Jävla skitdag!

Så började min dag igår. Jag vaknade och var allmänt hängig. Under frukosten var det fullt av äckliga bananflugor som virrade. När jag hade plockat undan frukosten satt in det som stod på diskbänken i diskmaskinen, startat den, torkat och var nöjd och belåten med mig själv så vänder jag mig om och tittar på bordet. Tror ni inte att jag har glömt all smutsig disk där?! Jo! Lite senare på fm så plockar jag och Engla ut fingerfärger på uteplatsen. Kul tänker jag, sitta och måla i det fria. När jag sprungit upp och ner med grejer och är redo för att måla, då börjar det ösregna.

Kvällen slutade dock lite bättre med middag hemma hos mor min där även Nisses föräldrar var och lite öl och dans med Stina på cuba=) Fy fasen vad kul vi hade. Men pigg och vaken var jag kl åtta imorse. Nu har Nisse semester och jag är så glad. Vi börjar semestern med lite regn. Men det gör inget för idag ska vi shoppa och äta glass, wiii.



Igår precis innan ösregnet!

 


Prinsessa!

Jag bara älskar Englas nya morgonrock. Den är som gjord för henne.



Utflykt!

Jag och barnen har varit ute och fart hela dagen. Vi tog med oss mamma/mormor till ängavallen för en picknick som var lite av en besvikelse måste jag säga. Men området är underbart för att inte prata om deras gårdsbutik med delikatesser av olika slag. Jag köpte hem lite av varje som vi har suttit och plockat med till middag. Jag var grymt sugen på att öppna kiviks honungsvin som ligger kall och härlig i kylen. Men Nisse har jouren så det är bara till att vänta snällt i tre dagar till. Sen är det seeemesteeer!




Plockmat på terassen.


Vi har valt varandra!

Jag har tidigare skrivit om hur man på senare år väljer de människor som man har runt sig. Man väljer vänner efter bla intresse eller slump och man väljer pojkvänn. Om det blir seriöst med pojkvännen får man träffa hans familj. Här kan det antingen spricka eller klinga ljuvligt. Pojkvännens familj är inget som man väljer, i dem flesta fallen så är dem bara där pang bom.
Jag tänkta faktiskt tillägna detta inlägget till ingen mindre än just Nisses familj som jag fick på köpet.

Jag vill börja med att skriva hur tacksam jag är det det blev just dem och om det skulle sketa sig med mig och Nisse någon gång är det faktiskt även dem jag kommer att sörja. Enligt mig har vi byggt upp något starkt. Jag är så brutalt bekväm i deras sällskap och känner mig så hemma i deras hem. Jag har till och med kissat med öppen dörr en gång (givetvis utan att tänka på det och dem har faktiskt toalett i källaren.) 
Vi har lärt oss att förstå varandras humor och lika väl som vi kan vara seriösa kan vi munhuggas. Vi kan sitta helt tysta ett bra tag och inte uppleva något konstigt med det. Det är inget tillgjort i deras hem. Det är enkla vanliga människor och jag är så tacksam för det.


Tack för att ni är ni och förlåt alla andra för intern och tråkig läsning.



Farmor plockar persilja till salladen och jag är förste hackaren.



Vi åt blåbär och grädde till efterrätt. Syns det eller? Varför i hela
friden är Caroline så vulgär när hon räcker ut tungan? hehe



Jag och Engla körde på den slappa söndagsstilen idag.


En bra men blåsig dag hos farmor och farfar!

Bubblor!

Igår när vi kom hem skulle Engla självklart testa sina nya paket. En sak som gick hem var en batteridriven bubbelmaskin. Det såg så somrigt ut där hon sprang efter sina bubblor som blåste upp mot den blåa kvälls himlen. Imorse när vi vaknade satte vi oss direkt i Englas säng och spelade polis och tjuv (även en present från gårdagen.) Jag riktigt minns känslan av att vakna efter sin födelsedag/juafton och få leka med sina nya saker. Där satt vi i hennes säng i nattlinne, utan att ha borstat tänderna eller ätit frukost och spelade. Polis och tjuv är ett spel som jag varmt kan rekomendera till att som har barn mellan 4 och 7. Engla älskar det.





