Hur mycket ska man behöva skaka?

Nu har jag ätit en god lunch, fikat, druckit två koppar kaffe, ätit en kaka och ringt till dem som betyder mest men allt är fortfarande tungt. Min förbaskade nerv bak i ryggen har kommit i kläm eller nått och mina fogar glappar, så det är en rund Emelie som haltar/vaggar fram. Jag har gått upp 3 kg vätska på en vecka och ungen ligger fortfarande i säte. Ghhhaaa!!! Det är 3% som ligger i säte, 3%. Det är ju nåstan ingen chans alls. Men jodå....
Fick en tid till förlossningen nästa vecka då det blir ett samtal med läkare för att diskutera de olika alternativen. Känns som om att jag har lite tid att ställa mig in på något. Det jobbigaste av allt är nog att inte veta vad som kommer hända. Så många frågor som snurrar. Kankse en ide att skriva ner vad man tänker på så att jag inte missar något när jag väl är hos läkaren?

Det blev iaf en god lunch på Salt och brygga med Louise. Vi hann även med en liten fika efter. Hade alla ätit mat som serveras där så hade alla mått mycket bättre. Så himla sund mat som verkligen ger energi.




Louise ute i härliga V hamnen!

Nu drar jag!

Nu drar jag till MVC. Idag ska jag ta lite prover och få reda på hur den lilla damen ligger i magen. Jag vet att hon fortfarande sitter i säte men jag är ändå nervös. Kanske för att det blir verkligt när barnmorskan idag säger det i ord och skickar en remiss till förlossningen.
Jag ska även möta upp Louise för en lunch, det var så längesen vi sågs så det ska bli trevligt.
Vädert är fint här i Malmö. En perfekt höstdag. Ändå känns det tungt idag. Idag är en dag då jag är mer gravid än någonsin. Eller så har jag bara en massa tankar i huvudet som ställer till det. Jag ska försöka skaka av mig den känslan och göra det bästa av dagen.




Emelie laddar!

Imorgon smäller det hörni. Då är det dags för Greys och nya dejter med Patrick. Jag satt spikad framför tvn förra onsdagen och tittade på de två sista avsnitten från förra säsongen och nu är jag bara så laddad. Imorgorn kl 21 är det dags för helt nya avsnitt av älskade Greys anatomi.



Tack mina älsklingar!

Jag och mina fogar har haft en tuff dag idag. Va fan hela mitt bäcken är ju löst. Kunde knappt gå ett tag där. Men tog mig iväg på föräldrarkursen dock lite haltandes.
Jag går en föräldrarutbildning som heter Cope. En riktigt givande kurs om barnuppfostran och föräldrarrollen. Den tuffaste och största utmaningen i livet är att fostra ett trotsigt monster och att göra det rätt, för barnets avsvar vilar helt i dina händer. Mina förväntningar på kursen är att bli en bättre förälder med ett sunt pedagogiskt tänkande som kan med hjälp av kunskap förhindra jobbiga situationer. Det känns även skönt att veta att där sitter fler föräldrar som har samma monster där hemma och att ett visst beteende är normalt. Också är det ett stort plus att man får mumsig kvällsfika där. Jag tror jag jag är den enda som vågar mig på två mackor. Tjockis!
När jag kom hem låg nya Plaza kvinna på min säng och väntade. Nisse och Engla hade varit nere och köpt mig lite god läsning medans jag var borta. Det är väl kärlek de ♥

 


Tisdag som i vattengympa!

HUNGRIG!! Jag har ju ätit tre mackor nu men vafasen jag slutar ju inte att vara hungrig. En macka till kanske? Jag så får det bli, med smör och kaviar. Vår kyl är tom på det mesta ska jag säga. Dags för lite shopping kanske. Idag var jag på frukost hemma hos Stina och Jenny. Sen åkte jag och Stina till vattengympan och tränade med magarna. Hennes första dag idag och förmodligen min sista. Men jag kanske köper mig en gång till. Jag tror att jag har ganska svårt att slita mig från den underbara timmen på tisdagar. Tänkte även att jag skulle hinna med en fotvård innan lillan kommer. Jag når ju förfasen inte ner till fötterna själv. Jag ser ju inte ens dem, men varje gång jag får en liten skymt av tårna inser jag att jag borde gå och göra något. Haha, vad härligt det låter. Nog om mina äckelfötter.
Nu ska jag snart hämta Engla. Ikväll ska jag på föräldrarkurs (kan berätta mer om den när jag kommer hem)

Puss & kram

För kropp och själ!

Mina favoriter från Bodyshop är absolut kokosserien. Den är fet och go nu till torr vinterhud också doftar man ju underbart. Kokostvålen är bara ren vardagslyx. Spa Wisdom ska jag prova next. Butter för fötter och händer, låter gött.



Fullt ös...

.......Från morgon till kväll känns det som.

Mormor kom hit i morse för att spendera dagen med Engla. Dålig dag eftersom vi inte hade nått vatten hemma. Avstängt pga arbete. Så vi alla tre tog oss iväg till Nova Lund, där åt vi lunch, fikade och shoppade lite. Engla köpte sina efterlängtade bandyklubbor. Föresten har jag sagt att Engla är en riktig pojke? Haha. Hon sa till mig för ett par veckor sen, mamma jag önskar att jag var en pojke. När vi är i leksaksbutiken är det bara pojkleksaker som gäller. Ha, där fick jag för min flicka. Just nu är Nisse och gullungen nere och spelar bandy, något jag absolut inte förstår mig på. Emelie + bollsinne = 0. Nu vet ni det, jag är helt jävla tafatt när det kommer till bollar. Just nu skulle jag ha behövt vila mig, men så kom jag på bloggen, klart jag ska blogga. Har bara haft så ont om tid på det senaste, trots att jag går hemma konstigt nog. Men sen och andra sidan är jag ganska bra på att sysselsätta mig. Vila får jag nog sätta upp lite oftare på schemat, för det lär det väl inte bli så mycket av när lillfisen kommer?
Jag handlade en del kläder till de små idag. Engla köpte (valde) en blå Emil tröja från pojkavdelningen till bebisen. Var ju bara tvungen att köpa den eftersom det var Englas tanke till lillasyster <3 Men om hon tror att hon ska dra med henne in i sina pojkfasoner så tror hon fel=) jajamensan, en liten tjej ska jag väl få ha?





Ibland är det enklaste godast!

Har även haft lite datatid denna helgen. Ibland är det bara så skönt att inte slå på den och bara njuta av all uppdatering vad gäller bloggar, mail, nyheter mm på måndagsmorgon till kaffet.
Dagen har inte bjudit på sådär mycket spännande. Det har blivit en lekdejt med Englas kompis i lekparken, några maskiner tvätt, Nisses pannkakor som Stina också kom förbi och åt, lite lek på gården, också har taket i hall/kök blivit målat. Ännu en sak att bocka av på gravid-psyko-att göra-listan.
Söndagsmiddagen idag blev en helt enkel spagghetti köttfärssås, men ohh va gott. Nu är det snart nattning som gäller, sen ska jag varva ner en stund innan det är min tur att sussa. Ny vecka i morgon och nya tag.....



