygga, de hoppar g'rna på en, springer efter och förjer hemskt gärna med hem. Det var annat här. Där kommer vi med vårt bröd. Först tittar dem på oss som att vi kom och störde deras vilostund sen skiter dem i brödet. Inte ens kråkerna åt!!! Det var ett par övergödda bortskämda fåglar..... Stolt som jag är sa jag till Engla att vi ger minsann inte fåglarna mer bröd. Engla frågar mig vad vi ska göra med det gamla brödet då? Kasta svarar jag. Löjligt kan man tycka?! Ja, då får det vara de. Damn birds!






         
Stackars lilla Engla, fåglarna ville inte ha matsäcken som hon packat till dem.

Sverige möter Sydamerika!

Wohoo. Här var det fest. Jag springer rut i köket med mitt snygga cupcake förkläde, gör smörgåstårta, spotify spelar min favoritsalsa och jag dansar med slevar och annat tillgängligt. Nisse och tjejerna är på Englas dans. Jag gör som sagt smörgåstårta för första gången i mitt liv. Tänkte att jag skulle lägga ner all möda och hjärta. Ni förstår att vi ska ha kalas här imorgon för släkten. En viss gubbe fyller 30;) 

Just det. Det är ju alla hjärtans dag idag. En ganska onödig dag kan jag tycka, jag visar helst uppskattning alla andra dagar utom denna, för idag ska det ju bara göras för att...... Eller så kanske jag säger så för att jag har världens mest oromantiska man? 

När jag hade varit hos frissan mötte jag först upp Nisse och tjejerna som hade varit på öppnis under tiden, sen mötte vi upp mamma på konsthallen och åt en mysig lunch. En perfekt alla hjärtans dag om ni frågar mig.






 

Varja dag ska vara full av kärlek. För mig har kärleken inte ett datum.



Välbehövlig lyx!

Idag har jag tagit tag i mitt ösregn till hår. Det har varit långt och fäglöst länge nog nu. Jag vet inte vad det är med mitt hår men det växer så galet snabbt. Jag började dagen hos frisören, det gjorde gott för själen kan jag berätta. Inte nog med att jag blev fin i håret jag fick även alla hjärtand dag godis och kaffe medans toningen gjorde sitt och när hon tvättade mitt hår fick jag sitta i massagestolen. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag gått till frisören minst en gång i veckan bara för att få det tvättat, fönat och stylat. Också hade jag haft städhjälp, ett hus utomlands, samma bil som batman har, också hade jag....... Wake Up!








Det blev en chokladbrun intensivtoning och lite lugg. Just det ja, nämnde jag att jag klippte en bra bit på mitt hår? Det sved lite med hellre ett friskt och lite kortare hår än ett långt fågelbo.

Blod, svett och tårar!

Nåja, kanske inte riktigt men iaf ett skrubbsår och en herrans massa tårar.

När vi skulle köra hem från Nisses föräldrar idag så klämde jag mig i bildörren. Det var faktiskt betydligt mer dramatiskt än vad det låter. Vi låser alltid Englas dörr innan vi smäller igen den (aj vad det gör ont i mig när skriver dem orden.) Likadant gjorde jag idag och där fastnade visst ett finger och dörren gick i lås. Jag skriker rakt ut flera gånger, farmor släner sig på dörren, Nisse slänger sig på dörren tills Nisse förstå att dörren faktiskt är låst. Han tar sig in i bilen och låser upp den. Undertiden har jag bara skrikit och tårarna har sprutat (hej psyko.) Men fy vad det gjorde ont. Jag riktigt fulgrät hela vägen hem i sisådär en halvtimme. Tänk om jag hade varit själv med barnen? Tänk om jag inte hade haft vanatar på mig? Usch, nu sitter jag här med ett misshandlat, bultandes finger och tycker synd om mig själv.


Annars har vi haft det finfint. Vi har ätit en förbaskat god söndagsmiddag och lekt i deras enorma trädgård. Nu väntar solsidan och timeout, inte fy skam för en söndag med trasigt finger.

Tack för idag kära svärföräldrar! 




On the road. Ja, på väg dit då. Sähär såg jag inte ut påväg hem.


            



Farfar och Engla, radarparet de har till och med en hemlig klubb.



Naket!

