Sovmorgon!

Gick och la mig igår med en dunkande huvudvärk och vaknade i morse med precis samma om inte värre. Gick upp och försökte få i mig lite frukost med familjen, tog två alvedon och kröp snabbt ner i sängen igen i ett mörkt sovrum och drog täcket över mitt skrikande huvud. Vaknade halv tolv (inte klokt för att ha barn) men som tur är har jag en underbar man som minst sagt kan roa lilla Engla. Jag tror kanske att min hemska huvudvärk kan vara resultatet av all denna sömnbrist jag har haft den senaste veckan. Nu har jag fått i mig lite mat, städat lägenheten (i förhoppning av att forlossningen ska komma igång) är så trött på att vara gravid nu!!!

Ikväll kommer lite nära och kära hit med hämtmat. För mig blir det en maffig räksallad med dressing och nybakat bröd. Nisse ska iväg och spela poker med grabbarna. Vinn pengar, kör bil och inte en droppe öl lät kravet  från mig, jag ska ju ha ett 1 november barn......



Är inte så pigg på att lägga ut en risig bild på mig själv så det får bli
en massa kärlek från Malmös finaste sten.

 


Som ett barn på julafton!

Var inne på Hm.com idag och smygtittade lite på Jimmy Choo kolektionen som släpps den 14 november. Åhhhh Emelie vill ha!!!
Hittade mig två par riktigt snygga skor, ett par skinleggins och en snygg skinklänning. Själv kommer jag vara ganska nyförlöst så det kan bli svårt för mig att lägga vantarna på något i butik, men jag har någon som är redo att slåss för min skull, hehe. Annars kan jag ju försöka klicka hem något från hemsidan när det släpps, men även det känns ganska hopplöst.


Vecka 40!

Ingen bebis än, men fortfarande värkar så visst är det på gång. Men enligt förlossningen kan detta ta ett par dagar innan det riktiga sätter igång. När jag hade dessa värkarna med Engla tyckte jag att de gjorde ont konstigt nog. Men det kan vara för att jag inte riktigt viste vad som skulle komma. Det vet jag nu och kan ju säga att detta är små potatis. Så jag håller nog ut.

Snart min lilla älskling har vi dig hos oss. Sängen är bäddad, kläderna är vikta, vagnen står redo och vi har laddat med kärlek så det räcker för flera liv. Vi är redo för dig. Mamma, pappa och storasyster längtar så! 



Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Är det dags nu då? <3

Var hos barnmorskan idag på mitt förhoppningsvis sista besök. Eftersom jag har haft mycket förvärkar blev jag undersökt och guess what, jag är helt mogen där inne och är redan öppen. Och för att ge er helt för mycket information har slemmisen gått (för er som inte vet vad det är, tänker jag inte förklara.) Barnmorskans undersökning gjorde nog susen för jag har klockat värkar sen 12 idag. De har dock inte blivit starkare men nu är det nog på g,

tror jag.



Foto Anne Geddes

Snutte!

Sitter och spejar efter en fin liten snutte till bebisen. Jag är väldigt förtjust i dinglisarna. Kan inte bestämma mig vilken som är sötast, elefant eller lejon?



200g på 3 dagar!

Sitter här halvt risig i soffan och dricker mitt morgonkaffe. Natten har varit som de flesta är nu för tiden om inte lite värre. Har drömt om min förlossning inatt. Jag var iofs väldigt stark i drömmen och andades genom värkarna precis som man ska. Jag lät värkarna komma utan att motarbeta dem, de fick göra precis vad de skulle och jag litade på min kropps förmåga.

Men ändå......

Det är inget lätt att föda barn och ska jag vara ärlig så vaknade jag halv 4 och var skiträdd. Efter några timmars vakentid med en massa tänkande, kissande, drickande och suckande över smärta i höfterna sitter jag här nu och har klarat av ännu en jobbig natt och känner mig förvånansvärt stark. Idag har jag exakt en vecka kvar till planerad förlossning vilket innebär att jag snart har min underbara dotter på bröstet och den tanken gör alla blivande oroliga mödrar starkare.

Till mitt kaffe har jag färska blåbär och resten av mitt 200g choklad (dock bara ett par bitar kvar) men när kan man annars äta choklad med rent samvete till frukost om inte när man är mer än höggravid?



När jag ändå är i farten!

Känner mig mycket piggare nu när jag vaknat till liv och fått mig en dusch.

