Full av kärlek!

Snart fyller Engla fyra år. Helt galet vad tiden går. För exakt fyra år sen satt jag riktigt jävla höggravid och tittade på fotbolls VM. När jag såg finalen var jag så bitter eftersom Engla var planerad den dagen. Just den sommaren var så förbaskat varm och jag hade gått från storlek 38 till 41 i skor på bara ett par dagar. Hela jag var vatten och jag ville inget hellre än att ha vår tjej hos oss. Hon kom nio dagar senare.
Nu har hon varit hos oss i fyra år och jag slutar aldrig över att förvånas hur mycket jag kan älska detta barnet. Hon är mitt liv.

Nu sitter jag här och tittar på tänkbara presenter till henne. Något har jag beställt nu men jag ska ut i stan nästa vecka och shoppa till min lilla prinsessa som gör mig stolt var dag <3





Saker från hemlängtan och ilva.

Bugs!

Vi tog ett litet avbrott från allt fixande här hemma och gick ut på upptäcksfärd på gården istället. För ett tag sedan köpte Engla en burk med förstoringsglas som är tänkt till att samla småkryp med, från jabadabado. Egentligen förstår jag inte varför hon ville ha den eftersom hon är rädd för alla kryp utom nyckelpigor typ. Hon dödar allt som kommer hennes väg, undra vem hon har fått det från (väldigt oskyldig vissling hörs.) Vi hittade bara lite myror så jag tänkte att vi skulle ta med den till farmor och farfar och samla på oss lite läskigare grejer. Vem vet kanske farfar kan bota både min och Englas insektfobi?
Nja min är för inbiten men nog finns där väl allt en liten chans för Engla.

Nu tänkte jag slappa i soffan med lite körsbär och mörk choklad. Det är ju ingen fotboll idag och jag måste säga att jag kände en gnutta besvikelse när Nisse berätta. Jag är kanske mer fotbollsnörd än vad jag vill erkänna. Men visst är det något speciellt med VM?



Jag fick släpa på insekterna som allt annat den goa lilla ungen drar ut ♥

 


Systrar <3

Idag gör vi tråkiga saker. Vi tvättar och plockar. Vi har kört en ordentlig rensning här hemma så ikväll bär det av till sopstationen. Jag tänkte även förnya köket lite, med  fina glas och tallrikar. 

Imorse kom mormor förbi med fika. Jordgubbar, melon och hennes goda kanelbullar.

Nu har barnen börjat att få nytta av varandra. Engla är så duktig med sin lillasyster. Idag lämnade jag dem på rummet tillsammans för andra gången medans jag fixade lunch. Jag plockade undan alla småsaker och såg till så att det var fritt fram för Lhea. Sen roade dem sig på rummet säkert en halvtimme. Ibland tillsammans och ibland på olika håll. Lhea tog föresten sina första krypsteg idag. Lite vingligt måste jag väl säga att det var, men nu kommer det att gå undan.







Systrar ♥

 


Godnatt från mig!

Nu hoppar jag snart i loppepossen, här hemma vaknar vi kl fem förstår ni. Mina tjejsaker gick väl sådär. Sluade med att jag satt upp i soffan på helspänn och hejade på spanien. När dem gjorde mål gjorde jag en liten segerdans och när dommaren dömde fel (enligt mig, som fattar så mycket om fotboll, host) så höjde jag handen och muttrade något. Fattades bara öl och chips. Trots detta blev naglarna ändå målade.

Gonatt!



Tjejsaker!

Nisse är iväg med grabbarna och tittar på fotboll. Jag och Engla har myst en massa. Hon fick vara uppe lite längre idag nu när pappa är borta. Vi satt och tittade på allsång när jag märkte att lillfisen hade somnat i min famn ♥
Fasen vad allsång är bra. Då är det sommar när det drar igång. Det trodde man inte för att par år sedan, att man skulle sitta med ett litet leende på läpparna, huvudet på sned och gunga med till allsångslåtar, hehe. Men har det inte ryckt upp sig lite de senaste åren?
Vi har smaskat på glassbåtar (en ny/gammal favorit.) Förr fick jag alltid det hos min mormor. Känns allsång och glassbåt lite tantvarning på mig eller?
För en stund sen bar jag in min lilla tjej, jag pustade till när jag lyfte den lealösa kroppen. Nu tänkte jag fixa naglarna, dem ska målas i mina absoluta favorit färg orange fizz. Jag ska vara ärlig och säga att jag är lite nyfiken på matchen. Typiskt att spanien spelar när här äntligen är chans till en fotbollsfri kväll.

 

 


Blått!

Blått och seglarmodet är min nya favorit, inte minst till barn. Hittade dessa två söta plaggen till Engla på HM idag.



Årets första!

Det blev årets första dopp idag. Det var riktigt härligt att hoppa i det fortfarande kalla vattnet och simma. Till och med Engla hoppade i. Men hon ville upp lika snabbt. Medans vi satt och torkade på våra handukar mumsade vi på den nybakade bullarna som mormor kom förbi med ♥ Kan ha varit dem godaste kanelbullarna jag har smakat i hela mitt liv.
Vi tänkte göra en repris på doppet imorgon. Man bara måste älska den svenska sommaren.



Mormors goda kanelbullar och chokladkaka.


Småbåtshamnen är så mysig. Men imorgon badar vi vid stranden. Det
var lite svårt för Engla att bada när inte ens vi bottnar.


Tyckte att den härliga outfiten förtjänade en pose. Att åka hem med
handuken och våt rumpa är nästan ett måste när man bara tar ett dopp.

 

 

 


Överraskning!

Idag är Nisse ledig. Vi har har sen en tid tillbaka planderat en liten överraskning bakom Englas rygg, hihi. I morse bar det av till dockan (hamnen i Malmö) för att se sommarlov live. Ni som har barn vet vad sommarlov är, för er andra är det olika program med olika programledare som sänds varje år när barnen har sommarlov. Detta året tycker till och med jag att det är roligt.
Engla blev så glad när vi kom dit och jag kan inte må bättre än när jag ser lycka i mina barns ögon. Jag har lovat henne att vi ska dit igen minst en gång till denna sommaren.