Som ni vet är jag i ständigt förnyande och just nu inne på köket. Jag testade att ta bort en lucka på ett av skåpen och satte in lite av mina nya fina saker. Jag är helnöjd och tänker ta bort en lucka till på ett lite mindre skåp. Där ska jag sätta fina korgar och använda en hylla som vinställ.







Fästena på skåpet ska givetvis plockas av. Jag har bara inte hunnit. Jag började med detta projektet typ tio minuter innan min mamma skulle komma på middag igår. Spontan eller?!


Varje dag är ett äventyr!

Efter vårg härliga skogspremenad drog Nisse och Engla som sagt igång bullbak här hemma. Nu ska vi inte vara sånna men Nisse har ju haft sina misslyckande i köket, så jag förväntade mig inte jättemycket av bullarna (hemsk fru.) Men där fick jag. Jisses vad dem blev goda. Stora, feta, drypande cafebullar blev det. Var det kanske Englas förtjänst? Nja, det går väl att diskuteras. Jäkla bra team var dem iaf.


Mormor kom på middag, även en väldigt lyckad sådan om jag får säga det själv, hihi. Till melodifestivalen bjöd vi på kanelbullar och kamomilte. Engla fick vara uppe tills hon stupade igår och det gjorde hon med sällskap av mig kl halv tio på vardagsrumsmattan (förlåt mamma.) Kl tio låg jag i sängen och sov som en gris. Japp, jag är utvilad idag dock fortfarande med en irriterad hals men jag försöker att inte tänka på det för idag blir det nya äventyr. 


           

Mums!



Jag fick som vanligt fina blommer av mamma. Inte vilka som helst utan mina favorit blommer. Vita tulpaner.


           
Lhea älskar sin dockvagn och sina Rubensdocker. Det är det enda hon leker med och mellanåt stannar hon och tittar till dockan, klappar den och säger bebbe ♥



Kärlek!



Livet är inte dagar som passerar, det är dagar du minns!

Någon som känner igen rubriken? Ja, jag kunde väl tro det.

Solen skiner i Malmö och vi har haft en underbar morgon med god frukost och utflykt i skogen. Vi packade väskan med varm chocklad, mackor och smoothie. Tog på oss varma kläder och gjorde oss redo för en lång promenad.

Nu bakar Nisse och Engla kanelbullar och Lhea sover som en stock i vagnen där nere. Ikväll kommer mamma på middag och melodifestivalmys. 



Lifes good!






Kul att ta av sig vanten och kasta iväg den...





           




           


Vackra dagar som denna gör ju inte precis ont.


 

Bedövad tunga!

Gästerna har gott och jag är totalt utslagen. Jag har ätit några halstabletter som är smärtstillande och ja jisses, jag känner inte min tunga. Jag klarade nog hålla mig samman under middagen och mådde faktiskt lite bättre undertiden. Antar att det är då man inte hinner med att tänka på att man faktiskt inte mår så bra. Jag hade mjukis på mig och var osminkad, tur att vi är så pass bekväma med varandra så att man slipper snoffsa till sig, då hade jag nog inte orkat idag. Middagen blev god, barnen lekte och åt godis. Perfekt fredagskväll. Nu ska jag snart lägga mig och förhoppningsvis vaknar jag och mår bättre imorgon....



Nellie stod för maten.


Söta Johanna.



En trött mamma och en ännu mer trött Engla.

Rosa hälsodryck i fin förpackning!

Jag blev så inspirerad av en smoothie som Stina gjorde för någon dag sen. Jag gjorde en precis lika dan till mig och Nisse idag och den var precis lika god som jag föreställt mig, men nästa gång kommer jag nog ha i lite honung och varför inte lite linfrö?


Soyamjölk
Frysta hallon
Banan
Ingefära
Gurkmeja

Här kan du läsa om gurkmejans goda egenskaper ;)






Jag är fortfarande lite krasslig. Halsen gör ont och jag är frusen som bara den. Tog tempen innan som stod på 37.9. Trots det ska vi ha vänner över ikväll. En smoothie, kamomil te, halstabletter och lite alvedon så är jag väl fit for fight igen? Om inget annat så för stunden......

Trevlig helg ♥

InredningsNörd!

