Tips till stressiga småbarnsmammor!

Jag har nog knäckt århundradets bästa inlägg här.


Går du också ofta med avskavat nagellack? Ta då till dig detta tipset.
Måla bara över med samma färg en gång till. Ungefär lika sunkigt som att spruta parfym på svett. Själv håller jag mig bara till nagelack.




Det fina med detta tipset är att det tar lika lång tid att måla på igen som att ta av nagellacket.

MorsDag!

Bästa mamma, Engla och Lhea hade varit på äventyr när vi var borta. De hade hittat ner till Ica. De kom hem med mina favorit blommor som är liljekonvaljer (ska ha det i min brudbukett) och ett 200g frukt och mandel (?) Det hade Engla tydligen valt till mig, skruttan ♥
Jo mormor, det tycker mamma om, jag ska köpa det till henne för det är morsdag.



 


Afternoon tea!

Idag har jag ich nisse spenderat ett par timmar på Blooms. Det var helt fantastiskt. Konseptet är engelskt (ägaren är från england och har faktiskt jobbat med Gordon tidigare.) Det serverades små goda bakverk, snittar, scones mm. Till fick man välja mellan kaffe och te. Mmm vad gott med kaffe tänkte vi. Synd bara att vi drack typ 7 koppar var. Bra där Emelie. Helt ärligt jag har varit hög på koffein idag. Jag har skakat, haft hjärtklappning och mått illa. Först nu mår jag bättre. Nisse är och hyr film, snart ska det mysas.



Redo för dejt!


Viktigt!

Det är viktigt att ta hand om varandra i en relation. Visa uppskattning och aldrig ta varandra för givet. Jobbet är inte att "få varandra" utan att behålla varandra. En relation måste underhållas som allt annat.
När man får barn är det lätt att relationen får ett annat inehåll än tidigare och man går ifrån att vara älskare till ett riktigt bra team. De som lever i förhållande som inte alls känner av detta säger jag bara grattis till.

Jag och Nisse har bestämt oss för att vi ska en gång i månaden (i den mån det går, vi har ju trots allt två barn) gå ut och hitta på något. Det kan vara allt fårn en takeaway kaffe i stan till middag eller bio. Vi planerar och fixar varannan gång. Inte nog med att man hittar på något utan man får även lite spänning, eftertanke och uppskattning.

Idag ska vi ut och äta brunch tillsammans för första gången på evigheter. Det ska bli så mysigt. Mormor ska vara barnvakt, nu håller jag bara tummarna att allt går vägen.



Två redan slitna småbarnsföräldrar förra sommaren, iväntan på sitt
andra ♥


Om man nu ska stoppa popcorn i näsan. Då är man väl inte helt normal på fotot?

 


I duschen!

Detta är kanske inget budget tips, men ett bra tips.

Efter mina graviditeter har mitt hår bara fallit. Inte nog med att det har blivit tunt, det har även blivit fettigt. Det kan gå på ett par timmar. Hur kul är det liksom? Visst kommer det att återhämta sig men jag väljer att hjälpa det på traven.
Jag har spenderat 250kr på ett shampoo. Kerastase för fet botten och torra toppar också äter jag silica för hår, hud och naglar. Skitbra!



Världens bästa fru (blivande) och barn!

Japp, det är vi de. Igår när barnen väl hade somnat tänkte jag och Nisse ta en öl och hänga lite. Titta lite på tv, kanske spela ett spel utan att leka mamma, pappa, barn samtidigt. Då ringer Nisses mobil och det var dags att rycka ut för att jobba. Halv sju var han hemma i morse. Stackaren vi som har en fullspäckad helg. In kommer han och säger (med sjukt pigg röst) näää jag behöver inte sova, nu ska vi äta frukost. De går nog på något starkt på de jobbet, hehe. In i bingen åkte han i alla fall för tre timmars sömn. Vi väckte honom med en inte alls så märkvärdig frukostbricka, men det är ju tanken som räknas...





Ikväll ska vi hem till barnens farmor och farafar för att äta en god middag, massa godis ocg melodifestivalen (jag vet att det inte heter så längre, men just därför envisas jag om att säga det.) Thats me, envis som få.
Och visst är det tråkigt att sverige inte är med? Jag sa ju att vi skulle skicka Darin eller Salem.
Jag tänkte iaf överraska med en liten förrätt, med vad det är kan jag inte skriva här, ni förstår att farmor är mitt största bloggfan. Så himla kärt.

Hoppas ni får en fin lördag ♥

Jag har byxor på mig!

Precis som jag brukar (om jag inte har min sketna morgonrock då vill säga.) Skillnaden är bara att detta är byxor som inte har passat mig tidigare efter garviditetn. Idag kan jag till och med knäppa dem. Då händer det något trots allt. Men mina jeans ska vi inte snacka om, dem kan jag inte ens dra över rumpan.



Titta vad jag har rotat fram!