Sommarlov slutade lagom till stan öppnade. Vi har shoppat en massa kläder till Nisse idag. Jag fick även tag på två söta plagg till Engla (visar sen.) Vi har shoppat, fikat och druckit smoothie. Solen är framme och idag står årets första dopp på schemat.



Vackra Malin är programledare. Hon kan nog ha typ världens
snyggaste ben. Här står hon dock med ryggen emot.



Varge dag i slutet av programet är det alltid någon som ska ta
badtempen. Tittarna röstar fram vem som ska bada. Idag blev det
Patrik, kommer ni ihåg honom från Boston tea party med Filip och
Fredrik? Idag blev det han som fick hoppa. 

Sunnydays!

Dagar som denna kan man bara inte få nog av. Jag och Nisse sköt upp både shopping och bad. Vi var helt bänkade i farmor och farfars härliga trädgård. Idag har vi solat, busat, grillat och ätit jordgubbar. Fram åt kvällen fick jag lite väl mycker sommarkänslor i mig och fick för mig att både hjula och stå på händer. Jodå så att....
Jag är ju inte ung i kroppen längre. Det var nog allt en syn för ögat.   Jag tänkte att jag skulle köra igång ordentligt med min yoga dvd snart så att jag får sträna upp mig lite. Sen ska det minskäl hjulas, hihi.



Trädgårdsmästaren Emelie i farten.



En liten hand som är väldigt intresserad av dedär gräset ♥

 

 


Bada VS shoppa

Nu ska vi snart bege oss till barnens farmor och farfar. Vi tänkte spendera den varma dagen i trädgården. Jag och Nisse har även planerat in lite egentid. Vi tänkte smita iväg en timme eller två. Jag har dragit på mig baddräkten och röstar på ett dopp i havet medans Nisse vill gå och shoppa kläder till sig, haha. Jo ni läste rätt, jag vill bada och Nisse vill shoppa. Men jag förstår honom för han är verkligen i behov av tröjor. Inte mig emot, jag har aldrig mått dåligt av att gå i affärer;)



Redo för bad?




Nuuu så!

Till alla er tjejer som har en kille som faktiskt hade kunnat sälja er för att få se exakt varje match under VM i lugn och ro ska veta att det är NU det viktiga har börjat. NU? Här hemma har det varit på liv och död redan från början och det är nu det viktiga börjar. Jaha...

Småbåtshamnen!

Idag har vi njutit i småbåtshamnen. Det var lite blåsigt imorse och solen ville inte titta fram. Men det har gett med sig nu framåt dagen. Nästa gång vi åker dit får det bli ett dopp och en glass. Jag skulle så gärna vilja ha en båt i framtiden. Båt för mig är frihet, havet för mig är frihet. Tyvärr är det dyrt att ha båt och det kräver så ofantligt mycket tid och underhåll. Får man önska så vinner man på lotto och kan dra ut på havet ett par månader om året.

Vi träffade Englas underbara dagisfröken där. Hon skulle bada. I vanliga fall är hon vinterbadare så att hoppa i idag var a piece of cake. Det stod ett par killar på bryggan med ena tån i vattnen och huttrade. Där kommer Ann och hoppar i utan att tveka, haha. Där fick ni allt lite press va killar säger jag. Sen tog det inte lång tid innan dem var i vattnet. Jag hade själv tänkt att ta itu med vinterbadande detta året. Jag tycker alltid att människor som vinterbadar ser så friska ut. Tips från snälla dagisfröken är att börja med att vänja kroppen vid sensommaren och sen följa med när graderna sjunker. Brrrr....

Nu har vi precis ätit tacos på Englas begäran. Godiset är framme och snart blir det kaffe med glassbåt och jordgubbar. Mmmmm.



Midsommar, bildregn!

Jag har varit ganska så reserverad när det kommer till bilder. Speciellt på mina barn. Men på sista tiden har jag känt lite att allt eller inget. Och med det menar jag inte att jag lägger ut hela mitt liv här. Här kommer iaf ett bildregn från vår midsommar och det är ganska lite bilder med tanke på att jag hade 90 st i min kamera.
Vi hade det underbart och det var min bästa midsommar någonsin. Jag hoppas att ni hade det lika fint.



Jag och Lhea.


Engla är svår att få på bild. Hon vill inte bli fotad och vill hon så gör
hon alltid tokiga miner för att reta mig. Haha, det ska börjas i tid.
Hon var så vacker i sin ballongklänning från How to kiss a frog.


Engla och "kusin" Max.



Nisse hjälpte till i köket.




Det blev en massa god mat och bakverk. På kvällen grillade vi.



Goa farfar med Lhea och vackra mormor med midsommarkransen
som var tänkt till Engla. Men det kunde man ju inte ha när man skulle
busa en massa.


Värdparet, Caroline och Niklas.


Midsommartjej.



Vi tog en promenad mellan allt ätande och stannade till vid en lekplats.
Kul, tyckte jag och Nisse.


Barnvagnsmaffian, med Lhea och kusin Aria i vagnen.


Jag och svärmor med lilla Lhea.


Tack Caroline och Niklas för en riktigt lyckad midsommar! 

 


God morgon!

Godmorgon!

Här är har dagen startat bra. Engla sov till nio, synd bara att Lhea vaknade fem. Jag känner att jag är på bättringsväg, allt börjar lossna nu och det är ju ett bra tecken. Men jag tror nog att jag får stå ut ännu en dag med den förfärliga hostmedecinen. Egentligen skulle jag ut ikväll med det blir nog inte så. Vi står inför mycket roligt i sommar så jag vill vila mig idag så att jag verkligen blir frisk. Jag som ville dansa=( Stina, läser du detta innan jag har hört av mig till dig så har jag bara inte kommit så långt=)  
Vi har ätit en stor pannkaksfrukost nu och tänkte väl försöka komma ut en sväng idag. Vi är lite trötta efter en riktigt mysig midsommarafton (ett stort bildregn kommer sen.)

Föresten, igår kväll när jag la Lhea i sängen för att sova så hittade jag henne sittandes helt plötsligt. Nu sätter hon sig upp hela tiden, hihi. Hon är duktig min tjej.



 


Halvfärdigt!

