En klapp på axeln!

Pju! Jag måste ge mig själv en klapp på axeln. Som jag har jobbat på mitt arbete och jag är halvvägs där, innan finslipning. Jag ligger före i min planering och det jag har fått ner idag är bra grejer. Nu går jag och lägger mig med gått samvete.

Gonatt!

Ännu ett fynd!

Vi har ganska tråkigt badrum, eller väldigt tråkigt med världens fulaste färg på vägg och golv, nämnligen terracotta. Hej 90! Just nu finns inte pengar att fixa till badrummet så istället har inredaren Emelie fått ta saken i egna händer. Jag har fyndat ännu ett skåp på blocket och jag måste säga att jag är väldigt nöjd.

I skåpet har jag olika skålar, burkar och annan förvaring med sminkborstar, nagellack mm. Det är bara fantasin som sätter gränser.



Visst, det hjälper ju inte mor färgen men ibland är det faktiskt detaljerna som gör ett rum. Kan man intala sig iaf.


Slut.....

.... på kontot! Nåja inte riktigt men jag har iaf köpförbud nu. Jag har gett mig själv köpförbud. Det har varit ett par galna dagar. Jag har unnat oss och vårt hem saker som tröst efter all sjuka. Ja, alltid hittar man något att skylla på.




Hur som helst har jag haft det riktigt mysigt idag. Det har varit en heldag, jag och Lhea var inte hemma förens halv fyra. En runda på Ikea, en sväng förbi Ilva (ja, igen) babyland och en blomsteraffär för ett mycket viktigt olivträd, hoho.




             





Engla hade haft en rolig dag med dagis. Hon var så rosig och fin om kinderna när hon kom hem. 


          


Ikväll ska jag plugga. Jag har laddat upp med mörk choklad och te. Vem vet kanske hinner jag spendera ett par timmar med min familj på söndag istället för att sitta hemma med huvudet i boken. Det ska ju bli fint väder har jag hört rykte om.



Tidigare än vanligt!

Imorse vaknade jag av att klockan ringde och det händer typ aldrig, jag brukar inte heller behöva ställa det så tidigt iofs så barnen lyckas alltid vakna först. Men inte idag. Engla skulle iväg på utflykt med dagis. De ska besöka en bondgård där de ska få åka traktor, klappa hästar och grisar, grilla korv och äta bullar och saft. Jag och Lhea körde vidare till mormor för en smarrig frukost och snart väntar ett besök på Ikea.


              



Tidigt i morse! Var kom den sängkammarblicken ifrån? Eller är det så jag ser ut när jag är trött och har grus i ögonen, hihi.

Hektiskt!

Det har varit en hektisk dag. Nisse kom hem vid lunchtid från jobb krit vit i huvudet och med kraftiga magsmärtor, det blev till och med ett besök hos doktorn. Jag och barnen har fått köra på som vanligt. När vi hämtat Engla passade vi på att köra iväg och fika så att Nisse fick vila sig. Det var jättemysigt att hitta på något spontant tillsammans och jag fick handlat lite till vardagsrummet samtidigt. Känns som att jag börjar få ihop det nu. Man bara måste älska Ilva, fina saker och ett barnvänligt esressohouse under ett och samma tak.

Nu går jag och lägger mig. Gonatt!




Utanför lådan!

Just nu ser jag precis ut som igår, med munkisen på, framför datorn och med huvudet i skolboken. Tanken är att jag ska plugga medans Lhea sover och är hon lika duktig som vanligt blir det iaf två timmar. Ben och Jerry är dock inte här idag, dem åt jag upp igår;) och man kan ju faktiskt inte lyxa till det varje gång man pluggar, inte med sånna godsaker iaf.

När jag var i stan i måndags hittade jag jättesöta baktillbehör och en skål på Åhlens som jag har framme på hyllan i köket. Jag har verkligen börjat tänka lite utanför lådan, man behöver ju inte tvunget ha frukt i en skål eller blommor i en kruka. Det är roligt att testa nytt. Nästa projekt blir att plantera något sött i en kopp.



Jag pluggar med Ben och Jerry!

Challe ringer mig när jag satt i bilen på väg hem till henne och berättar att hon mår dåligt. Eftersom jag verkligen inte vill riskera att bli smittad var det bara till att vända och köra hem igen. Barnen har precis kommit till ro och jag kan äntlgen koncentrera mig på mitt pluggande. Jag har ett stort fördjupningsarbete som ska in om två veckor, ghaa!
Det är inte varje dag som jag bombar bloggen med inlägg på detta viset. Har jag som mest inspiration och tid när jag är hemma med sjukt barn? Eller är det ett tecken på att jag är hemma för lite i vanliga fall? Skit samma, nu måste jag plugga.



Drick för imunförsvaret!