Jag har tänkt på hur mycket det gör för en när man tar hand om sig själv. Unnar sig något fint, träna något som känns bra för en själv, sminkar sig lite, smörjer sig med favorit krämen, tar ett bad eller bara köpa sig en gosig pyjamas och en ny bok. Jag kommer aldrig sluta att ta hand om mig själv.

Min mamma är min största förebild när det kommer till sånt. Hon är snart 50 och ser faktiskt för jäkla bra ut om jag får säga det själv. Visst åldras hon och är kanske inte alltid bekväm med det (tyvärr.) Jag själv tycker att det är vackert att åldras om man gör det med ro och låter kroppen få gå sin naturliga gång. Jag tror inte att mamma vet hur vacker hon faktiskt är. Men hon tar också väl hand om sig och har gjort det de senaste 15 åren. Hon tränar ett par dagar i veckan, använder cykel som transport, äter nyttigt men glömmer absolut inte bort att unna sig av livets goda.

Jag menar inte att man ska vara pinnsmal och träna maniskt. Man ska hitta den balans som passar en och inte glömma, att ser man bra ut innut i, gör man det garanterat utanför.
Man ska ta hand om sig själv och sin kropp, om inte för oss själv så för våra barn och nära. Jag älskar reklamen som gick för en tid sen, om du kunde se ditt hjärta skulle du ta bättre hand om det då? Kommer ni ihåg mannen som höll en hjärtkudde och valde mellan att ta trappan och rulltrappan? För som sagt allt handlar inte bara om ett snyggt yttre.......



Stackars Nisse blir tvingad till en massa "unna dig saker." Men jag tror 
inte att han tycker det är rent tokigt.

 

 

 


Vilket spännande inlägg!

Godmorgon? Här sitter jag nyvaken och pratar i nattmössan och smaskar i mig gårdagens middag som var paj med bacon, brocoli, grönsaker och ost. Det är precis lika gott nu som igår. Jag har passat på att ta sovmorgon idag när jag hade lämnat Engla på dagis. Det blir ju som sagt inte mycket sömn på natten mer. Ingen bebis har tittat ut ännu. Läget är fortfarande det samma, med värkar och så. Men jag antar att den lilla  trivs där inne i den varma och skyddade miljön <3
Nu blir det snart en lång varm dusch innan jag ger mig ut i höstrusket för att hämta mitt hjärta på dagis, men innan dess tittar väl huvudet in i frysen och tar ett par skedar Ben & Jerrys, hihi!

Det blev ett litet inlägg idag ändå från mitt extremt spännande liv=) Hoppas ni alla har det bra.


Bio och middag!

Här hemma luktar det nybryggt kaffe. Snart ska vi äta frukost och sen ge oss iväg. Idag står bio på chemat. Det blir Up 3D. Jag tror nog att jag kommer få ont i ryggen av att sitta där, men jag gör ett försök eftersom jag gärna vill se filmen men även för att bio besök kommer bli ett minne blott när man har en liten bebis.
Senare idag är vi hembjudna på middag hos Challe.

Jag önskar er alla en underbar lördag ♥



Vecka 39!


Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Jag älskar min blogg, men!

Bloggen är verkligen den roligaste hobbyn jag har haft. Jag har behövt min blogg denna tiden som jag har varit hemma. Jag har haft något att jobba med. Något som inspirerar mig och som har gjort att det blivit något av dagen. Jag har fått göra det som jag tycker är roligast, nämligen att uttrycka mig i ord.
Men just nu är det stor bloggtorka för mig och dessa inlägg som tidigare bara kom, de kommer inte mer. Allt känns betydligt mer krystat. Varför? Min tanke är väl att jag är så förbaskat trött just nu och att min vardag inte är så mycket att skriva om längre. Jag är mest hemma och är inte speciellt inspirerad av något längre. Ännu mindre ork och kanske vilja kommer jag väl ha när den lilla bestämmer sig för att titta ut ♥

Jag kommer inte sluta blogga men just nu har jag ingen ork. Eller rättaresagt ingen ork att prestera vad jag tidigare gjort i bloggen. Anledningen till detta inlägg är väl kanske lite för att jag känner dåligt samvete när jag inte bloggar så mycket som jag brukar. Tack alla som läser min blogg, det gör mig så varm och glad. Jag hoppas på att ni tittar in då och då för som sagt så är jag inte redo att helt lägga i från mig den roligaste hobbyn jag haft, än.......


