Spännande!

Vardagen blir minst sagt upp och ner när man har baciller i huset. Det blir ingen reda med maten och hemmet mer eller mindre förfaller. Ja, hygienen är väl inte hundra den heller. Jag har iaf fått i mig lite lunch och Lhea ett halvt päron. Engla är bra idag, det är så lite värre med den lilla. Har inte febern försvunnit eller iaf gått ner så blir det vårdcentralen imorgon. Ikväll när barnen sover tänkte jag ta mig lite egentid framför datorn. Läsa igenom mina favoritbloggar som jag inte hunnit på flera dagar och plugga lite. Mer än så har jag inte att komma med just nu. Eller jo kanske en bild på min lunch, wiho.




Ack så gott. Fil, päron, fikon och honung.


Trippel otur men lite tur!

Jo, precis så vimsigt som rubriken lyder har det varit här hemma idag. Båda tjejerna är sjuka med feber. Lhea är värst, hon hade 40 grader imorse och har spenderat dagen sovande på oss. Vi tror ju dock att hon är dålig av 18 månaders vaccinet som skulle ha biverkning fem dagar efter att man tagit den och mycket riktigt kom febern igår just fem dagar efter. Förhoppningsvis så är hon bättre imorgon. Vad gäller Engla så har hon hostat mycket på sista tiden så febern kanske kommer för att äntligen göra sig av med infektionen?

Mitt i allt detta så blev vår resa inställd idag. Ja ni kan ju gissa var vi skulle. Jag blev faktiskt lättad, inte kul att åka på semester och vara rädd. Jag har suttit halva dagen i telefonkö till resebyrån. Jag hade turen att lyckas boka om vår resa till ett annat resmål två veckor senare. Det är helt galet, allt är fullbokat. Vi kunde ju också välja att få pengarna tillbaka, men har man ställt sig in på sol och bad vill man ju också ha det.

Nu tänkte jag och Nisse slappa i soffan med ostbågar, vindruvor och film.

Nu är det dags för fredagsmyyyyyys!

Vilken mysdag vi har haft i stan. Jag har haft en sån dag när allt bara har flytit på bra. Vi mötte upp Louise på konsthallen och käkade lunch. Stackars Lussan som trodde att hon skulle få varva ner en timme i sin jobbpause. Istället stöter hon på yrvädret Lhea som kastar mat, häller ut vatten och som absolut inte vill sitta i barnstolen. Fast jag tror nog att hon tyckte det var ganska mysigt ändå.


Louise gav sig till jobb, Lhea somnade och jag passade på att gå i stan. Jag kunde prova kläder i lugn och ro. Jag blev en tunika och ett par ballerina rikare. Nu ska vi snart iväg för att spendera fredagskvällen hos vänner. Det blir middag och en massa fredagsmys.







Louise på sin stökigaste lunch någonsin, hihi.


             
    Busungen var intresserad av allt annat än maten. Här spanar hon på kompisar bakom sig.




The Tourist!

Jag och Challe var på bio igår. Ni kan ju gissa vilken vid såg med tanke på rubriken. Alltså, jag har bara en sak att säga. Se den! Fy fasen vilekn bra film. Den har ellt en film ska ha. Topp fem lätt. Sen är det ju helt sjukt vad Jonny är het. Ja Angelina med för den delen. Gör nu som jag säger och se filmen, ni lär inte bli besvikna. Ja, det blev en riktigt lyckad kväll igår. Jag hade mysigt med Challe som vanligt.






Just nu äter jag och Lhea frukost. Lillgrodan äter blåbärsfil själv. Hjälp vad hon kommer att behöva tvättas sen. Men hon vägrar att bli matad så jag har inte många andra val. Snart ska vi göra vid oss och möta upp Louise i stan för lunch. Välkommen underbara fredag och en fullspäckad helg.

IGEN!

Vaknade imorse med halsont, utan kaffesug och tyvärr har det hållt i sig. Även Nisse känner sig krasslig och frusen. Hoppas hoppas att detta bara är en liten bacill som inte vill vår familj något illa. Jag ska köra min vanliga kur. I helgen väntar nämnligen roligheter också åker vi ju snart.


Dagen har vi spenderat på Ikea IGEN. Och denna gången hade jag bärhjälp och bara ett barn. Jag köpte en massa nödvändiga grejer. Ni vet det vanliga, servetter, ljus, förvaring och blommor. Nu vankas det snart middag här hemma. Idag blir det baconlindad fylld kycklingfile med fetaost och soltorkade tomaten. Äckligt. Ikväll är det mys i stan med Challe.




Pannkakor och bus på Ikea är vardag för Lhea.



Efter en powernap i vagnen passade vi på att ta en snabbisfika hemma hos mormor.

Frukost på torget!

Här sitter jag och äter gårdagens rester (köttbullar, brocoli och avocado) och väntar på att Lhea ska vakna så att vi kan gå till dagis och hämta Engla. Det är väl typiskt att Lhea som i vanliga fall bara brukar ta powernaps idag sover länge nu när vi ska iväg. Inget kul att behöva väcka henne ju.