Nu jäklar ska vi kicka igång vårt imunförsvar här hemma för såhär kan vi ju bara inte ha det. Jag har en bok som heter drick för livet. I den hittar man recept på juicer som har bra inverkan på olika sjukdomar och kremper. Här ska drickas. På lördag morgon får jag nog dricka den som heter baksmälla, för på fredag blir det tapas och ett par kannor sangria med Louise;)




Bra för imunförsvaret:

Morrot
lime
honungsmelon
ingefära


Nu ska jag köra en repris från förra veckan. Jag ska hem till Challe och plugga. Vi ska äta nudlar som dem sanna studenterna vi är. Kanske kan man även rota fram ett och annat kexchoklad ur hennes kyl.


Bara för att!

Sprang på en nespresso maskin i stan igår. Fy vad dem är snygga. Jag har altid varit ganska skeptisk mot just kappslar (?) har fått för mig att det blir bättre espresso på "riktigt" vis, men kan verkligen tänka mig att ta reda på mer nu. Jag har ju gamla Bettan här hemma som gör goda esprosso och fungerar alldeles utmärkt. Men nu vill jag ha en nespresso, bara för att...

Någon med erfarenhet? Hanna? Hihi=)



Tog med mig lite information hem.


Ägg!

Jag förvarar mina ägg i en glasburk i kylen, igår köpte jag ett sött band och knöt runt. Hade någon sagt till mig för att par år sen att jag skulle gör det hade jag skrattat, precis som Nisse gjorde igår när han öppnade kylen och fick syn på mitt påhitt. Tant Emelie goes bananas!



Morgonstund!

Vaknade utvilad men fortfarande med tankarna på att klockan "egentligen" är 05.40 och inte 06.40. Jag är dock väldigt tacksam över att det är ljust ute när man slår upp ögonen och fåglarna som kvittrar har aldrig varit mer uppskattade.

Vi har lite feber på besök, Engla har haft en jobbig natt med en rinnande näsa. Tanken var att vi skulle ha en riktig bus dag på lekland med vänner. Istället får jag dra fram något pyssel från min sjukgömma. Tjejerna sitter just nu i puffen i vardagsrummet och äter frukt. Den där puffen var ett riktigt bra köp. Den är stor nog för båda och dem älskar den, dessutom är där mer plats i soffan nu, så den var värld vart enda öre.







Gå och ställ flaskan i köket Lhea så att mamma kan diska den. Jo men visst.

Jetlag!

Jag har haft en heldag på stan med Lheisen och min mamma. Vi startade på öppna förskolan med en massa lek och sångstund, jag passade även på att springa in om vår bvc sköterska för lite vikt och längd. Vågen visade 9480, det går inte fort men det går uppåt. Mycket trams med maten och mycket spring i benen. Jag var spinkig som liten och Engla är spinkig, så det är väl så dem ska se ut våra barn ♥

Sen promenerade vi vidare till konsthallen och smaskade i oss en riktigt god lunch. Lhea tramsade mest och gjorde allt annat än att äta (hon var dock mätt eftersom hon fick sin lunch på öppnis) men hon var väldigt trött och sov sen sött i flera timmar medans jag och mamma gjorde stan. Hur gött är det inte med kaffe i solen. Jag älskar våren.


           


Mys med mormor får vi inte nog av.



Jag blev med nya brillor idag, ett par Ray Ban.



Min vackra mamma.


Jag köpte de efterlängtade geggamojja mössorna till tjejerna och lite annat smått och gott. Av mamma fick dem vars en klänning men det ska bli påsk presenter.




          
                             En tröja till Lhea och skor till Engla



Jag köpte en ny mascara och fick en riktig goodiebag på köpet. En nessesär med producter från Decleor.



Nu tittar jag på En unge i minuten och jag gråter till varje program, helt underbart. Nisse är och storhandlar. Snart ska jag fixa undan i köket (knäpp ide jag har om att köket måste vara snyggt när det kommer ny mat) sen ska jag plugga. Kanske äter jag lite mörk choklad, sharon frukt och gör mig en kopp te till. Lite lyx ska man väl ha i allt läsande. Vad mer? Jo jag har fått jetlag av att ställa fram klockan en timme, det är ju inte klokt. Tänk vad en ynka timme kan ställa till det.



Semlor!

Ännu en mysdag. Det är ju underbart väder så alla drog från semle (ja jag hittade nyss på det ordet, eller heter det så?) baket, så där stod stackars Nisse kvar och baka. Han är redig min man, han fick minsann ihop ett par riktigt goda semlor. Jag smaskade nyligen i mig den sista. Först skulle jag bara äta locket, sen bara smaka en bit av nederdelen. Äh, bara ett par tugger till. Jag gick i från köket med svansen mellan benen och en semla för mycket i magen utan att ens fråga Nisse om han ville smaka. Fy vad du är glupsk Emelie.
Ny vecka imorgon och nya tag. Jag har hört att det ska bli strålande sol and I like it!

Nu avslutar vi denna söndag med lite uppdatering i bloggvärlden.






Njut en stund!

