Sommar!

I Malmö har det varit sommar hela dagen lång, nästan iaf. Nu på kvällen blåste det upp och lite regn kom. Jag har firat sommaren på bästa möjliga sätt. Tre träningspass, parkhäng, jordgubbar och grillning.



Crazy colors!

Jag har blivit helt besatt av färgglada läppstift. Mitt senaste är ett knall oranget som är såååå snyggt. Jag har tänkt på att köpa det ett tag och idag lyckades jag haffa åt mig det sista i hela malmö. Make up store har till och med slut på det på sitt centrallager.



Magisk dag!

Vi tar oss tillbaka till Spanien, Malaga, del två och det UNDERBARA bröllopet....

...Det är fredag, jag och Stina vaknar ganska sent och känner oss trötta, men vi masar oss upp för att hinna med frukostbuffen på hotellet. Vi bor på ett litet, gulligt men ganska schaskigt hotell. På något sätt njuter jag av det med tanke på att jag inte behöver bry mig om standard när jag reser utan baran, jag njuter av känslan av att vara fri.

Frukosten serveras i ett omgjort backoffice där en gammal man (förmodligen morfarn) servera frukosten. Englelska kunde dem inte där men med en Stina som kan flytande Spanska gick det bra. Vi fick gott kaffe och en ett glas apelsinjuice sen fick vi sätta oss medans han rostade vars en toast. Enkelt och gott. Där satt vi långt i från våra familjer, långt i från verkligheten och hade inte en aning om att bröllopen ett par timmar senare skulle vara något av det bästa som vi upplevt.....

.....Alla gästerna sitter spända vid poolen. Stolarna är vackert klädda i vitt och utsikten är oslagbar. En spänd brudgum står och väntar på bruden som äntligen kommer ner vackrare än vad någon har kunnat föreställa sig. Det är så mycket kärlek, det är så äkta och jag är väldigt lycklig och hedrar att ha fått vara med och uppleva det. Ni anar inte som jag grät. Jag grät under vigslen, jag grät när jag fick krama Madda och sen grät jag till alla 20 helt underbara tal.



Stina och jag klara för the big day.



Madde och Simon! Det fina brudparet.



Ribban sattes ganska högt när denna mannen kom ut med sina magiska tunnor. Jisses vilken god sherry och jag kan nog säga att det är en av dem få gångerna som jag har varait packad innan maten, hehe. Stina och jag, dem galna barndommsvännerna.


Emelie, man ska kasta rosenbladen PÅ brudparet.



Mina fina barndommsvänner ♥




           


Partybilderna skippar vi här på bloggen. Men det blev en jäkla fest och vi var inte tillbaka på hotellet förens vid fem på morgonen.


Tack till Madelene och Simon för att jag fick äran att delta. Jag tror på er och er kärlek.



Nu väntar vi på del tre......


MorsDag!

Igår hade vi middagsbjudning för att bla fira min mamma då vi inte ses idag. Jag fixade ihop en tre rätters och gav mamma en liten present. Jag älskar dig mamma ♥






Till ALLA mammor...

...som har sen största, roligaste men ibland också den tuffaste uppgiften i världen. Keep up the good work. Alla är vi den bästa mamman för våra barn.

Jag har blivit firad med fina teckningar, frukost, pussar, kramar och korv på Ikea ♥








Bara så att NI vet!

Jag vaknade nyss. Jag somnade visst med Lhea den lilla sjuklingen. Hon är så förkyld, ni anar inte. Hon ser faktiskt inte riktigt klok ut just nu, stackaren. Jag somnade iaf och vaknade med alla kroppsdelr sönderslitna och iväg kastade runt om i hela huset, ja så kändes det, men i skälva verket låg Lhea rak lång på kortsidan och jag på kanten (kan svära på att jag hade trillat ner om jag inte hade vaknat i precis den sekunden) liggandes PÅ min arm som var helt avdomnad. Jag smög upp och nu sover trollungen fortfarande.

Jag tänkte sätta mig och ladde upp del nummer två från Malaga. Nu är det ju mitt bråkiga bredband men jag ska hålla ut (menas med att inte få frispel på datorn) och om Lhea sover ett tag till finns bilderna på bloggen snart.


Ingen (god) mat!