 


VårdAvBarn/Gravid

Engla är sjuk idag. Även Nisse är hemma för Englas skull. Jag är helt slut och känner att jag inte är stark nog att uppfylla en liten sjuk tjejs alla behov. Undra i fall Engla har feber av vaccinet i fredags, kan biverkningar komma så sent tro? Eller är det kanske bara något annat litet virus som vill min älskling illa?
Så idag vabbar vi alla för varandra känns det som.

Vill ni veta något? Jag var inne på förlossningen igår. Värkar, jodå minsann så är det. Jag sitter fortfarande här med värkar och tydligen kan jag göra det i dagar  som den hemska barnmorksan från gårdagen nästan sa med ett halvstressigt leende på läpparna. JAG HAR ONT!
Nisse och Engla sover och jag har envisats med att släpa ner en tung tvättkorg till tvättstugan. Fick stanna några gånger på vägen, ta tag i väggen och pusta.
Man blir faktiskt lite störd när värkar och sånt sätter igång. Igår blev jag så ledsen att jag grät i mammas famn för att jag kanske inte skulle hinna färga bryn och fransar som är planerat i morgon. Jag skulle ju vara fin hör man en snyftande flodhäst säga. Som att det skulle hjälpa, haha. Men nu hinner jag kanske?



Igår i trädgården, njuter av den härliga oktoberdagen.


Passar på....

...att skrivaett snabbisinlägg.

Vi är hemma hos farmor och farfar. Det är en underbar dag idag med, solen skiner och höstvindarna är friska. Hela gänget är ute i trädgården och jobbar/leker. De har en massa höstmys iaf. Vad vet jag? Själv ligger jag i soffan med en massa tidningar och njuter av lugnet. Vi ska äta middag här idag, det blir säkert gott som vanligt.
Har man inte världens bästa svärföräldrar när de plaserar en i soffan och bjuder en på mat?

När barnet sover och ens kära duschar....

....då har man tid över till annat.

Haha, fy fasen vad roligt jag har haft här i min ensamhet i köket. Lägenheten är städad och jag har duschat så i brist på annat ger jag mig på världens roligaste program, youcam! Ja, jag har lite löjlig humor (ingen humor alls kallar andra den), har alltid haft och kommer alltid att ha. Jag kommer tycka att detta programmet är lika roligt om 30 år.
Så här kan det gå när en rastlös själ får ett par minuter över...



Hösten väcker känslor!

Detta är ett till sånt jobbigt inlägg där jag berättar om hur lycklig jag är. Men det hoppas jag att ni står ut med. Vi har haft ett par underbara timmar i naturen. Det är nog det bästa som finns. Man får motion, luft också kostar det inga pengar. Man kan bara ta djupa andetag och njuta.
Idag är det sådär lagom kallt och solen skiner. Löven på träden har alla tänkbara färger och de är så perfekt fördelade på träd och mark. Samma underbara förvandling sker på våren när allt blommar. Innan det blir för varmt och allt bara är torrt. Dessa årstider är verkligen att lägga på minnet.

Vi har lekt, promenerat och tagit en massa fina foto (de kanske dyker upp här och var på bloggen i senare inlägg.) Nu har vi precis ätit lunch och tänkte vila en timme eller två. Som jag tidigare nämnde blir det kinamat med plats på golvet. Får se hur det går, ner kommer jag iaf.

 


En förlängd frukost!

Det finns inte mycket som slår lördagsmorgon. Man kan vara precis hur dryg man bara vill. Dra på sig morgonrocken, sätta fötterna i morgontofflorna och dra runt så hela förmiddagen. När man har fyllt hela bordet med frukost och suttit en bra stund så förlänger man frukosten ytterligare med en kopp kaffe och chokladpraliner i soffan. Okej så lyxigt har vi inte det alltid men i morse var där fyra praliner kvar, så varför inte.

Igår kände både jag och Nisse en mild influensasymtom, men idag är det över och smärtan i armen är näst intill borta. Engla har klarat sig fint av sprutan. Hon har inte ens fått ont i sin lilla arm. Jag är så glad att vaccineringen är över och vi kan pusta ut.
Nu ska vi snart ut och leka i höstlöven. Tänkte ta en lång lördagspromenad och stanna till vid olika lekplatser. Ikväll blir det kinamat på den bästa krogen i stan med ett par vänner.





Just the two of us!

Natten har varit hemsk. Den förbaskade vaccinsprutan gör ju ont. Hela min arm värker. Bara en lätt grej som att ta deodorant var skitsvårt. Jag kan ju inte röra armen. Men detta var den vanligaste biverkningen av sprutan så jag är inte jättechockad. Jag som bara kan sova på sidorna har bara haft en sida att välja på inatt så det har blivit en del vakentid.