Denna helgen har vi bara varit hemma (förutom en snabb sväng till Ikea igår bara jag och Lhea medans Engla var på kalas) och vi har inga planer på att ändra på det idag. Vi fixar lite, myser, är ute och tar del av hemmet som man faktiskt spenderar ganska lite tid i. Jobbar man inte hela dagar så far man alltid runt en massa.

Tanken idag är att vi ska baka lite semlor och bjuda kärt sällskap på. Sen ska vi väl tvätta lite och det viktigaste av allt bara vara.



Nybakade scones till frukost.



Kanske en kaffe i solen medans Lhea sover?

Nu släcker vi lyset....

...för vår planet, det förtjänar den. Earth hour!




Dagen efter!

Här hemma kör vi våffeldagen idag istället. Jag har gjort min egen smet och jisses vad gott det blev. Vi körde på både mat varianten och dessert. Ska det va så ska det va.


            



Härligt härligt....

...men kanske inte helt bra, alltid!

Vi slog på stort igår. Vilket jäkla fredagsmys det blev. Fika på espressohouse hela familjen och sen middag och godis hos vänner. Vi hade en skål med godis som var större än Lhea, säkert. Helt galet var det. Barnen var helt saliga och ögenen lös på dem där de satt på mattan runt den enorma skålen. Trots det åt jag och Johanna mest, såklart.




Fika!




           


Fredag!

Åh vad jag är glad att vi är pigga och friska här hemma. Frukost hos Stina och Emilio. Sen en runda i stan när barnen sov. Jag hittade en massa rosa, blommigt och prickigt till mitt tantkök;) Nu ska vi hämta Engla sen åka och handla lite. Ikväll blir det middag och fredagsmys hos vänner.






Stina har du inte tagit en för liten bricka?



Men det gick bra, när högen väl spreds ut på bordet vill säga.



Här hänger vi nu för tiden. I trappan ner till vardagsrummet. Att det kan vara så kul.

Mina två favoriter!

Kvällen hos Challe igår var jättemysig. Vi år "Pimpade" (med lite lyxiga tillbehör) nudlar, godis, hon målade och jag pluggade. Där satt vi i tystnad (med musik i bakrunden) men ändå hade jag den mysigaste kvällen på länge. Kan bero på att jag inte hinner träffa Challe så mycket som jag vill men jag vet också att med en riktig vän behöver det inte vara mer än så.


           










Challe tycker inte om choklad (konstig människa, jag vet) men hon är så gullig att ha i beredskap till sina gäster. Vuxenpoäng? Ha, då känner ni inte till hennes lilla blomsterlåda som hon målar för att ha tantblommor i:P


Annars har jag haft en riktigt lyxig morgon. Barnen vaknade dock halv sex och sex men det gjorde inget för jag fick möjlighet att ta en morgondusch och det är verkligen vardagslyx för denna tvåbarns morsan. Idag ska jag och Lhea packa in oss i bilen och köra till stan och vår andra favorit Stina.

Mysdag!

Vilken galen jäkla mysdag jag har haft. Jag njuter fullt ut av att vara frisk och jag ber till gud att vi får vara friska lääääänge nu. Vi har spenderat förmiddagen med vänner i solen på en lekplats. Sen har vi shoppat och fikat  en massa.  Nu är jag hemma hos min kära kära vän Challe. Vi ska bara hänga ikväll. Hon har precis slängt ihop käk till oss som står och väntar på mig. Fy vad jag har det bra <3









Bättre!

Jag gjorde ett litet försök att komma ut igår som inte gick så bra. Jag kände mig som en död människa på promenad. Idag är det faktiskt bättre. Jag ska ta en dusch och hoppas på att känslan kvarstår FÖR ALLTID..... 


God morgon på er!

Aptit efterlyses!

Tanken på mat får det att vända sig i magen på mig. Jag brukar vakna och vara hungrig och längta efter mitt morgonkaffe. En fralla gick ner igår och idag kan jag möjligvis tänka mig en rostad macka. Jag tycker synd om dem som inte har någon vidare aptit utan bara äter för att äta. Livet är tråkigare såhär. Jag har precis tagit en tablett mot illamående så förhoppningsvis släpper det snart. Annars är jag bättre, magen är stabil och så.
Ska man våga sig ut på en liten promenad idag? Det ska faktiskt vara årets vackraste dag än så länge...




Gravid, rund och sund med stor aptit.

Förbannelse?

Alltså ibland undrar jag. Vi har varit sjuka sen i Januari. Mer eller mindre, med penicilin eller utan. Jag har varit magsjuk igen. Lördagen började bra men på väg till Nisses föräldrar somnade jag i bilen vilket jag nästan aldrig gör och absolut inte en solig dag. Under dagen kände jag mig konstig och mådde illa och på natten började det. Hela söndagen var jag dålig. Nu känner jag mig bättre men tanken på mat får mig att må dåligt. Det enda jag är sugen på är frallor med ost och paprika. Om det nu är så att det vilar en bacillförbannelse över vår familj så tycker jag att det är nog nu. Jag vill njuta av våren som äntligen är här.