Lhea nöjer sig gladeligen med kartongen som saken låg i.



Just nu är vi hemma hos farmor och farfar. Här ska det grillas i blåsten. Haha, Engla sa precis till farfar, hänger du med mig ut en fäng (sväng.) Trollunge!



Mer rea!

Hittade lite till på Lindex rea häromdagen. Rea är bra ibland, när inte affärerna är smockfulla också ska det vara minst 50%, annars är det ingen rea.


 


Jag fick två par för 69 spänn. I vanliga fall hade jag nog inte valt linnet,
men när jag kom fram till kassan fick jag höra att det var tag 2 betala
för 1. Why not liksom? Lite snyggt kan det bli med jeansshorts och vita converse!



Dubbelt upp!

Vi var helt slut när vi kom hem igår. Typiskt mig att alltid planera in förmycket på en dag. Kalaset igår gick jättebra. Men vi gjorde det lätt för oss och hade det på Andys lekland, nu med tanke på flytten. Men vi är mer än näjda och barnen hade det riktigt roligt. Jag slapp tänka på en massa lekar, vilket jag är usel på. Jag hatar när jag har press på mig och känner att jag måste prestera. Man voll väl inte att Englas kompisar ska gå därifrån och tycka att Englas mamma är fasten tråkig. Men nästa år Challe, då har du press på dig, HOHO. Glöm nu inte vad du har lovat, because i wont=) Challe ska nämnligen vara lektant. Hon har lovat både ansiktsmålning mm.
Men det bästa av allt var attbara gå därifrån när kalaset var över. Ingen disk, inga leksaker, inga smutsihga händer överallt. Vi bara gick.
Vi är supernöjda och Engla tackar att för de fina presenter och uppvaktningen.

Efter kalaset bar det av till min faster för grillning. Trevligt sällskap, god mat och bröllopssnack. De ska fota vårt bröllop och det är jag så glad för. Inte nog med att de är riktigt duktiga fotografer utan det finns hjärta med. Lördagen kunde inte avslutas på ett bättre sätt.



Fina Engla, lite trött efter timmar på Andys<3



Min faster med deras söta Victoria.


 


Jisses!

Idag står jag inför en tuff utmaning. Jag ska hålla i mitt allra första barnkalas, pju! Engla fylde fyra för en tid sen och idag är det dags. Önska mig lycka till.

Vi hörs sen!



PrinsessGodis!

Tänkte att jag skulle ta en paus från mitt extrema krängande av chips och dippa. Jag har tidigare berättat om våga crazy fridays. Fredagar är den dagen på hela veckan som är bäst och fredagar är våra fettodagar. Vi överdoserar allt (men det är också den enda dagen på hela veckan thank god.)

Engla fick en söt liten skål i födelsedagspresent. Den är handgjord och på den står det prinsessgodis. Tanken var att hon skulle ha godis i den. God tanke, men va fasen vi behöver en STOR skål. Aja, hon får ha lite hallon eller andra smaskiga sommarbär i den. För det är ju trots allt sex dagar kvar på veckan som vi inte äter godis.

 


Njut en stund!

Jag håller på att inreda vår uteplats. Framför mig ser jag en oas, men varför blir resultatet oftast inte så kretivt som man tänkt sig? Jag har hittat en skylt från hemlängtan där det står njut en stund. Den hade jag tänkt att spika fast i planket precis över utemöblerna. Jag ser mig själv sitta där en solig morgon med en kopp kaffe och en bra bok. Haha, dömma kan man ju. En solig morgon torkar jag bajs från en bebis rumpa och utspild mjölk på golvet. Men visst är den fin?