Idag är Englas lediga dag. Vi hade tänkt spendera den bara vi två. Vi ska iväg till ett varuhus och köpa jacka till Engla sen blir det fika på espressohouse och en liten titt i leksaksaffären. Sen är det Englas tur att vaccinera sig i eftermiddag. Så ikväll får det bli en riktig fest här hemma med alla godsaker som en fradag kan bjuda på.

Skyddad!

Nu sitter jag här med två stick i armen och tycker synd om mig själv. Först ett hos barnmorskan och sen ett på vårdcentralen, en läbbig spruta full med vaccin. Ska jag vara ärlig så kändes den inte ett dugg. Det har gått ett par timmar sen vi fick sprutan och jag är fortfarande inte förlamad och ingen mild influensasymtom har visat sig än heller.
Dagen har varit fartfylld och jag har fortfarande inte landat. Nejdå, Emelie har skurat badrummet och jag hade lätt kunnat fortsätta med att storstäda hela lägenheten. Hm, kanske en bebis på gång? Man brukar väl få städnoja innan bebisen ska ut?
Men nu får det räcka för ikväll. Jag ska slänga mig i soffan med en skål vindruvor och en bok.




Vecka 38! Va, ska jag föda?

Va? Ska jag snart föda? Shit vad tiden har gått fort. Nu är det många sömnlösa nätter och huvudet fullt med tankar. Är så nervös och spänd och längtar så otroligt mycket efter vår lilla tjej som snart ligger i min famn.Då är det väl dags att packa förlossningsväskan snart då. Jag har otroligt mycket förvärkar, så jag antar att när det "riktiga" förlossningsarbetet sätter igång är det väl med dunder och brak. Mesvärkarna har jag nu, värre det blir det, de känner man ju till......

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Alla gör vi vad vi tror är bäst!

Idag blir en fartfylld dag med tandläkarbesök, lunch, barnmorskan och vaccinering mot svininfluensan. Idag är det min och Nisses tur och imorgon är det Englas. Det har diskuterats fram och tillbaka angående vaccinet, jag har både fått possitiva reaktioner och negativa vad gäller att vi har valt att vaccinera oss. Jag är väldigt påläst och hade inte för nått i världen utsatt någon i min familj för något som jag trott skulle vara farligt. Man gör väl alltid det man tror är bäst, inte minst för sina barn? Sålänge föräldrarna är pålästa och med det menar jag inte en liten spalt i sydsvenskan utan VERKLIGEN pålästa så finns det inte mycket som talar emot en förälders intuition.
Engla är mitt allt och jag skulle inte ge henne vaccinet utan att tro att det verkligen är bäst för oss.
Som det så fint står på på umas
Det kan vara bra att veta att risken att drabbas av en allvarlig följdsjukdom på grund av den nya influensan är betydligt större än risken för allvarliga biverkningar av vaccinationen.

Vi ska även ha en liten bebis här innom kort, känns tryggt för oss om alla andra är skyddade. Hade nog inte varit så fint om det lilla livet hade fått svininfluensan?


Och vad gör man om man valt att inte vaccinera sig eller sitt barn och barnet sen blir dödssjukt? Man hade ju aldrig kunnat förlåta sig själv.


Nu är det kanske så att influensan har visat sig att inte vara värre än någon annan influensa ÄN. Men har man då själv legat sjuk i influensa någon gång tidigare vet man att det inte är att leka med och att det faktiskt finns folk som dör då med.
Jag är för vaccin och har all förtroende för vårdpersonalen som råder en till vaccination, jag menar vem är jag att säga emot?





Titta vad jag hitta!


Ballerina pepparkaka. Inte så dumma, men kankse lite för söta för min smak.

På menyn ikväll står zucchinisoppa med tomat och olivbröd och ett hemmagjort ört/vitlökssmör.

Det luktar köttbullar i stugan!

Kom på att jag hade färs i kylen som skulle tilllagas idag. Bara till att ställa sig och steka köttbullar. Det får bli bra till middag i morgon. Mina köttbullar blir aldrig som jag tänkt mig. Jag ser dem framför mig som små och runda. De blir alltid stora eftersom jag inte pallar stå i evighet och rulla. Och de blir allt annat än runda. Men det är väl smaken som räknas? Tror minsann att jag ska göra mig en köttbullsmacka innan jag tar mig till affären.
Lite ska man väl få njuta när man lagar mat två gånger på en dag?






Nä fy fasen. Tillbaka en stund senare för att fresta, eller kanske uttrycka min njutning.