            




Bilder från i lördags då jag fortfarande stod på benen....


LyxigLördag!

Vaknade utvikad kl 7.30. Inte så konstigt med tanke på att jag låg i sängen lite innan tio igår och sov i samma sekund. Där fick jag för att jag hade predikat för Nisse kvällen innan att det är minsann tråkigt att du somnar i soffan halv nio varje kväll och imorgon är det fredag och då ska vi dricka vin och umgås och om du somnar..... bla bla bla. Tjatkärring.

Vi har ätit en riktig lördagsfrukost och jag har tränat ett pass BodyPump. Nu har Nisse och Engla ställt till med bak, (choklad och banan muffins) Lhea sover och jag tänkte ta en dusch. Om ett par timmar bär det iväg till barnens farmor och farfar. Där blir det fika, lek i trädgården och farmors goda köttfärssås till middag. Man bara måste älska de soliga dagarna.




           


Färskpressad juice och hjärtmackor stod på Englas önskelista.



En svettig Emelie hemkommen från ett hårt bodypump pass.

Hemmets hjärta!

Jag och barnen har haft en supermysig dag. Ibland behöver man inte göra så värst mycket. Det blir väldigt mycket mat på bloggen idag men jag har inte gjort så mycket mer än stått i köket känns det som. Utöver de där vanliga som frukost och fruktstund har vi stekt plättar till lunch, jag och Engla har bakat bullar när Lhea sov. Nu står jag här igen, snart blir det flygande Jacob och ett glas rött. Nisse och Engla spelar Wii medans Lhea springer runder, säger aj aj aj när hon tar på ugnen och emellan åt skriker hon på godisskåpet.
Nä här kan jag inte stå och snacka jag måste hinna slänga ihop en sallad också.

Ha en fin fredag ♥



Plättar på min mormors gamla plättjärn. Det har inmundigats många plättar under min barndom.



Filmjölksbröd/bullar, receptet finns här. Jag bytade ut vetemjölet till grovt dinkel och russinen mot aprikoser.



Lite eftermiddagsfika.

Min nya last!

Jag har en tendens att tjata ut saker. Nu är jag inne i en period där jag kan äta hur mycket turkisk yoghurt som helst. Till frukost öser jag upp i en skål med hallon och blåbär också ringlar jag honung över. Sjukt gott också håller jag mig mätt länge. Fett är bra grejer;)
Barnen är hemma idag (Englas lediga dag) Lhea mår bättre men vi tar ändå det lugnt idag så att vi kan hitta på något mysigt i helgen.



                    

Grus!

Här sitter jag med grusiga ögon och försöker få ihop lite text. Det svider som bara den kan jag berätta, inflamationen har tilltagit och jag vill verkligen riva ut mina ögon, typ. Eller iaf klia med en gaffel. Åhhh jag vill. Lhea har feber, men hon har varit tokförkyld nu ett tag så jag tror att febern är bra för henne. Så hon blir kvitt det liksom.

Vi har spenderat dagen hemma hos mamma/mormor. Vi skulle egentligen ha en mysdag på stan men eftersom jag ogärna visar mig ute så fick vi ändra på planerna lite.



Jag sätter mig på huk för att få en riktigt bra bild när jag ska fota den lilla korven men då sätter ju givetvis hon sig också. Mammas lilla härmis ♥




         
                Hos mormor bjuds det på lek, fika och en massa mys



Varsågoda, för att jag inte tittar in i kameran.

Dubbelt upp!

Nytt från Kappahl i tjejernas garderob. Dem fick lika dana kläder denna gången. Svårt att motstå när kläderna är tokfina;)



Coola chinos, tunika och en underbar scarfs.

Skrattretande?!

Jag och NIsse kommer som sagt inte iväg på dejt så ofta och har vi planerat något kommer det oftast något ivägen för oss. Igår kom vi iväg. Vi hämta ut biljetterna till Black Swan, tog en liten runda i stan, köpte popcorn och godis. Kröp ner i biostolarna och får reda på att ljudet inte fungerar, så dem ställer in föreställningen och kompenserar med vars två biobiljetter. Det var ett dystert par som satte sig i bilen på väg hem. Nytt försök om två tre år älskling?



Lite väl mörk bild, men ni ser iaf hur skönt jag sitter med dem goda popcornen i mitt knä och är förväntasfull över filmen.


Nu när vi ändå talar om "skrattretande" gissa vem som har blivit smittad av Lhea. Jo jag. Jag har fått ögoninflamation i båda ögonen. Jag ser suddigt, har röda och svullna ögon med en massa grönt glet. LJUVLIGT!

Dejt på gång!

Solen skiner men där ute blåser man omkull. Precis hemkommna från dagis. Jag och Lhea har slappat idag. Jag känner mig lite krasslig så jag har passat på att vila mig medans Lhea sov. Undra varför jag blir dålig så fort barnen är dåliga. Nisse klarar sig alltd. Är det för att han var mycket sjuk som barn? Ikväll ska vi på dejt. Det var så längesen som vi tog oss tid för varandra. Hur får man allt att gå ihop undrar jag ibland. Det har alltid kommit något ivägen (oftast sjuka) för Nisses och mina dejter, men ikväll blir det förhoppningsvis av.