Mitt i helgen!

Som jag älskar helgen. Att vara ledig och få tid med familjen är så underbart. Långa mornar i sängen och goda frukostar. Idag började vi dagen med frukost på Espresso house. Vidare till Babyland, gud vad jag är glad att vi har alla "stora" saker till bebisen, för fy vad dyrt allt är. Vi har även handlat höstskor till Engla och en massa mat. Middagen idag blev lax i folie med sötpotatis, kall dill & senapssås med morrötter och brocoli. Fy fasen va gott. Nu är godiset, chipsen, dippan och colan framme. Det är vad jag kallar lördag!!


God morgon Emelie och Engla. Lördagsmorgon med en massa mys.

Alla har vi nu!

Nisse sitter här brevid mig i soffan och zappar mellan kanaler. Såg precis den här tjejen (som har kämpat mot cancer) i en intervju säga jag vågar inte planera framtiden, jag har bara nu, alla har vi nu. Jag blev så tagen av dem orden. Jag tänker dem själv väldigt ofta och försöker leva på de sättet men ibland kan jag bara inte undgå att ta tiden för givet. Det är så lätt att säga ahh jag gör det sen. Jag hatar de orden och latheten för vem fan vet, allt vi vet är nu. Självklart ska man kunna planera, leva, se framåt och drömma men absolut inte ta för givet.
De flesta av oss har säkert upplevt cancer, antingen själv eller vet någon som har drabbats. Vissa lyckas bekämpa och andra blir bekämpade. När jag fick cancer i min närhet föll min värld. En av dem jag älskar mest skulle gå igenom det som så många genomlider. I mitt fall gick allt bra men tyvärr gör det inte de i alla. Och varför är sjukdommen så orättvis? Små barn och goda människor. Varför finns den överhuvudtaget? För att vi ska vakna upp, se och uppskatta varandra, eller helt enkelt sluta ta tiden för givet?

Kärlek till alla i hela världen som kämpar mot detta helvete och alla anhöriga som är starka. Glöm inte säga jag älskar dig och glöm inte att leva nu för det är vad vi har, med eller utan cancer ♥




Videon är från So you think you can dance detta året och är något av det vakraste jag sett. Jag kan inte hindra mina tårar från att komma när jag ser den. Kan du?

Crazy Friday!

Igår gick jag och la mig med en hemsk huvudvärk, ni vet när det bara dunkar i hela pannan. Körde hem från Ystad med solan framför mig utan brillior. Smarta Emelie glömde dem hemma. Vaknade inatt med en huvdvärk som var ännu värre. Fy vad alvedom suger. Jag skulle kunna göra allt för en Ipren inatt, men det kan man ju inte ta när man är gravid.
I morse kändes det dock lite bättre men den fanns där i bakrunden, men två alvedon sen var vi på topp.

Dagen har jag, Engla och mormor spenderat på Ikea. Vi handlade lite till bebisen och till Engla. Kan vise senare. Det blev verkligen en heldag där med mat, fika och korv. Vi hann med allt. Jag är en av dem som bara  älskar Ikea, tänk när det nya öppnar, jag kommer promenera dit med barnvagnen varje dag. (Okej lite överdrivet kanske.)

Ikväll är vi bortbjudna till vänner på crazy Friday. Det blir tacos och en massa godis. Nu hoppar jag i mjukisen för det får man ha på sig när man går bort för jag är höggravid=)

Önskar er alla a loveley friday <3


Vecka 35!

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Foto Anne Geddes



En dag på spa!

Jag har haft en underbar dag som har spenderats på spa. Tänkte att jag skulle ha en dag bara för mig själv sådär lugnet före stormen. Kan tänka mig att det är mycket lättare att få tid för sig själv med ett barn än med två.
Jag har fått två härliga behandlingar, ätit världens största och godaste räkmacka, simmat i poolen och njutit i relax avdelningen med en massa frukt och nötter. 
Jag och mamma var nästan helt ensamma på spat idag vilket inte är vanligt. Vi valde rätt dag med andra ord. 
Nu sitter jag här i sängen nerkrupen under täcket och hela jag luktar spa. Regnet öser ner och jag är sjukt sugen på en cola och ostbågar. Alla dagar är lördagar när man är gravid, right?
 





Bapelsin då gubbjävel

Min pappa har berättat för mig i många år om denna lysande händelse som har fått mig att skratta tårar.


Jasså det var så det såg ut!

Dessa förbaskade fönster som jag skulle ha putsat i flera månader. Idag tog jag ett djupt andetag och satte igång. Jag kan ju säga att det var flera lager skit på utsidan och på insidan hittade man en treårings fingrar och likdelar från diverse insekter. Nu är jag snart klar och man kan se ut. Med andan i halsen behövde jag sätta mig en stund och dricka ett  glas vatten. Hade även tänkt lägga i två maskiner tvätt och grilla kykling till salladen idag. Det är bara att komma till skott sen går det av bara farten. Eller ja, gravidfarten.

Mammas lilla vilding!

Sitter och viker in lite kläder till bebisen. Nu tror jag snart att jag har vad som behövs. Kanske ett par pyjamaser och strumpor till. Känner jag mig själv rätt så kommer det säkert att tillkomma ett par söta kläder med.




 


Godnatt!

Nyduschad, insmord med min favorit lotion, smorda fötter och fotmassage a la Nisse Pisse hoppar jag nu ner under mitt varma täcke i ett svalt sovrum och läser ELLE.

God natt bloggen!

Ett monster i mitt kök!

Ni kan ju gissa vem det monstert är. En hungrig gravid Emelie som kommer hem från vattengympan.
Ibland kan man bara göra saker och komma på sig själv. Nästan precis som att man lämnar sin kropp för ett tag.

Jag ställde mig i kylen för att rota fram dagens lunch. Innan dess hade jag öppnat alla skåp där det kan tänkas finnas något man kan äta innan man värmer lunchen. Väl i kylskåpet hittade jag ett halft geisha choklad som jag åt upp med huvudet i kylen. Medans maten värms skalar jag mig en morrot som skulle vara till maten men som jag hinner äta upp på det 40 sekunderna som är kvar innan micron piper. Ledsen som tusan blir jag också när jag kommer på att jag inte skulle ätit upp hela chokladet eftersom jag brukar bli sugen på något sött efter maten.
När jag precis ska ta min första tugga av maten kommer jag på att jag har chokladkakor undangömda och det är här monstert lämnar Emelie och jag kommer på mig själv med ett leende på läpparna.......

I en mans kläder!