Två skivor kavring med rikligt med smör som smälter av de varma köttbullarna och ett par skivor kall och krispig gurka på. Vilken tur att jag hittade färsen....


Ordspråk!

Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet.

Invigning!

Fick en chock när jag vakbnade i morse och såg frosten ute. Tittade på termometern och såg 3 grader. Va? Ja jag vet att det är normalt för årstiden och att det onarmala är värmen vi har haft trots hösten. Men my god, 3 grader. Var bara till att rota fram vinterkläderna och masa sig till dagis i kylan. Jag har fått inviga min nya vinterjacka som jag är så glad för. Jag hade ju gärna velat kunna knäppa den om mig, men icke. Snart Emelie, snart!

Nu ska jag snart ge mig ut och ragga lite matvaror till dagens middag. Mina svärföräldrar kommer på besök idag och jag hade tänkt bjuda på zucchinisoppa med något gott bröd till. Det känns väl lite höstigt?



Ansiktsform och vader sökes!

Wtf!! Anledningen till att jag inte lägger ut så mycket bilder på mig själv längre är för att skona er. Skämt och sido, jag är mest hemma vilket leder till att jag går i mjukis hela dagana, även när jag går ut har jag mjukis. Skulle jag mot all förmodan klä upp mig har jag en outfit som passar.
Men ärligt talat vad har hänt. Mitt ansikte liknar en fet melon och mina vader är lika breda som låren. Detta är charm på hög nivå. Men nedräkningen har börjat och förmodligen är det mesta vätska.

Nä, nu ska jag göra mig en kopp te ta fram en arg gubbe (kakor som vi bakade igår) och tröstäta. Blir man smal av de?
Fotona är färdigsorterade och redo att skickas, en tid till omlackering av innerdörrarna är bokad och förlossningsbrevet ska skrivas snart. Duktig Emelie!



Jag ska vara snäll och roa er med en bild.

 


En massa bröllopstjat!

Nu är kyrkan bokad som vi ska gifta oss i. Det var bara två tider kvar den dagen som vi önskade och vi fick precis den tiden vi ville ha. Nu jäklar kör planeringen igång.



Bara till er!

Stina min älskade och äldsta vän har gått och gängat sig. Allt ägde rum i spanien och jag önskar så att jag kunde vara där. Hittade bilder från bröllopet på Facebook och mina ögon fylldes av tårar. Grattis bara till er.

Jag älskar dig min fina Stina ♥





5 för 25!

Jag är så sugen på choklad. Är lixom fast i någon chokladtrans, mer än vanligt då. MEN, i vanliga fall är jag mer för de lite "nyttiga" och inte så söta chokladen. Nu vill jag bara ha de som säljs 5 för 25 och vet ni vad, jag hade kunnat äta dem allahop.

Här hemma är vi effektiva. Jag sitter och samlar foto i en gemensam mapp som ska skickas in på framkallning. Jag är mästare på att fota men usel på att komma loss och framkalla. Ärligt talat så har det inte blivigt gjort sen 07, ni kan ju tänka er vilket jobb jag har framför mig. Inte nog med det, sen ska de in i album, ahhhh....
Men gravid och psyko som man är SKA detta vara klart innan den lilla kommer.



Kall måndag!

Ny vecka och kall måndag. Sitter och äter frukost framför Malou Von Sivers. Idag ska det vara en debatt vad gäller förlossning, att föda med eller utan smärtlindring. Ska bli kul att höra. Med tanke på det har jag planerat in tid denna veckan för att skriva mitt förlossningsbrev. Jag har ägnat nattens vakentid till att tänka ut vad det ska stå. Nu gäller det bara att få ner det på papper. Det får inte vara för långt men samtidigt ska jag få sagt vad jag vill.
Denna veckan har jag en massa praktiska saker som ska fixas, nu är faktiskt nästan kalendern full igen. Hur var det nu med vila?

Asiatisk inspirerad gryta!


Jag fick nyligen inviga mina nya pinnar som jag så fint fyndade på Kiviks marknad. Det var längesen jag lagade denna gryta. Den är så god med ett riktigt klibbigt ris till.


Kycklingfile
Brocoli
Paprika
Hoisin sås
Appelsinjuice

 


Ordspråk!

Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem.

//Theo Lingen

Man glömmer så fort!