Jag ska snart sluta att bomba bloggen, men innan dess ska jag lägga in ett halvfärdigt inlägg. Här yrar vi runt, det duschas, väljs kläder, kokas ägg till lunch, sminkas, busas och tas medecin. Nu ska vi snart packa ihop oss. Vi hörs igen imorgon.



Känningen passade bra i år med. Kanske en aning stor. Idag har
jag valt att knyta bandet lite löst där bak. Tyckte att klänningen
fick ett fint fall fram då. Förra året knöt jag det  över
gravidmagen ♥

 


Tjejernas midsommarklänningar.

 


Kalljästa bullar!

Som jag skrev tidigare hade vi nybakta bullar i morse. Igår hittade jag ett recept i fasterCarolines blogg. Bullar som bakas till en deg, formas till bullar och som kalljäser i kylen över natten. Bara till att ta ut och sätta in för gräddning på morgonen. De blev jättegoda och passar lika bra till maten som till frukostbordet.



Receptet hittar du här.


MidsommarMorgon!

Glad midsommar på er.

Här startade morgonen redan kl fem, för Nisse och Lhea. Jag och Engla hade turen att få sova till kl sju. Man ska vara glad för det lilla. Nu har vi precis ätit en god frukost med nybakta bullar. Här i sjukstugan mår vi lite bättre. Lhea har ingen feber längre så pencelinen har börjat göra sitt, jag är så förbaskat hes. Men våra nära och kära får ta oss för vad vi är idag. Jag går fortfarande på dunderhostmedecinen så stackars den som får en joddlande Emelie på halsen, hihi.

Hoppas ni får en fin midsommar ♥

 



Bilder från förra midsommar. Vi hoppas på bättre väder detta året.
Jag kör på min Mathew Williamson klänning idag med,
jag var ju faktiskt gravid sist.


Varning!

Innan ni läser vidare varnar jag för olagligt vita ben och en hög Emelie.

Den där hostmedecinen som jag fick idag innehåller visst något som gör att man blir lite packad. Min dag efter kl elva har med andra ord varit toppen.

Dedär med vita ben kan jag lätt förklara. Var sommar när det är dags för att visa benen står jag framför speglen och bara gapar. Jag kisar eftersom jag blir bländad. Inte som av en härlig solstråle utan som att stirra rakt upp i solen tills ögonen börjar rinna. Så. Innan jag går ut tänker jag possitivt att va fasen jag får ju aldrig någon färg om jag inte har bara ben. Att man aldrig lär sig. Jag har inga pigment på benen what so ever och kommer aldrig att få. Inte magen heller, men överallt annars blir jag brun. Till alla som får läcker bränna på benen och magen så är jag inte alls avundsjuk, host!
Innan var det ett riktigt problem för mig. Det lite pinsamt. Fråga mig inte, fjortis trams. Nu skiter jag i vilket. Är det inte härligt att bli äldre, säkrare och klokare?

Jag är som sagt lite packad på hostmedicin just nu så att jag spenderat en havtimme på ett inlägg om mina ben är för tillfället inte helt onödigt. 



Jag tillhör den gruppen som inte kan få någon färg på benen.



Smaskiga smultron. Längtar tills farmors blir mogna och fina, då
jäklar kommer smultronmonsterna och äter=)



En hög och glad Emelie med halsont förtjänar en glass. Man kan ju
inte bara lägga ut bra bilder?!

 


Picknick!

Engla och mormor kom precis hem från sitt ica äventyr. Ni förstår att det är alltid helt galet när dem går ner och handlar. De enda gångerna som Engla får gå bananas i affärerna är när hon är sjuk eller när hon är med mormor. Hem kommer hon och är glad för att dem ska gå på picknick. Nu har jag precis packat deras matsäck som innehöll tre små yoghurtar, manna frutti, jordgubbar, kanelbullar, småkakor, bokstavskex, banan, päron, mackor, frukostflingor (?) och två mer.
Jag ska bara vänta in Nisse som kommer med min och Lhea medecin sen ska jag göra picknicktjejerna sällskap.



Sommartjej ♥


Barnakuten!

Inatt var det dags igen. Lhea vaknade vid två och grät sig igenom de två kommande timmarna. Hon var helt otröstlig och hade början till feber. Halv fem tog Nisse henne till barnakuten. De kom hem ganska snabbt eftersom hon lugnade sig på vägen och var bra där. Hon fick en alvedon av den snälla sköterskan och en remiss till vårdecentralen idag. Jag och Lhea slog två flugor i en smäll och bad doktorn undersöka mig med eftersom jag snart hostar upp allt jag har i magen plus organen. Mycket riktigt har jag struprörskatarr och Lhea har åkt på sin första öroninflamation ♥
Jag tror att det där med öroninflamation ligger i blodet. Nisse har rör i öronen efter sina 1000 öroninflamationer och Engla hade ca 40 stycken på 1 1/2 år. De skulle precis operera henne när det slutade. Så nu är frågan är Lheas första bara en början eller är det en slump?



Första besöket på vårdcentralen.


 


Tur och retur till Marocko!

Vi har varit en snabbvisit på Marokco idag. Jag blev så inspirerad imorse när Leila lagade mat på nyhetsmorgon. Hon stod mitt i Marocko och lagade Jallapippi med fruktcouscous. Perfekt tänkte jag, som har kyckling i kylen men inget roligt att göra med den. Vi har precis ätit en så jäkla god middag, prova vet jag. Receptet finner du här.



Vardagslyx!

Jag och Nisse har varit en stund i stan. Vi åkte till Redfellas, en av mina absoluta favoriter numera. Där drack vi vars en färskpressad juice och åt en lunch. Vi tog en sväng in om Hemköp och inhandlade dagens middag som är Marockansk och även Khals där vi köpte vars tre chokladpraliner att ta med hem till kaffet.



Stopp!

Stopp är just vad det är i mitt huvud nu. Jag har sovit riktigt dåligt pga min hals, den har kliat hela natten. Jag har spenderat morgonen i soffan med honungsvatten och tre sorters halstabletter.
Nu har jag tagit ett varmt bad och fräschat upp mig lite. Nisse är ledig idag.

Ahhhhh det var precis en spindel som klättrade på mitt ben. Ni anar inte hur jag ser ut när sånt händer. Jag skriker och hoppar.

Ja Nisse är iallafall ledig så jag vill inte slösa bort denna dagen i soffan. Vi ska bege oss till stan nu och äta lunch.