Nu börjar det verkligen bli ruggit men vackert ute. Träden är så fina nu när de har ändrat färg. Alla årstidsbyte sker verkligen över en natt ibland. Igår satte vi in våra täcken i påslakanen igen. Med öppen balkong kröp vi ner under våra varma täcken. Visst är det underbart att gosa ner sig under något varmt när man har ett svalt sovrum? Jag älskar att sova svalt under ett varmt täcke med ena foten utanför. Ahhh vad gött livet är ibland.
Nä hörrni, färdigtjatat om mitt jäkla täcke.

Men nu när det börjar bli kallare har jag ju inget varmt att ta på mig. Tidigare har det räckt med en öppen lite varmare kofta, men nu måste jag ju stänga den och en sådan har jag inte som passar. Då rotar man i Nisses garderob och där fann jag en munkis som jag kommer bosätta mig i resten av tiden. Får väl även leta fram en höstjacka när det blir tid för det, men som sagt, oftast händer allt under en natt.....



Emelie har fyndat i Nisses garderob.

 


Lillasysters hjärta!


Engla lyssnar på lillasysters hjärta i magen med hjälp av Angel sound.
Det är så mysigt att hon kan få vara delaktig ibland. Min duktiga tjej
ska bli storasyster ♥

Min underbara granne!

Hur kan man få ris att smaka himmel? Ett helt vanligt ris.

Våra grannar är dom bästa som finns. Ett par med en liten dotter i Englas ålder. De kommer från Iran och vid något tillfälle på gården påpekade jag att mat är min grej och att jag älskar att prova mig fram framförallt vad gäller internationell mat. Då la jag även till att jag älskar Persisk mat och vad dem gör med riset är ren magi. Igår när vi kom hem trötta på kvällen med två påsat mat från Mcedonkan kallade hon på mig och kom ut med en tallrik mat som hon lagt undan till mig. TILL MIG.
Nu sitter jag här och mumsar i mig maten och bara njuter.

By the way donkan suger och grannens mat är ju bara såååå god! Tack kära ni.







Bädda ner dig i höst och vinter!

Nya, rena och underbart doftande påslakan är det bästa som finns. Dessa leopardmönstrade från HM ska jag bädda ner mig i nu till höst och vinter. Tycker faktiskt att de är riktigt coola och orginella.


Ny vecka med solsken från helgen!

Här sitter jag med kaffet i högsta hugg och planerar veckan. I bakrunden har jag på Malou efter tio på och där är det mode på högsta nivå, nämligen Chanel. Solen skiner och det är lagom svalt ute. Jag har inte bloggat så mycket under helgen, men ibland behöver man bara en pause och igår startade jag inte datan alls.
Nu ska jag ta en titt på vad som hänt i bloggvärlden under helgen sen ska det tvättas och städas lite här hemma. Ny vecka, nu kör vi.....



Underbara helg!

Här var vi pigga och glada när vi vaknade nio i morse. Jag gick och la mig nio igårkväll och somnade direkt. Trots mina vakentimmar inatt med en massa pinkande, drickande och funderingar över förlossningen känner jag mig utvilad idag. Morgonen har vi spenderat hemma med en stor god lösrdagsfrukost, vi har städat badrummet, målat ingången till vardagsrummet och satt ihop det sista sängbordet. Effektiv förmiddag.
Nu bär det av till stan, vi ska köpa en ståbräda och mugghållare till vår vagn, sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Kanske en sväng hem till farmor och farfar?
Jag pratade precis med Stina, nu är hon hemma=) så kvällen har jag sparat till henne.



Sina och jag i Turkiet 05




Vitt till hemmet!

Vitt är absolut min färg. Jag älskar vita grunder med en massa detaljer i härliga färger. Det ska vara stilrent med mysfaktor tillbehör. Vill ni veta en hemlis? Jag ska måla en fondvägg i vårt sovrum, den ska bli gammelrosa med lite brunt i. Väggen får göra rummet, allt annat är vitt. Gissa vem som valt färgen? Haha, ja inte är det Nisse iaf.
Jag hittade snygga sängbord och sängbordslampor på IKEA som jag bara älskar. Också en spegel till hallen, nu när jag var så klumpig och drog på mig sju års oly.....
Fast det vägrar jag tro på!




Solsken och storhandling!

Nu har jag precis stått och tryckt i mig Ben & Jerrys och beundrat min underbara dotter på ultraljudsbilderna. Det slank ner inte bara ett paket glass utan två idag i kundvagnen.  En gammal goding och en ny smak. Givetvis skulle Emelie öppna båda smtidigt. Stående och med en sked i högsta hugg har jag krängt glass.

Idag är vår lediga dag tillsammans, vi vaknade med sol, sol, sol. Vi kom iväg till affären tidigt i morse. Bara en snabb frukost som bestod av typ knäckebröd och smör. Ni förstår att det var brist på det mesta här hemma. Det blev en välfylld vagn med en massa god mat. Jag tycker att det är så härligt att storhandla. Ännu härligare är det att öppna en välfylld kyl.

Idag får vi finbesök. Mamsen kommer och har myskväll med oss. Vi ska äta pizza och fredagsgottis=)

Nu sover Nisse och Engla så jag hade tänkt mysa ner mig i soffan med mina två nya tidningar.


Såhär gör Nicke Nyfiken säger Engla och tror att hon kan hänga så
hur länge som helst medans pappa går.


Ingen shopping utan karusell.


Dags för lite egentid.

 

 


Skrivkramp!

Sitter här och ska försöka få ihop ett förlossningsbrev som ska följa med på den stora dagen. Bara ett enkelt brev som förklarar vad jag har för förväntningar. Önskemål gällande smärtlindring och vad jag vill ha ut av personalen. Detta är viktigt för mig att få fram eftersom jag inte vill att min förlossning ska bli som den förra. Men nu sitter jag här och har skrivkramp. Detta borde ju inte vara så svårt eftersom det är mina tankar och önskemål. Men jag har en så stark känsla av att det inte kommer bli en vanlig förlossning utan ett snitt. Kommer jag inte bli ledsen då när jag tittar på mitt förlossningsbrev som jag inte kommer att få dela med mig av? Borde jag skriva ett så jag har det klart (hon har ju faktiskt lite tid till på sig att vända sig,) eller ska jag vänta några veckor tills jag verkligen vet? Ghaa förbaskade skrivkramp!

En usel natt!

Här är vi tre som har sovit uselt inatt. Jag och Nisse har haft en otroligt snorig unge mellan oss. Jaha, here we go again, Engla är sjuk. Men hon har ingen feber så förhoppningsvis är det bara en liten förkylning. Hoppas hoppas, så att vi kan få lite ut av helgen. Hon är hemma idag och vilar sig.

Nisse kom hem en timme medans jag var hos barnmorskan. Allt ser bra ut och jag blir alltid så varm i kroppen när jag hör det lilla livets hjärta slå <3
Kommer ni ihåg att hon låg i tvärläge under mitt sista ultraljud för ett par dagar sen? Nu har den lilla tjockisen satt sig i säte. Skit också. Men hon har två veckor till på sig att vända på sig. Har hon inte gjort det tills nästa barnmorske besök blir jag skickad till förlossningen för att diskutera alternativ. Först försöker man sig på en vändning, fungerar inte det eller gör ont diskuterar man att föda barnet i säte (skulle inte tro det va!) Så snitt är det enda alternativet för mig då. AAAHHH, vänd på dig min lilla skrutt.