Efter sjukhusbesöket hos mormor var tanken att jag skulle möta upp Challe i stan för lite käk. Jag har inte träffat henne på ett tag så jag såg verkligen fram emot att få krama om henne och prata en massor. Ja, tanken på kinamat kändes inte helt fel det heller. Men Nisse ringde och var tvungen att jobba så det var bara till att sätta sig i bilen och köra hem igen. Jag åt falukorv, spenat och ägg vilket jag förövrigt tycker ganska mycket om. Men det är inget restaurang besök, ingen kinamat och inget "Challe sällskap". Aja, nytt försök nästa vecka.






     

Till dig lilla mormor <3

Min gamla mormor ligger på sjukan med proppar i lungorna. Jag och Engla drog igåg lite bak och nu ska jag åka och hälsa på henne med äpple/kanelmuffins och vindruvor. Hoppas inte vargen tar påg på vägen bara:)




En salig blandning...

.....av sött, surt och starkt. Det är min nya last att pressa en apelsin, en citron och riva ner en stor bit ingefära. Man piggnar verkligen till och smaklökarna får sig ett regält uppvaknande.

Idag är jag hemma med Lhea som har blivit angripen av dagis baciller. Och om hon går i Englas fotspår så är dem här för att stanna i si så där 1 1/2 år.



Come and take a walk with me!


Lhea har fått nya sandaler. Jättesöta, fotvänliga och regäla. Hon kan tappa saker på fötterna på dagis utan att skada sina små tåssingar ♥



Det var inte bara till mig jag hittade kläder på Zara. Även till tjejerna hittade jag saker som jag inte kunde motstå.



Pink!



Brottarlinne från Zara och läppstift Bodyshop. Snyggt i sommar till ett par slitna jeansshorts och converse på fötterna.


Solglimtar!

Hemma om en snabbis, ska snart iväg på föräldrarmöte på dagis. Lika spännande var gång. Det känns som livets uppgift på något sätt. Barnen är ju faktiskt det viktigaste man har.

Mamma och jag har strosat runt i stan. Jag har shoppat lite småsaker (visar sen) också har vi ätit en riktigt god lunch.



En kaffe på bänken i stan medans jag väntade på mamma. Mellan åt letade sig solen fram mellan molnen och jag njöt var sekund.



Dagens lunch, kalvfärsbiffar med primörer.

De perfekta jeansen!

Nu ska jag ge mig iväg till stan för att träffa min kära mamma som jag inte har sett på över en vecka. Jag saknar henne jättemycket, men så blir det väl när man i vanliga fall ses ett par gånger i veckan. En mammafis är vad jag är;)

När jag och Stina var i Spanien tog vi en halv dag till att shoppa. Jag har länge varit ute efter ett par jeans men liksom inte hittat dem rätta. Då har jag gått igenom allt från HM till Acne. Men mitt i den lilla byn Ronda sprang jag på dem och för bara 300 spänn. Dem invigs idag. Ljusa, slitna och stuprör. Allt vad som behövs i sommar.



On the road!

Då kör vi. Med tanke på att vi har tagit typ 300 bilder så tänker jag dela upp inläggen i tre. Först vår lilla roadtrip på landet i spanien, sen bröllopet och sist de två sista dagarna nere vid kusten.

När vi hade hoppat av (lustigt uttryck med tanke på att jag är flygrädd) planet väntade en hyrbil på oss. I den skulle vi färdas i ett par timmar för att nå en liten by långt åt..... ja.  Ett par timmar senare och den värsta bilresan någonsin vill jag nog påstå att jag och Stina har vuxit som människor och som ett team. Vi spenderade två dagar i en by som heter Ronda men givetvis åkte vi och hälsade på våra vänner innan, där bröllopet ägde rum i fredags. Efter ännu en hemsk bilfärd dit så fick jag skåda den vackraste platsen någonsin.


         
                                 Frukost på tåget in till flygplatsen


Så var det ju de här med hemsk bilfärd. Över 1000 meter över havet uppe i bergen satt vi redo att kissa på oss. Ösregn och tjock dimma med mindre än två meters sikt. Kuuuul!

            
Det blev ju inte bättre av varningsskyltarna. Se upp för tjurarna, inte fullt ett så stort problem här hemma.


           
              Hela torsdagen spenderades i Finca (där bröllopet ägde rum)





Inte fy skam va?


         
           På fredagen innan bröllopet turistade och shoppade vi i Ronda.




Det var allt från Ronda. Nästa del är vi i Finca och det magiska bröllopet:)

Välkommen hem!

Nisse och barnen hade gjort en jättefin skyllt till mig igår när jag kom hem. Bättre än alla presenter i hela världen. Dem har saknat mig jättemycket och jag förstår varför. Det blev ganska tydligt att det är jag som håller i ställningen här hemma. Huset stod kvar men idag har jag att göra. Nisse hade fått höra ett par gånger under dessa fem dagarna som jag har varit borta att mamma bestämmer och vet bäst.