Hela helgen har bestått av besök, då det har varit mindre barn med (lite under ett år.) Igår var kusin Aria och faster Carolin här på mat och myskväll. Det var tallrikar, mat och nappflaska som åkte i golvet. Jag har inte gjort annat än sprungit och plockat undan saker i ren panik innan det skulle åkt i golvet, gått i sönder eller rakt av skada barnet. Är verkligen barn så klåfingriga? Jo det är dem, för ett par år sedan var det jag som hade en ettåring och ett rensat hem på saker. Såhär ser mitt liv ut om ett år. Man glömmer så fort.....

I morse när jag vaknade låg allt stilla. Jag var ensam om att vara vaken här hemma. Allt var så tyst så det kändes nästan som att jag vaknade innan allt annat liv. För mig är faktiskt det lite njutning. Godiset sen igår var inte undanplockat. Jag snaskade i mig två bitar av chokladet som var kvar och ett par bitar godis. Hur illa man än mår på godiset när man avslutar kvällen så är aldrig godis så gott som på morgonen. Jag kommer ihåg när jag var liten och masade mig upp tidigast av alla, satte på barnprogram, tog godisskålen i knät och åt. Fast än att de godaste bitarna hade blivit uppätna dagen innan så var godis aldrig så gott som då.



Engla visar Aria alla leksaker som ska bli lilla Lheas.

 


Fredag i vårt hus!

Fläskpannkakan som en tysktalande Nisse och en asgarvande Engla har slängt ihop står i ugnen och är snart redo att ätas upp. Spotify går högt. Här är damsugat och undanplockat. Sen ska vi ner och handla fredagsmys och invänta våra godisgäster som kommer på besök.

Trevlig helg mina vänner!

Ett litet missförstånd?

Spjälsängen är som sagt bäddad till ett helt nytt litet liv som snart ska komma. En underbar liten knopp som inte hunnit blomma ut ska ligga i denna sängen och bara dofta ny.

In kommer vi en kväll efter en stunds tystnad (man vet alltid att barn är tysta när de gör något busigt) och här ligger Engla och gottar sig i lillasysters säng. Mammas älskling som alltid är så noga med att vara en stor tjej vill helt plötsligt vara bebis. <3


Vårt kommande bröllop!

Igår var vi utbjudna på en fantastisk middag på det mest underbara stället jag har varit på. Vi körde en bit ut på landet. Vi möts av en restaurang som har blivit rekomenderad av White guide flera år i rad och även tagit hem årets kock. Stämningen där inne var helt otrolig, lite som att komma hem. Det var så personligt där. Ett väldigt modernt mormors hem. Jag kände den värmen och ombonaden som jag brukade känna hos min mormor när jag var liten. En trygg känsla.

Eftersom vi vill gifta oss på landet fick jag och Nisse iden att ha vår bröllopsfest där.  Vi kom på att där ligger en kyrka bara ett stenkast där i från så vi åkte och tittade på den efter restaurangbesöket. Och vet ni? Den var helt perfekt. Allt igår sa bara klick. Vi har bestämt oss för ett litet intimt bröllop med endast de som står oss närmst. Allt känns så rätt.

♥Jag är så lycklig♥



Jag igår på restaurangen.

Vecka 37!

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.




 



Utvilad?

Ja det får man väl säga att jag är. Men det var en trött Emelie som steg upp med pigga lilla Engla i morse kl sju. Efter lite morgonmys, frukost och en promenad till dagis gick jag hem och sov i några timmar. Natten har varit hemsk. Jag kan ju inte vända på mig längre. Vänder jag överkroppen så känner jag hur mitt bäcken hänger med en stund efter, då med ett klick. Inte så jättehärligt att vara rörlig mellan överdel och underdel nä.
Nu sitter jag i mitt kök och har mumsat i mig en stor skål med currynudlar och lyssnar på Abba i Spotify, tror nog att jag ska hasa mig ett par meter, sätta på en kopp kaffe och äta en mazarin.

 


Vilken tv kväll!

Idag börjar det mest feel good programet i världen. Inget mindre än Bonde söker fru. Haha, det är ju verkligen ett riktigt tönt program men det är ju så hjärtligt. Töntiga Emelie kommer sitta spikad varje onsdag hela hösten.
Det blir ju inte sämre av att Greys kommer efter. Onsdagar is the shit.

Jag är så sugen på mazariner. Det ska bara vara mazariner och inget annat. Mmm så får det bli ikväll med en stor kopp te till och kanske lite vindruvor?





Som att gå på moln!

