På flygplatsen!

Gissa om jag blev glad när jag såg att blogg.se har fixat en app till mobilen? Som ett barn på julafton! Nu är vi på plats, vi befinner oss i kön till check in. Jag har faktiskt med mig min lilla dator, så lite bloggande blir det från härliga Medelhavet.


I vanlig ordning!

Engla var sjuk för ett par dagara sen med hög feber. Tur sa vi, att det kom nu och inte typ samma dag som vi ska resa. Tror ni inre Lhea vaknade upp i morse med nästan 40 graders feber? Vafan!! Det blir till att mata med alvedon och ipren inför flygresan.




På samma plats men i ett annat fodral!

Den sletna tröjan har åkt av och morgonrocken har åkt på. Iofs för ett par timmar sen men helt ärligt känns det som att jag har suttit här, framför datorn, i flera dagar. Det sista arbetet är inskickat och nu tar jag semester. Eller nästan. Plugghästen Emelie har en lektion i morgon bitti som jag inte vill missa. Så efter den tar jag semester. Om 24 timmar är vi utomlands!

Nu kära vänner ska jag sova, typ här på bordet, med huvudet på datorn, jag orkar fasen inte ta mig in i sovrummet ens. Gonatt!



Äta bör man...

Jag har tagit en liten pluggpause. Tog en runda ute så att jag fick frisk luft och nu har jag ätit en smaskig lunch, tonfiskröra, grönsaker (hej vad jag har fått dille på saltgurka) och ägg.  Nu ska jag hänga upp tvätt och lägga i nytt sen kör jag igång igen.




Redo!?

Jag har placerat mig i köket med frulle och välbehövligt kaffe. Jag tänkte alldeles strax dra igång med pluggandet och jag är beredd på att sitta hela dagen och långt in på natten, eftersom barn ska hämtas, mat ska lagas, tvätt ska tvättas och resväskor ska packas. Men jag ska fixa det, arbetet ska in och imorgon åker vi. Wiho!



One more to go!

Innan jag gick till skolan imorse sa jag till Nisse att jag nöjer mig med godkänt på det fasansfulla kemi provet. När jag väl satt där och bara skrev insåg jag faktiskt att jag kan ju det här. Jag svarade på alla frågor utom 4 av 27 möjliga. Och helt plötsligt nöjde jag mig inte alls med bara godkänt. Hur som helst så kändes provet bra och jag mötte upp Maria på lunchen och firade med sushi och kaffe ute i solen och bland alla underbara höstlöv.

Ikväll och hela dagen imorgon är det jag som sätter mig ner med den sista uppgiften innan resan. Jag lär få läsa dag och natt,men vad gör det när man sen har en underbar vecka i solen.




Nöjd?

Oooohhh yes! Tack Nisse för min nya fina design:)

In i pluggdimman!

Imorgon kl tio skriver jag kemiprovet. Ni kan tro att molekylet, isotoper, dipoler, jonbildningar, ädelgasstruktur, metan, syror och annat kemiskt skoj snurrar i huvudet på mig just nu. Jag har inte släppt läsandet idag och kommer inte göra det på ett par timmar heller. Nu kan man ju tro att det är över sen, men icke. Så fort provet är skrivet har jag ett omfattande analytiskt arbete att få ihop och inskickat på 1 1/2 dag. Så får det bli när man ska åka bort och ha det skönt. Bara tredagar kvar. Wiho. Men tills dess går jag in i pluggdimma. Och föresten fick jag MVG på min förra uppgift så det peppar ju lite.

Också har jag gått och blivit RedBull jonkey. Det hade jag inte druckit på flera tills Challe glatt kom med en igår till mig när vi skulle plugga. Satan gott kan jag ju berätta och jag pluggade bättre än någonsin. Red bull alltså, min nya last.


Plugga på balkongen får man göra när det inte finns utrymme att ta en promenad om dagarna. Också blir min träning lidande. Bara till att inse att tiden inte räcker till och att jag måste prioritera annat. Hjälp jag ska alltså inte träna på två veckor. Hur ska detta gå? Men raska promenader på morgonen längs stranden låter inte helt fel.


Den lilla loppishyllan!