Jag älskar inredning, förändring och fina saker. Känner ni hur dem går hand i hand? Jag tycker om att förnya i hemmet och jag tröttnar lätt. Kankse beror det på att jag hittar nya fina saker eller är det kanske åldern? Man utvecklas ju faktiskr för var dag och äldre det blir man. Idag kom det ett paket på posten som jag har beställt. Lite nya köksgrejer mm från märket Ib Mynte. Jag har sorterat ut en massa Ikea proslin (inte för att det är något fel på det, tro mig jag om någon älskar Ikea, samma saker har bara hängt med väldigt länge) och bestämt mig för att unna oss lite "riktiga" grejer som inte hela världen har i sina kök. Vuxenpoäng?



Söta lycktor. Villa och lekstuga heter dem.



Gräddvita och rosa skålar/pajformar. Jag bara älskar dem. Tänkte skaffa små skålar som är bra till fil mm och koppar/muggar i samma serie. Men först ska min plånbok återhämta sig lite ;)


Annars har vi varit på inget mindre än just Ikea ikväll. Vi har ätit och kollat lite på kök. Vårt kök är relativt nybyggt (det renoverades av dem förra ägarna) men det finns lite saker som inte faller oss riktigt i smaken som tex bänkskivan. Den är svart, vi vill ha valnöt. Vi har även börjat fundera på att byta ut luckerna. De är höglanka och väldigt snygga men jag är inne i en lite lantlg period och vill ha gräddvitt, hyllor istället för mycket skåp och vitrindörrar. Lantligt men stilrent, I love it.

I det lilla köket!



            


Fika någon?


Åhhh jag blir tokig!

Jäkla skit dator! Tror ni inte att den stänger av sig precis när jag har skrivit klart inlägget? Bara sådär. Och pratglad som man är ska jag bara tilllägga något istället för att trycka på publicera. Hade jag bara gjort det så hade jag sluppit att skriva om skiten. Så!


Idag efter att vi lämnat Engla på dagis åkte jag och Lhea hem till Stina för lite frukostmys. Det serverades äggröra, avocado, kaffe, citron youghurt och vetekli muffins. Nyttaga gänget och sjuka gänget. Jag har ont i halsen och Stina lät riktigt stopp. Jag har lagat spenatsoppa till lunch och letat förbrylt efter lite kangang som jag var så säker på att vi hade hemma. Men icke, kanske lika bra det för den hade nog haft ett par år på nacken ändål. Det är lite mer retfullt att hitta något som man letar efter som ändå inte går att använda.
Jag fick hålla Lhea vaken i bilen hela vägen hem, det var inte de lättaste jobbet ska jag säga. Jag har ett barn som vaknar när man lyfter ur henne från bilen och sen inte somnar om och lite egentid det behövs.



Stina, sjuk men glad ändå.


            
Jag hann inte mer än ta av Lhea jackan innan hon hade hittat in på Emilios rum och tagit för sig av leksakerna. Nu mer kan jag ha en liten hästsvans på Lhea. Mammas stora tjej ♥

Multitasking!

Vem säger att blogga måste ta tid? Här laddar jag upp bilder från dagen samtidigt som jag packar upp väska, passar upp barnen och gör marinad till köttet. Kankse därför jag trillat ihop i soffan vid åtta? Idag har vi varit på Andys lekland. Jisses vad vi har busat, Lhea är helt tokig. Men det är bra för även hon kostar minsann 110 spänn. Här vill vi inte kasta pengarna i sjön. Själv har jag upplevt det bästa träningspasset ever. Jag har klättrat, krypit, hoppat, sprungit, gjort mig smalare än vad jag någonsin trodde att jag kunde bli, när jag tryckt mig igenom rör mm.


Nu får vi snart lite spontant middagsbesök, det är Stina och Emilio som kommer. Jag tänkte egentligen göra det lätt för mig och ta med familjen till Ikea och mumsa köttbullar men istället lyxar vi till det med fläskfile, vitlöksstekta champinjoner, sallad och sås.  



Livsnjutaren Engla vispade ihop sin egna varm choklad idag.


           


Bus på Andys! Engla var totalt omöjlig att fånga på bild. Hon var överallt och ingenstans. Plötsligt blev det ordspråket klarare än någonsin.




Jag är inte bitter, nädå!

Igår morse var jag och hämtade ut mitt pass som jag förnyade till Egyptenresan som inte blev av. Vi skulle ha rest igår egentligen.