Idag mötte vi upp Stina på torget och åt frukost på ett litet hak. Hennes Emilio håller på att skolas in på dagis nu så Lhea fick vara utan kompis idag. Men det klarade hon bra. Hon gick runt och bekantade sig med dem andra på cafet. Har ni tänkt på så olika folk bemöter barn. Vissa vinkar tillbaka och pratar medans andra bara vänder bort huvudet. Hur dem än bemöter Lhea står hon kvar och tittar. Ja, inte skäms små barn för att glo inte. Så naturliga och så lättsamma. Hur kan man vända bort huvudet till ett sånt litet liv?




Stina, lika söt som alltid.



Mannen bakom mig var jättegullig mot Lhea. Hon hängde mest vid hans bord, kan det kanske ha varit semlan hon var ute efter?



Busunge

Hemifrån!

Här hemma startade dagen med ett kick. Engla var hemma idag och vi hade bestämt träff med vänner på Ikea. Frukost, lek och shopping stod på schemat. Jag kom faktiskt i från Ikea utan någonting alls idag. Hör och häpna men det har nog aldrig hänt. Där emot har jag självklart kollat in saker som ska handlas nästa gång jag inte är där med båda barnen och kanske har lite bärhjälp. Efter ett par timmar på världens bästa varuhus packade vi in oss i  bilen, hämtade upp mormor och körde vidare till bvc.

Lhea fick sitt 18 månaders vaccin idag eftersom vi ska resa. Vi vill ju inte riskera att dra på oss en massa läskiga sjukdommar på semestern. Jag ville även ha en vikt på båda barnen i fall de skulle behöva medicin när vi är utomlands, ni vet för rätt dos och sådär. Det är inga tungviktare jag har inte. Små nätta tjejer. Lhea vägde 9110 och Engla 16.8. Lhea kommer nog att bli ganska liten och nätt och Engla kommer att bli lång och smal. Tror jag!

Efter den där hemska sprutan var vi värda en fika. In i bilen och vidare till Ilva där jag by the way hittade en underbar kudde till soffan som jag bara inte kunde motstå. Kanske lite i dyraste laget, men vad gör de när man gillar det? Inte nog med allt detta farande. Jag har hunnit laga mat och tränat ett spiningpass, mitt första någonsin och jäklar vad roligt det var. Nu är Nisse iväg och tränar, barnen sover och jag slappnar av för första gången idag....




Man blir trött av att fara runder.



Kudden!

Veckans höjdpunkt!

Att vakna imorse utan Engla kändes jättetomt. Men vi fördrev förmiddagen bra med städning. Jag verkligen njuter av känslan som ett skinande rent hem ger. Vi köpte med oss frallor till farmor och farfar och när vi kom vid ett tiden hade dem redan hunnit avverka en massa lek. Vi köpte Vespa pizzor med oss hem och till det hade vi skvätten vin som hade blivit över sen igår. Kul att jag åt en hel mögelost själv igår. Jo, det är sant en helt ost, utan kex bara osten. Det ryker fortfarande mögel ur mina öron. Jag som i vanliga fall brukar äta pizza med gorgonzola gjorde en avvikare idag. No more mögelost tack!  Det har varit lite väl med godsaker i helgen, därför tänke jag köra inget socker eller vita produkter nu fram tills vi ska åka. Inte för att banta utan mer för att "rena." Jag vet hur mycket bättre jag mår. Någon som är med, hihi? Det är ju bara två veckor.


Just nu sitter jag med skolboken i högsta hugg. Terminen har precis börjat och jag är lika taggad som vanligt. Nu tänkte jag dock ta en pause, man kan ju inte missa solsidan. Veckans höjdpungt.



Skitgubbe!

Jag försov mig imorse. Attans, jag som skulle iväg till ett bodypump pass. Men efter frukosten satte jag Lhea i vagnen och promenerade raskt till centrum. Jag valde till och med den jobbigaste vägen med branta backar. Jag var riktigt svettig när jag kom hem.


Dagen har spenderats hemma hos farmor och farfar (barnens.) Vi har haft det lika mysigt som alltid och ätit god mat. Nu är vi hemma, hela familjen utom Engla. Hon ville sova över där. Mysigt för mig och Nisse? Ja det kan man tycka, men vi har ju ett barn till. Men hon ska sova nu och vi ska duka fram rödvin, ostar, vindruvor, choklad och en kortlek. Ikväll ska det spelas skitgubbe.



 
Vi hade semlor med oss. Första för i år men absolut inte sista.



Va! Ska inte Engla med hem?



Nä! Nu ska jag gå och lägga mig så att mina föräldrar får mysa ifred.

Bokad och betald!