I somras hittade jag en liten hylla på loppis som jag har satt up i köket. 10 spänn gav jag för den. Där fyndade jag också en pall för 20 kr. Jag har fått en grej för att rusta upp gammalt och sletet. Hur roligt som helst också blir det ju personligt.




            
Tanken är att hyllan ska fyllas med sött proslin. Just nu är jag på jakt efter äggkoppar och muggar.

Bilder från i Lördags!



           





Louise


             
                            Stina höll i ställningen som vanligt



Glada tjejer






SyskonKärlek!

Mina barn älskar varandra. Engla är en väldigt omhändertagande storasyster och när vi inte är där som t.ex dagis eller passning så tar hon på sig en enorm roll mot Lhea. Lhea vet ingen bättre än Engla och vill göra precis som henne och leka med precis dem sakerna som Engla leker med (då gärna dem hon har i handen.) Men fy vad dem kan bråka. Engla vet precis vilka knappar hon ska trycka på för att göra Lhea upprörd och Lhea är väl lite tuffare och slår gärna till Engla när det inte passar. Det är syskonkärlek det!


               


Annars då! Det blev en mycket lyckad middag igår måste jag säga. Maten blev god och sällskapet var wuderbar. Bilder is coming. Jag är lite trött idag måste jag erkänna. Snart kommer Challe till mig, vi ska plugga, äta pasta med min hemma gjorde tomatsås och överdrivna mängder parmesan.


Salut!

Jag ligger nog hyfsat bra till tidsmässigt. Sönderstressad? Oh yes! Nu blir det middag, vin och sen dans med trevligt sällskap. Nu får ni komma tjejer:)



Gud så skönt!

Jag har unnat mig en superlyxbehandling hos Stina på salongen. Jag är så glad för min Stina. Vi har känt varandra i 22 år och har så otloligt mycket i bagaget som vi delar. Inte nog med det så är hon en grym hudterapeut. Idag har hon gjort allt man kan göra i fejan, fägat bryn fransar och nackmassage. Tack för det.

Nu känns det som att jag börjar få det brått. Det ska tydligen vara någon slags middag här om bara ett par timmar har jag hört och jag ska duscha och ro ihop en tre rätters. Tiden - Emelie 100000000000 - 0



En liten smygtitt!

Jag är så exited över min nya design på bloggen. Jag ser verkligen fram emot den mer än någonsin. Det blir lite retro, lite stilrenare och mindre ROSA. Mer Emelie. Här kommer en liten smygtitt på bilder.




Riktigt hur samansättningen kommer att bli ver jag inte, men jag är säker på att det blir bra.

Fredagsmys som heter duga!

Hujeda mig vilken myskväll vi hade igår. Här sparades inte på något och jag har godis som ryker ur öronen på mig fortfarande. Jag och barnen gjorde en stor säng på mattan och hängde där hela kvällen. Jag somnade bara en kvart efter barnen, vid halv tio. Hejdå egentid. Men idag är jag utvilan och nu blir det smarrig frukost.


            




            
     Så då har storasyster lärt lillasyster hur man INTE är med på bild. Tack för den!

Knäckig äppelpaj, hälgens favorit!

Jag måste bara dela med mig av pajen som jag gjorde förra helgen. Jisses vad god den blev.

4-5 syrliga äpple
150 gram smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl socker
1/2dl vispgrädde
1/2dl sirap
1/2 tsk bakpulver

Skala, skiva och lägg ner äpplebitarna i en pajform
Smält smöret och rör ner alla dem andra ingredienserna.
Bred smeten på äpplena och in i ugnen 25 min på 175 grader.

Jag serverade med vaniljsås till men nästa gång får det bli en klick glass. Kontrasten mellan kallt och varmt är oslagbar.




Imorgon ska jag ha middag hemma hos mig, tre rätters närmare bestämt. Vi får väl se vad jag svänger ihop till dessert. Äppelpaj är faktiskt aldrig fel.....

Inspiration, retro hem!

Välkommen hem till Hanna. Jag och Hanna pluggar spanska ihop och jag har aldrig träffat en mer färgsprakande och kreativ person. Trots att hon är ett par år yngre än mig har hon satt ett stort spår i mig och lyckats inspirera.




Höstkoftan är på!