Från mig till dig!

Helt galet vilken lugn morgon jag har haft. Lhea vaknade tidigt men somnade om efter bara en timme. Hon sov i tre timmar?! Undertiden låg jag i soffan, tittade på nyhetsmorgon och för första gången på länge hörde jag faktiskt vad dem sa. Jag har läst mina tidningar, druckit kaffe, sträckt på mig, slumrat till, plockat undan och gjort vid mig. För er som inte har barn är detta inte alls märkvärdigt. Trust me it is.

Vid lunch anlände jag och Lhea till mormor. Engla hade köpt presenter till mig, Nisse och Lhea. Trollunge♥ Hon hade slagit in dem och gömt dem. Vi åt god kalops och citronkaka som Engla hade bakat. Det hade gått jättebra med mormor och Engla var så stolt att hon hade sovit där själv.

När Engla kom hem gick hon rakt in i soffan och deckade. Haha, vadå att det går vilt till hos mormor. Då vet man att det är precis som det ska va.



Jag satte Lhea i gräset för ett fint foto. Det tog två sekunder sen var
hon full med myror. Tror ni inte att jag satte henne i ett myrbo.




Från Engla till mamma<3

Bara tre!

Engla sover hos mormor idag. Det är första gången på flera år som hon sover borta. Det känns lite tomt utan henne och ännu konstigare blir det imorgon när det bara är jag och Lhea som stiger upp. Jag och Nisse har suttit på altanen i timmar, pratat och druckit vin, även faster Caroline kom förbi en sväng. Vi har planerat vår lissebergsresa under semestern. Åhhh vad jag längtar. Bara av att vi pratade om det pirrade i min mage, jag blir som ett barn på nytt när jag stiger innanför de enorma portarna på lisseberg.
Nu ska jag upp och nanna för att möta torsdagen pigg och utvilad.



Vin, jordgubbar och nötter.


Jag gav mig själv en fransk manikyr. Det blev het okej,
kanske lite ojämnt och då har ni inte sett vänsterhanden.


Jag passar på att äta smultron när Engla är borta. På någon orättvis
vänster står det Engla på dessa små goda sommarbär.

 

 

 


Stina och Stan!

Sitter just nu och eftersvettas efter duschen. Ni vet sådär härlig, så att bodylotionen pärlar sig i pannan och känns i händerna trots att det var evigheter sen man smörjde sig. Nu blir det snart lite mys här hemma men innan dess tänkte jag bjussa på ett inlägg.

Idag har jag och Lhea haft en heldag med Stinis och hennes son Emilio. Vi började med frukost hemma hos henne och jag har ätit den godaste äggröran någonsin. Jag behövde inte ens ketchup till. Hennes man är väldigt bra på att laga mat och lite avis är jag att hon serveras sån frukostar var morgon, hihi.
Resten av dagen har vi bara lallat runt på stan. Jag hittade en klänning till Lhea också fylde jag på vinförådet lagom till semestern som börjar nästa fredag (för Nisse) Engla, jag och Lhea tjuvstartar redan nu på fredag.



Stina och Emilio.

 
Lheas söta klänning som jag fyndade på Lindex rea.


Modig!

Vi har haft en underbar dag i parken idag. Förutom att jag glömde bort att smörja mig (vilket jag alltid annars är väldigt noga med) som resulterade i att jag brände mig. Jag och mamma var där med barnen och kompisar till både mig Engla och Lhea (framtida vän iaf.)
Vi har käkat kebab, glass på Ben and Jerrys glassbar, åkt karuseller och tittat på djuren.

Engla vågade sig upp i stora pariserhjulet med mig idag. Vilket är väldigt modigt tycker jag. För mig var det lite terapi eftersom jag har väldigt dåliga minnen av pariserhjulet sen jag var liten. Engla frågade mig vid ett tillfälle om jag var rädd och Sara fick påminna mig om att andas ibland, annars gick det bra.