Om ca 2 1/2 vecka åker vi till varmare breddgrader. Det kom lite plötsligt och jag har varit lite velig ska jag vara ärlig att säga. Men för ett par dagar sen betalade jag resan, jag har fixat pass och igår var vi och vaccinerade oss. Så det finns liksom ingen återvändo om man säger så;) Det är jag, mamma och barnen som åker. Nisse ska vara på kurs i två veckor och jag vill verkligen inte vara här själv i två veckor. Också börjar det bli tungt nu, jag vill ha sol och värme. Anledningen(arna) till att jag har velat är väl enkel. Jag tänker för mycket och har redan gått igenom flygresan, magsjuka och mycket mer i huvudet. Jag tänker på tok för mycket. Det kommer inte bli en lugn semester om man säger så. Min mamma är verkligen inte den som sitter och rullar tummarna, hon är väldigt duktig och hjälpsam med barnen men trots det så känner jag mig ändå lite ensam och orolig utan Nisse i vissa situationer. Men jag älskar att resa och ska verkligen njuta och inte försöka oroa mig så mycket.


Jag har suttit och bläddrat igenom en massa semesterbilder från tidigare resor (för lite semester känsla) och jag hittade ett par från min och Nisses turkietresa 05. Jisses, då var det bara vi, odödliga, kära och galna.




Den viktigaste frågan av dem alla. Var fasen är mina ögonbryn?



Viktig fråga nummer två. Hur tänkte jag med brillorna?













Inga mer tjocka ytterkäder. Snart är det en sval sommarklänning, flippflopp och brillor som gäller.  Whiihooo!



Ett hjärta kan gå i tusen bitar!

Jag föddes med ett hjärtfel och när jag var sex år opererades jag. Jag har ett stort ärr längst med hela bröstet och på övre delen av magen sitter slutstygnen. Jag tycker om mitt ärr och om jag skulle få chansen att ta bort det skulle jag aldrig ta den. Det är en del av mig och faktiskt något jag trivs med.

Idag var jag på kontroll vilket jag gör var femte år. Min hjärtläkare är en väldigt glad prick och idag berättade han för mig att det nästan var lite tråkigt att sitta där med ul maskinen. Jag är så bra att jag är ointresant för läkarna. Bra! Medans jag undersöktes passade Lhea på att charma hela väntrummet, köra lite med mormor och fixa rån av syrrorna. När katten är borta......


Men en härlig känsla i magen åkte vi vidare till Nova för lite frukost och shopping. Jag hittade ett par riktigt söta plagg till barnen och jag blev ett par träningstights rikare. Föresten när vi ändå talar om det vackraste organet måste jag berätta en sak som Engla viskade till mig innan. Mamma, mitt hjärta kan gå i tusen bitar för dig. Lilla gumman, att man kan träffa så rätt ♥ Mitt i hjärtat. Mitt friska hjärta.




Engla i sina nya kläder, visar klart och tydligt att man inte får sitta på bordet!

Innan jag gick....

Innan jag gick till gymmet igår så klädde barnen ut sig. Det var ett par dagar sen Lhea flyttade in i Englas rum. Första natten var väldigt orolig inte minst för mig, men nu verkar alla ha vant sig. Det känns faktiskt som att barnen har kommit varandra närmare sen dess. Hur som helst klädde dem ut sig och jag hann få ett par riktigt bra bilder.



 






Nu kom Louise precis till mig. Vi tänkte prata en massa skit, dricka te, äta choklad och vindruvor. Bra avslut på en bra onsdag.

En dag på stan!

Idag har vi gjort stan. Nisse är ledig så vi passade på att shoppa lite och äta lunch. Nisse hittade äntligen ett par jeans som han gillade och en snygg skjorta, ingen messkjorta utan en tuff skjorta, hihi. Nä, en kostymNisse blir han dock aldrig. Lhea roade sig med att springa sin mamma varm inne på åhlens medans pappa shoppade. Sen var det min tur. Jag har länge varit i behov av nya snygga underkläder och det har jag nu vill jag lova. Jag hittade en massa fint. Det blev en takeaway kaffe och sen lunch på vårt favvoställe, konsthallen.


En liten uppdate. Lhea har nu lärt sig att ta sig både bak och fram med sin bobbycar. Så här kör hon runt och säger tut tut tut tut. Lillgrodan! Sen tar hon tag i ratten och ställer sig upp på bilen. När vi tar tag i henne och säger nej Lhea. Skakar hon på huvudet säger ne ne och skrattar redo att gör om det igen. Kul att hon redan är grym på att trotsa!









               





Såhär mycket saknar vi varandra om dagarna ♥
 


Som natt och dag!

Hemkommen från två träningspass. Afro är verkligen frigörande och Zumba är lycka. Nu har jag tagit ett varmt bad, gjort hårinpackning, fixat fötterna, peelat och lagt mask. Jag har sjunkit ner i soffan med en kopp te, frukt och datorn. Jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjorde igår. Dagen har sakta men säkert blivigt bättre. Nu väntar bara en god natts sömn sen är Emelie tillbaka. I hope.




Favoriter just nu, sharone och blodappelsin.

One last walk!