Snart kommer vaktmästaren och sätter dit vår nya blandare, gissa om jag ska ta en lååång dusch ikväll.
Nu börjar jag bli hungrig, är sugen på makaroner med ost och ketchup. Some good shit. Det var min och Stinas skolkaskolan mat på yngre dagar, fy på oss. Hon kommer imorgon, vad det ska bli roligt att träffa henne och ha henne nära.

 

 


Vecka 34!

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 



Fyra risbullar senare!

Nä, då mår man inte så bra. Ni vet de man åt när man var liten. Vit smet i mitten och rispuffar runt om. Men varför skulle jag köpa ett 4-pack och varför slutade jag inte äta när jag började må illa? Haha, nädå Emelie trycker den sista också. Nu vill jag inte ha fler sånna på några år.

Det är en slapp kväll här hemma med idol och dessa förbaskade risbullar. Imorgon ska jag till barnmorskan, alltid lika kul att göra något som rör bebisen och graviditeten. Sen kommer vaktmästaren hit och instalerar en normal blandare till oss, så att vi kan duscha som folk. Tänkte hoppa i bingen och läsa lite nu.


Old lady hits car!

Jag såg denna videon hemma hos Mikki, sjukt rolig för folk mer torr humor (jag då...) Jag är alltid så sen med allt sånt. När jag har sett något och ska visa upp det roliga jag har hittat, får jag ofta höra, men hallå Emelie, vet du hur gammal den är? Jaha, så var det med de. Men inte mindre kul.

Jag tror att denna videon är inspelad i Malmö.

 


Har man inte kaffe hemma....

....så får man gå ner och handla, tänker ni! Men nejdå, har man inte kaffe hemm, får man åka hem till Caroline och smunka. Då kan man passa på att leka lite med goa Aria samtidigt.

Jag är en människa som verkligen inte är snål. Snarare tvärt om, jag älskar att ge, dela med mig och bjuder mer än gärna mina vänner. Handla kan jag det med, men jag blir fan snål när det kommer till att köpa ett paket kaffe på Ica nära. Jag tycker inte alls om att handla i småbutiker för allt är ju så mycket dyrare. Jag tycker att det låter jättetramsigt när jag hör mig själv säga det, men så är det faktiskt. Varför betala mer?
Jag kunde ju kört iväg en liten bit, till stora Ica eller så. Men då är det mycket trevligare att komma hem till något och ta en kopp. Vi ska ju faktiskt åka och storhandla i morgon.

Nu har jag precis gjort mig lite sen frukost, en skål med fil, färska fikon, päron, valnötter och honung. Fatta vad gott=)
Jag tittar på Malou och är så glad att det har börjat igen. Jag tycker att hon är så duktig och tar upp bra och aktuella ämnen. Jag älskar signaturmelodin till programet. Någon som vet vem det är och vad låten heter?




Gokväll!

Här sitter jag i pausen på idol och skriver kvällens sista inlägg. Visst håller idol riktigt hög standard i år? Skitbra tycker jag. Jag har hunnit med ett varmt bad och har snart klämt ett halvt geishachoklad, Emelie e duktig =)
Snart blir det lite gravid läsning innan ögonen sluts för idag.




Mamma, pappa och storasyster längtar <3

Ultraljudet idag var som en dröm. Vi möttes av en underbar barnmorska som var ödmjuk, pigg och glad. Hon visade oss till undersökningsrummet där mötet med vår lilla bebis blev över all förväntan.

Hon startade undersökningen med att berätta hur busfian låg och precis som jag har kännt så har hon inte vänt på sig helt. Hon ligger liksom tvärs över magen men lite mer ner med huvudet och upp med gumpen, så förmodligen är hon på gång. Nu har hon bara två veckor på sig, hoppas hoppas. Någon vändning eller snitt slipper vi gärna. Men barnmorskan sa att efter varje graviditet är där mer plats i magen för de små liven.

Jag har även känt att hon är lite stor, och mycket riktigt, redan nu väger hon 2,5 kg. Haha inte dållit de inte=)
Hon är 19% större än medel och beräknas väga 4 kilo när hon kommer ut. Håll tummarna att jag INTE går över tiden. För då kommer det väl ut en 5 kilos klump? Men vet ni vad, hellre att hon är en frisk och rejäl unge än en liten späd som man knappt vågar ta i. Engla vägde också 4 kilo när hon kom, så det är liksom lite vad jag är van vid. Hon såg så frisk och välmående ut och jag personligen tycker att det känns som att ett lite större barn klarar av mer.

Vi fick även se henne i 3d/4d och gissa om jag höll på att lipa. Hon var så fin och välskapt. Tyvärr låg hon fortfarande med händerna för munnen så vi fick inte sådär superbra bilder, vi fick nöja oss med profilbilder. Men gud! En liten näsa, fina små läppar som hon sög lite på och två händer som hon gned över munnen.
Hon hade riktigt tjocka kinder som jag bara ville in och gosa med och en riktigt rultig mage. Där satt ett par stolta föräldrar när barnmorksan undertiden hon undersökte sa, vilken söt liten tjej ni ska få!

Vi längtar efter dig vår lilla tjockis, Lhea Maria Enja ♥





Bilderna kanske inte är så lätta att tyda. Bilderna är även fotade
med egen kamera, tyvärr fick vi dem inte på skiva.


En liten paus innan nästa stopp!

Jag är verkligen världens lyckligaste. Just nu har jag känslor i mig som inte går att beskriva. Vi var på vårt sista ultraljud idag och jag har verkligen det finaste i magen. Upplevelsen som jag fick idag var verkligen över förväntan och bilderna vi fick var så fina, men mer om detta i ett eget inlägg lite senare. Jag har så mycket jag vill ha sagt om det.

Nu är jag precis hemkommen efter att ha lämnat Nisse på jobb och gjort ett frukost besök hos min älskade mor. Snart är det dags att packa väskan och bege sig till vattengympan. Mer om ultraljudet när jag kommer hem.


På väg från det ena stället till det andra...

 


Emelie vill ha till vintern!

Ja det vill jag minsann. Jag vill ha mig ett par sköna uggs som man bara kan sätta fötterna i när man ska traska ut långa promenader med barnvagnen <3
Kan även tänka mig att jag får stor användning för dem när fötterna har nått sitt svulloklimax sådär i slutet av kalla oktober.




En fartfylld dag!

Det har varit en fartfylld dag, eller egentligen inte men jag har inte varit hemma på hela dagen, vilket inte är så vanligt för hemmanörden Emelie.