Nu ska jag masa mig upp och skära en appelsin, sätta mig i soffan och titta på so you think you can danse. Man bara måste älska det programmet ännu mer i år eftersom de gamla deltagarna är med och dansar med dem nya.
Föresten, knäcker inte en riktigt god apelsin alla andra frukter? Sånna apelsiner har vi hemma nu.



Engla med kompisen Tobias.


Blommor och korv!

Jag har haft en supermysig eftermiddag med när och kära. Vi har grillat och planterat. Jag har ett nytt projekt för mig. Jag hade tänkt att plantera en massa kärnor från frukt. På tur har vi avocado och passionsfrukt, men jag hade även tänkt att ge mig på körsbär och plommon. Spännande och se vad som kommer upp.
Vi hade ett getingbo i taket som de har tagit bort idag. En kille från anticimex ringde på dörren idag med full utstyrsel och redo att fajtas med en massa bi. Jäklar vad det kom ut bi kan jag säga. När han hade sprutat regnade det döda bi från taket. Brrr, det kryper i kroppen på mig. Men nu är vi av med dem så nu först vågar vi sitta där ute och äta. Perfekt till semestern som börjar om en vecka.



Grillmästaren! Haha, säkert. Jag tog över för att Nisse skulle fota.
Men och andra sidan, hur svårt är det att vända ett par korvar?


Det planterades smultron, blåbär och tomater. Eller ja, farmor
planterade mest, jag gjorde bara vad jag blev tillsagd.


Ny!

Att saker kan göra en så glad. Dyra som billiga. Tyvärr är jag väl av den sortet att mitt öga nästan alltid dras till det dyra. Jag önskar att jag vorre mindre matrealist än vad jag är och jag önskar att jag kunde säga att shopping inte alls är något för mig. Men samtiidigt så är jag ödmjuk mot livet och tar verkligen ingenting för givet. Jag vet att pengar inte är ren lycka och speciellt inte saker. Saker är inte det som betyder något, saker förgyller bara mitt liv en gnutta.




Jag älskar min nya Mulberry väska.

MorgonHälsning!

Tänkte titta in en snabbis och säga hej. Jag lovade ju andra bullar igår. Idag hade jag tänkt att plocka fram dem gröna fingrarna och plantera lite. Vi får väl se hur det går med det. Nu ska jag försöka ta igen lite bloggläsande medans Lhea fortfarande sover.

Ha en fin dag.



Andra bullar!

Fy vad jag har blivit usel på att uppdatera min blogg. Men från och med idag ska det bli andra bullar. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag helt enkelt prioriterat annat. Sen vi flyttade har dagarna bara svept förbi, tiden har inte räckt till för allt roligt som man vill göra.

Men lite har ändå blivit av. Jag har hunnit med två partyvänder på cubacafe, jag har packat upp allt (nästan iaf,) jag har hittat en superstor spindel i min säng, lärt mig döda äckliga djur (dock har jag skrikit hela bägen från mordplatsen till toa,) vi har grillat och solat. Vi gör inget annat än att grillat känns det som, men jag antar att det är nu när vi kan grilla hemma som det är mysigt också är det ju så förbaskat gott ju.

Idag avnjöt vi entrecot med en bamsesallad, nypotatis och bea. Till efterätt hade vi färska jordgubbar, hallon och vispad grädde. Ett bra slut på veckan.
Nu kommer Challe hit och spelar poker med oss. Haha, lite nördigt kanske att vara tre personer och ha en tjuga var i insats.






Tack för igår!

Nu är jag hemma från en powerwalk i regnet. Jag är så glad för dessa vattendroppar just nu. Jag har ätit lite fil med jordgubbar och knäckemacka. Jag behöver en dusch känner jag. Men spelar det någon roll när man svettas igen så fort man kommer ur duschen? Men man ska icke klaga över värmen, fast än att jag kan tycka att 34 grader är lite väl. 