För nu iaf. Jag har en vän som har varit på resande fot i mer än två år. Den tjejen har sett världen vill jag lova. Nu har hon varit hemma i tio dagar innan hon ska dra igen. Imorgon sitter hon på bussen till Norge....
Men idag fick jag träffa henne. Vi tog en lång och rask promenad i parken och vi hann prata en massa. Det händer mycket när man är ute och reser ven ni ;)  


Nu blir det snart middag här hemma sen ska jag dra och träna. Dubbelpass idag, Afro och Zumba står på schemat. Härligt, jag kan behöva tömma kroppen på negativ energi. Free your mind.




Mikaela, sådär lagom brun.



Jag, sådär lagom beige.



En trött Lhea som kämpar in i det sista.


               

Kärlek!

Satt och kollade igenom en massa bilder från förr (när Engla var mindre.) Älskade unge vad du är fin ♥ och jisses vad tiden går undan.



 

På begäran!

Har alltid velat skriva det som rubrik och nu fick jag chansen. Sen att det bara är en som efterfrågar och att hon även är närstående gör väl det hela mindre märkvärdigt (rent ur rubrik synpungt.) Stackars Caroline har väntat länge på receptet på min asgoda lemoncurd. Förlåt;) Ni andra kan ju också njta av den vettja.


Recept!

Finrivet skal av 2 citroner
1 dl färskpressad citronjuice
3 ägg
2 dl socker
100g smör


Riv skalet och pressa saften i en kastrull

Vispa ägg och socker lätt och häll i kastrullen

Sätt kastrullen i en större kastrull (vattenbad) vispa massan hela tiden tills den tjocknar, lyft kastrullen ur vattenbadet när första lilla kokbubbla syns.

Vispa i smöret klickvis.











Bara en sån dag.....

Usch, jag vill bara dra något gammalt över mig. Ett par gånger om året får jag en obehaglig känsla. Jag känner mig nere och är deppig. Idag slog det bara pang bom. Jag hade en jättebra start. Jag och barnen sov till 8.30, att vi sen hittade en spindel i sängen är en annan femma och inte var det den lilla heller. Ja, det märks att man inte bor i lägenhet längre. Regnar det i morgon så skyll på mig.

Challe kom förbi på frukost och mös med oss ett par timmar. Sen var jag och barnen ute en bra stund och lekte. Sen slog det mig bara. Jag vet inte om det helt enkelt är så att Lhea är jättekrävande för tillfället. Hänger hon inte i mina ben så är hon i famnen (har en aning om att där är ett par tänder på väg ut.) Nisse tog barnen till ikea och nu sitter jag här och degar i soffan. Men det är så sällan man får egentid i hemmet, bara ha möjligheten att hänga i soffan, dricka en kopp te och läsa en bok. Jag velade länge om jag skulle äta nudlar eller tonfisksallad (tror inte att det får kallas så om man tittar på inehållet i min maträtt.) Man tager vad man haver och det var inte mycket.


Jag är iaf mätt och hoppas nu på att jag ska skaka av mig denna känslan snart. Tills dess ursäktar jag ett negativt inlägg.




Bloggskadad Challe? Tror minsann att hon fottar sin tekopp, hihi.




Proppmätt!

Ni kan tro att jag är mätt. Familjen och mamma har spenderat dagen på Ängavallen (en ekologisk gård här i skåne) Där har vi käkat brunch buffe med ett sjudundrans dessertbord. Jag tog av alla olika sorter på bordet (såklart, eftersom jag inte vet vad lagom är.) Jag mår väl sisådär nu, men vafasen ny vecka imorgon och nya tag. Efter maten ingick det safari med bonden för barnen. De fick lov att gå med och klappa djuren. Engla luktade bara gris om händerna när hon kom tillbaka. Nu är hon hemma hos en kompis och leker, Lhea sover och jag och Nisse vet liksom inte riktigt var vi ska bli av, hihi. Inte är vi vana vid lugn och ro. Jag pysslar iaf med en rolig sak. Berättar sen.....




Efter dessa två bilder dog kameran! Helvete, ska den laddas också. Ghaa! Under kommer bilder med sämre kvalite. Thank you Iphone för att du finns ibland.





Dessert. Japp, allt det är mitt.





Mätta och belåtna.

Det vänder fort!

Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig. När jag skrev förra inlägget var jag upprymd av en skön lördagskänsla. Det gick utför ganska snabbt. En halvtimme innan Nisse och Engla skulle komma hem hade jag gått och burit på en gnällig Lhea. Jag misstänkte att hon var hungrig. När jag ringer Nisse för att kolla var dem blev av visar det sig att kalaset hade dragit ut på tiden. Det fanns inget annat att göra än att jag och Lhea började äta. Jag sätter henne i stolen, häller upp mat, delar och vänder mig om för att ta min egen mat PANG! Sketungen hade kastat ner sin tallrik med smått delad spagetti och röd härlig köttfärssås. Ni kan tro att jag har svorit när jag har trampat i pasta. Det är ju inte det lättaste att få upp. Så där satt jag med mat på golvet en liten tjej som inte ville äta, vin, tända ljus och två tomma tallrikar.
Men nu har jag tagit mig en dusch (thank god,) vi har njutit av moussen och en kopp kaffe. 