Dagen skulle börjat med ett läkarbesök som jag tog fel på en hel timme. Där kommer jag i godan ro och är en timme sen. Typiskt mig liksom. Sen bar det av hem till Mikki, jag köpte med mig bullar och Mikki stod för kaffet. Gott var det. Sen har vi hängt där hela dagen. Lyssnat på musik och snackat skit. Precis vad jag behövde. Det är så roligt att komma hem till Mikki för vi lever så olika liv. Hon är singel med ett stort S, bor i sin as mysiga etta och gör som hon vill. Så när vi sätter oss vid frukostbordet står hon för alla smaskiga detaljer om helgens bravader. Tack gumman för många skratt ♥

Nu är jag nästan precis hemkommen efter en fika med Engla, hennes dagiskompis och hans mamma. Jag tycker att det är så mysigt att ha klickat med en mamma från dagis. Vi bor i samma område, barnen tycker om varandra och båda ska ha ett barn till.

Nisse och Engla har kört iväg och handlat falafel (jag blev sugen på det.) Jag avstod colan men det tog faktiskt emot. Tar det lång tid att bli beroende av cola? För det vill jag verkligen inte bli.
Det blev inte att jag tonade håret igår men jag tror nog att jag ger mig på det idag. Nu tänkte jag att jag skulle hinna med att läsa igenom mina bloggar som jag följer innan maten kommer, för sen är det full rulle igen innan nattning.

Vi hörs sen, kanske då med mörkare hår?


Fina Mikaela.


Jag är ju aningen vitare än Mikki. Haha, säkert det största problemet
med detta fotot. Freeks.

 


Bubblor och lek!

Vi var och köpte en leksak till Engla idag för att hon varit sjuk. Hon valde ett paket såpbubblor med en massa tillbehör. Så nu kan vi göra jättebubblor och bubblor i alla desss former. Vi tog en sväng om kusin Aria idag med där även farmor och farfar var på besök. Det blev fika och lek (givetvis packades bubblorna upp direkt.)
Nu är Engla och Nissse och tittar på fotboll, de blir väl borta ett tag. Jag hade tänkt hinna med att tona håret (mörkbrunt,) jag är så trött på mitt solblekta burr. Jag återkommer med resultatet lite senare.
Jag är ganska hungrig men inget ser kul ut när jag öppnar kylen. Jag sparar mig nog till pizzabaket lite senare, vi fick ju en massa riven ost och skinka över sen sist. Pizza två gånger på en vecka är inte dumt.


På jakt efter bubblor.




Kusin Aria och mina älsklingar.

 


Kaffe och ELLE!

Det var en trött Emelie som steg upp i morse. Engla har legat kloss in på mig hela natten och klappat min arm. Mysigt kan man tycka. Men neeeej, inte när man själv är en höggravid klump som har kuddar runt hela kroppen och som knappt kan röra sig. Hon hade även några vakentimmar mitt i natten. Ja, nu är hon iaf frisk så inatt är hon tillbaka i sin egen säng.
Nisse och Engla var uppe och gjorde kaffe till mig i morse för att jag skulle kunna stiga ur sängen som människa. Där låg jag med balkongdörren öppen och kände hur klar och fin dagen var med frisk luft som strömmade in och drack mitt kaffe och läste min ELLE. Inte så tokig morgon trots väldigt trötta ögonlock.


Kavaj!

Jag är ute efter en svart kavaj. Vill ha den lite "lös och ledig" hade därför tänkt ta en storlek större.  Tror att min favorit är den svarta i mitten, jag gillar att där inte är krage. Ska ge mig ut i stan någon dag när jag har ork och prova mig fram, men det känns som om jag får spara det projektet tills lillan är född.



En dag på museet!

Vi var som sagt i stort behov av att komma ut idag. Verken jag eller Engla har fått luft sen i måndags, om man utesluter sjukhusbesök  då. Vi ville inte dra igång för hastigt idag så ett besök på museet är ju lugnt. Där finns det lite djur, både en massa fiskar, ormar, ödlor, grodor och lite nattdjur. Fladdermössen är ju bara för äckliga. Det var ju inte riktigt lika roligt att gå där som vuxen, men förhoppningsvis tyckte Engla att det var lika spännande som jag tyckte när jag var liten, det är ju för henne vi gör det.
De hade faktiskt en Nelson Mandela utställning just nu som verkade väldigt spännande, men det var inte mycket tid över för att titta på de tyvärr. De hade byggt upp en liknande fängelsesell som han var inlåst i i 18 år, man kan ju säga att han inte hade sådär mycket plats att röra på sig. Fy!!

Vi fortsatte hem till faster Caroline och kusin Aria. Där bjöds det på fika och lek. Nu har vi precis ätit en jättegod pastasallad med kykling, snart blir det soffmys med en cola och lite ostbågar.


Dagens outfit är all HM igen, förutom mina sunkiga adidas som jag
vägrar att göra mig av med. De är faktiskt det enda paret som
passar mina svullofötter nu.



Nelson Mandela utställningen. Kolla skylten, galet värre. Så sjukt det
var under apartheidtiden.


Alla sover tyst det är i huset....

...tyst i huset, tipp tapp tipp tapp tippetippe tipp tipp taaaaapp.

Jag vaknade först av alla här hemma idag. Otroligt vilken skillnad det kan vara på ljudnivån när en treåring är vaken. Min morgon var nästan magisk. Jag kände mig så pigg när jag vaknade (efte jag hade kämpat klart med min kramp i benet som sträckte sig från vaden upp till höftern, aj.) Varför får man alltid kramp i slutet av graviditeten?
När jag gick upp var det tjock dimma ute och allt var stilla. Lika härligt som det är att njuta i sin ensamhet och lägga märke till tystnaden är det att höra Engla ropa, mamma jag är vaaaaaken! Då startar dagen liksom.

Nu är här full rulle och vi är snart redo att bege oss ut. Härligt ska det bli.
Puss & kram

 

 


Welcome home my love!

Nu har jag varit och hämtat min efterlängtade vinterjacka. Gissa om jag längtar tills det är kallt nog att använda den? Förhoppningsvis kan jag knäppa den då med. Kan det bli bättre, en supersnygg vinterjacka och en liten bebis i barnvagnen.


En glad ägare tittar fram.

 


Fredag!

Här var det sovmorgon som gällde i morse. Kl 10.30 vaknade en feberfri Engla, dock med forsande näsblod men feberfri. Hoppas bara att det håler i sig, vi har varit med om bakslag förr. Då slipper vi sitta på barnakuten i helgen.
Nu har vi precis bakat bröd och Nisse har fixat lite med elen här hemma. Ikväll är det tvätt som gäller. Kanske inte den ultimata fredagskvällen, men just nu känns allt underbart så länge Engla är frisk och pigg.
Imorgon ska vi väl försöka komma ut en sväng, jag behöver luft. Fast det blir nog en liten runda  till Ica redan idag för att handla lite fredagsmys.

Trevlig helg på er!


Pizza a la familia!