Johanna har uppmuntrat mig till att faktiskt använda mina accessoarer
som annars bara ligger. Jag ska sortera dem sen ska jag bli bättre
på det. Outfiten blir ju faktiskt lite roligare då.

 


En paus!

Nu sätter jag mig i soffan för ikväll och tar en paus från allt. Jag är en ganske rastlös människa och jag är väldigt dålig på att vara sjuk. Så fort jag känner mig det minsta bättre så är jag igång. Det är dumt för det resulterar oftast i att det tar lång tid innan jag blir helt frisk. Jag har varit igång hela dagen och nu känner jag verkligen att jag behöver vila. Jag måste blir bättre på att lyssna på min kropp. Min hals den kliar som bara den. Så fort jag lägger mig ner så kliar det. När det är såhär brukar jag sova med en halstablett i käften. Hoppas inte att någon tandläkare läser detta.

Engla sov gott i soffan i hela två timmar. När hon vaknade var hon jätteförkyld, skruttan. Hoppas hon blir bättre till i morgon.

Nu soffan med en kopp te och körsbär.



Äntligen sommar!

Häääärligt tycker vi.


 

Nu sover båda barnen. De är helt deckade av solen. Engla brukar i vanliga fall inte sova, hon vilar bara i soffan en timme om dagen. Det behöver nog alla göra tror jag, speciellt det tempot som barn håller. Idag  somnade hon iaf så jag tänkte att vi skulle hitta på något ikväll. Kankse åka och äta glass eller spela minigolf?

Nu ska jag starta med middagen som idag blir köttbullar, nypotatis, gräddfil och gräslök. Sommar!

 


Lite väl...

Här har vi haft en supermysig morgon som startade lite väl tidigt. Båda barnen vaknade kl sex och sen dess har vi haft kafferep i soffan. Engla började lite försiktigt med en kaffekopp från sitt eget lilla kök. En stund senare låg jag rak lång på golvet nerbäddad i enbart en hello Kitty filt. Bredvid mig låg nu plötsligt allt från Englas kök utspritt. Där låg jag och väntade på att Engla skulle sjunga för mig eftersom det var min födelsedag. Vadå att man blir indragen i lekar. Det började ju trots allt bara med en liten kaffekopp.....
Och jag ska det att jag må bara vara 27 år men det är inte helt lätt att komma upp från golvet längre. Men vad gör man inte för sina barn?

Hoppas ni har haft en fin morgon eller får en för er som har turen att sova lite längre.


Tradera!

Go kväll ♥

Nu har jag precis fixat klart med Tradera. Det är första gången som jag säljer där och jag tror helt ärligt att man kan bli besatt?! Ni hittar anonserna här. Jisses vad mycket man samlar på sig. Jag har kommit på att det är bra för själen att sälja/kasta/ge bort.

Jag skulle egentligen fixat med tradera i fm när lillan sov, men det var ju så fint väder. Jag och Johanna traskade till mobilia och shoppade lite. Det var spontant och mysigt.








Det blev vars två plagg till barnen. Jag själv blev ett par jeansshorts
och en oversizetröja rikare.

 


Snart...

Snart har vi ett kaos här hemma...

Snart har jag två barn på olika håll....

Snart har jag en irriterad Engla som inte blir lämnad ifred....

Snart har jag en ännu mer irriterad Engla för att lillasyster tar, river, kastar och saglar ner hennes saker....

Snart måste jag barnsäkra hela hemmet.....

Snart leker jag och Lhea riva-ner-och-mamma-plockar-upp-1000-gånger-om-dagen-leken.....

Snart så kryper min duktiga tjej....

 


Även detta blev en dålig bild. Men det är svårt att få dem små vara
stilla.




Måndag!

Jag sitter och äter en sen frukost, hade inte riktigt någon aptit i morse. Jag har någon konstig förkyldning i kroppen som inte riktigt vill ge sig. Hela familjen är lite halvkrassliga. Men efter att har varit ute en sväng så känns det bättre. Jag tänkte passa på att ta itu med lite saker nu när Lhea sover, bla sälja av lite på tradera. Är det någon som vill ha en adidasjacka oldschool modell i färgerna grön/gul till sig själv eller till sin man så länkar jag gärna till sidan när anonsen är ute. Det är Nisses som har blivit för liten. Ni vet har man varit sympatigravid två gånger får man räkna med att kläderna krymper, hihi ♥ 
Sen går vi väl ut och sätter oss i solen en stund.



Ursäkta den dåliga bilden. Jag vet att man inte ska fota mot ljuset,
men jag var helt enkelt för lat idag. Brödet har Nisse bakat, men
istället för att göra limpa av det gör vi bullar. Lätt att frysa in och
ta fram. Ni hittar receptet här.

Bilder!

Jag får berätta gårdagen och dagen i bilder. Jag har varit väldigt flitig med kameran också väntas här alldeles strax en riktig festmiddag. Oxfile med en stor sallad, jensens favoritsås och smörstekta nypotatis. Vi kände för att lyxa till det lite idag.
Jag och barnen har spenderat natten hos mamma och vi har haft det såååå mysigt.



Vi laddade upp med en massa godsaker.


När barnen hade somnat drack jag och mamma ett glas rött och
tittade på det underbara bröllopet. Vi satt och grät ikapp jag
och mamma. Fasen vad fint det var.



I morse åt vi en stor frukost. Frukost är enligt mig det godaste målet
på hela dagen.



Vi var i parken och matade fåglarna. Haha, ser ni hur dem anfaller
mamma och Engla. Sen följde dem efter. Jag ska erkänna att jag tycker
att fåglar är bland dem äckligaste djuren som finns, speciellt dem i
parken. Dem är ju inte alls skygga.





Sen avslutade vi med halvsunkiga våfflor och räkmackor i solen.



Tack mamma, vi älskar dig ♥

 


Loppis!

Idag har jag och Johanna suttit på barnloppis i parken. Vi var där kl halv nio, vi hade ficka med oss och en massa barnkläder. Det var väldigt mysigt att sitta där och när vi gick där i från hade man en duktig känsla. Vi har bestämt oss för att sitta där två gånger till i sommar.