Nu är det höst på riktigt i Malmö och jag har dragit på mig höstkoftan för första gången detta året. Jag älskar när dem olika årstiderna bryter ut och hösten är faktiskt ganska magisk. Alla fina färger, den mysiga koftorna, mörka kvällar, ljus, te och att slippa pressen att vara ute hela tiden. Nu åker vi till varmare breddgrader om mindre än en vecka så jag är inte riktigt redo att ta hösten till mig men när jag kommer hem  D vitamin laddad lovar jag att omfamna den.






Nu ska jag ta mig till skolan sen är det fredagsmys för hela slanten. Brillorna jag har på mig är Hannas och dem är fejk. Men jag känner efter lite, det är nämnligen dags att jag tar mitt synfel på allvar och faktiskt använder mina glasögon. Jag känner det nu när jag pluggar, jag kisar mycket och har allt mer spänningshuvudvärk. Därför tänkte jag bersälla nya bågar som jag verkligen trivs i. Jag har tänkt mig något i stil med dessa fast lite mindre. Vad tycks?

Pasta pesto och plugg!

Fullt ös hela dagen. Jag kom precis hem. Har varit i skolan och sen hemma hos Hanna och pluggat spanka, läs ätit pasta pesto och photoshopat bilder. Nu jäklar ska vi snart se till att få till en rigtigt grym och NY design på min blogg. Ja, jag vet att jag har sagt det innan men sen har det liksom bara runnit ur sanden.... Men nu så och det kommer att bli skitbra. Mycket mer jag än det där rosa puttinuttiga. Den gjordes när jag var gravid och då är man mycket mer rosa, haha.


  




Mellan lektionerna hann jag med en mumsig fika med Maria


               


Häng hos Hanna. Hon har den coolaste lägenheten någonsin, det var som att stiga in i
ett retro repotage. Jag har tagit många bilder, lovar att visa imorgon.

Min tid!

Ni kan tro att jag har svettats. Jag vet inte riktigt vad det var som flög i mig men efter Armyn (som är ett precis lika grymt pass som det låter) bestämde jag mig för att hoppa på ett pass till direkt efter, nämnligen body balance. Bra kombination har jag hört. Jag var ju inte lite svettig när jag kom hem. En dusch på det, lite fika och bloggläs. Det är min tid det, and I like it!



Up close!

Jag glömde ju den bästa bilden. Tror ni Sara slår mig nu? Men sen och andra sidan har hon fotat mig när jag sitter på en potta. Rätt gullig bild om jag får säga det själv.


BebisMys!

Hemkommen från en dag i Ramlösa som jag har spenderat med Sara, Wilda, lilla Dixie (ohh-my-god-jag-dör-vad-liten-och-söt-bebisen-är) också Jon på ett hörn också förståss. Jag hade inte med mig mina barn idag, kändes lugnast så. Jag ville mysa med bebis ju och det hade inte riktigt gått med ett visst litet plåster som heter Lhea. När Saras flickor sov passade vi på att göra lunch, dricka te och faktiskt bara umgås med varandra. Sara och Emelie de två vännerna vi faktiskt har blivit. Helt utan barn och blogg prat. Bara vi, så jäkla gött.

Jag skulle egentligen ha åkt och handlat mat nu på eftermiddagen men jag orkade helt enkelt inte. Åkte hem och mumsade i mig en greap och kaffe istället och gjorde lite nytta i pluggandet. Handla får jag göra efter armyn ikväll.


             
                                                Två små godingar


Stolt mamma och inte så pjåkig hon heller.



Till lunch svängde vi ihop tonfiskröra och en smaskig sallad, nomnom.

            



Sara är glad och Wilda vill typ skjuta sig själv (kolla fingrarna i munnen.)



Men en puss blev det iaf





Det vore ju synd att kalla Wilda svårroad.



Jag skulle ju bara få Wilda intresserad av den där påttan igen. Tack Sara för bilden!



Till och med en present fick jag med mig hem. Mojito balnnevann, här ska drickas.



Jag fuskar!

Sitter och mumsar i mig en stadig frukost med nyhetsmorgon på i bakrunden. Egentligen borde jag plugga idag men jag ska fuska och hitta på MYCKET roligare saker. Nämnligen bebismys. Ja det är väl inte heller fy skam att jag får träffa min kära vän på köpet. Fy vad jag har saknat! Nu styr det mot Ramlösa.


           

Student!