           
                   Övning ger färdighet! Haha, det var ju inte alls av en slump.





              


Lördag! (så skjukt påhittig rubrik)

Startade dagen med sovmorgon, en tallrik gröt och ett bodypump pass. Jäkla bra start en lördagsmorgon. Sen dess har det bara rullat på. Jag har tvättat tio maskiner idag. Var fasen kommer all tvätt i från? Men nu är det gjort och bra känns det. Kankse inte lika roligt att vika in tvätten sen, för finns det något tråkigare?


Engla är på kalas och jag förbereder här hemma. Idag blir det köttfärssås, rött vin och hemmagjord mörk chokladmousse. Fina grejer.



Här skulle det kunna sitta en bild på mig osminkad, morgonrocken över mina träningskläder som jag har haft sen i morse och fettigt hår. Men jag besparar er den så ska jag försöka komma in i duschen snart.

Händelserik dag!

Vi har haft en dag med en massa olika känslor. Vi kom iväg lite sent idag efter en mysig morgon/förmiddag med en massa städning. Nu är iaf sängarna renbäddade, toaletten städad och golven dammsugade. Vi åt en sen lunch på jensens, tror nog att det är världens barnvänligaste restaurang efter Ikea.

Sen gick vi och gjorde det där som tog emot. Vi har klippt av Englas hår. Jag ha länge tänkt på det men inte riktigt vågat. Jag älskar långa vackra hår. Men nu är det såhär att Engla inte har ett "normalt" hår som min frisör säger. Hon har mycket mer hår än vad många vuxna människor någonsin får och kvaliten är verkligen inte det vanliga svensson håret. Vi har kämpat dagligen med att få ut hennes dreads liknande hår varje morgon men nu pallade jag inte längre. Så för allas skull klippte vi av det, långt hår får hon i så fall ha när hon kan ta hand om det själv. Med fasiet i hand nu så var det de bästa vi kunde göra. Hon är sååå fin i sin nya frisyr ♥

Jag märkte när vi var hos frisören att Engla inte riktigt var sig själv och så fort vi gick där i från sa hon att hon hade ont i örat. Sen blev det bara värre. Trollungen har gått och skaffat sig öroninflamation. När hon var mindre hade hon ca 40 st på ett år. De skulle precis sätta in rör i hennes öron när alla öroninflamationer plötsligt försvann. Sen dess har hon inte haft......


Nu har hon svarat på alvedonen och vi tänker hålla fredag. Tända ljus, godis, ostbågar och lets dance.


                 
                                            Såhär såg jag ut idag.



Familjen på Jensens.





                
                                             Fina Engla hos frisören



Lhea dricker smoothie och önskar er alla en skön kväll. 

Hemmagjord!

Här hemma har vi haft en extremt trögstartad dag. Jag sitter fortfarande i morgonrock. Egentligen gillar jag inte alls sega mornar utan vill gärna komma igång, men ibland är det faktiskt väldigt välbehövligt. Vi är alla lediga idag. Nu ska det städas lite så att att vi i lugn och ro kan njuta av helgen och vårt efterlängtade fredagsmys. Lite senare i eftermiddag ska vi till stan och shoppa lite kläder. Vi ska även göra en sak som tar emot men som måste göras. Mer om det sen. Dags att ta tag i damsugaren och kicka igång helgen.


Jag var hemma hos en vän till mig igår och gjorde egen sushi. Det var så himla mysigt. Det är verkligen en kul sak att göra samtidigt som man umgås. Vi dracka vitt vin och corona till. Vi misslyckades lite med riset, det blev lite väl geggigt. Men jag är nöjd med min sushidebut och kommer absolut att ge mig på det igen.






               




Fokus!



              
                                               Harri och Louise






                
                                         Resultatet. Not to bad va?




Redo att hugga i!

Lek med fantasin!

Jag har faktiskt en liten thing för krukor. Gärna udda och äldre. Jag har samlat på mig ett par som jag gillar riktigt mycket. Jag har många fina på uteplatsen och balkongen på våren och sommaren. Men man kan använda krukor till så mycket mer än till bara blommor. Två av mina favoriter har jag faktiskt i köket.




Ett Höganäskrus med köksredskap i. Sidan om har jag en avlång träskål (som jag har fyndat på Mallorca) med lök, vitlök, avocado och tomater i.




Den blommiga krukan hittade jag i en gårdsbutik. I den har jag oljor mm. I marimekko skålen har jag flingsalt. En annan marimekko står i badrummet full med nagellack.

Ja, jag vet, jag ska köpa mig en vit pepparkvarn. Me jag har precis börjat med att byta ut dem röda detaljerna. Allt kan ju inte gå på en dag, fast än att jag gärna skulle vilja.



Lekdejt!

