En timmes paus!

Hade egentligen en lunchdejt i stan idag och ett planerat besök hos Stina på salongen men det blev ändrade planer. Istället städar jag. Kanske inte det roligaste men ack så nödvändigt och välbehövligt. Jag har en tendens att skjuta upp städning när solen tittar fram och jag kan tänka mig att jag inte är ensam om det. Med all rätt!

Jag har storhandlat, legat på alla fyra och skurat badrummet, damm torkat, vattnat blommor och fixat på uteplatsen. Men jag tog en välförtjänt pause där emellan. Inte ska man väl bara jobba soliga dagar? Jag slog på stort idag när jag var och handlade (brukar kunna göra det när jag handlar själv, då har man inte en muttrandes gubbe efter sig som tycker att det är jobbigt när priset på scannern hela tiden stiger) och köpte hem en riktigt bra parmesanost. Den invigde jag i min sallad som avnjöts i solen.


            





Nu återstår bara dammsugning och moppning men jag har skaffat mig en dunkandes huvudvärk så frågan är om det inte får vänta ett par timmar. Men jag tycker ju att det är så jobbigt att inte fullförja vad jag har startat.



Kaffesugen?!

Kan man säga. Jag hann inte med den där kaffen hemma innan barnen skulle hämtas så jag tog med mig istället. För utan kan man ju bara inte vara. Mugghållare och takeaway mugg är nog världens bästa uppfinning för oss kaffetörstiga mammor. Synd bara att det inte finns en uppfinning för klumpiga och spillandes mammor.



Svett!

Efter träningen, svettig som bara den slank jag ur mina blöta träningskläder och i mina vanliga. Härligt, jag vet. Men jag skulle ju ändå bara i väg och sola så att missa en dusch hit eller dit kan väl inte spela någon roll?! Jag kom hem för en stund sen och ni kan ju bara tänka er hur jag lukta. Nu har jag ätit, plokat undan och DUSCHAT. Ikväll ska man på det igen. Två träningspass väntar och ytterliggare en dusch. Nu blir det kaffe och sen en promenad till dagis.



Laddad, här i träningskläder.



Jag har haft en jättemysig dag i parken. Den sista halvtimmen gjorde Challe mig sällskap.
Måste säga att det nya mellanmålet med keso var riktigt gott.

         

Gröt!

När jag tränar på morgonen (tisdagar och lördagar) så laddar jag alltid med havrekligröt. Iblan undrar jag om det är träningen eller gröten som jag längtar till, alltså det är så sjukt gott också orkar jag mer på träningen. Nu har jag precis slurpat i mig det sista och snart bär det av till bodypumpen dock lite mör sen Armyn igår men det ska nog gå vägen. Först tänkte jag hinna med att rensa lite jordgubbar. Jag har faktiskt planerat in en mysdag med mig själv. Snart har hela familjen semester men jag tjuvstartar. Lugnet före stormen.



Havrekligröt med kanel, mjölk och honung.

Planer är till för att brytas på sina lediga dagar....

Vi skippade storhandlingen och tog oss till lekparken med fika istället. Inte vill man väl spendera en solig dag inne på ett storköp heller. Nu sover Lhea. Engla och jag har målat med vattenfärger och jag målar fortfarande som jag gjorde i femman. Näpp, ingen förbättring här inte. Nu ska vi titta på film och äta glass. Det är väl härligt att ibland kunna ta dagen som den kommer.



Nu händer det saker!

Nisse har under två dagar PILLAT på min blogg och jag kan snart presentera den nya looken. Ska bli kul att ändra då bloggen har sett precis lika dan ut i två år.

Vad händer annars då? Jag kokar ägg, ser fram emot mitt morgonkaffe, Lhea har kroppen full av nessel utslag som förmodligen har uppkommit av penicilinkuren, barnen är hemma idag, fyra dagar kvar till semestern, vi ska storhandla och ikväll väntar ett nytt tufft army pass.

Hoppas att ni får en fin måndag och en bra start på veckan.

Puss och kram


Lyllo mig!

Jag är tacksam över mina barn, min familj och alla andra fina människor jag har i mitt liv. Jag är tacksam för bion som jag, Engla och Nisse hade möjlighet att gå på idag, jag är tacksam för fikan i solen med dem gulliga små budskapen också är jag tacksam att få komma hem till en glad liten Lhea och mormor som har haft ett par timmar tillsammans med massor av bus.


     

     

Latino Festival!