Här sitter jag i köket och känner mig allmänt sunkig. Det har både blivit brist på dusch och klädbyte de senaste tre dagarna, men  destu mer ta hand om Engla tid. Otroligt vad man glömmer bort sig själv när ens barn är sjukt.
Men ikväll blir det en dusch.

Nä nog om sunkiga Emelie. Idag har vi ställt till med pizzabak här hemma. Allt för att lilla fisen ska få någon aptit och mycket riktigt hon åt några tuggor. Det är betydligt mer än vad vi har fått i henne de senaste dagarna.
Engla fick göra sin egen pizza. tomat, ost och skinka. 

Vår bestod av:
Tomat
Getost
Rödlök
Svamp
Suchini
Valnötter
Körsbärstomater
Oliver
Rosmarin
Salt och peppar

Gott var det ska ni tro.


Englas söta pizza, med en bit stulen getost i mitten. Inte dåligt
för att vara tre.


Vardagslyx!

 





HM ännu en gång!

 



HM har ännu en gång fångat mitt hjärta. Jag har nog aldrigt tyckt om deras kläder så mycket som jag gör just nu. Gång på gång har det fått in riktiga snyggingar till hösten. I like!! Nu ska jag bara lyckas promenera av mig alla extra gravidkilo så jag kommer i allt med=)


Vecka 33!

Jag har nu gått 80,7% av graviditeten!

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.




En kväll på barnakuten!

Jojo minsan, så blev det. Efter besöket på vårdcentralen (där vi träffade en supergullig läkare denna gången) där de konstaterade sen snabbsänka på 68 som i vanliga fall ska ligga på under 8, men de hittade inget där som utlöste så hög feber och sänka. Vi blev skickade till barnakuten där vi satt i några timmar. De tog ett urinprov som har skickats på odling, så det kan vara en eventuell urinvägsinfektion. Det kan även vara en infektion som inte brytit ut än eller så är det bara en vanlig virusinfektion som man inte kan gör något åt.
Har inte febern lagt sig tills i morgon så ska vi in till barnakuten igen för nya prover.  
Nu ska jag servera frukost till min familj i vardagsrummet, sen ska vi titta på Lotta flyttar hemifrån. Lite får man mysa till det när man har en sjukling i hemmet.

♥♥♥♥

Min ängel så så sjuk!

Lilla Engla är så sjuk så sjuk. Jag har aldrig sett henne så dålig på dessa tre åren och då kan jag säga att hon är en unge som har varit extremt mycket sjuk. Natten har varit hemsk med en massa feber och brist på sömn men morgonen tog priset. Hon har haft rekordhög feber och bara legat och skakat.  Hon har kräkt ner hela min och Nisses säng och med det menar jag till och med genom den tjocka madrassen. Ett tag fick jag till och med nästan ingen kontakt med henne. Allt detta trots både alvedom och ipren.
Jag fick ringa hem Nisse, allt blev bara för mycket. Han köpte med sig godis, isglass, en bok och ett gosedjur till henne. Nu sitter de i soffan och tittar på Lotta på bråkmakaregatan och äter pigelin, medans jag får i mig min frukost som jag velat ha sen sju i morse. Gissa om jag var hungrig. Men Engla går först och kommer alltid att göra.
Vi har fått en ny tid till vårdcentralen i eftermiddag, man kan ju hoppas att denna läkaren gör mer än tittar i ena örat. Håll tummarna att det inte är svin......


Min efterlängtade frukost.

 


Marimekko!

Nu när köket är helt färdigt här hemma är det så kul att börja "piffa" upp det med en massa saker. Jag skulle vilja ha lite nya grytlappar, handukar och förkläde. Har hittat fina saker från Marimekko som jag tycker mycket om.

Saker från forr.se


Cravings!

Vet ni vad jag vill ha? Jag är så sugen på brödet kavring med leverpastej, smörgåsgurka och rostadlök?
Jupp, inget annat ska det vara. Det får bli min kvällsfika med en kopp rött te till. Haha, då var det klart!



Happy!

Nu ligger en febrig Engla och sussar. Stackars liten, man känner sig så hjälplös när de små liven är sjuka. Besöket på vårdcentralen gick väl som det brukar när man får en halvdålig läkare. Hon stressade igenom hela besöket och skickade hem Engla nästan helt utan undersökning? Inte ofta man stöter på bra läkare på vårdcentraler TYVÄRR!
Själv sitter jag här och trycker i mig (nä inte äter utan trycker) mitt dagliga behov av Ben and Jerrys. Varför ska det alltid spåra ut på slutet? Jag som har hållt en så bra vikt. Men why not, när får man annars om man inte är gravid. Känns som om ett extremt sug har tilltagit de sista dagarna.

Medelande till Stina. Ni andra kan skippa detta, om ni inte är jättenyfikna förståss=)
Fick precis ett mail ang vattengympan. Vi kommer att gympa tillsammans det tre första gångerna. Då kan vi starta morgonen med frukost hos dig innan. Jej!
Saknar dig gumman, men vi ses snart ju ♥


Om ni andra nu läste så är jag jätteglad för att få fortsätta med vattengympan ett par gånger till. Som jag sa innan så är det höjdpunkten på veckan and I love it! Vilken lyx va, att få njuta i vattnet i nio veckor istället för sex. Känns dock lite tråkigt att splittras från gruppen man har blivit bekväm med nu. Det tar ju även ett par gånger att komma in i det och bli bekväma tillsammans som grupp. Då får man ju börja om. Men jag gör detta för mig och magen. Sen är det ju bara så kul att Stina är där.
Tror att bebisen i magen också är glad över detta för det var värst vad hon rör sig där inne. Eller så har hon kanske fått en sockerchock av glassen? Hihi.

Bilderna är tagna från Rund & sunds hemsida! 


En liten sjukling!

Tisdagen har blivit min favoritdag. Jag vaknar alltid så pigg och ser fram emot vattengympan. Idag var jag lite extra på hugget eftersom de har fått in min vintrerjacka som jag skulle hämta.
Min lilla flicka vaknade i morse och sa att hon hade ont i örat, kände att hon kändes varm och mycket riktigt var det feber. Bara att ringa till dagis och till vårdcentralen. Kan det kanske vara en liten öroninflamation som spökar?
Jag såg hur dagens planer seglade förbi.....
Men jag får en tillgodogång på vattengympan och den kommer jag att ta igen i Stinas grupp när den börjar. Så kul!! Jag har även kontaktat dem och försökt göra en deal på tre gånger, även det i Stinas grupp, eftersom den startar tisdagen efter min har slutat. Anledningen till att jag bara kan tre gånger är ju för att jag troligen föder sen, shit vad tiden går.
Nä, nu ska jag spendera dagen åt att ta hand om min lilla sjukling....

Nya skor?