En härlig vårbild med Engla och kompisen Tobias.

En glimt av solen, en glimt av hopp!

Det var kallt imorsen när vi promenerade till dagis. Nu har solen tittat fram, jag äter en smarrig lunch, (lax, nykokta rödbetor och fetaostsallad) Lhea sover. Hon vaknade med ögoninflamation i morse. Egentligen så misstänkte vi det redan igår men nu är jag säker. Ja vi har/är varit mycket sjuka. Ja, det har varit tufft. Men vad gör det när solen lyser. Bättre tider kommer för oss alla....



Sommarsallad!

Gårdagenslunch blev ett litet man-tager.vad-man-haver projekt som faktiskt blev riktigt bra. Kan även tänka mig att den passar fint till helgrillad fläskfile en härlig sommarkväll. På med lite oliver, basilikablad och olivolja också så blir det finfint.




Tomater i olika former och färger
Avocado
Melon
Fetaost
Valnötter

Bloppis!

Då har jag rensat, fixat och fotat. Jag lägger ut barnkläderna och imorgon kommer en tigerväska och ett par gucci solbrillor. Då kör vi!



Gant munkis stl 74 (som ny) 300kr, frakt tillskommer.


         
Burberry mjukiströja stl 92 (nästan aldrig använd) 300kr, frakt tillkommer.



Burberry klänning stl 9 månader 400kr, frakt tillkommer.


Hör av er till [email protected]



Storslaget!

Sitter och pillar lite på mitt cv. Hittade en massa mobilbilder på samma usb från tiden när Engla var mindre. Alltså gud vilket barn, jag kan inte göra något annat än att bomba bloggen med bilder. Ni som har barn, snälla snälla ni ta vara på tiden för det går så fort. Alldeles för fort.





Så mycket kärlek!

Mirakel!

Jotack jag bad om ett mirakel och jag fick ett. Lhea sov ända till halv åtta och då vaknade hon av min klocka som jag envisas med att ställa trots än att jag tvingas upp flera timmar innan den ringer. Givetvis gick jag inte och la mig igår när jag hade stängt ner datorn. Nä, Emelie började städa. Störd som man är har jag väldigt svårt att gå och lägga mig med ro i kroppen när jag vet att här ser ut som det gör. Och finns det något värre än att vakna till ett stökigt hem?

Jag och Lhea har varit ute på en liten tur i det milda och härliga vädret. En massa fåglar som flyger omkring, kvittrar och fångar Lheas fulla uppmärksamhet. Nu sover lillgrodan och jag tänkte ta tag i den där lilla bloppisen som jag talade om någon gång innan vi blev toksjuka. Tror ni inte att batteriet på kameran svek mig. Aja, den är på laddning och det brukar inte ta så lång tid.




Vårutstyrslen är framme. WIIIOOO!

Princess Leia (Lhea)


Lhea har hittat korgen med maskerad kläder och hon ger sig inte förens hon får det på sig.


Jag lovade mig själv att vara i säng kl 22. Vad bra det gick. Jag har precis lämnat in veckans uppgift till skolan, sen var jag bara tvungen att läsa igenom lite bloggar och sen skulle jag ju bara blogga själv och.......
Ja, ni fattar. Mina ögon går i kors och just nu känns det som att ett mirakel måste ske inatt om jag ska orka att masa mig upp med princess Lhea imorgon den otroligt tidiga tiden som hon behagar.

God natt!

PartyNatt!

Jag har en sån där skön känsla i kroppen.  Jag känner mig tacksam över livet och alla jag älskar. Jag har haft ett långt samtal med Stina på telefon som har fått mig att småle mellan städtagen också har jag en underbar man som idag har gjort och sagt rätt saker vid precis rätt tillfälle.  

Jag har haft en partynatt med ett par cuba libre och en massa dans. Välbehövligt och kanske därför jag känner mig så "till freds." Alla behöver vi komma ut och skaka rumpan ibland, hihi. Eller iaf komma ut och vara mer än föräldrar. Stinas son Emilio sov hos mormor och morfar inatt så vi ställde till med lite förfest där. Hur längesen var det inte egentligen som man var på riktig förfest? I vanliga fall när vi går ut brukar jag och Stina viska oss igenom en flaska vin med spotify på lägsta volym. Men inte igår, och kul hade vi.
Vid tio blev jag serverad kaffe på sängen och jag mår oförskämt bra idag. Pigg som en lärka. Nåja, pigg iaf.

Engla och Nisse är på barnkalas medans jag och Lhea står för bus och städningen i hemmet. Lhea är en riktig hjälpreda som torkar allt med disktrasan hon har haffat åt sig. Ni kan tro att hon blåser upp sig, stolt som en tupp när jag säger att hon är duktig. Nu äter jag keso, äpple och kanel, man måste ju vara nyttig. Ja, iaf tills Vespa pizzan ska krängas ikväll med fint sällskap. Snart ringen nog Stina och Emilo på dörren.....