Idag ska jag och barnen sova hos mamma. Det var så länesen vi gjorde det. Mamma hade Malte (hunden) innan men han finns i himlen nu ♥
När Engla var liten sov vi där mycket när Nisse jobbade natt. Sen utvecklade Engla svår hundallergi. En natt när hon sov hos mamma fick vi åka in med henne till akuten. Lilla skruttan var helt svullen i hela huvudet. Nu är det som sagt första gången på år som vi ska sova där. Vi ska mysa med godis, chips och dippa. Åhh jag längtar.



Johanna idag på loppisen.

 


En riktig fredag!

Nu har jag precis krängt en hel pizza plus lite kanter från Englas. Vad bra man mår sen. Varför i hela fridens tillhör jag en av dem som kan äta hur mycket som helst efter det att man känner sig proppmätt? Jag har ingen ångest över vad jag äter och hur mycket jag äter (det dansar jag ändå av mig på cuba cafe, mohahaha) jag menar bara att jag kanske kunde ha ett stopp.  Men va fasen det är ju fredag och nu ska jag mysa med min underbara familj.

Hoppas ni får en fin helg ♥

 


Istället för sallad så får man glass till. En förbaskat god sådan också.


Välkommna!

Tänkte visa lite nyinflyttat.



Skor från Iisa, barund CPH



Två toppar från HM. Den gröna hade jag på mig igår och jag är helt
kär i den.

Välkommna hem!

 


I parken!

Vi spenderade kvällen/natten i parken. Vi köpte med oss en box med vitt och bara chillade. Det blev även en sväng in om cuba cafe. Tyvärr spelade dem inte så mycket salsa igår pga att det var en gästdj där. Men spanska takter var det iaf, stället var fullsatt och sommarkänslan på topp.
Tack för igår fina ni ♥






Jag känner livet i mig!

Nu är jag snart redo att dra. Jag ska bara ta på mig något anständigt (nej jag är inte naken på bilderna, jag har tuptopp) och fixa till det sista. Jag har till och med fixat burret med platttången idag, det var ett kärt återseende kan jag säg.  I dag ska det drickas vin med tjejerna. Gött att vi har så härligt väder. Jag känner livet i mig som Madicken säger. Tänk att just jag har så mycket i mitt liv som gör mig lycklig.



På väg....

När vi går till dagis utan ståbrädan så ska Engla köra vagnen. Det tar ca 5 minuter att ga dit i vanliga fall. Idag skulle Engla visst köra hela vägen och det får hon gärna göra. Jag är väl en person som oftast vill att saker ska gå undan. Men en sak jag försöker att verkligen inte göra är att skynda på mina barn. Självklart så tar tålamodet slut ibland och alla gånger har man inte all tid i världen. Men idag hade vi det och kom fram till dagis efter ca 20 min.

Jag och Lhea höll oss hemma idag med. Febern är borta så det är vi glada för. Vi kom just upp från en stund på gården. Jag har solat mina ben. Det vore synd att kalla dem bruna, kanske något i stil med genomskinliga? Jag ser iaf bloder igenom, haha bruuuuun!
Vet ni vad Lhea har börjat göra? (Klart att ni inte vet, men man säger liksom så.) När jag frågar om mamma kan få en puss så smackar hon med läpparna, trollunge ♥

Ikväll ska jag dricka vin med tjejerna. Men jag blir inte jättelångvarig eftersom Engla är hemma imorgon och då vill jag vara pigg. Får se vad vi hittar på för mysigt imorgon.

 


På vääääg till dagis...


Glassar!

Jag njuter var sekund av min mammaledighet och tanken på att jag ska vara hemma lite mer än ett år till gör mig varm. Men dagar som denna gör mammaledigheten om möjligt lite bättre (bortsätt från att Lhea är sjuk då.) När det var dags för lillfisen att sova rullade vi ut en sväng i solen. Jag gick in om ica och handlade lite körsbär och en morotsjuice. Sen satte jag mig och läste min ELLE. Det blev även en promenad runt området.
Nu har vi precis käkat lunch. Fläskpannkaka med hemmarårörda lingon och avokado stod på menyn. Lhea Fick smaka mosad avokado idag för andra gången och hon smaskar i sig som aldrig förr. Just nu har hon mutats med majskrokar för att jag ska kunna skriva detta inlägget. I love those krokar! 










Sol!

Jag fick lite sovmorgon i morse. Jag var uppe ur sängen kl 7. Haha, underbart att man kallar sju sovmorgon. Lhea är förhoppningsvis på bättringsväg (tvi tvi tvi, det har jag sagt förr vad gäller mina barn.) Jag tänkte ändå att vi skulle ta det lugnt idag. Men det är ju så vacker väder i Malmö idag så jag tror att jag sätter henne i vagnen när det är dags att sova. Jag vill ut och lite sol i fejan hade inte skadat.



Bilderna togs för ganska exakt ett år sedan. Nu vill jag ha riktig sommar.
Det känns så nära men ändå så långt bort. Nut av dagen.

 


Nu jäklar!

Nu är det dags för fotboll som även jag vill se. Brasilien är ett av dem lagen som jag alltid har hållt på. Hoppas att de bjuder på lika underhållande fotboll idag  som alltid. Jag kommer ihåg 98 när dem förlorade finalen mot Frankrike, än idag kan jag känna min ilska, hehe. Detta året håller jag enbart på Fernando Torres. Hon är bra karltokig den där Emelie.

I min VM trea vill jag ha Spanien, Argentina, Danmark! Nu vet ni det.



Nytt i garderoben!

 


Söta ballerina från HM.


39 grader!

Jag har en feberhet liten bebis här hemma. Tempen stannade nyss på 39 grader. Det är inte roligt att göra något alls idag. Gröt vill hon inte ha och leka med sina favorit saker vill hon inte göra. Mammas famn och sängen är bäst nu och så ska det få vara. Jag tänkte passa på att titta på Malou, hon har bröllopsspecial idag. Passar ju mig. OhMyGod mindre än tre månader to go.


Testar!

Just nu håller jag på att testa en massa naturlig hår och hudvård som faktiskt är baserad på mat. Riktigt spännande är det och jag lovar att återkomma med både "recepten", tips och mina tankar kring det. Jag tänkte att jag skulle ge det ett par dagar för säker effekt och för att stärka mina åsikter.