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen sen vi flyttade. Jag har valt att prioritera saker som jag ivanliga fall inte gör framför bloggen. Så som att fixa och sortera. För mig är det viktigt att komma snabbt iordning så att man kan börja bo in sig och skapa ett hem.

Kalaset blev lyckat igår. Maten var god och tårtan en succe. Men viktigast av allt så var Engla nöjd. Lhea är glad nu när Engla har fyllt år. Idag när Engla är pa dagis kan Lhea röja med hennes nya saker. Detta vet såklart inte Engla om.

Tack alla för igår och tack för de fina sakerna som Engla fick.





Fika efter powerwalk.

4 år!

Idag fyller min fina tjej fyra år. Jag hade a hard time just nu för exakt fyra år sen ska jag tala om. 16.35 kom hon vår vackra lilla Engla. Se nu så stor hon har blivit och jag som tycker att jag knappt har hunnit blinka. Hon är så duktig och förståndig, för att inte tala om vilken sötnos hon är. Jag är mäkta stolt ska jag tala om. Idag kommer dem absolut närmsta på besök. Vi ska fira födelsadagsgrisen med att grilla och äta min ökända jordgubbstårta som bara Engla får på sin dag. Hm, vad ska man hitta på till Lhea? Det får ju bli något höstigt till henne. Kanske maräng?
Men nu är det Englas dag och jag ska göra allt i min makt för att hon ska vara nöjd ♥

Vi vaknade kl sex i morse av att Engla ropade, maaaaammaaaaa, jag är vaken nu och jag är fyra år. Haha. Jag bad Engla att stanna i sin säng tills vi kom in. Jag flög upp ur sängen och fixade födelsedagsfrukost på en bricka och tog fram paketen. Ni skulle se lyckan i hennes ögon när vi kom in med vacker skönsång.



 


Viva espana

Vi har haft ett supermysigt dygn hos mor min. Vi har busat en massa, ätit räkor och druckit bubbel. Egentligen skulle Engla också vara med på vår lilla räkfrossa men eftersom hon klöktes så fort hon kom i närheten av räkorna packade jag och mamma in det igen och väntade till barnen hade somnat. Då mös vi i soffan framför matchen. Alltså jag hoppade, skrek och gjorde segerdansen. Jag är så glad att Spanien vann. Det är de laget jag har hejat på redan från början.



Givetvis åt vi jordgubbarna som vi plockade tidigare på dagen.


You just got to love the shrimps.


På eftermiddagen har barnens farmor och farfar varit på besök. Vi ringde in lite akuthjälp. Ni förstår att jag är totalt tafatt när det kommer till trädgårdsfix, så farmor fick komma med sina gröna fingrar och klippa ner en eftremt vildvuxen murgröna. Tack för det. Nu har jag fått mig en lektion i vad som behövs inhandlas för att hålla det snyggt där ute, så imorgon blir det en tur till stan.

 


Härligheter!

Idag har vi varit ute i det fina vädert och plockat jordgubbar. Det är första gången som vi gör det med barnen. Tyvärr var vi ganska sent ute så där fanns inte så mycket bär kvar. Men vi fick ihop 1 1/2 kg iaf. Så ny ska det käkas jordgubbar.
Ikväll ska jag och barnen sova hos mamma/mormor. Vi ska ha räkfrossa och jag tänkte minsann unna mig ett glas vin till. Pju vad skönt det ska bli att komma hem till mamsen och bli omhändretagen lite.



Engla med kompisen Neo.



En välförtjänt paus!