Jag var väldigt bitter igår men idag känns det bättre. Jag har fått sovmorgon av mamm, vi har ätit en god frukost med solen i ögonen och snart ska vi ge oss ut på bus. Men det är klart lite bitter är man väl ändå om man tänker på att just nu hade vi kunnat ligga på playan och inte behövt tänka på vardagens alla plikter....

Det mysaiga fiket på hörnet!

Nisse är ledig idag. Eller ledig och ledig han ska jobba inatt, vilket som så ger det oss lite kvalitetstid. Vi börjde dagen med kaffe i stan på ett mysigt fik, där mötte vi upp Stina och Emilio. Efter en ruda i stan var det dags för lunch och vad passar inte bättre med två små busungar än Jensens. Där kan dem gapa bäst dem vill. Men visst har maten där blivit sämre? Jag minns deras ceasarsallad som dem hade där för ett par år sen, jag hade kunnat äta den flera gånger i veckan. Ska jag vara ärlig tycker jag att där är ganska sunkigt nu mer, men ack så barnvänligt och trots allt en helt okej lunch för en helt okej peng.
 
Ikväll ska jag och banen sova hos mamma/mormor. Det är alltid lika mysigt. Jag tänkte smita iväg ett par timmar ikväll och träna. Tisdagarna är mina absolut favvodagar, då är det dubbelpass afro och zumba. Men det innebär att mamma ska natta barnen ensam. Good luck. Aja, går det inte så får dem helt enkelt vara uppe tils jag kommer hem.






           
                                      Kanelbulle gick visst ner.






             
                                               Stina och Emilio




Skafferiet laddat till Lheas förtjusning.


Tre tjejer!

Till min förtjusning har jag kommit på att Lhea är klädtokig. Hon öppnar gärna sin garderob felra gånger om dagen och drar ut saker. Hon är inte nöjd förens hon har fått prova det som hon släpat fram och när man säger med sin alldra hurtigaste röst att hon är jättefin, sträcker hon på sig tittar ner, klappar magen och ler. Ikväll var det dags igen, när jag berättade för henne att man inte kan tvinga på sig två tjocka koftor bröt helvetet lös. Efter ett tag blev hon tyst och till slut kom hon med den andra koftan på huvudet. Tada, löst!
Kul för Nisse med tre förhoppningsvis shoppingtokiga tjejer.


Engla har varit på dansskolan idag för första gången denna terminen. Nu har hon uppgraderat lite sen förra och nu är det dags att köra igång med ballett. Hon kom hem och visade vad dem hade gjort och hon är så duktig. Mammas lilla ballerina. Nisse är och tränar, jag har tänt ljus och plockat fram min nya mama. Vardagslyx gillar vi och ska  unna oss.

Trevlig kväll ♥


          







Socker och Lime!

När jag fyllde 27 fick jag bla en kokbok skriven av Markus Aujalay som är min absoluta favorit kock. Där berättar han hur dem serverades plättar med socker och lime till frukost varje morgon när dem var på Bali. Precis enligt boken stekte jag en herrans massa plättor, skar upp lime och strödde på socker. Det blev en riktig hitt och för mig går jordgunnssylten lätt bort.





           



Barnungar!

Jag och Lhea har hunnit med en riktigt lång och härlig powerwalk på morgonen. Nu luktar det kaffe i huset, i skålen finns fil och fruktsallad och här sitter jag och Lhea med rosiga kinder.

När jag gick längst vägen var jag hela tiden bakom ett äldre pår som var ute och motionera med hör och häpna stavar. Efter ett tag ser jag hur mannen sätter fart. Tantan går bakom hela tiden. Snart är även jag förbi henne eftersom jag verkligen gick raskt men mannen hann jag aldrig förbi, så fort gick han. Han vände sig om ibland och muttra, han ville väl kolla så att hon inte trillat av pinnen eller nått. Frågan är om den hade bråkat och var bittra eller om han ville röra på sig lite snabbare än vad hon kunde. Jag kunde inte låta bli att tänka på relationer och om man någonsin kommer att sluta bete sig som barnungar när man blir sur.




Fruktstund i vagnen. Ellas kitchen är verkligen Lheas favvo.


Trassel!