          



GodMorgon!

Gröten, kaffet och greapen är i magen, träningskläderna är på och vattenflaskan är fylld. Nu sticker jag och tränar ett pass bodypump för första gången på två veckor (sen jag blev sjuk) och det ska bli sååå härligt. Idag väntar en fullspäckad och rolig lördag.

GodMorgon på er!



Angels!

Idag har varit en bra dag. Vi har inte gjort så mycket mer än att fördriva tiden på varandra och i vårt hem. Vi har tvättat, vikt tvätt, spelat spel och lagat mat. Mysstämningen har varit på topp. Nu sover tjejerna och i deras rum lyser änglar.


          

Vi har bestämt oss för att skippa soffbord. Knäppt? Men vi flyttar ju ändå alltid det och hänger på mattan. Iställer tänkte vi köpa en puff som tjejerna kan mysa i och till vår pall en orientalisk bricka att ha tet på eller chipsen. Har man inget alls kan man slänga bort den och istället ha fötterna på pallen.

Så här sitter vi nu. Jag och Nisse på golvet, med pallen mellan oss. På en mindre fin bricka finns godsaker och i på tvn har vi Lets dance, idag dansas det salsa. Lite kul tycker jag som själv är en hejare på det, hihi. Nu är det bara en lite störning, jag måste plugga. Jag fick VG på provet, så det är väl det som driver mig att öppna boken NU!




Kärlek på en Fredag!

Friska och glada! Nu sticker jag och Engla och storhandlar. Massa mys, massa bus. Två shoppinggalna tjejer ensamma i affären. Mer än så behövs inte för att få kvalitetstid med varandra. Nisse lämnar vi hemma med ett galet badförök på badkrukan Lhea. Ikväll ska det mysas.

Trevlig helg på er ♥





Ordning och reda!

Jag tor precis min sista penecilin tablett. Jag satte mig upp tre inatt i sängen i fullständig panik. Jag har ju glömt att ta min tablett. Det var en av gångerna som jag vaknade. De andra femtio var för Engla. Hon skulle kissa, dricka, få ipren mot febern och örat, få  täcke på sig och sista gången berätta att hon inte kunde sova. Sen vaknade Lhea fem. Nisse kommer hem ikväll och är ledig imorgon, tur att Engla mår bättre så att vi kan hitta på något mysigt.

Jag har haft så ont i magen på sista tiden. jag är jättekänslig och har väldigt lätt för att få magkatarr. Sen jag la om min kost i somras (endast för att må bra) har jag sluppit smärtan i magen. Därför har jag förknippat just magatarren till dem elaka kolhydraterna. De senaste två veckorna har jag slarvat och nu har problemet åter igen uppstått. Tror kanske även att penicelinen kan ha inverkan. Men nu är det slut och jag ska återgå till den kost som jag mår bra av. Inte nog med det, på lördag ska jag köra igång med träningen igen och det om något mår jag bra av. Det gör alla vill jag påstå. 



Ja ja ja, jag vet att min frukost inte inehåller dem bästa grejerna om man har magkatarr. Men som sagt jag förknippar det med annat. Inte utan mitt kaffe!


Nu har jag lovat tjejerna en promenad till affären i regnet. Jag ser att det har tilltagit och jag ångrar mig ju lite. Men har man lovat så har man. På med varma kläder, vi behöver ju faktiskt lite luft.

48 timmar!

Pju vilka dagar jag har haft. Jag tror att detta är första gången på 48 timmar som jag verkligen sitter ner och slappnar av. Egentligen har jag inget att skriva om som är sådär jättespännande samtidigt som jag inte har suttit ner på 48 timmar och då med andra ord gjort jätte mycket. Bra början på ett difust inlägg.

Engla har öroninflamation, trumhinnan hade spruckit på henne. Det hände den natten som hon skrek så. Det var tredje penicelinkuren i denna familjen på tre veckor, lovely. Jag har full show med barnen medans Nisse sitter i en helt annan stad, kollar på fotboll och käkar planka med sina kursare. Men det är han värd och ska jag vara ärlig så har vi det ganska mysigt, vi tjejer. Det går på av bara farten här och jag är nog effektivare nu än vanligt.






Provet igår gick väl okej, det hade kunnat gå bättre om jag hade fått plugga mer på den tiden som jag hade planerat.  Nu för tiden ställer jag så höga krav på mig själv och blir därför lättare besviken. Jag missade två tvåpoängsfrågor igår och för det mådde jag dåligt i flera timmar efter. Jag får helt enkelt vänta en vecka på resultatet. Mamma passade barnen när jag var i skolan och när jag kom hem där i från hade Engla och mormor en överraskning till mig. Dem hade blåst ballonger och på små prinsesstallrikar stod malmös godaste semlor. Lhea? Ja hon hade somnat ifrån kalaset långt innan det ens hade börjat.