Om Stina läser min blogg kommer hon undra vad fasen jag fortfarande gör hemma. Kommer NUUU Stina.




Lite röda läppar på detta sen är vi himma;)

Krampan!

Nu har jag tränat regelbundet sen November 2010. Jag tränar minst tre pass i veckan och som mest blir det fem. På den tiden har det verkligen hänt massor. Jag som aldrig har kunnat skåda en enda muskel på min kropp kan göra det nu. Jag känner mig väldigt fysiskt stark och känner både att hållning och uthållighet har blivit bättre. Då var det väl dags för dem första hulkenbilderna, haha. Jag känner mig så sjukt okvinlig när jag kallar på Nisse för att skryta om mina muskler där jag står och spänner mig i speglen.






Nu förväntade ni väl er vääärsta kroppen. Men detta är riktigt bra för mig som alltid har varit "klen." Jag kommer fortsätta att kämpa. Dock inte för en bodybuildar karriär utan för NO MORE FLEBBIG KROPP:)

Myser!

Vilken lyxig morgon vi har haft, med sovmorgon (Lhea och Nisse längre än mig och Engla) och lång frukost. Nu tvättar jag och städar. Snart väntar en cykeltur för hela familjen och ikväll är det latinofestival i parken. Viva la salsa;)


              


MidSommar och massor med bilder!

God mat och mina nära och kära, så kan man väl sammanfatta min midsommarafton. Som vanligt har jag varit i farten med kameran och kunde knappt solla mellan dem 150 bilderna som togs. Nu ska mina övertrötta barn i säng, sen ska jag och Nisse krypa ner i soffan och titta på film.

Hoppas att ni har haft och har en fortsatt mysig midsommar ♥


            
                                              Midsommartjejer





Stina och lilla Emilio var med oss och firade idag. Så mysigt.







Mor och son


          

           






Stina, jag och Caroline (Nisses syrra och värdinnan)






Jag och mamma


           








         



Puss.


Tack för idag fina Caroline och Niklas.



Pulla min blogg?!

Skickade precis iväg ett sms till min kära man. Jag försökte flörta åt mig lite förändring på bloggen som jag har gjort i si så där ett år nu. Fan vad jag vill kunna webb design själv. Men hur ofta blir det inte fel när man skriver sms? Ni vet när man snabbt ska få ihop jag hade jätte kuk igår. Nä men jätte KUL. Eller då i detta fallet Ska vi Pulla på min blogg ikväll? Pilla Emelie, PILLA. Förbaskade stavningsprogram som finns i mobilen. Är det bara min som väljer pulla före pilla?

<3

Jag äter en så förbaskat god lunch. Tonfiskröra på landbröd med ost och avocado. Kanke inte det lyxigaste, men i vanliga fall brukar jag skippa brödet så för mig är det lite lyx. På dagis har dem midsommafest idag och imorgon är det midsommar. Vi ska fira med nära och kära, god mat och hujeda mig en massa jordgubbar. Ja, efter i morgon går vi mot mörkare tider igen!!! Och jag som sitter här just nu och tittar ut på ösregn. Fast på något vis känner jag mig ganska lättade. Vår semester (tjejerna och jag, Nisse börjar en vecka senare) börjar om mindre än två veckor och det känns som att destu sämre väder nu desto bättre chans till sol har vi på vår semester? Snäääälllla sol och värme kom iaf mellan v 27 och 31;) Flörtade jag just med vädergudarna?


          
Kan man inte få fint väder på sin midsommarfest så får man hjärtformade mackor av mamma på morgonen.

Blommor och bin (humlor)

Mina barn har börjat sova lite längre på morgonen. Jag försöker få in dem i sommarrutin för att sakta gå över till semesterrutin (vilket innbär att sova till MINST nio, önsketänkande?) Jag har en fixardag här hemma. Solen skiner, jag planterar blommor, plockar lite (som vanligt) och musiken är på högsta volym. Snart blir det lunch på uteplatsen och en bok framför ögonen. Nice.


      


Föresten det där med att träningsvärk är en härlig känsla tar jag tillbaka. Det är inte härligt och ja min kropp har upplevt den där nära döden upplevelsen efter armypasset som alla talar om. Jag kan fasen inte röra mig.


Akta dig!

Eller akka dajj som Lhea säger. Det nya och gärna ska man peka med fingert samtidigt. Allt började med en gullig liten visa och nu är hon rena komandoran. Lilla trollunge  ♥


          

Ångvält!