Jag har hemmastudier varje måndag och onsdag. Det är ganska skönt. Jag går runt här hemma i myskläder och dricker kaffe. Givetvis pluggar jag också. Ska väl erkänna att det var lite trögt att komma igång i början men nu har jag fått in rutin på det. Denna veckan är det inte mycket lektionstid eftersom vi har ett arbete som ska lämnas in på torsdag som vi får jobba med hemma. Men i eftermiddag är det jag som sätter mig på bussen med hörlurarna i öronen mot skolan och lite spanska. Jag gillar att vara student och kan inte vänta tills den dagen jag börjar på högskolan. Snaaaart!



IndianFlicka!

Jag är helt slut i kroppen. Kom precis hem från ett riktigt grymt bodypump pass. Det fanns så mycket energi i rummet och instruktören körde riktigt hårt med oss idag. Nu blir det dusch och kvällsmacka med te innan sängen kallar. Mums.




Mammas lilla indian flicka ♥ Sjukt söta skor från HM.

Kaffe och sol, två underbara ting!

Jag sitter här med solen i ögonen och kisar. Lite besvärligt är det, det måste jag erkänna. Jag ser knappt skärmen men jag kan bara inte rulla ner rullgardinen. Det är en underbar morgon ute. Jag har kaffet i högsta hugg redo för plugg.



Lättad!

Såååå! Uppgift två av tre (innan resan) är nu inlämnad och jag känner mig bra mycket lättare i bröstet. Nu är det bara till att köra igång med det sista så att jag kan börja plugga till det as stora provet i kemi som kommer om lite mer än en vecka. Pjuu! Jag har ju nämnt tidigare att någon kemist blir jag då inte, hur kul det än må vara när man befinner sig i labb.



Drömmer mig tillbaka...

...till den mest fantastiska platsen på jorden. Nämnligen Paris på våren och som det ser ut nu blir det väl en liten tripp dit i April.



Mamma och jag hade två fantastiska dagar där i våras ♥

En riktig Söndag!

Inatt har jag legat och trängts med två små tjejer i min säng. Jag slutar aldrig att förundras över hur så små kroppar kan ta så mycket plats. Jag har mer eller mindre kämpat hela natten med att inte trilla ut. Dem brukar få komma in när dem vaknar på natten (men det händer inte ofta) och jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt iaf tills jag vaknar och ligger i en ställning som jag inte trodde var möjligt för min kropp och som jag antagligen har legat i på tok för många timmar. Det blir en riktig slappe söndag idag. Med kompislek, plugg och middag med mamma.




Teater & Fika!

Har spenderat dagen med mamma och Engla. Vi har varit på barnteater i parken och sen på stans mysigaste lilla fik med galet goda bakverk. Kvällen bjuder på korvstroganoff och PLUGG!




           

           





BodyPump!

God morgon!

En utvilad Emelie här. Jag gick och la mig lite över tio igår och steg upp åtta idag. Inte fy skam. Fullspäckad dag idag. Nu sticker jag och tränar bodyPump. Känns som det behövs efter gårdagens alla synder.



Mys&Mygg!

Fredagsmyset är i full gång här hemma. Vespa pizza, lösgodis och ostbågar. Ikväll får barnen vara uppe och Engla får somna i soffan. När jag ska hinna plugga vet jag inte, men jag har förhoppningsvis inte så mycket kvar på det ena arbetet, så en timme ikväll lär väl räcka. På tal om otrevliga saker så har vi sjukt stora mygg utanför vårt fönster nu. Tur att dem skiter i mig (har typ haft sju myggbett i hela mitt liv.)

Trevlig helg!



Green!

Har på mig en skrik grön tröja idag från HM trend och en ring i samma färg, även den från HM. Mjölken är slut så det fick bli en lungo utan mjölk idag, det funkar, kaffe måste man ju bara ha. Nu blir det frulle, fil med färska hallon, sen bär det av till skolan.

Gutten morgen.



Mot skolan...

...i mina nya höstpjuks. Är mycket nöjd med mitt köp måste jag säga och vilken sjukt produktiv plugg förmiddag jag har faft.


             


God morgon!