Just nu sitter jag och äter frukost? Klokan tolv? Jag var verkligen helt slut efter resan igår och idag känner jag mig förkyld. Jag skulle egentligen ha tränat bort alla semestersynder idag, jag hade tre roliga pass som väntade på mig men jag vågar inte när jag känner mig krasslig. Så när jag hade lämnat barnen åkte jag hem och kröp ner i sängen igen. Nu dricker jag massor av te och äter löskokta ägg samtidigt som jag springer runder till tvättstugan. Jag håller på att ldda upp bilder från resan men internett strular så jag får använda mitt mobila bredband. Wio vad fort det går, hav vi tur har jag bilderna på bloggen lagom till jul. Ghhaaa.

Hemma!

Nu är jag tillbaka efter fem dagars semester och ett helt underbart bröllop i Malaga. Det var jättemysigt att få träffa barnen igen och krama om dem. Mina fina små liv ♥. Just nu förlänger jag semestern lite genom att dricka sherry från malaga medans jag laddar upp bilder. Hela 300 stycken fick vi ihop så ni kan ju vänta er en hel del imorgon.

Nu drar jag....

Nu ska jag bara natta mina älskade barn och unna dem en riktigt lång lässtund, sen är det jag som hoppar på bussen och åker hem till Stina. Vårt flyg går tidigt imorgon så jag ska sova där. Shit, imogon är vi i Malaga. Wiho. Hoppas nu bara att huset står kvar när jag kommer hem, hehe.


Puuuussssss



Pressad och stressad!

Sitter fortfarande med mitt förbannade skolarbete. Jag ska ha in det idag så det blir till att köra på så att det ryker ur öronen. Jag har visst missbedömt tiden lite. Men jag ska få ihop det och bra ska det bli. Det finns liksom inget annat. Detr börjar dra ihop sig. Tidigt på onsdag morgon är det jag och Stina som sitter på planet till Malaga. Vi ska gå på ett sjudundrande bröllop. Det är vår kära barndommsvän som gifter sig och det kan man ju bara inte missa. Ännu en gång så åker jag med blandade käslor men jag vet att jag aldrig hade unnat mig detta utan familjen om inte bröllopet hade dykt upp. Jag ska få fem hela dagar med Stina. Inte som mammor utan som två bästisar.

Nä, tillbaka till pluggandet.



Testa nu detta!

Jag har verligen inget att skriva om. Men eftersom att jag mer eller mindre är besatt av bloggen så har jag inte mycket till val än att slänga ihop något ändå. Jag gör inget annat idag som jag inte gjorde igår, eller förra veckan för den delen. Sen Lhea började på dagis har jag upptäckt hur mycket effektivare det är att plugga på dagtid än på kvällen. Så det är vad jag gör, jag pluggar. Också har jag fixat spotify på mobilen. En fråga bara. Varför har jag inte gjort det tidigare?

Jag håller ju på med mitt fördjupningsarbete som är jätte omfattande. Jag måste få in mitt arbete en vecka tidigare än alla andra också eftersom jag ska på en liten resa snart;) Shit vad jag längtar. Jag lovar att berätta mer dem närmsta dagarna.

Just nu äter jag rödbetor. Ja, precis som förra veckan och ja, jag tänker tråka ut er med ytterligare en bild. Men det är så gott och det som jag gjorde idag måste ni ju bara testa.




Nykokta rödbetor
Väl stekt becon och äpple (fast äpplena slängda jag i stekpannan på slutet)
chevre ost som bara är sådär lagaom mjuk och ljummen av dem varma rödbetorna.

Min 28 års fest!

Jag har ju redan berättat att den blev riktigt lyckad och att den hölls hemma hos Stina eftersom där var barfritt. Jag kunde inte önska en bättre kväll och tack till alla mina fina vänner ♥



Födelsedagsgrisen med skumpa i handen;)


På menyn stod skaldjurs ceviche, fisksoppa med nybakat bröd och vit chokladmousse med mojjito fruktsallad.



Glad över Edward. Eller jag menade filmen:)



Mina vänner <3




Parkhäng!