Ja så känns det. Som att min kropp har blivit överkörd inte bara en gång av en ångvält. Army is the shit. Jag kom iväg till bodypumpen imorse och det är jag glad för. Jag kände mig starkare än vanligt och la till och med på vikter. Nu bränner det i muskeldelar som jag inte ens viste fanns men jag har lärt mig att älska träningsvärks känslan, innan tyckte jag bara att den var jobbig. Nu har jag bara två pass till som väntar idag, men tack och lov är det dans och en massa kondition. Hej tränings psyko!

Jag har strosat på Ikea idag och har faktiskt lite planer på att ändra om lite, IGEN. Men det får vänta tills hösten för nu under sommaren ska jag lägga alla mina pengar på glass:)

Ha en fin dag



Så här ser jag ut i dag med ny tunika från hm som jag fyndade för
150 spänn. Skit söt. Strunta i blöjan i hörnet.

Från egen odling!

Ja som ni förstår är jag vid liv. Jag överlevde Armypasset men det var nog precis. Tydligen ska den där nära-döden-upplevelsen komma imorgon. När jag frågade om det var okej att träna bodypump imorgon bitti så skrattade instruktören rakt ut. På riktigt alltså, hon skrattade. Aja, vi får väl se imorgon. Men om jag nu kommer ur sängen och masar mig iväg till pumpen så är jag nu uppe i fem pass i veckan vilket jag är riktigt nöjd med. Det är verkligen som dem säger, att träning är en livsstil och jag vill verkligen inte vara utan den. Jag kommer iaf fortsätta med Army, något grymmare (ordagrant) finns inte. And I like it....

På tal om något annat så har jag planterat klart på uteplatsen och balkongen för sommaren nu. Det kryllar av bär och örter. Mysigt att kunna gå ut och klippa en bunte till grillmarinaden.



Oh My God!

Ville bara höra av mig en gång i fall jag nu inte skulle överleva mitt första Army Pass som börjar nu om en halvtimme. Helt ärligt vet jag inte vad jag ger mig in på men det återstår att se:)

Haaaj!

Bruna ben?

Jag har verkligen inga pigment i mina ben och den lilla färg som jag får fördelar sig ojämt. Kul liksom när det snyggaste som finns är ett par bruna ben. Stina jobbar med ett märke som heter Deesse och jag har fått en bodylotion av henne som sakta men säkert ska göra benen lite brunare. Oh ja jäklar vad bra den var. Själv kör jag på hela hudvårdsserien i det märket och är väldigt nöjd. Alla kan beställa från henne eller samla sina vänner för ett "hudparty". Bra va!!



Jag och Tjejerna!

Vi skulle egentligen ha finbesök här idag, hela vägen från Ramlösa men det blev tyvärr inställt. Vi ser fram emot nästa gång istället och gör det bästa av dagen. Tanken var att vi skulle iväg och titta på sommarlovs programet live imorse. Glada barn och en glad mamma kör vi till hamnen där vi får veta att det inte alls är live idag. Inget sommarlovs program och inget besök. Hm?! Då åker man hem och myser, äter pannkakor till lunch och gör ett lekland osäkert på eftermiddagen. Det spelar faktiskt ingen roll vad vi gör, jag är bara så lycklig att jag har möjligheten att ha barnen hemma iblan och bara mysa.



Dark!

Jag har tonat mitt hår mörkt igen. Det är iofs ganska mörkt i sig men mitt hår är nog det ända som inte blir snyggt blekt av solen. Det blir bara dassigt och ogämnt.



Ett steg fram, två bak!

Ikväll bestämde jag mig för att göra något som jag sällan gör. Nämnligen stänger av tvn. Jag la mig på soffan och läste min bok. Sen läste jag ut den, satte på tvn och datorn. Ett steg fram, två bak. Men jag läste ut boken iaf så tanken var ju god.



Kaffe tack!

Jag är så trött nu för tiden. När barnen vaknar, på förmiddagen, på eftermiddagen och för att inte tala om efter maten. Tack Nespresso för att du finns. Föresten så har jag blivit helt besatt av att dricka kaffe sen vi byta espressomaskin. Ja, det finns ju som sagt för och nackdelar med allt.

Jag har precis sanerat ett stycke kök och barn efter att hon har gått loss med gårdagens spagetti och köttfärssås. Nu sover hon dock så jag tänkte passa på att smyga ut en stund med en kopp kaffe (såklart,) lite mörk choklad, spotify och den nya mama tidningen.



Nespressokapslarna försvinner fort....

Lunginflamation!