Fotvården var gudumlig. Det är något jag ska unna mig ett par gånger om året. Fötterna är så mjuka och fina. Jag höll på att svimma där inne ett tag. Där sitter jag och svettas, varm som bara den med dryga tre veckor kvar till förlossning medans hon pillar med ett nageltrång som jag har fixat mig under mina dumma försök att klippa naglarna. Inte det bästa när man knappt når ner.

Jag hann även med att shoppa ett par skor som jag spanat på länge. Nu när mina fötter är så mjuka så förtjänar de ett par rediga skor, kan man ju intala sig iaf=)






Regn och rusk!

Mamma, titta ut, vi måste ju ta bilen till dagis idag.

Så sa Engla till mig i morse och så blev det. Fy vad det har öst ner här i malmö stad. Det var bara till att dra på sig stövlarna, haffa bilnyckeln och gå.
Jag är en av de få vuxna som har precis lika roligt som barnen i regnväder.

Idag ska jag på fotvård, det ska bli så skönt. Kan man inte nå ner dit själv får man hitta andra sätt. Sen ska jag möta upp mamma för en lunch.  Myspys såhär mitt i veckan.

Idag åker min äldsta och älskade vän Stina till Spanien för att gifta sig på Fredag. Jag önskar att  jag kunde vara där och fira. Lycka till min vän ♥

 




Vardagslyx!

Nyduschad med handuk i håret, morgonrock, insmord med en god lotion glider jag runt i mina morgontollor. Jag ska inte ljuga och säga att jag absolut inte är rastlös för det är jag, men jag vet att jag behöver tid med mig själv och all vila jag kan få.
Har precis gjort en kopp te och tagit fram lite godsaker. Tänkte sätta mig i köket och läsa min nya ELLE interiör som trillade ner i brevlådan idag. Solen skiner in genom fönstret och ljuset har lagt sig över bordet, genom fönstret kommer kall höstluft. Det är vardagslyx det.....

...Om ett par veckor är vardagen kräk, bajsblöjor och bröstmjölk. ♥



Som ett mirakel!

Läkarbesök igår var det ja....

Nervös som bara den kommer jag och Nisse till förlossningen kl nio. Där ska vi träffa en läkare som ska informera om eventuell vändning, snitt, risker och andra alternativ. Tre stycken känner på magen och konstaterar sätesbjudning. Men de gör ett ultraljud ändå och gissa vad? Busungen ligger inte i säte och nej hon har inte två huvud, hihi! Nä, ush vad hemskt.
Hon har helt enkelt vänt på sig och har ett huvud som känns som en gump.

Jag gick där i från väldigt chockad men väldigt lättad och det tog mig faktiskt ett tag innan jag kunde känna att jag var glad. Men det är jag och nu är jag laddad som tusan för nu vill jag ha min lilla tjej. Den mysiga tanken att inte veta när hon ska komma, hur förlossningen ska starta och gå till.

Som ett litet mirakel har min lilla flicka vänt sig och jag är redo, redo att få henne till världen.....



Sängen där hon ska ligga om ett par veckor <3






Vila står på schemat!

Nu är det inte lång tid kvar tills den lilla busen ska komma. De senaste veckorna har jag varit så stressad, jag har haft så otroligt mycket att göra. Fast än att jag inte jobbar har kalendern varit full från måndag till fredag. Så nu försöker jag att inte planera in en massa saker så jag får en chans att vila upp mig.
Så idag blir det bara till att vara hemma, titta på Malou och kanske ta en promenad i det kalla men fina vädert.

I söndags sov Challe hos oss. Jag och Nisse skulle till läkaren på morgonen så hon skulle lämna Engla på dagis och fläta hennes hår eftersom de skulle fotas igår.
Engla blev så fin i sitt hår, jag längtar tills fotona trillar ner i brevlådan. Tack Challe.



Tack tjejer!

Det var så otroligt roligt att ha tjejerna här igår. Synd att en del inte kunde komma men nu fick vi plats runt bordet. Själv tyckte jag att det blev lyckat och även jag som bjöd hade trevligt. Annars brukar man alltid vara sönderstressad och försöka vara alla till lags. Men jag antar att det är det som är skönt med sina vänner, att man bara kan slappna av. Maten var god och jag fick jättefina presenter. Allt från söta kläder, praktiska saker till ett jättefins smycke från blivande gudmor Challe ♥
Det blev många skratt under kvällen och när alla hade gått så var jag uppe i ett skönt rus av lycka. Jag älskar mina vänner.


Lite trött efter all matlagning.


Stina och Challe ♥


Johanna och Stina


Emilia och Louise.