Idag har jag unnat mig kan ni tro. Hur längesen var det inte jag slappade på riktigt? Jag och Stina sågs i parken tidigt i morse redan. Sen har vi legat där hela dagen. Solat, druckit kaffe, käkat frallor, lyssnat på musik och snackat. Så jäkla nice rent ut sagt. Nu väntar ett par dagar fulla med studier. Jag kom nyss hem från biblioteket med armarna fulla av literatur. Pust. Därför tycker jag själv att jag har förtjänat denna otroligt slappa dag. Jag har hämtat kameran nu så ikväll kommer bilderna från tjejmiddagen i lördags.


             



Kamera på vift!

Detta inlägget skulle egentligen lagts upp igår!!

Jag hade en så sjukt bra kväll igår. Mina underbara vänner var på plats, jag fick fina presenter, maten var god och det bjöds på mycket vin och många skratt. Nu ligger min kamera fint hemma hos Stina, så bilderna från gårdagen får jag helt enkelt vänta med att visa tills imorgon.

Efter bara fyra timmars sömn (får spel på att jag inte kan sova längre än till kl åtta, vadå tidsinställd?!) och en fartfylld dag tänkte jag nu ta igen lite bloggläsning för att sen krypa ner i sängen.

Jag ångrar mig....

....vad ska jag med Nisse till när man kan ha en het vampyr? Eller det är bara på film? Alltså varför har jag inte sett Twilight filmerna innan? Så sjukt bra. Jag älskade den första och längtar tills jag får tid över att se dem andra. En sak är säker att det dröjer inte länge tills jag och Edward ses igen, haha. Jag är här med en del av den enorma fjortisskaran.





Egentligen stod ett pass bodypump på schemat nu på morgonen. Men eftersom jag inte känner mig helt hundra är det bara till att motvilligt motstå. Jag vill inte riskera något inför min tjejmiddag ikväll. Nu blir det frukost sen förberedelser.

Sammanbrott?

Jag har haft en fantastisk dag. Var det kanske sällskapet (min mor) eller att allt har gått bra på dagis idag med eller var det kanske rent av solen som gjorde det? 

Vi  tog en cyckeltur till centrum och åt sushi på en uteservering. Nu på eftermiddagen har vi bara myst ute. Just nu står jag i köket och förbereder en fisksoppa. Jag ska ha tjejmiddag för mina underbara vänner imorgon. Vi ska vara hemma hos Stina, (barnfritt) jag ska bjuda på en tre rätters, tjejerna ska komma osminkade och få känna på stinas hudprodukter. På kvällen gör vi vid oss tillsammans och dem som vill hänger med ut och dansar.

Jag har dock haft en extremt jobbig huvudvärk idag som vägrar att ge med sig. Trots både alvedon och ipren. Hoppas hoppas hoppas inte att jag blir sjuk nu, för då sitter jag här med si så där 8 liter fisksoppa. Jag tycker att jag har nyst oroväckande mycket idag. Men det kan ju också bara vara pollen, detta älskade vår och sommar fenomen. Aja, lite cvitamin, en kopp te och en god natts sömn så blir det säkert bra.

Snart ska vi se den första Twilight filmen. Den kommer ikväll på ettan. Jag är väldigt nyfiken på dem filmerna. Jag har hört att risken för sammanbrott, djup förälskelse i en skådespelare och en skönmålad bild av kärlek finns. Men vad ska jag med en het vampyr till när jag har Nisse? hihi.


         
        


Ribbat!

Idag känns det bättre. Stina ringde mig imorse för att säga godmorgon (det är det lilla som gör det inte sant?) och hon stärkte mig verkligen i "dagistänket." Jag lämnade idag utan en ända tår och jag promenerade hem med en bra känslai magen. Väl hemma drog jag på favorit jeansen, vek upp dem och till har jag ett vitt ribbat linne. Jag hade alltid kunnat gå klädd så här. Snyggt och bekvämt. På med ett par svarta pumps så är det färdigt för fest;)

Jag greppade sopkvasten och har sen dess fixat uteplatsen. Jag har till och med unnat mig en stund i den undrbara solen.



100 kg lättare!

När jag kom till dagis idag möttes jag som vanligt av en glad Engla som skyndade sig bort till kompisarna igen bara för att få leka en liiiiten stund till. Jag ska bara mamma, jag ska bara...
Lhea låg fortfarande och sov men slog upp ögonen bara en stund där efter. Mammas lilla hjärta. Det hade gått så bra idag, den ända gången hon hade varit ledsen var när dem skulle sova, annars hade hon varit hur medgörlig som helst. Jag är så glad och lättad över att det går bra.