Lite väl nördigt att jag börjar döpa mina inlägg efter filmerna som vi har sett på bio, men det klingar liksom. Mycket riktigt. Idag har vi lämnat Lhea hos mormor och tagit hela eftermiddagen/kvällen för Engla. Vi var och såg Trassel som var en helt underbar film. Jag grät till och med ett par tårar två gånger under filmen, men dem gömde sig fint bakom 3D brillorna. Jag är inne i en bio period, jag vill gå på bio hela tiden, men det är ju så grymt mysigt. Hur som helst, efter bion gick vi till Vespa och fortsatte vårt mys. Engla och Nisse käka pizza och jag åt pasta för första gången på hur länge som helst (det var dock fullkorn) och gott var det. Nä, dags för mig att ta tag i pluggandet, gäsp.




           






Här var det mat!

Inte för Lhea då. Nej, hon har bestämt sig för att inte äta. Ingen välling vill hon ha heller. Tror nog att det är den lilla tanden som spökar. Men jag har ätit god mat idag däremot. Det blev en lunch på konstis (ovanligt, jag vet) och en promenad på stan. Farmor och farfar (barnens) har varit här på middag idag. Eller ja, de köpte med sig pizza. Jag var då inte sugen på det så jag slängde ihop en sallad med varm getost, rostade valnötter, honung, rosmarin, sockerärtor och avocado. Men bjuder man hem så får man ju gjärna bjuda på något också så vi stod för vinet och efterrätten. Trevligt med knyte. Nu har jag förflyttat mig med vinglaset i handen till soffan. Lets dance är på, den nya mama tidningen ligger bredvid mig också var jag ju bara tvungen att blogga lite. Just det ja, jag måste ju läsa mina favoritbloggar också. Multitasking kallas det.




Min lunch på konsthallen. Kolja, musslor, morrötter och jättestora krispiga krutonger. Mums!



Lheas lunch på konsthallen. Eller nä föresten, middagen som hon inte åt upp.




Jag hämtade Engla ensam på dagis idag. Tänkte att jag skulle göra något mysigt med min duktiga tjej nu när Lhea tagit mycket tid och energi när hon varit sjuk. Vi körde till toys r us köpte ett nytt wii spel och en liten krya-på-dig present till Lhea som storasyster fick välja själv.


           
                                              


Vad gör man inte?.......

Jag hade en så mysig dag med mamma i stan igår. Det var verkligen välbehövligt för mig att komma ut ett par timmar. Vi gick i affärer och titta, vi tog rulltrappan istället för hissen och min väska var ovanligt lätt utan alla barnsaker. När vi blev hungriga gick vi till Koi och åt helt underbar Sushi och drack vitt vin, vi pratade en massa och det var så mysigt att för en gångs skull umgås med mamma utan barnen. När vi var klara på restaurangen bestämde vi oss för att gå på bio. Mamma ville se The tourist. Jag såg den för inte så länge sen med Challe men vad gör man inte för Jonny Depp? Eller mamma menade jag, hihi. Filmen var precis lika bra igår och det tyckte mamma med. Vi hade nästan hela biosalongen för oss själv.


Vet ni vad? Jag vågar nog påstå att vi är friska nu. Lhea hade inte feber på hela dagen igår och idag verkar hon må bra. Jag tror att vi har haft maximal otur. Feber av vaccinet som i sin tur har triggat fram en öroninflamation. När jag tittade i Lheas mun igår såg att att där låg en liten kindtand och skavde, snart redao att titta fram. Lilla hjärtat, det är inte lätt att vara liten. Vi tänkte ta oss en sväng till stan idag. Äta lunch, köpa en flaska rött och andas frisk luft. Ikväll blir det fredagsmys.



Update!

Alltså! Jag gick precis igenom mina bilder på webbkameran och kan bara dra en slutsats. Jag är minsann inte frisk. Hur kan man ha så roligt med en kamera? Tror nog att jag ska sätta ihop ett inlägg som ska heta mina favoriter.

Var var vi sist. Jo, Lhea vaknade. Hon somnade inte om förens halv tolv och under dem timmarna fick jag ligga bredvid henne i vår säng. Hon blev varmare och varmare och där med oroligare. Jag gav upp först när Nisse kom hem vid tolv och insåg att det var lika bra att somna. Har inte kåvepeningen gett sin effekt tills imorgon tar jag henne till vårdcentralen igen. Jag har varit med om ett antal öroninflamationer tidigare både hos Engla och Lhea och jag vet att dem ska svara på medicinen efter bara ett par doser. Imorgon är det fredag så jag hoppas att vi är friska då. Vill ju kunna njuta av helgen innan Nisse åker iväg. Finns det kanske någon snäll farmor och farfar som vill komma med pizza imorgon, hihi?