Det togs även en del magbilder men jag besparar er dem med tanke på att jag är stor som ett hus. Måste bara säga att jag är så lycklig att jag har fått chansen att vara gravid tillsammans med min äldsta vän Stina som ska ha bebis ett par veckor efter mig.

 

 

 

 


Jaha!

Konversation mellan Engla och mormor!
Mammma var barnvakt här igår. De bakade muffins.

Mamma: Engla vill du slicka skålen?

Engla: Nä mormor, jag tror att jag skiter i det.

Hahaha, va? Fy mig. Jag måste sluta säga saker som skitgott, skitbra och skit i det.

Barn gör inte som de blir tillsagda, barn gör som man själv gör!


Babyshower!

Nu har jag fått i mig kaffe och frukost. Nyladdad med energi. Jag har sovit så förbaskat dåligt inatt. Vaknade halv fem och gjorde de vanliga gravidrutinerna, pinkade och drack vatten. Men jag har fått en fruktansvärd foglossning. Jag kan inte ligga på rygg för då kvävs jag, nu kan jag inte ligga på sidorna heller för då skriker mina höfter och att ligga på magen kan ni ju räkna ut själv. Så här har jag varit vaken sen halv fem.
Men man ska inte klaga sägs det. Min älskade dotter är ju snart här <3

Ikväll är Nisse och Engla utkörda. Här ska det partas, hoho! Nä, tjejerna kommer hit. Ikväll bjuds det på babyshower och en tre rätters. Så jag har att stå i idag. Ska bli kul att samla vännerna och umgås för en kväll.

Önskar er alla en fin lördag!


Ett år kvar!

Igår spenderade jag heeela dagen med familjen. På kvällen hade jag fixat barnvakt och bjudit ut Nisse på middag. Vi provade en ny restaurang T-bone som var så himla bra. Riktigt bra mat med närproducerat kött. Stället var ungdomligt. En riktigt bra inne restaurang med mysig känsla och bra mat. Har man inte möjlighet att gå ut så ofta kör man ofta på säkra kort för att inte bli besviken. Jag är glad att vi inte gjorde det  igår, tack mamma för förslaget.
Anledningen till att vi var ute igår är att vi firar ett år fram. Guess what? Jo det är sant vi ska gifta oss den 2 oktober nästa år. Detta mina vänner är ett stort steg för mig. Jag ska vara ärlig och säga att jag alltid har varit rädd för giftemål. Jag tänker faktiskt inte gå in på varför just nu, eftersom det är het för djupt för en morgontrött Emelie utan kaffe. Men en dag ska jag, det lovar jag.




Det inte helt normala kärleksparet i Turkiet 05.

Vecka 36!

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.



Foto Anne Geddes


Lunch och paket!

Snart färdigmålat. Nisse slutar nu, jag hade hoppats på att hinna ställa allt till rätta innan han kommer hem men det ser nog ut som att det får vänta. Kanske inte det bästa att putta sängen mot en nymålad vägg.
Lunchen var god och kära mamma hade med sig en liten present till mig och Nisse. Jakten på de perfekta tekopparna är över, för vi fick dem idag. Tack mamsen ♥
Mamma har även gjort en jätteinsats här hemma idag, tvättat kylskåpet, torkat garderober och städat ugnen. Själv har jag målat naglarna.
Nu har jag mamma som städar, Nisses mamma som sköter mina blommor, Nisse som fixar mina fötter och Mats som målar. Hmm, kanske borde jag halta lite efter graviditeten med?
Tack alla fina i min närhet <3

 




Fixa och dona musik!

Whitney Houston nya skiva går varm i min bil. Jag har fastnat för en låt som hon gör med Akon. Det är en låt som man ska skruva upp volymen till max när man kör bil eller har en riktig fixa och dona dag. Jag älskar att hitta nya låtar som träffar hjärtat.




Surprise!

Kommer ni ihåg att jag skulle överaska Nisse med att måla sovrummet? Kanske inte i den färgen som han skulle ha valt, men ändå. Överaskningen är nog mer en anledning till att kunna måla om rummet i en rosa ton. Förlåt Nisse, men det kommer att bli jättefint. Färgen är jättefin och varm, en gammelrosa med mycket bruna pigment i. Lite åt leverpastej hållet. Vad fint det låter, haha.
Självklart har jag målarhjälp här hemma. Hallå, man kan ju inte stå höggravid och måla ett rum. Snart kommer mamma med lunch, goda skldjurssallader med matvete från Hevensworld. Yumi!
Nä nu ska jag tillbaka till arbetet som målarassistent.


 


RSS 2.0