Vi har hängt på Andys lekland hela dagen. Jag och barnen och en vän till mig som har barn i samma åldrar som mina. Vi hade det så bra idag att Englas och Tobias dagis hade planeringsdag samtidigt. Vi fick ihop en perfekt lekdejt och barnen är nu ordentligt rastade. Lhea tyckte det var jätteroligt där. Hon sparang och busade bäst hon kunde så frågan är om inte jag är precis lika mycket rastad som barnen. Att springa efter en snabb ettåring tar minsann på krafterna.


Ikväll ska jag och ett par vänner ge oss på att göra egen sushi. Det ska bli så roligt att testa. Tur att en av oss faktiskt redan kan det. Annars vet man aldrigt hur det hade kunnat sluta. Återkommer med resultat.




BusLhea gav sin mamma lite pauser då och då.



De små barnen tittar och lär av dem stora.

Inte längre min blogg kompis....

Alltså! Jag träffade denna goa och halvknäppa tjejen (knäpp är possitiv i min värld) idag för andra gången. Första gången var jag lite nervös just för att det var första gången som vi sågs och eftersom jag aldrig har gjort något liknande tidigare. Nu har det gått ett par månader sen vi sågs. Vi har bara skickat ett par sms också har jag givetvis följt hennes blogg näst intill dagligen. Idag sågs vi igen, jag var inte ett dugg nervös idag. Det kändes som att jag skulle åka och träffa en vän....


Det var inte krystat ett dugg, utan vi körde på där vi slutade för ett par månader sen. Vi fikade, pratade, promenerade, pratade och pratade. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Vi förstår varandras skämt och inte ens dem tysta stunderna (om där nu var någon sån) var obekväma. Jag vet inte om det är konstigt att man känner sig så avslappnad med någon efter så kort tid men det skiter jag i för jag tror att när man klickar med någon i vår ålder så ska man ta tillvara på det. Så från och med nu är Sara min vän....




Redo för en dagsutflykt till Helsingborg!






                   

Söta små ettåringar!





Mor och Dotter!



Tack för idag tjejer!

Där fick jag....

Hur länge som helst har jag ställt klockan för att vi inte ska komma för sent till dagis. Varje jäkla morgon när kloickan har ringt halv åtta har det känts som en riktig nitlott. Jo, för då har Lhea redan varit vaken i en eller två timmar ibland. Igår när jag skulle gå och lägga mig gör jag som vanligt. Lägger mobilen på hyllan i sovrummet och kryper ner i min goa säng. Tidigare på kvällen hade jag tränat två pass på rad. Både afro och zumba så kroppen var minst sagt trött och huvudet behalgligt dåsigt. Då kommer jag på att jag hade glömt att ställa klockan. Ähh tänker jag som inte pallar gå upp. Där fick jag. Halv nio vaknade vi imorse. Jag vet att man inte ska klaga men jag hatar att stressa. Vi kom en halvtimme sent till dagis idag men hellre det än stress.


Nu sitter jag och äter en brak frukost. Om lite mer än en timme bär det av till Helsingborg. Jag och Lhea ska träffa våra bloggkompisar vilket vi har sett fram emot. Jag har kollat alla vädersidor som finns tror jag, nu ska vi bara hålla tummarna att dem håller vad dem lovar.




Jag kommer verkligen inte på någon rubrik!

Vi förlängde helgen här hemma, jag och barnen. Här hade det ju varit trevligt om det stått att vi tog en lång sovmorgon. Så blev det inte men en lugn och mysig morgon fick vi. Men jag tror inte att jag har gjort något annat än att stått i köket idag. Frukosten var undanplockad lagom tills lunchen skulle fram, sen kom mormor på besök och då slängde jag och Engla ihop ett par riktigt goda saffransmuffins. Fikadags, lite fruktstunder mellan måltiderna och sen middag. Tur att man tycker det är roligt med matlagning och ännu mer tur är att man har lärt sig att planera.


Igår fick jag känna på hur det är att inte bo i lägenhet. Engla badade, Lhea badade, Nisse duschade och när det var min tur, ja, då fanns där inget varmvatten kvar. Så det var bara till att tvätta sig en snabbis i vasken med hjärtat i halsen. Nu däremot har jag tagit en lång varm dusch och gjort ansiktsmask. Jag har även hunnit med ett pass på gymmet och njuter nu av en fruktsallad. Fina grejer!



Engla hjälper mig att baka. Engla envisas med att ha sin Barca dräkt på sig. Den är för två år. Ja, ni ser ju själv att den är aningen för liten.



Och Lhea passar på att mysa med mormor.


             


Efterlängtad myskväll!

Det har varit en tuff månad, Nisse har jobbat jättemycket, vi har haft en massa julstök att stå i och pricken över iet var nu i veckan när Lhea blev sjuk. Vi har inte haft någon tid alls för varandra jag och Nisse. Men ikväll tänke vi mysa till det lite. Vi ska krypa upp i soffan med film (utan att somna, visst Nisse?) och en skål med smågdis. Håll nu bara tummarna att det inte kommer jobb eller en gnällig ettåring ivägen för vår stund.




Nisse Pisse och jag på nyår!

Viva la salsa!

Jag och Stinis sitter och dricker cuba libre, viva la salsa!