Lhea har haft feber sen i fredags och har varit allmänt dålig. I måndags bestämde vi oss för att ringa vårdcentralen vilket jag är glad att vi gjorde. Det besöket slutade med en sänka på 81, lunginflamation och penicilin. Som det kan gå va?! Men bara efter två doser av miraklet så är hon mycket piggare. Det enda som är jobbigt är att hon är dålig i magen och att vi får hålla igen på maten. Nu när hon är bättre vill hon ju äta igen, men får inte:( Lätt att neka sitt hungriga barn mat liksom. Blåbär, banan, vatten och sparsamt med majsvälling är det som gäller. Fast jag och Lhea fick ihop en ganska mysig frukost trots det.



Fånga dagen, på ett ögonblick kan den vara borta!

Igår var jag, mamma och Engla på en liten spontan miniutflykt. Vi cyklade till småbåtshamnen och stannade på olika stopp för att antingen äta glass, bada fötterna eller handla korv. Vi avslutade på Limhamns fiskrökeri med underbara räkmackor.



Man orkar inte cykla utan fika i magen ;)



Puss på min underbara femåring som aldrig slutar att göra mig stolt och som dessutom är riktigt rolig att hänga med.





          





           






Två timmar efter det att vi hade kommit hem ringer min telefon och jag får veta att mamma har varit med om en olycka. När hon skulle cykla hem hade hon krockat med en bil (det var helt och hållet bilförarens fel)!!!!! Jag åker till akuten med hjärtat i halsen och tårar på kinderna. Mamma hade haft änglavakt och hade hon inte landat med huvudet på sin väska så hade det kanske varit kört. Använd fasen ALLTID hjälm, det vet jag att min mamma kommer att göra nu.
Lilla mamma, jag var så rädd. Jag har inga syskon, ingen större släkt och ingen som känner som jag om det skulle hända dig något. Jag älskar dig.



Min vackra mamma bara ett par timmar innan hon låg på sjukan uppskrapad och chockad. Som jag älskar dig och ja, jag tänker packa in dig i kuddar hädanefter.

Malaga, del tre!

Har egentligen igen tid över alls att blogga, men hey, jag brukar oftast inte göra som jag borde. Nu känner jag för att slänga in del tre av Malaga resan så då tänker jag göra det. Jag ska snart vara hos frissan och fixa håret. Sen ska jag hem och röja undan. Dagen kommer jag att spendera med tjejerna. Nisse är borta så vi ska ha tjejmys heeela dagen lång.

Del tre var det ja. Efter bröllopet gick jag och Stina upp tidigt (var nog inte ens lönt att gå och lägga sig) för att köra (ja ni läste rätt) tillbaka in till Malaga och ni som har läst dem andra två delarna vet att den bilfärden var hemsk på väg dit. Det gick bättre än förväntat tillbaka och någon storm och tjock dimma slapp vi. Jag och Stina spenderade två härliga dagar med sol, bad, sangria, vin och mat. Tänk att jag låg på stranden rak lång och läste från kl elva till sju på kvällen. När jag kände för det badade jag och när JAG var hungrig så åt jag. Jag srang inte efter barn och jag och Stina fick ta så stor del av varndra som back in the days. Inte för att jag har något emot att springa efter mina barn för att vara med dem är det bästa jag vet. Men jag tar även vara på tiden som jag har utan dem.

Då kör vi, Stina och Emelie gör Torremelinos.



Lite bättre väder på väg ner till kusten.



Framme! Utsikten från vårt lagom sunkiga hotell.



Men balkongen dög till att dricka sngria på och varför inte en hel liter?


         




Härliga dagar på stranden.






Do och jag Stinis, du och jag..... ♥

Sommaren är här trots att regnet faller och solen inte lyser!

Igår satt jag och tjejerna på uteplatsen och åt mellis. Jag skar upp vattenmelon och rensade jordgubbar. Det var bara ett par saftiga kanelbullar som saknades. Tror minsann att jag ska baka en sats snart. Hur tacksamt som helst att ha i frysen, om dem nu hinner in dit vill säga. Det har ju en tendens att bara forsvinna, fort.
 
När vi promenderade till dagis i morse var det stövlar som gällde. Dem senaste dagarna har naturen bjudit på ett par regäla regnskurar och åskväder, men vad gör det? Luften är varm, det luktar sommar, dem svenska bären är här och vattenmelonen smakar underbart. Det är sommar i hela min kropp.



Jag hälsar på mig själv...