En av förskolelärarna varnade mig dock för att hon om ett litet tag kan tycka att mamma nu har vi testat detta så nu går vi hem. När smekmånaden är över och hon faktiskt börjar förstå att här ska jag nog vara varje dag. Hon varnade även mig för ett extremt gnälligt och mammigt barn. Kankse dålig sömn eller andra störningar. Än så länge är vi fria från sådant men vem vet, det har ju trots allt bara gått fyra dagar. Jag vet iaf att jag ska ge henne all min kärlek och trygghet när hon behöver den.

Efter dagis lyxade vi till det och drog hela familjen och käkade Malmös godaste glass. Det förtjänade dagistjejerna och den upprivna mamman som efter dagens lyckade dagisdag känner sig 100 kg lättare....







Det är inte lätt!

Det svider i mina ögon. Den är svullna och röda. Att ta förväl idag på dagis var inte lätt. FÖR MIG! Inget som jag visade för Lhea men jag lipade nog i en timme inna jag fick en video av fröknarna då de sjunger imse vimse spindel. Lhea verkar ha det hur roligt som helst och mellan varven trillar det in små mms från dagis. Hur gulligt är inte det? Själv har jag tokstädat. Jag har till och med skurat badleksakerna? (Hej ditt freek.) Men det är min terapi och så får det vara. Bara tre timmar kvar tills jag får hämta mina fina barn. Nä men om man kanske skulle ta och plugga lite...



Tänk att tiden har gått så fort. Exakt 1 1/2 år sedan. På bb, bara ett par timmar ung.

60 kr i filen!

Jag slog upp ögonen i morse kl 06.30. Utan att vakna utav klockan eller barnen. Jag gick upp och möttes av ett tyst hus och ni kan tro att jag njöt. Jag ställde mig och bakade scones till mig och barnen. Jag hann till och med att göra vid mig innan Lhea kallade på mig. Sen drog dagen igång....

Nu står jag här med en kopp kaffe i handen och är helt slut efter en dag på förskolan. Det går jättebra för Lhea och idag har vi haft en heldag där tillsammans. Somnar jag inte här och nu är tanken att jag ska laga mat för att sen komma iväg till afron och zumban. Hur trött jag än är är det bara till att masa sig iväg och träna för jag vet hur bra jag mår när jag väl har varit där. Tisdagens träning = lyckorus.



Dem svindyra hjortronen som blev över sen min födelsedag passade jag på att slänga på filen imorse innan dem blev dåliga. Där var ju bara 60 spänn and it was soooo worth it.

En "lyckad" lunch!

Jag sitter och äter en förbaskat god lunch nu. Sen att jag höll på att bränna ner köker för det är en annan historia. Smart att lägga grytvanten på en het platta och varför vänder man sig inte om och tittar när man märker att det luktar bränt? Nä där stod jag i godan ro och skalade rödbeter.



Jag behöver en ny grytvante. Vänta nu. Har jag inte sett en snygg i den där närbutiken? Haha, det gäller att se möjligheterna.



Lunchen blev god. Kanske inte värt ett ner brunnet kök men...

Rödbetor
avocado
getost
rostade pinjenötter
honung
flingsalt


Dagis Tjejen!

Första dagen avklarade. Vi lämnade när vi var på topp och smet hem efter maten. Nu sover Lhea i exakt samma ställning som jag la henne i och det tog inte mer än en sekund innan loppan sov. Det känns bra (eller bra och bra, så bra som det kan kännas) måste jag säga och imorgon blir vår första heldag.



Min födelsedag!

Ojojoj vad mätt jag är. Jag är tacksam för alla som kom och firade mig idag och för alla fina presenter jag fick.


Kladdkaka med vit chokladmousse, jordgubbar och hjortron. Fina grejer om jag får säga det själv.

           
              Mina egna smörgåstårtor. Mycket jobb med så värt besväret.



Caroline är nog mitt (eller ska jag säga mina smörgåstårtors) största fan. Först i kön.



Engla fanns där tårtan var.



Hemmagjorda kolasnittar och syltkakor.



Make a wish....



När alla andra gick hängde Stina och Emilio kvar hos oss. Mysigt!

Slickepott!

Tårtorna är klara. Jag passade på att tjoffa i jordgubbarna som blev över i den vita chokladmoussen. Världens godaste rester. Jag fyller ju faktiskt år.



Tur att jag har mig!

Jo ni läste rätt:) Idag fyller jag 28 år och den inleddes med svidande träningsvärk, skönsång, en frukost som jag själv hade satt ihop och en paket som jag hade lämnat noggrann information om, tror ni det blev rätt? Haha, tack min älskade familj.




Trisslotten? Ja det köpte jag själv.


RSS 2.0