Nu bor vi i ett nytt hem. Jag måste säga det att jag är en extrem vanemänniska (heter det så?) Jag har svårt att byta miljö och jag ser gärna att mina rutiner och planer inte spricker. Att lämna vårt hem som vi har byggt från grunden (på insidan) är väldigt jobbig för mig. I tre år har vi kämpat och fått ett hus till ett hem. Nu är det någon annan som bor där, någon annan som lagar mat i mitt kök och har mat i min kyl som jag själv valde för tre år sen.
Här sitter jag nu i mitt nya kök och känner mig vilse. Jag är trött och utmattad av olika anledningar som tex sömnbrist och allt slit som hör till att flytta. Vi ville komma ner på marken för barnens skull och även flytta till det område där vi vet att det finns bra skolor.
Här är så fint och så barnvänligt. Vi har nu bott här i två dagar och det ringer redan barn på dörren och frågar om Engla får komma ut, hihi. Skruttan är så stolt för sina nya vänner. Vi har en uteplats där jag kan plantera lite, vi kan grilla och njuta i solen. Vi har en balkong där jag och Nisse kan dricka ett glas vin i kvällssolen.
Nu ska vi förvandla ett hus till ett hem igen och just nu har jag bara inte ork för just nu sörjer jag mitt gamla. Men det kommer att bli bra, det vet jag.

Vi tog oss en välförtjänt paus idag och körde iväg och åt glass (det blev för sent för bad.) Nu ska jag tillbriga kvällen framför datorn och ta igen lite bloggläsande. Ikväll tar jag en paus från att försöka göra mitt hus till ett hem...

Föresten. Jag tänkte inte skriva i bloggen att vi har flyttat. Men jag har kommit på att lika mycket som bloggen är en hobby för mig är det lika mycket terapi.

God natt på er ♥

 


Fikon och pistage.


Såhär ser en riktig sommarmun ut. Eller hur ser det ut som att Engla
har en enorm vänsterhand? Ni kan va lugna det är Nisses.


En trött Emelie.

 


Rörigt!

Just nu är allt ganska rörigt i mitt liv. Vi har nyligen flyttat, allt är på plats men fy fasen för att flytta säger jag bara. Lheas första tand poppade upp idag på hennes åtta månadersdag. Det förklarar allt gnäll, matvägran och feber. En sista sak, var värmeböljan tvungen att skölja över oss nu när vi har fullt upp med annat? Ikväll lämnar vi dock röran och ger oss ut till havet för ett kvällsdopp!

What a mess!

Ju fler kockar destu sämre soppa sägs det. Mina små kockar slänger all sin mat runt sig och sen skiter dem i att plocka upp det. What a mess!






Rött är sött!

Jag tänkte göra om lite i tjejernas rum. Tidigare har Engla haft mycket rosa. Nu tänkte jag köra på vita grunder och röda detaljer. Jag bestälde lite söta saker igår från hemlängtan.



En god start!

Jag har väldigt känslig mage och blir lätt uppsväld och har mycket problem med magkatarr. På sista tiden har jag uteslutit mackor ur min kost (förutom på helgerna) och jag mår mycket bättre. Jag äter mycket mindre kolhydrater och gärna inga alls på kvällen. Min magen är inte alls lika spänd längre. Men eftersom jag är en sucker för mackor har jag haft lite svårt att slita mig, tills nu. Jag har nämnligen mixat ihop en massa godsker och kastat ner i filen. Frukt tex kiwi, banan rivet äpple, linfrö, solrosfrö, torkad frukt tex fikon, aprikoser, russin också häller jag på kanel och kardemumma. Lite man-tager-vad-man-haver style.

Idag har jag och Lhea varit hos BVC tanten. Den vanliga var på semester så vi möttes av en annan kvinna som jag egentligen inte har rätt att uttala mig om men ibland undrar man. Lhea har på sig en klänning idag. Klänning. Ändå lägger den nya tanten huvudet på sne och frågar, är det en tjej eller? Hon har KLÄNNING! Jag det är en tjej. Hur som helst så väger Lhea 7414g och är 68,5cm. Ingen tungviktare direkt men hon följer sin egen kurva.


 
En god start!



Tänk att jag för ett år sen klipte av mitt långa hår till axlarna. Helt
galet vad det växer.

 

 


RSS 2.0