Ikväll är det min tur att komma iväg en stund. Jag och mamma tänkte gå lite i stan och sen äta middag. Det ser jag fram emot. Nu ska jag vika in tvätt och sen passa på att plugga medans sjuklingen sover ♥



All by myself!

Barnen sover (Lhea lär väl vakna om ett par timmar feberhet) Nisse är i stan och här sitter jag i min ensamhet med ett öga på datorn och ett på tvn, Sveriges mästerkock.




Ja, där fick jag för all by my self. Lhea vaknade precis innan jag tänkte skriva att jag njuter av lugnet. Inte feberhet utan pigg och förmodligen lite glad i hågen av iprenen. Så nu sitter vi här. Jag och Lhea. Ljusen fick jag blåsa ut, mitt varma te fick jag ta undan som numera står is kallt på diskbänken, chokladen fick jag gömma för att undvika ett jäkla liv, nagellacken leker Lhea med och plugga det får jag helt enkelt göra en annan dag.
Ja, fotona jag tog på mitt ensammys blev iaf fina så ni kan ju lika bra få se dem.




            









Bakslag!

Trodde ju att Lhea var på bättringsväg igår när hon vaknade. Där ser man, man ska inte ropa hej.... Hur som helst, efter vår promenad igår var febern uppe i 40 grader igen. Efter ett besök på vårdcentralen idag har vi konstaterat öroninflamation. Nu kommer mirakel medicinen kåvepenin att göra sitt. Lhea var så duktig idag, inte nog med att hon fick utstå den elaka doktorn (hon bara gallskrek så fort han närmade sig henne) så fick hon ta både stick i fingret och halsprov. På apoteket köpte vi en massa Ellas kitchen smoothies till Lhea som belöning.

Jag och Nisse slog frukosten och lunchen i en smäll. Med kurrande magar satte vi oss till bords kl tolv. Ikväll ska Nisse ut med en kompis. De ska äta middag och dricka öl. Jag ska passa på att ha en riktig tjejkväll med mig själv. Plugga, äta choklad, måla naglarna och göra mask. Det har varit ett par hårda sjukdagar med lite sömn som har tagit ut son rätt.


 
En liten busfia på vårdcentralen.



Frukost och lunch. Som jag sa tidigare är det inte helt lätt att få ihop vardagen med sjuka i huset.


             
                                     En trött men lättad mamma




Du och jag i sommar?

Jag kunde bara inte motstå denna korallfärgade kjolen från hm. Den är just nu på väg hem till mig. Jag har en känsla av att vi kommer att hänga en massa i sommar. Varför inte med svart linne och svarta ballerina, eller bruna jesussandaler, ett vitt ribbstickat linne och ett stort korallfärjat armband.




Hemmagjord panering till fisk!

Vi äter väldigt mycket fisk här hemma. Gott och nyttigt men kräver stor variation. Jag hittade ett recept i coops medlemstidning som jag testade för ett par dagar sen. Det blev riktigt bra och vi hade potatis, brocoli och smält smör till.


Torskfile

2 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
västerbottenost
50 gram smält smör
salt och peppar

Kör alla ingresienser i en mixer/matberedare blanda i det smälta smöret och fördela på fisken. In i ugnen  på 200 grader i ca 20 min.






Ny månad...

och nystart. Vi vakande upp med en betydligt bättre Lhea. Engla är på dagis och nu ska vi strax gå ut i friska luften för första gången på två dagar. Det är verkligen inte min grej att bara sitta inne. Jag blir tokig. Det blir en promenad till centrum, jag ska byta en tröja och handla mat. Resan blev inställd och jag valde att inte åka till Gran canaria som var det andra alternativet. Jag har gjort vad jag ska där och för mig så har det inget att erbjuda längre. Jo sol möjligtvis men det räcker inte. Jag valde att sätta in pengarna i en annan resa fram åt hösten och då följer Nisse också med. Innan dess har jag två små resor att se fram emot, men det tar vi när det närmar sig.

Jag önskar er en bra dag!





RSS 2.0