....och inser vilken vimsig människa jag är. Idag är en sån dag ni vet. Bara en sån dag när allt är konstigt. Det känns som att min kropp agerar och jag står utanför och ser på. Jag liksom bara gör. Något annat psyko som känner igen sig? Hehe.  Jag ska inte ens nämna vad jag har hittat på för tokigheter idag. Men jag kan ju säga att innan klockan ens hade hunnit slå elva ville jag dra något gamalt över mig och vakna upp ett par timmar senare med huvudet på skaft.

Just nu sitter jag och packar ner mina cv i kuvert. Jag har fått för mig att söka jobb. Jag tänkte faktiskt kombinera pluggandet med lite jobb om det nu finns något. Kanske inte det smartaste att gör när jag har en vimsig dag men och andra sidan ju tidagare ju bättre. Jag har precis gjort mig en kopp kaffe och hoppas på att huvudet ska vakna till lite. Annars är jag väldigt nöjd med vår nya kaffemaskin. En Nespresso har nämnligen fått flytta in. Snygg och gör gott kaffe, vad mer kan en virrpanna begära?!


               



Morgonstund...

Vilket åskväder vi fick här i Malmö igår kväll. Jag vet folk som såg blixtrar slå ner i närheten av dem och asfalt som rök?! Helt galet ju. Nu har jag precis avklarat dagens första träningspass (bodypump) och har två kvar ikväll (afro, zumba.) Jag hann inte med kaffet i morse så det dricker jag nu medans jag bloggar, himlen har öppnat sig och regnet öser. Ganska mysigt faktiskt. Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen möta upp min mamma för lite lunch.



Tiden går fort när man har roligt!

Jag sitter här i soffan och är helt slut. De senaste dagarna har gått av bara farten och idag på väg hem från Nisses föräldrar deckade jag i bilen. Verkligen deckade, det är väldigt sällan det händer. Jag till och med fulsov, ni vet bak med huvudet och öppen mun. Jag äter chokladmandlar och har nackspärr från sovstunden i bilen. Jag tänker aldeles strax gå och lägga mig men jag kände faktiskt att jag ville dela med mig av min underbara långledighet med start i Ramlösa hos min vän Sara och hennes dotter Wilda. Jag har insett att jag är en usel bloggare. Först glömmer jag kamera vart jag än går och när jag väl kommer på att ta med den, jo då sitter minneskortet hemma i datorn. Bra där. Så vi får nöja oss med lånade bilder och mobilbilder.

Hur som helst så var jag och Lhea i Ramlösa i fredags och fick äntligen träffa våra vänner igen. Inte nog med det jag fick även se deras nya hus live och jisses vad snyggt det var. Jag blev verkligen impad över hur dem har fått ihop ett så bra resultat med så mycket hjärta och själ i på så "kort" tid. Tro ni man får flytta in där? Haha, ja det vore något de. Vi hade det jättemysigt med god fika i trädgården och en MASSA prat som vanligt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen att jag känner mig väldigt lycklig som har hittat en sån fin vän via bloggen och jag  har fått det bevisat för mig att man verkligen kan klicka med någon på "äldre" dagar också.  Hej jag heter Emelie och jag är 100 år. Ja så lät det iaf, men ni fattar?! Tack tjejer för en super dag.



Två fina bilder lånade av Sara, fler hittar ni här.


Igår var vi hemma hos fina vänner, grillade, busade och frossade i glass och jordgubbar, vissa mer än andra, haha;) (ja det var lite internt.) Kvällen avslutades hemma hos Stina med kalla öl och jägershots, sen dansade vi hela den härliga sommarnatten på cuba cafe.





Idag har vi som sagt varit hemma hos barnens farmor och farfar. Vi har haft en helt fantastisk dag med bad, bus, bad, bus också mer bad. Vi har grillat, fikat, solat och NJUTIT. För det är minsann vad sommar livet går ut på.














Undetiden som jag har suttit här så har jag krängt lite för många mandlar som vanligt. Men vad gör det när man firar? Jag firar att jag fick vg på min kurs. Wiiiiooo.

Din Dag!

Idag har vi firat barnens farmor som fyller år. Vi har ätit god mat, busat en massor och krängt marängsviss. En perfekt dag.



Busig eller?! Precis som Engla så trivs hon som fisken i vattnen i farmor och farfars trädgård.







Grattis Jythe och tack. Hoppas att din dag blev lika bra som vår.


Nu är det ett par trötta tjejer som ska sova sen ska jag och Nisse titta på film.







RSS 2.0