Jag är en av dem som är galen i skor och med handen på hjärtat har jag väl något par för mycket. Eller nä, man kan nog inte få för mycket skor. Skor är livet, inte sant?
Men! När det kommer till sneekers så gifter jag mig med paret ända tills de faller ihop. Jag blir ett med mina sneekers och jag lämnar dem icke. Förens jag måste då....
Det är inte heller lönt att köpa nya innan jag har slängt dem gamla eftersom jag ändå inte kan slita mig från dem. Nu har jag haft mina älskade väl använda Adidas i tre år och jag börjar bli sugen på ett par converse, Är det kanske dags för en sorgestund snart, gå vidare i nya skor att förälska sig i?


Det doftar jul och jag är.....

....så sugen på lussebullar. Jag hade nog kunnat ät 20 stycken just nu, MINST!

Ända sedan jag såg halv åtta hos mig då de lagade saffranslax har jag varit sugen på det, men liksom bara glömt bort att laga det varje gång jag har planerat mat. Men idag så smäller det (fast än att det hade varit godare med lussebullar.)
Här doftar juvligt, vilken tur att maten snart är klar. Till min lax i saffranssås ska jag ha ris och brocoli.
Föresten jag fick en chock när jag handlade saffran idag, 32 kr för en påse (0.5g) är det så dyrt vid denna tiden på året eller har jag blivit blåst av kassörskan på Willys=)

4 bitar skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl mellan- eller matlagningsgrädde
1 tsk hackad rosmarin
0.5 påse saffran


Du och jag Engla!

Fy vad jag har varit dålig på att blogga idag. Jag och Engla har varit hemma och och bara tagit hand om varandra. Ibland går bara tiden så fort att man liksom aldrig hinner varva ner. Helgerna är fullspäckade eftersom man vill få ut så mycket som möjligt av den. Dagen har vi gjort så vardaglig som det bara går. Man umgås sällan med sina nära och kära i vardagen och har man den möjligheten att kunna göra det så varför inte?
Engla har hjälpt mig att tvätta och handla mat idag. Vilket hon tyckte var hur roligt som helst, att hjälpa mamma. Vi får väl passa på att ta ut lite kvalitetstid tillsammans innan lillasyster kommer. Kvalitetstid för mig betyder verkligen inte hitta på något utan snarare bara vara tillsamman.
Men tillbaka till verkligheten, jag är höggravid och klarar verkligen inte av en treårings tempo. Så imorgon är vi åter tillbaka till vardagen men då var för sig.....


Dagen!

Nu är vi hemma från vår lilla lekdejt. Blev lite sent ikväll men what the, it sunday....

Efter gympan som förövrigt var riktigt rolig, var jag och Engla så trötta att vi somnade i två timmar när vi kom hem. Familjegympan är absolut något vi ska fortsätta med. Nisse var nog den som tränade mest av alla=) Perfekt att ha något att komma iväg till på söndags morgonen, sen kan man ta eftermiddagen till vila.
Jag och Engla bakade chokladbollar och tog med oss till lekdejten. De blev väl sådär, är det fel att skylla på sitt barn? Haha..

Nu blir det ett varmt bad för mig sen har jag tvingat på Nisse att göra lite avslappning och profylax med mig.
Älskling du är bäst ♥
Profylax är nog inte en mans dröm en söndagskväll.


Chokladbollar ala Engla.


Engla på väg hem till Elliot.

 

 


Röda läppar!

Det vill jag ha nu till hösten. Jag har hittat ett riktigt snyggt rött läppstift från Mac, Lady danger.
Med inte mycket annat smink i fejan kanske jag kan känna mig sådär lagom sminkad med röda läppar då och då. Jag tycker att det är så snyggt men är dock inte riktigt van vid att ha det. Men det går väl att ändra på?



Sweet sunday!

Morgonen startade lite för tidigt här hemma. Men det är bara till att gå upp när lilla Engla vill det. Nu sitter jag här med kaffet i högsta hugg. Nisse är iväg och handlar ostbullar. Lite ska man väl få lyxa till det en tråkig söndag?
Dagen bjuder på familjegympa på friskis. Vi ska dit med Englas kompis Tobias från dagis och hans familj. Även hans mamma är gravid, tur då slipper jag vara ensam gympandes med tjockismage=)
Det är så kul att Engla och Tobias är så bra kompisar (bästisar som de själv säger) och att även vi föräldrar har klickat.
Ikväll blir det förmodligen ett besök hos min kusin. Vi tänkte försöka hinna baka något och ta med oss att fika på.

Under gårdagen var jag och Nisse så effektiva. Vi fick mycket gjort här hemma och nu är vi faktiskt snart klara. Efter blev det en väldigt välförtjänt pizza och cola som satt mycket fint.


Emelie in action.
Vad kul att jag uppmärksammar att jag har målat en
pall på två år när Nisse har byggt ett helt hem.
Aja, något ska man väl ha att komma med? För den blev trots allt
väldigt bra=)


My name is Forest....

...mama always says, life is like a box of chocolate, you never know what you gonna get.

Haha, han är ju bara så söt bortkomna Forest. Detta är min absoluta favoritfilm och den kommer på fyran ikväll kl 21.15. Trots att jag har den själv och har sett den sådär en miljon gånger och kan hela filmen utantill, kommer jag att sitta spikad framför tven ikväll och njuta av denna underbara film som har allt.


Back to black!

Snyggt till hösten från HM. Fyra stycken VILL HA!!

 

 

 


En lördag med hårt arbete!

Nu är jag och Nisse själv hemma. Vi har varit och ätit frukost hos farmor och farfar (passade på att lämna Engla där.) Idag ska det fixas och donas här hemma. Ingången till vardagsrummet ska muras och taket i hallen / köket ska målas. Inte så ofta en treåring tycker att det är roligt att vara med på, eller jag kanske ska säga att det inte är så roligt att ha med en treåring när man gör sånt. Engla har med sig hela sin regnoutfit. Så det blir nog en massa bus och plask i trädgården.
Nisse står för  grovgörat, själv hade jag tänkt måla om en pall och städa. När vi ska hämta Engla ikväll ska vi alla äta pizza. Finns det något som sitter bättre än en stor fet pizza med cola efter en dag med hårt arbete?


På väg till farmor och farfar i morse.


Engla redo att sätta farmor och farfar i arbete.
Ser ni farmors min? Nisse säger ganska ohyfsat att tvätta denna i 
40 grader inget skjöljmedel. Fy Nisse!

 


Nu är det slut......

...på veckan, det är dags för fredagsmyyyys! Haha, vadå att reklamer sätter sig på huvudet. Jag lovar att jag sjunger eller tänker det minst en gång varje fredag.

Vi har haft en så himla mysig dag. Jag och Engla har busat i vattnet som två galningar. Nisse har suttit snällt och tittat på (han får inte badat, han har tagit bort en leverfläck, eller blivit opererad som han själv kallar det, höhö)
Synd om Nisse=)
Han kallade upp oss en stund för fika, sen hoppade vi ivrigt i vattnet igen.

Nu osar det mat i hemmet. Idag blir det pannbiffar med stekt lök, potatis, brunsås och lingen. Jag sa ju husmanskost en gång i veckan, remember?
Vi har även handlat hem en massa godispåsar, chips, choklad och cola. Så idag är det fest!