Egentligen!

Jag: ska vi hyra film ikväll?

Nisse: Nä Emelie du mår dåligt. Jag tycker att du ska gå och lägga dig.

Italien - Paraguay heter anlednigen egentligen.

Mackor!

Här hemma serveras det numera mackor till Lhea. På morgon en stund efter vällingen är då Lhea får uppleva en tur till himlen. Där allt är lite bättre och smakar lite godare. Mjukt vitt bröd i små tärningar med smör på. Det sägs inte ett knyst under hela tiden som de små bitarna förtärs (då kan jag berätta att jag har en skrikig ung dam) till och med en stund efter är det tyst. Det är då man kan leka med sina smorda händer.



Mackor är livet om ni frågar Lhea.

 


Lilla mamma!

Vaknade imorse med halsont=( Under dagen har jag börjat känna mig lite hängig och frusen. Blir det så när man är ute och ränner på nätterna? Efter ett par rom & cola är sommarnätterna betydligt behagligare än vanligt. Jag har kurerat mig hela dagen med ipren, te och bafusin. När jag känner mig sjuk har jag väldigt svårt att dricka kaffe. Vaknar jag på morgonen och känner behov av te då jäklar mår jag inte bra.
Jag och barnen har varit hos mamma/mormor. Det bjöds på en god lunch och sedan fika. Det är mysigt att vara hos mamma och bli omhändertagen. Lilla mamma, blir man någonsin stor när man är i sin mammas sällskap?



Fläskpannkaka med lingon, broccoli, morrötter, avocado och gurka.
Att grönsakerna är självklara här hemma har jag fått från mamma.
Vi älskar grönsaker och anser att en måltid inte är komplett utan något
fräscht till.



Till fika blev det kaffe, te i mitt fall, melon och blåbär. Hm glömde ta foto
på chokladet och glassen som trycktes mellan alla nyttigheter, upps!

En liten snabbis!

Tänkte bara höra av mig en liten snabbis....

Innan jag gick ut igår sa jag, jag ska inte dricka någon starksprit och jag är hemma tidigt. Halv fyra och ett par cuba libre (rom & cola) senare vinglar jag hem. Haha, så typiskt mig. Men va fan, ska det va så ska det va.
Jag fick en riktigt lång sovmorgon i morse, givetvis med ett par avbrott för barnen. 

Jag har just krängt ett helt fat med massa frukt, nu väntar badet och en rejäl renovering från gårdagen.

Vi hörs i morgon!


Ps. Jag ska skona er från en bild idag.




För ovanlighetens skull....

Nu drar jag och dansar...... Wohoooo!



Men det blev tyvärr inte så mycket till att klä upp sig. Jag hade ganska lite tid
och jag känner mig minst sagt trött. Men jag vaknar säkert till....




Gravid!

Inte jag då. Men jag och Nisse har spenderat fm med Emilia min vän som är gravid. Jag kan inte hjälpa att sakna det lite. Det är verkligen en speciell tid när det lilla livet i magen utvecklas. Spänningen, vänta, längtan, ja allt. Och nu när man vet hur dyrbar den första tiden är med bebisen och hur fort den går kan jag bara inte tänka mig att aldrig mer få uppleva den. Sen kan man ju inte bara gå och skaffa en massa barn bara för man tycker det är mysigt att vara gravid. Fast än att det kändes så när jag satt och klämde på Emilias mage.
Jag själv utesluter inte ett barn till i framtiden, en liten sladdis. Men det får i så fall bli när jag har pluggat klart. För mig är det viktigt att man har tid för sina barn och kan unna dem saker. Jag vill resa en massa med mina barn, jag vill shoppa med dem och ha ensam tid med dem tillsammans men även var för sig.
Ska man sen ha en sladdis om ett par år har man väl redan hunnit bli bekväm. Då har man kommit ifrån småbarnsperioden och kan verrkligen börja göra saker med sina barn som tex långresor. Ska man då börja om?
Nä vet ni vad, jag ska sluta infektera er med mitt galna huvud som oftast går på högvarv helt i onödan. Blir det fler barn i framtiden så blir det.

Nu har vi avnjutit en asgos tacomiddag med en kall öl till. Godsakerna är framplockade och vi är redo för fredagsmyyyyyyys.



En fin Emilia med bebis i magen.

RedLips!

Nu sticker vi och fikar. Ska möta upp min vän Emilia som har gått och blivit på smällen, hihi! Vi har inte tväffats på jättelänge och har typ redan hunnit gå in i v 26 eller nått.
Jag kände faktiskt för att göra vid mig lite idag. Nu när jag har varit sjuk har det varit sparsamt på den fronten. Lite röda läppar  piffar upp allt. Jag kör på Rouge Dior.



Kärlek innan första ögonkastet!

Tröja från miu miu, vill haaaaa!



Fel på de!

Jag har fått lite sovmorgon idag eftersom Nisse är ledig. Engla har börjat sova lite längre nuförtiden(kl åtta) men Lhea vaknar fortfarande sex. Så ni förstår att min lycka liksom skiter sig. Jag är nästan där, men är inte det på något sätt värre? Men idag fick jag sova till åtta. ÅTTA! Det är stort för mig, jag som i vanliga fall är extremt belåten om jag får stiga ur sängen kl sju. Nu känns det nästan som att jag missat lite av dagen, hehe. 
Jag ska inte stå här och prata mer strunt nu. Fika står på schemat idag.

Jobbar!

Vet ni vad jag hörde mig själv säga idag? Nu är det officielt, jag har blivit uppslukad av det stressiga livet som tvåbarnsmamma och börjat uppskatta sådant som jag inte gjort innan. Typ se så ska det låta på fredagar och nöjt mig med ett halvt glas vin. Jag har höjt försiktit på handen och sagt nejtack, det finns en dag i morgon med. Ahhhhhhh!
Eller det kanske kallas att bli vuxen?

Jag sa precis till Engla och Nisse när de satt och lekte, nu plockar ni väl undan efter er? Jag jobbar faktiskt inte här! Jobbar! What the fuck, jag har blivit en surtant. Nä ryck upp dig Emelie.



Okej en liten anledning har jag kanske ändå. Tar man ut stoppning från ett stort gosedjur
ska man väl minsann plocka upp?