Jag hälde precis en lungo (en lång espresso, means mycket kaffe) över hela bänkskivan. Ni vet när man startar sin Nespressomaskin och glömmer sätta en mugg under den?! Eller nä, det känner ni inte till? God morgon. Tjejerna är lämnade, jag äter frukost och ska snart ge mig på min hem tenta. När vi har tryckt på knappen "gör test" har vi en halvtimme på oss att få rätt på frågorna. Tur att det är just i den delen av kemin som jag faktiskt tycker är rolig.



Hallon och choklad!

Sitter och är lite butter. Skulle egentligen spenderat dagen hemma hos min vän Sara. Fatta att jag skulle få hålla bebis där. En jätte liten bebis. Men jag vågade faktiskt inte åka eftersom jag inte känner mig helt hundra i hals och bihåler. Det var ju ovanligt, (japp ironi på hög nivå) Man vill ju inte riskera att det lilla livet blit smittad. Vi gör ett nytt försök nästa vecka och som jag längtar ♥

Men trots att jag varit lite hängig så har jag minsann varit väldigt produktiv idag. Har kommit hur långt som helst på en av mina fyra (känns lite som ett bakslag när jag skriver det) inlämningsuppgifter. Så det känns riktigt bra. Jag har tränat Army, nja kanske inte det smartaste när man har baciller i kroppen men jag kan faktiskt inte hålla mig där i från. Också har jag varit hemma hos Challe, ätit smaskig middag och pluggat mer. Nu är jag ny duschad, med godsaker sidan om mig, datorn i knät redo att unna mig lite blogg läsning.



Vardags lyx

LekplatsHäng!

Igår var hela familjen lediga. Eller ja, Nisse jobbar natt så helt glad blir han väl inte att jag kallar honom ledig, men han hade dagen fri att spendera den med oss. Vi hann med både lite shopping (inte av den roligaste sorten) ett besök på 4h gården och lekplats häng. Nu är vardagen tillbaka och jag ska snart ge mig iväg till skolan. Jag känner mig faktiskt lite stressad. Om lite mer än två veckor sitter vi på ett plan mot varmare breddgrader och tills dess har jag mycket som ska göras. Ett stort prov och två omfattade uppgifter ska in. Bara till att sätta igång!







            







Jag undrar vem som hade det roligast på den där lekplatsen?!


Den där tjejmiddagen!

I lördags var mina vänner här hemma. Jag hade fixat mat och det blev riktigt lyckat. Vi drack vin och spelade alias. Så sjukt roligt spel. Senare gick vi ut och dansade.


            '



           

Frukost!

Har haft en mysig morgon med Louise på Ilva. Hon skulle handla matbord så vi passade på att äta frukost där samtidigt. Ikväll vankas det tjej kväll är hemma, med mat, sällskaps spel och massa vin. Så snart ska det börjas stökas i köket.


          






Ooont!

Vilket pass jag utsattes för igår. Eller som jag kanske utsatte mig själv för. Den där army alltså, man vet aldrig riktigt vad som ska hända. Jag har så ont i min kropp idag kan jag berätta. Det var nog första gången som jag mitt i ett pass mer eller mindre föll ihop på golvet, hehe. Jag gillar dessa utmaningar och jag måste säga att jag har blivit riktigt stark, härlig känsla.

Nu ska jag ge mig iväg till skolan för lite kemi och labb, kul ska det bli.




Den nya kemisten i stan, not to be trusted!
'


Lunch dax!

Ja äta bör man annars..... Det gäller även om man har sjukt barn, ingen aptit och häcken ful med plugg. Jag slängde iaf ihop en sallad med keso, ruccola, rödlök, pinjenötter, tomater och avocado. Fan också jag glömde ju oliverna.



God morgon från frukost bordet!

Jag sitter och pillar på min nya dator. Det är bara en liten en som ska vara lätt att dra med sig till plugget och det fungerar den ju super bra till. Men en mac hade inte suttit fel måste jag erkänna. Så här sitter jag och klickar på det mini lilla tangent bordet och svär varje gång jag trycker fel, hehe. 

Lhea är hemma idag. Hon har haft en jobbig och sömnlös natt med massa snor. Än så länge har febern inte dykt upp så jag hoppas att vi slipper den och är fit for fight imorgon igen. Hon agerar min lilla hjälpreda och vi har redan hunnit med att handla och tvätta ett par maskiner. Plugga får jag väl helt enkelt göra när Lhea sover....