         

Imorgon ska jag läsa igenom mina favvobloggar för jag sover nämnligen när jag sätter punkt.

Aj min mage!

Har legat vaken halva natten och oroat mig för dagen. Ibland är livet med småbarn allt bra ett enda stort pussel. Jag tror nog att jag har fått ihop det på bästa möjliga sätt men inte utan magkatarr. Engla har varit ledsen inatt, hon har förmodligen öroninflamation så det blir ett bösök hos fabror doktorn idag. Men först är det min tur (mer om det sen) och ikväll är min mamma underbar som passar två sjuka barn när jag är borta och gör min skrivning, jag är ju lite nervös måste jag ju säga. Jag hade planerat att plugga igår kväll och idag när Lhea sov. Det sket sig, bara inte provet gör det samma.....




Underbara vårdagar. Utan bekymmer och fria från sjuka!! Oj oj oj vad dem känns långt borta.



En liten gömma!

Idag är jag hemma med två förkylda tjejer. Ingen feber har dykt upp än (hoppas hoppas att vi slipper) men jag såg på Engla i morse att hon inte var helt hundra. Lika bra att försöka förebygga något värre än en rinnig näsa. Imorgon måste jag nämnligen vara barnfri. Jag har ett läkarbesök (räcker med ett barn där tycker jag och säkert läkaren med) och på kvällen ska jag göra min skrivning och det hade väl varit bra att läsa på medans Lhea tar sin lilla lur.

Nisse är på kurs och ska vara borta i ett par dagar. Bara tjejer i huset, ni ska tro att vi ska festa till det. Vi har ju både penicelin och snoriga näser, vad festligt.

Vet ni vad jag behöver skaffa mig? Jag behöver en gömma med pyssel, tidningar och små överraskningar till dagar som denna. Men jag är så dålig på att gömma saker. Jag vill visa och gärna göra det jag köper innan jag ens har köpt det. Något att jobba på kanske?

Vi brukar ta bort soffbordet i vardagsrummet och leka på mattan. Där bygger vi upp en stad av lego eller som idag skapar ett land av dockor. Vi har bytat blöja, kläder 198767890909 miljoner gånger, matat, rest på resor, nattat och haft kalas. 

Ja, den där gömman tål att tänka på...... 



FikaPaus!

Jag vilar ögonen från boken ett slag. Dags för kaffe, kaka och päron. Det går jättebra med pluggandet. Det är skönt att plugga mitt på dagen. Huvudet jobbar på ett helt annat sätt än på kvällen. Jag lägger upp min läsning i tid. 1 1/2 timme åt gången, sen tar jag rast i tio min. Man kan ju nästan säga att jag har min egna lilla skoldag här hemma. Om jag hellre hade varit ute i solen med min familj? JAAAAA!






Jag vill också!

Morgonens familjemys ägede rum på the one and only Ikea. Jag som ska plugga och spendera restan av dagen inne tyckte att det var mysigt att komma iväg en stund. Nu ska jag bara röja undan här hemma, värma lite lunch för att sen bänka mig i soffan med boken i högsta hugg. Resten av familjen är på väg till farmor och farfar (barnens) där dem ska äta god mat, fika och leka i trädgården. Nädå, jag är inte bitter. Jag sitter hellre inne och mumsar på rester. Men måste man så måste man. Det är min framtid det handlar om och då också familjens. Allt jag gör, gör jag för oss.



En glad vårtjej med massor med spring i benen.


          




Och bara riktigt nödvändiga saker kom jag hem med, som vanligt;)










PluggDag!

Soligt idag med. Ja, vi ska verkligen inte klaga. Så jäkla gött. Tyvärr kan jag inte ta så stor del av vädret eftersom jag ska sitta inne hela dagen och plugga. Jag har en stor skrivning på tisdag. Nisse och tjejerna ska iväg till hans föräldrar så att jag får lugn och ro i mitt läsande. Men innan dess tänkte vi få lite kvalitetstid hela familjen. Nu, frukost.





          
     Bild från igår kväll. Lite lyx får man ha när man pluggar, speciellt en lördag.

Fina grejer!

Ännu en gång har far och dotter lyckats. Receptet hittar ni här.



Vår?

Vår eller ej så känner jag något i kroppen. Jo, jag tror minsann att det är dem där sanna vårkänslorna som har vågat sig fram. Med eller utan bakslag så är det Mars månad och idag kom conversen fram. Engla var tuff i sina gula och jag hade den klassiska vita. Vinterskorna är nerpackade för detta året, sen får det snöa om det vill. Jag är envis som få.



Ser ni våren i denna bilden?


Nu lagar vi mat. Idag blir det fläskfile med en ljummen sallad på rödbetor, svamp, äpple och knaperstekt bacon. Sen ska här bakas arga gubbar. Engla och Nisse brukar ställa till med bak på lördagar. Ja, jag klagar inte.




Busunge med fläta i håret ♥



Härliga lördag!