Ha en super helg allihop!


Fredagsmellis, inte dåligt. Helt galet god.

 


Välkommen fredag!

Godmorgon!
Här är morgonen inte som den brukar. Här sitter jag i soffan med en kopp kaffe, sidan om mig har jag Engla som dricker te och sidan om henne sitter min mamma i sitt nattlinne med en kopp kaffe. Vi tittar på musses club hus och ska snart äta frukost. Mamma har sovit hos oss i natt när Nisse har jobbat. MYSIT!! Spelar ingen roll hur gamal jag blir och hur många barn jag får så kommer jag alltid att vara liten i mammas sällskap. Skönt att kunna ta ett avbrott från vuxenlivet ibland och bli klappad av mamma i håret. Igår bäddade vi ner oss i nya sänglakan och la och pratade länge.... 
Idag ska vi väcka Nisse lite tidigare, vi ska åka iväg och simma på badhuset. Men mamma ska hem, hon är väl trött efter Englas håll i gång.
Det blir en härlig fredag med familjen!

Såhär duschar vi!

Och har gjort i typ två år nu. Haha, snacka om hemmafix. Ni anar inte hur trött jag är på detta nu. Det blir inte bättre av att vi beställde en blandare för sådär två månader sen och när vaktmästaren nu äntligen skulle komma och montera den i går, jo då fick han förhinder och har inte hört av sig efter det.
Då kan man kanske tänka att, men om ni nu har ducshat så i två år så kan ni väl duscha så i några dagar till? Då är svaret nej, för desto närmare man kommer målet desto fortare vill man komma dit.


Krasch....

....sa det här hemma i morse när speglen i hallen gick i tusen bitar. Sju års olycka var det va? Gravid som man är fanns det inget annat att göra än att börja gråta. Nu är allt fixat så det är väl bara att palla sig iväg till Iklea och köpa sig en ny. Denna gången kanske det är smartare att hänga upp den och inte bara luta den mot väggen? Emelie ditt dumhuvud!!!
Inte nog med det. Jag har även lyckats med att hälla kaffe i hela knät.
Nu ska jag snart i väg och träffa kuratorn på Mas för andra gången, tror nog att det kan behövas efter morgonens bravader.
Kom precis att tänka på att kaffet i knät kanske är början på mina olyckliga sju år?


DETTA INLÄGGET FÖRTJÄNAR DENNA BILDEN....


Energislukare!

Pasta - Grädde - ost - bröd! Jo man blir minst sagt trött av det. Men ohhh så gott. Jag känner riktigt hur maten slukar min energi och hur magen gäser. Mat ska väl ge energi inte ta? Men men, man kan inte alltid äta sunt. Lunchen hos italienaren var bra som vanligt, men det fick bli  en tupplur när vi kom hem. Varför äter jag alltid några brödskivor för mycket och tvingar i mig det sista på tallriken? Ahhh det är ju gutt!

Jag måste säga att jag har värk i magen. Har haft det i några timmar. Känner dock att de inte är rytmiska, men......
Jag kände ingenting alls förens i v 40 med Engla, men tydligen som omföderska ska det vara helt annerlunda. Man kan ha förvärkar i flera veckor, till och med vara öppen ett par cm flera veckor innan förlossningen. Kanske borde ringa och höra med dem?


Färskasta med ost och gräddsås, mums!

Time for lunch!

Nu drar jag och Nisse pisse till italienaren och käkar stans godaste pasta. Det förtjänar jag innan det bär av hemmåt för att tvätta och putsa fönsterna.

Puss & kram!


 


Vecka 32!

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Nu har vi hämtat ut den mysiga lilla gratisboxen från Pampers. Den innehåller blöjor, amningsinlägg, napp, broschyrer mm.

Jag känner hur bebisens rörelser har blivit kraftigare. Jag var minst sagt lite besvärad igår när hon drog sin armbåge och sitt knä över magen. Fy vad ont det gör. Ja lillskrutten växer och frodas <3

Nu har jag 62 dagar kvar till beräknad förlossning! 


En riktig friskus!

Vad skönt det är att röra på sig. Det stämmer verkligen att man blir glad. Kroppen släpper ju ut endorfiner? eller vad det nu heter när man tränar. Jag är så pigg på tisdagar efter vattengympan. Jag skulle kunna bli gravid igen, bara för att få gå där, höhö! Nä allvar nu, Rund och sund är bäst och jag ska absolut ta del av deras träningskurser som de har med mamma och barn efter förlossningen, hade även tänkt gå deras kostråds kurs (kom i gång kurs) efter förlossningen.
Jag har verkligen hamnat i en mysig liten grupp och barnmorskan Petra är wunderbar=) Hoppas hoppas att en person som hon kommer att förlösa mig.
Nu har jag tre gånger kvar. Träning för mig och tjockismagen. Jag har hittat en så fin gravidbadräkt som jag trivs. Den är faktiskt riktigt snygg. Jag vill hitta något i stil till nästa sommar. Det är coolt med badräkt.
Tänkte iaf simma med Engla på fredagar, då har jag chans att ha den fler än tre gånger till.

Nu har jag precis slängt ihop min lunch, goda kesomacker med tillbehör.


Keso
gurka
rödlök
paprika
valnötter
olivolja
salt och peppar


Den arga mamman!

Godmorgon!
Vilken härlig dag. Jag är frisk, känner mig jättepigg (vem gör inte det efter 48 timmars sömn) jag är sugen på kaffe igen, solen skiner samtidigt som det är friska vindar, löven på träden börjar byta färg och jag vaknade av den underbaraste varelsen på hela jorden, min Engla!
Haha, hörs det att jag är i behov av att komma ut? Snart vattengympa, ska bli så grymt roligt. Det är verkligen höjdpunkten på veckan. Synd bara att de 6 gångerna går så fort, men iofs går min graviditet med dem.

Jag gick lipandes hem från dagis idag (kan vara för att jag är gravid.) Nu är jag inte ledsen längre utan bara arg. Engla fick ha sitt armband på sig idag på dagis. Som hon givetvis var stolt över. Så fort hon kom dit sa hon till en av de lite större tjejerna, titta mitt armband. När hon blev ignorerad försökte hon igen då med samma resultat. Jag såg verkligen hur Englas glada min övergick till besvikelse. Sen viskade hon till mig, mamma, hon tittade inte. Vad fan gör man? Jag blev helt förstörd men sa lugnt till Engla att bry du dig inte om det, visa du de för dina kompisar istället.
Jag har alltid fruktat skoltiden för mina barn eftersom jag vet hur jäkla elaka barn kan vara. Men finns det så mycket mer att göra än att uppfostra sitt eget barn rätt och ge dem kärlek och ömhet när de är ledsna? Just nu är jag en arg mamma som misstänker att jag inte kommer att vara världens trevligaste mot de som är elaka mot mina barn.....


RSS 2.0