Bara till Sara!

Jag har suttit ute i solen en stund och druckit kaffe medans jag har pratat med Sara. Hon fick bebis för ett par dagar sen och det var så underbarat att få höra hennes histora som dess utom blev precis som hon hoppats på. Om en vecka ska jag få träffa det lilla underverket och få ge min vän en efterlängtad kram.

Grattis till er ♥

Soft start på dagen!

Min första lektion är iställd så jag passade på att hoppa i träningskläderna och ta mig till gymmet för en timmes bodypump. Nu sitter jag med min efterlängtade kopp kaffe, en greap och lyssnar på Erykah Badu. Ganska soft start på dagen. Snart ska jag hoppa in i dushen, läsa igenom spanskan och ta mig till skolan.



Kanske dags att putsa speglarana Emelie?

Vi förlänger helgen!

Barnen har varit hemma idag, (kommer ha dem hemma varje måndag) mysigt att kunna förlänga helgen. Vi startade med lång frulle och lite pippi tittande. Sen har vi spenderat dagen på museet och lunch med Emilia och hennes lilla Clara.


De tre små grisarna?



Utställningen just nu heter Mode utan Midja. Jisses vilka fina saker, jag hade kunnat bära vart enda plagg.


             
                     Lhea var mest förtjust i dem stora yterna. Busfia!




             
                                                Emilia och Clara.

 

                                                         ♥

Gala Premiär!

Det blev en lyckad kväll igår och jag måste säga att jag är stolt som en tupp över min kära barndomsvän Ted som har kommit så långt redan som han har gjort. Efter film premiären hoppade jag och Stina in i en taxi mot Cuba cafe. Det blev en alldeles lagom kväll. Jag tog det ganska lugnt igår med tanke på att Nisse jobbar hela helgen. Nu styr det snart mot mor min, jag och barnen ska sova där inatt. För övrigt bjuder denna lördagen även på marknad och lite födelsedags party hos Louise.





              
                                                       Gårdagens

På god väg!

Håret sitter kvar och jag blev riktigt nöjd. Precis den där mustiga choklad bruna som jag var ute efter. Nu blir det fredags middag sen ska håret lockas, naglarna målas och sminket på.



Nyfärgat hår. Ursäkta alla dessa bilder från samma plats och i samma position, men jag har liksom funnit webcamen och insett hur mycket smidigare det är att slippa ladda in bilder från kameran. Latfis! 

Gala premiär!

Här står jag i köket med en intensivtoning i håret. Jag är egentligen inte glad för att göra det själv men va fasen, är man fattig student så är man och idag är ju faktiskt inte en vanlig dag. Jag ska nämnligen på gala premiär och min dejt är ingen mindre än Stina. Idag ska den lilla svarta på och jag tänker vara dressad från topp till tå. Ted min barndomsvän har nämnligen gått och skaffat sig yrket regisör och släpper idag sin första kortfilm. Han har hyrt en biograf där det ska drickas champange och beundras hans verk. Resultatet av mig får ni se sen. Hoppas nu bara att håret sitter kvar när jag skjöljer ur det.

Blå slagen!

Sen jag bnörjade köra dem lite "tuffare" passen army och box har jag ständig träningsvärk och blåmärke. Men vilken utmaning det är för kroppen och jag tror aldrig mer att jag kan gå tillbaka till mespassen, dem ger mig liksom inget längre. Så jag får väl vänja mig vid att vara blå slagen. Nu bär det av till skolan och ikväll ska jag gå på en riktigt spännande tillställning där man ska vara dressad från topp till tå. Kul!



Det går i ett....

Jag har skullat blogga typ hela dagen men fasen inte kommit loss med mitt inlägg. Det har gått i ett, precis som det gör när man har barn. Dagis, skola, hem, laga mat, äta, fotbollsträning, egen träning, hem duscha.... Ja ni fattar. Jag kom hem från boxen för drygt en timme sen, har sen dess hunnit duscha och duka fram lite godsaker. Nötter, te, mörk choklad och en kiwi. Blogg inlägget har jag äntligen fått skriva och nu fattas det bara att jag måste plugga i en timme eller två. Pust!




Bild från i morse. Det var liksom då jag gjorde blogg försök nummer 1.....

RSS 2.0