Kalas!

Dagen har startat väldigt bra för mig. Jag fick sovmorgon, jag sov inte sådär jättelänge men om man jämför med dem senaste dagarna så var detta länge. Jag har ätit en tallrik gröt och tränat ett pass bodypump. Nu är jag så igång man kan bli med salsamusik på i bakrunden. Verkligen en riktig kickstart.


Mammas fördelsedag igår blev väldigt lyckad tyckte jag. Vi åt mat och tårta, drack gott vin och mamma fick öppna presenter. Eller egentligen inte. Engla öppnade dem. Jag både tror och hoppas att mamma också blev nöjd.





    
                  
Jag hade dukat med lite inspiration av våren. Tycker att vi behöver det nu.



Tårtan var baserad på kladdkaka, frosting och bär.  Nisse gjorde kladdkakan och jag kan nog säga att han är bäst i världen på det.



Lhea hade tagit på sig kalaslinnet till mormors ära.



Skål!



Engla "hjälper" födelsedagsgrisen att öppna paket.

Förberedelser!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min kära mammas födelsedag ♥ Grattis Mamma, jag älskar dig!

Vi är i full gång med att förbereda här hemma. Egentligen skulle vi bjudit ut henne på restaurang men Lhea är inte helt bra än. Så vi har flyttat hem restaurangen hos oss. Vi ska överraska henne en massa idag och bara mysa tänkte vi. Engla och Nisse är i full gång med att baka och snart ska jag och Engla åka iväg till centrum och inhadla lite till ikväll.




Engla bakar till mormor.



En fortfarande sjuk men mycket bättre Lhea har tagit en pause i förberedelserna.



                    
Hej från mig i vår stökiga hall som man lyckligtvis inte behöver få med på bild.

Ett kök i köket?

Nu har vi byggt upp barnens kök som vi har ställt i ena hörnet i köket. Alltså, ett kök i köket. Det blev faktiskt riktigt bra och barnen älskar det. Eller ja, Engla älskar det och Lhea älskar att dra ut sakerna som jag envisas med att sortera varje gång hon har röjt. Föresten, ingen i Malmötrakten som vill ha en röd brio spis för en billig peng? Hihi.




Årets första!

Egentligen skulle vi hem till min mamma igår på middag och julgransplundring. Men det fick bli ändrade planer när Lhea blev sjuk. Mamma kom till oss istället, jag stod för middagen (fisksoppa, stenugnsbakat bröd  och hemmavispat örtsmör) och mamma hade med sig blåbärspaj och fina blommor till mig.

Förövrigt har jag haft en hemsk natt med en väldigt febrig Lhea. Hon somnade först vid elva och vaknade sen ett för att vara klar vaken i timmar. Det var bara för mig att gå upp med henne eftersom hon skrek som bara den och jag ville inte riskera att Engla skulle vakna. Strax innan halv sju fick jag masa mig upp igen med en väldigt gnällig liten tjej.

Nu har jag och Engla precis kommit in från en tur till affären och lite pulkaåkning. Nu vankas det pannkakor till barnen och resterna från fisksoppan till mig och Nisse.




Mamma kom med årets första tulpaner till mig.




Jag var duktig igår och undvek mammas paj. Istället värmde jag upp lite bär och hade en klick grädde till. Men vad tjänade det till när jag har ätit halva pajen idag direkt ur formen.



Sjukstuga!

Vaknade imorse av en orolig, ledsen och varm Lhea. Gick upp och tog tempen som stod på 39 grader. Men efter en avlvedon, näsdroppar och välling var hon någerlunda pigg igen. Nu sover hon med sin pappa som har jobbar ännu ett långt nattpass. Själv sitter jag i köket med datorn och lite frukost. I vanlig ordning gör jag en espresso och skrummar mjölk. Men idag var visst mjölken slut. Min värld går verkligen under. Det är samma sak som att ta en glass från ett barn. Men jag löste det genom att göra en ny låååång esprosso (eller vad det nu heter) och det var faktiskt inte så dumt. Förbaskade vanemänniska.

Jag och min vän <3

Har haft en supermysig kväll med Challe, trots att det inte blev som vi planerade. Vi träffades utanför biografen hämtade ut biljetter till Cornelis som vi båda velat se länge. Vi kände oss lite hungriga och tog oss till närmsta sushistället. Vi hade drygt en timme på oss innan filmen skulle börja, men när det gick 45 min utan att vi fått in maten insåg vi att vi inte skulle hinna till filmen. Jag slängde på mig jackan och med biljetterna i högsta hugg sprang jag till biografen och löste in dem. Sen sprang jag hela vägen tillbaka för att jag var hungrig. Vi satt länge och njöt av maten medans vi pratade.




Den där sjögrässalladen är inte att leka med. Farligt god.



Challe med mat i munnen men fin ändå.



Varför ser jag livrädd ut? Och varför ska man alltid visa upp sushin så fjantigt på bild? Det är verkligen bara sushi man gör så med. Inte fläker man väl fram en bit kött på gafflen.