 


Kryss i taket!

Jag har spenderat större delen av dagen med mamma och barnen på Ilva och Ikea. Nu till det mest osanolika, det chokerande och har du blivit sjuk Emelie? Jag har inte shoppat något!! Och alla kvinnor i hela världen vet att man ALLTID behöver något på Ikea, iiimmhhh.
Vi har tittat på säng till Engla, hon ska nämligen sova i loftsäng (som senare ska bli våningssäng när Lhea är lite större) när hon fyller 4. Just nu har vi Emil växasäng  från Ilva som vi tänkte bygga på. Jag tror nog det är klokt att höja henne gradvis, så att hon vänjer sig. Men det är kanske bara en mammas beskyddande tankar?

Nu ska jag dra igång med maten. Det blir en variant på laxpasta (åt det tidigare på dagen innan jag blev magsjuk) så vi får väl se hur det går. Jag ska tvinga mig i det för lax är verkligen en riktigt bra och nyttig bas som ni nästan alltid hittar hemma hos oss.



Det fick bli lite gungbilder eftersom det inte blev någon shopping att visa.

En bra anledning!

Just nu har jag en bra anledning till att inte blogga. Min älskling ligger i soffan och tittar på jungelboken och jag hade tänkt göra henne sällskap med nya Mama som trillade ner i brevlådan idag.
Vi hörs sen.






Beroende!

Jag ska erkänna mitt största beroenden nu. Jag är verkligen en sucker för att beställa saker på postorder, speciellt HM vill jag tilllägga.  Jag vet inte vad det är som lockar, väntan på något eller kanske smidigheten? Jag är inte precis en av dem som tycker att det är jobbigt att springa runt i stan en hel dag och shoppa, åh nej.
Idag fick jag hur som helst hem ett litet paket med kläder till flickorna.



En söt sommarkläning med tillhörande volangtrosa.


Till Engla hittade jag en sommarklänning och ett par leggings.


Onödig?

Jag tänkte beställa två upplagor (två barn) av denna enligt mig smarta pryl. Vet ni hur trött jag är på  Englas kladdiga hand när man spontanäter en glass på sommaren och har glömt våtservetter hemma. Någon gång har jag typ fått stå och slicka hennes hand ren, haha. Kommer den att fungera? Jag vet inte. Kommer jag att få torka ändå? Troligtvis. Är det värt att testa? Oh yes.



NoDrip är faktiskt skapad av en mamma (om jag mins rätt.) Den finns att handla här.


Tillbaka!

Ett par kilo lättare och med fortfarande rörig mage är jag till baka från min magsjuka. Nu är dock Engla dålig. Lilla hjärtat har feber. Vi tänkte snart åka och hyra ett par filmer till Engla för att sen bädda ner i henne i soffan så att jag kan passa upp min lilla sjukling. Tur att vi har tråkigt väder det blir liksom lite lättare att bara vara inne då.

Bara så ni vet det så är jag sjuk!

Ligger i min säng och försöker återhämta mig från en svår magsjuka och hög feber. Hade det inte varit för det där droppet inatt på akutn vetefan hur jag hade mått. Åkte in igår men svåra magkramper, 39 graders feber och kräkningar. Jag träffade en underbar läkare som såg på mig att jag var totalt uttorkad. Han ordinerade mig lite tabletter mot illamående, febernedsättande, en macka, ett glas saft också öste han på droppet till max. Nu ligger jag här utsugen på all enegri och försöker behålla en bulle som Nisse har brett till mig. Febern är nere och jag är sakta men säkert på väg.....

Tack till min älskade mamma som ställer upp trots tid, dag och planer. Jag älskar dig ♥

Självklart ska jag blogga!

Ska möta upp min faster om 15 min. Vi ska titta på tyg till min brudklänning och ta en fika. Jag är setressad som bara den, men självklart ska man blogga.....





Ett minst sagt personligt inlägg!

För mig. För någon annan är inte detta alls speciellt personligt. Jag väljer att ta upp detta pga att någon kanske känner igen sig och för att det är skönt ibland att skriva av sig.

Efter min förlossning som förövrigt gick väldigt bra hade jag stora problem med blödningar. De gav sig liksom inte. Bara ett par veckor efter förlossningen var jag inne akut på kk (ett antal gånger) pga kraftiga blödningar. Jag fick tabletter som skulle hjälpa de envisa resterna i livmodern att komma ut och livmodern att dar ihop sig. Jag fick förbaskat ont i magen av dem, fick nästan en känsla av ett värkarbete. Efter många om och men gav det sig och allt återgick till sitt normala.

För en tid sedan var jag och fick en kopparspiral och bara en tid efter fick jag min första menstration efter förlossningen. Jag visste att den första alltid kan vara riklig och då även extra med spiral. Men jisses, vi ska inte prata om hur mycket jag blödde. Efter ett par dagar började jag må dåligt och var yr, illamående och trött. Då tog jag mig till kk akut. Jag fick tabletter som stoppade upp blödnigen och en remiss vidare till ultraljud ifall det skulle vara något galet efter förlossningen. Hm? kunde dem liksom inte gjord den undersökningen när jag var inne med blödningar första gången? Nu var det inget fel med mig utan det är tydligen spiralen som orsakar de kraftiga blödningarna. Enligt läkarna ska jag avakta ett par månader och se om det ger med sig annars är det bara till att ta förväl till spiralen.

Ha! Där fick man för en bra förlossning.

Nu sitter iaf mensEmelie här hemma och hör Lheas underbara tunga andetag när hon sussar sött. Nisse och Engla är och partar på student. Jag pallade inte. Min mage är svullen och jag känner mig som ett osocialt monster som bara vill dra något gammalt över mig.

Jag har varit ute på gården en stund och njutit av kvällssolen med mamatidningen i högsta hugg. Sen blev det en liten promenad till Challe. Det var vad jag hann med innan jag höll på att förblöda.



Lite mys med gudmor ♥

 


Nu!

Nu drar snart jag och barnen ut till lekparken för picknick, lek och solsken. Vi har packat köttbullar, mackor, gurksatvar och mer. Kan inte bli bättre.
Ikväll är det dags för studentfest. Nisses kusin tar studenten. Men det är då och nu är nu.