Solen skiner och vi njuter av den. Snart väntar en lekdejt med vänner och barn och ikväll blir det en god middag.






Tjillevippen!

Jag är frisk och jag är glad. Dock lite försummad och eftersom jag är en väldigt jobbig människa med en massa måsten, listor och har ett väldigt behov av att ständigt "fixa" så är detta färståss väldigt jobbigt för mig. Men denna gången har jag faktiskt sett till att vila.

Vi har varit hemma hos mormor de senaste dygnet. Fy sören vad mysigt vi har haft det. Pyssel, mat, godsaker, sovmorgon och frukost är bara ett par av sakerna som stod på schemat. Nu har jag städat, bäddat rent, satt nya ljus i var enda lykta (18 st) och snart ska Nisse iväg och hämta Vespa pizza (för mig blir det en antipasta tallrik med en massa goda italienska dellikatesser.) Senare blir det lets dance och lite godis. 



            


Gårdagens middag och snacks!



En liten morgontrött med burr ♥


         




         
Tappat något Lhea? Är det inte otroligt vilken syn dem små har? Jag lovar er att Lhea hittade något mindre än en smula här.


Gårdagens pyssel, fint (?) till påsk!



Och här var jag! Men aptit och smink i fejan för första gången på en vecka.



Jag är trött på dig!

Jag är trött på min blogg. Eller nja, inte bloggen men dess utseende. Det har inte hänt ett dugg sen jag drog igång den. Kanske på tiden? Nu är det ju såhär att Nisse är en jäkel på hemsidor. Men han har även fullt upp redan också är han ju lite lat. Aja, vi ska nog snart ro ihop något nytt.




Ser ni hur trött jag är på bloggen? Tur att man har ett "psyk album" att välja bilder från lite då och då. 

Snack!

Åhhh vad jag är pratsjuk. Jag och halsfluss går inte så bra ihop och nu när jag känner mig bättre bubblar hela jag av allt snack som jag har missat på dessa dagarna. Nisse har nog tyckt att det har varit skönt med en brud som är tyst.

Det har busats här hela förmiddagen och nu sover hon som stod för 90% av buset. Nisse lämnade Engla på dagis idag innan han stack. Nu ska han vara borta i ett par dagar men han kommer hem över helgen så denna gången blir det inte ett så långt avsked. Men det kan vara ganska skönt att vara ifrån varandra också. Att sakna är en härlig känsla och nyttig. Jag kanske till och med kommer på att det är skönt utan gubbe;) När jag gick upp igår så ställde jag mig ganska så centralt (öppen planlösning)mitt i lägenheten och ärligt talat så trodde jag att jag hade sovit mig igenom ett krig. Men det har vi fått bukt på nu. Här är ju ingen ordning när frun i huset är sjuk.

Nu dricker jag te och äter en halv greap. Jag hoppas att min matlust kommer tillbaka riktigt snart för såhär kan vi ju inte ha det. Det är ganska typiskt. Jag som verkligen hade kommit igång så bra med träningen. Nu måste jag vänta tills penicilinkuren är slut. Jag vill kunna äta och jag vill kunna träna.

Pust! Nu har jag fått prata av mig lite. Hoppas nu att Lhea sover en bra stund så att jag får vila mig lite jag med.



             



Efter bus så blir man trött!

Jag läker!

Igår kväll orkade jag masa mig upp till soffan. Nisse hade köpt min favvotidning och lite godisar som inte rev i halsen ♥ Ja givetvis inte utan direktioner, det hade ju varit lite väl wild and crazy. Nä nu ska jag inte vara sån för han är snäll min man, han gör vad han blit tillsagd och det bästa av allt är att han har varit hemma med barnen så att jag och min feber har kunnat virra runder.


                 

           

Jag masade mig upp igår och tittade lite på tv. House är mitt favvo program och det ville jag inte missa. Första gången på längen som jag var upp till tio. Tjoho.
Jag känner att jag läker. Jag vaknade imorse och mådde drastiskt mycket bättre. Nä Emelie nu ska vi inte hålla låda för det. Utan man vilar sig så att man blir bra på riktigt. Imorgon börjar allvaret igen. Nisse åker på kurs och jag är ensam med barnen. 


           

Det har bakats kladdkaka här mitt i veckan. Ni vet vad dem säger. När katten är borta........




            


Bilderna är tagna från i torsdags när vi skulle ut på äventyp. Ja precis, ett par timmar innan jag blev magsjuk.......




Jag hade rätt!

Halsfluss it is!

Jag kan inte minnas senast jag var såhär dålig. Jag är sängliggandes. Jag kommer verkligen inte upp. Jag lever på vaniljyoughurt, blåbärssoppa och te. Vanligt vatten gör för ont att dricka. Jag har haft ännu en jobbig natt med hög feber, svett och frossa. Snälla snälla penicillin gör nytta nu.



Ursäkta den spökliknande bilden. Men här förskönar vi ingenting.

RSS 2.0