Repris!

Dagen har nästan varit som gårdagen. Vi har ätit frukost med Stina och Emilio men idag kom dem till oss. Det är alltid lika mysigt med frukostsällskap och man lyxar alltid till det lite extra. Äter jag inte med någon så äter jag en skål med fil och kaffe. Ganska tråkigt om man tänker efter. Men ni kan ju gissa om jag uppskattar de lite större frukostarna då. Nu har Engla kompis hemma och Lhea spexar för dem. Kompisen tycker att det är roligt medans Engla är måttligt irriterad. De tittar på toy storry och Lhea står framför tvn och snackar. Nu ska jag snart in i duschen, en mysig kväll med Challe väntar. Först måste jag bara väcka Nisse efter ett mycket långt nattpass. Jag tror minsann att jag skickar in Lhea och hennes behagliga stämma. Jag menar, kan man vakna på ett bättre sätt, hihi.




Den lilla spexaren.


I still got it!

Det blev ett pass på gymmet idag. Sisst jag tränade var som sagt en månad sen och då kände jag mig starkare än någonsin. Dock med ett regält baksalg dagen efter. Förkyldning, som visade sig vara förbaskat envis. Nu är jag bättre ( fortafarande hosta) men jag trode att jag skulle ha tappat det. Men icke! Shit vad jag var stark på gymmet idag och jag tog till och med mitt personbästa på crossen. Its good to be back.

Nu har jag duschat, tagit på mig min Vera Velour, (som jag älskar) gjort te och tänt ljus. Nu ska det mumsas ett par bitar mörk choklad, tittas i den nya HM katalogen och läsas bloggar. 


 

Våra favoriter!

Idag var Engla tillbaka på dagis efter 1 1/2 veckas jullov. Det har varit såp mysigt att ha henne hemma och tiden har faktiskt gått förvånadsvärt fort. Men idag var det dags och jag tror faktiskt att hon tyckte det var kul att komma tillbaka. Man vet ju själv att man bara längtade efter att få berätta för kompisarna vad man hade fått av tomten.

Jag och Lhea packade ihopa oss och körde till Stina och Emilio. Där blev vi bjudna på den bästa frukosten som vanligt. När barnen skulle sova tog vi en promenad i stan och en snabb kaffe i vintersolen. Nu ska vi snart äta middag här hemma sen tänkte jag ta mig till gymmet och träna. Det blir första gången på en månad tack vare min förkyldning. Jag är fortfarande lite hostig men nu får det vara nock. Jag vill inte tappa för mycket. Vi hörs ikväll och jag inte faller ihop på gymmet av utmattning.




Emilio hänger med sin mor när hon gör vid sig. Någon som känner igen sig?



Lhea sov gott i sin vagn genom hela stan.



Det var en glad och nöjd Lhea i bilen på väg hem.

Fullast av oss alla.....

...var Woody!




Nyår!

Gårdagen spenderade vi hemma hos Nisses syrra. Vi bidrog alla med något och jag stod för förrätten som var avocadopaj med räkor, rödlök, rom och dill. Goda grejer de. Vi var ganska många och många barn vilket var helt underbart. Engla klarade att hålla sig vaken ända till 00.30 men hon slocknade direkt  när vi satte oss i bilen. Lhea däremot sov sött i sin vagn. Det var mysigt att Engla var med och firade in det nya året. Ähh, jag har många bnilder så jag låter dem tala för sig själv istället för att jag ska sitta här och vimsa till det.




Hela gänget (nästan) en massa godis och en brasa.



Kärlek!



Happy new year!



Jag har inte ätit korv på många år. Lite skeptisk innan min debut. Aldrig mer säger jag bara. Champange däremot....

Blanka blad....

Jag vaknade med en fantastiskt känsla i morse. För det första fick jag sovmorgon (Nisses tur imorgon) till 10.30 och då vaknade jag av kaffemaskinen och att det luktade nybakade scones i hela huset. När jag gick upp och satte mig vid frukostbordet fick jag kisa av solens strålar som letade sig in och solen har lyst sen dess. Trots att vi faktiskt inte har gjort mer än att städat idag så har detta varit en riktigt bra dag (kan vara för att jag är ett stär freek som verkligen ser det underbara i att städa.) Vi har städat ut julen och jag måste säga att jag faktikst har fått lite vårkänslor. Ja, det är dumt, ja, jag vet att vintern långt i från är över och ja, jag har bara haft vårkänslor för att solen har lyst idag. Men det är det gör inget och visst är det en viss känsla med nytt år? Blanka blad som ska fyllas..... Jag kan inte mer än att välkommna 2011 med öppen famn.




Nytt och fint i barnens förnster.




Jag tänkte att jag skulle äta upp mammas i vanligt fall goda sill men jag kunde inte. Det gick inte ner. Ännu ett tecken på Emelie är trött på julen. Fast lite glögg och dem sista pepparkakorna borde faktiskt ätas upp idag....


Ett nyårsinlägg kommer ikväll!



RSS 2.0