Grannar<3

Challe bor hos sin mormor (bara ett par hus från mig) ett par dagar nu, innan hon och hennes pojkvänn ska ut på sin helgalna cykelsemester. Det betyder härlig spontantid för mig och Challe. Vi har precis varit ute och gått långt. Så långt och fort att jag är svettig på ryggen, bener värker och jag har haft flåset uppe. Jag har en känsla av att jag kommer sova riktigt gott inatt.



Fotot är tagen närmare halv tio. Det är så underbart nu när
kvällarna är så ljusa.

 


Shoppat!

Det blev som sagt ingen tunika till mig men en klänning till engla från how-to-kiss-a-frog. Superfin är den, jag tror nog att hon dyker upp i den på farmors kalas nu på söndag.




Lhea fick en liten bok som jag har fäst på vagnen. Perfekt att plocka av när den lilla damen blir otålig.


Jag idag!

Så här har jag sett ut när jag har yrat runt i affärer idag. Jag har varit på jakt efter den perfekta tunikan men utan resultat. Tyvärr så springer tiden bara iväg. Får fortsätta mitt sökande någon annan dag. Kom dock hem med en söt klänning till Engla och en liten bok till Lhea (visar sen.)
Nu ska vi snart sticka iväg och hämta vår ekolåda med frukt från mossagården. Vi ska nog passa på att lyxa till det med en glass i kvällssolen.






Vi åt en god lunch på smak (konsthallen) torsk med pesto och nypotatis stod på menyn. De har en salladsbuffe och ett bröd där som inte är av denna värld. Lhea satt med vi bordet idag och avnjöt en liten fruktpure.

 


En underbar sommar bild!

Bjuder på en fin sommarbild från igårkväll. Nu ska jag till stan. Vi hörs sen ♥

 


Got to go!

Vi har verkligen haft en supermysig dag och sommarfesten blev lyckad. Vi har fått mycket sol idag. Jag har verkligen fått färg i fejan, jag är röd och känner att det bränner lite om kinderna. Härliga sommar.  Nu har jag svidat om till något precis lika tråkigt som innan. Dags för SATC2 woho.



Absolut värda ett inlägg!

Mina muffins blev så sjuuuukt goda. Kan vara dem bästa muffinsen som jag har ätit i hela mitt liv. De ni! De kunde vara lite kladdigare och fler. Nästa gång gör jag nog dubbel sats och låter dem stå inne ett par minuter mindre.





100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker (jag tog bara 1 dl)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
skalet av 1 tvättad citron (jag pressade även i saften)

1. Smält margarinet i en kastrull och bryt ner chokladen i det smälta margarinet.

2. Blanda socker, vaniljsocker och ägg. Häll i smör och chokladblandningen. Tillsätt citron och mjöl.

3. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt, annars flyter de ut.  Grädda mitt i ugn 200 grader 15 - 20 minuter. Tänk på att muffinsen skall vara lite kladdiga i mitten.

Som på beställning!

Måste börja med att gratta min kära svärmor idag! Idag är ingen vanlig dag för idag är det farmors födelsedag hurra hurra hurraaaaaa!

Det är inte bara varmt i malmö idag det är även strålande sol. Vi har besökt barnens faster och kusin idag. Vi blev dit bjudna på frukost med nybakat bröd och allt. Fick ett sms i morse 6.30, haha. Någon som förstår sig på mina rutiner. Vi har spenderat hela fm ute i solen. Tack för idag fina ni!

Nu är det dags att sätti igång med bak till Englas sommar fest  på dagis ikväll. Vi kunde ju inte ha mer tur med vädert. Det blir pizzabullar och kladdmuffins med vit choklad, mohahaha. Ett recept som jag har stulit från ingen mindre än just faster Carolines mat blogg, ni hittar den här.



Lilla trollungen, kusin Aria!



Caroline, Aria och Engla.



En annan liten trollunge som gärna ska ha allt i munnen samtidigt.

Nu har jag gjort allt!

Hela jag krävde en helrenovering. För att inte snacka om mina fötter. Nu har jag duschat med hårinpackning, skrubb, filning + smörjning, bodylotion och avskavat nagellack är borta. Det är faktiskt sant att en dusch kan få en att känna sig som en ny människa. Nu väntar en kopp te och lite frukt. Sen får det bli sängen för mig.

Det gick bra idag med "mamman från dagis." Vi var i stan och åt lunch. Vi pratade på och det blev en del viftande med armar för mig, det ska jag inte sticka under stolen. Men vi hade det väldigt trevligt och lättsamt. Det är roligt när man träffar någon som man känner att man klickar med. Nu när man är äldre väljer man faktiskt sina vänner på ett helt annat sätt. Man väljer dem efter intresse och personkemi. De man har sen barnsben följer liksom med en, men ack vilken stor plats dem har i hjärtat ♥

Lyssna!

Satt och zappade mellan kanalerna på tvn för en tid sedan. Slog på 2:an och får syn på Mellisa Horn live. Jag var helt tagen, med öppen mun satt jag och kände mitt hjärta bulta. Hon tog med mig till en skabbig pub där jag hängde på bardisken mellen shottarna. Nästan så att jag ville vara olycklig just den stunden som jag hörde hennes sårbara röst sjunga just denna låten.  



Sorgligt!

Idag är det den 1 juli. Jag har inte kunnat ta av flisen på vagnen för det är för kallt. Jag har inte kunnat gå bar om beben för det är för kallt. Nu tittar jag ut genom köksfönstert  och konstaterar att det är för kallt. Men jag trotsar vädert med att bara gå ut i munkis, för inte fasen ska man behöva ha jacka den 1 juni?

Jag och en annan mamma från dagis har iaf bestämt oss för att ta en promenad idag. Det blir första gången som vi ses "utanför dagis" vilket jag tycker ska bli jätte trevligt. Jag har känt att vi har haft lätt för att prata med varandra. Men det är konstigt det där med nya kontakter, jag blir alltid lite smånervös (trots mina 27 år) och när jag blir nervös så pratar jag på som bara den. Om allt och inget. Jag blir stirrig och viftar med händerna när jag pratar. Vi får väl se hur det går idag, hon kanske tycker att jag är helt dum i huvet!

RSS 2.0