Detta är Englas första skor. Först bestämde jag mig för att hon skulle få ha dem för sig själv. Det har hängt sött på hennes rum i flera år nu. Convers lover som man är e det inte helt lätt att gå förbi dessa skorna dagligen när man har en bebis som de skulle passa perfekt. Min tanke var att köpa ett par nya till Lhea, men som alla säkert redan vet så skiter man ju inte pengar. Jag har bestämt mig för att låna skorna av Engla och hänga tillbaka dem sen. Det är ju inte precis så att dem blir förstörda.







Dessa söta guldskorna med rosa detaljer är Lheas första skor.
Dem fick hon på sitt dop.
Ser ni den lilla handen på den sista bilden? Det gäller att vara snabb 
med sina foto när man har en klåfingrig 4 åring.


Typiskt, jag som skulle träna!

Så blev det inte. Jag slutade upp på en glassbar istället. Bra där Emelie, bra.
Varje torsdag hämtar vi en stor fruktlåda med bara ekologisk frukt från mossagården. För mig är ekologiska/närodlade varor väldigt viktigt. Hälsa och miljöfrågor ligger mig väldigt varm om hjärtat. Det är dyrare att handla ekologiskt men det är något jag prioiterar och jag har bestämt mig för att handla kött och frukt främst, finns det sen pengar kvar i kassan till övriga ekologiska produkter är det bara ett plus. 
Den här förbaskade glassbaren (med malmös godaste glass) ligger iaf bara ett stenkast ifrån där vi hämtar fruktlådan så det är svårt att motstå. Och varför skulle jag motstå liksom? 

Nu har jag precis svidat om till min morgonrock (som jag mer eller midre har bott i de senaste året) Nu är det snart dags för melodifestivalen. Heja Anna! Jag tänker ladda upp med lite nötter, frukt och en bit mörk choklad.




Har ni tänkt på hur löjligt det är att ta en massa foto på sig själv.
Ta mitt foto här tex, hur naturligt är det att stå och le mot sin webcam?
Känns det mer okej för att hela bloggvärlden gör det?


 


Har bloggen kommit mellan oss?

Jag älskar min fina vän Challe. Hon har den finaste presonligheten som en människa kan ha, hon är ödmjuk och sympatisk samtidigt som hon är rolig och smart. Hon är gudmor till Lhea och ska vara min tärna till bröllopet. Jag har bett henne hålla tal på bröllopet för att jag vet att hennes ord är rena och från hjärtat. Nädå Challe känn ingen press, hihi!

Vi har känt varandra i många år och fick ett stark band ganska snabbt. De senaste åren har vi inte sets så ofta pga att våra liv är ganska busy på olika sätt. Men det gör inget. För mellan mig och Challe finns ingen press. Var gång vi ses är det som om att det vore igår. Vår relation är lättsam och enligt mig har både Challe och vår vänskap alla kvaliteer som behövs.
Jag är så lycklig att Challe är just min vän.

Challe har börjat blogga och nu hörs vi ännu mindre. För vi följer varandras bloggar. Jag vet vad som händer henne om dagarna (I ♥  hennes blogg) och hon har koll på min vardag. Jag vet inte om jag ska älska eller hata tekniken.

Whats up tacogirl,  i miss you=)



Vi kan inget göra!

Vi har alltid varit noga med att lägga Lhea på rygg. Jag är väl lite av en mesmamma och springer gärna och tittar till henne en extra gång. Nu är lillfisen extremt rörlig och vi kan inget göra. Jag lägger henne på rygg, två sekunder senare är hon på mage. Jag vänder henne och två sekunder senare är hon på mage. Sådär höll vi på fram tills för ett par dagar sen. Nu ha jag har gett upp.



Mormor på besök!

Dagen började med att mamma kom på frukost med färska frallor. Det är så underbart att vi har en sådan relation som vi har. Mamma är min bästa vän och barnen kan inte få nog av henne.

Vi har varit och simmat hela gänget (lite svårt för mig att gå ensam med båda barnen.) Engla har så gärna velat gå och bada med Lhea men det har alltid varit något som kommit ivägen. Men inte idag inte och båda barnen var överlyckliga.
Nu vankas det fika här och sen ska jag ner i tättstugan. Ni förstår det gäller att vara så effektiv som möljigt när man har mormor på besök!

Min första videoblogg!

Tänkte att jag skulle vara lite våglig och sätta ut en väldigt kort videblogg. Det är som sagt min första så var inte allt för hårda mot mig.







Update, inlägget är precis lika synkad som melodifestivalen var igår (på min dator iaf) Inte alls med andra ord.

Coming up!

Jag har precis gjort min första videoblogg. Kommer förmodligen upp under dagen. Men förvänta er nu inget, den är typ bara 20 sekunder och väldigt innehållsfattig.



Hon reder sig själv!

De hade lovat strålande sol här i Malmö idag. Här är inte strålande sol. Visst tittar den fram ibland men molnen har mariotet. Jag som hade sett fram emot denna soliga dag känner mig lurad av min otroligt beroendeframkallande iphone. Iphone är min drog.

Jag har druckit mitt morgonkaffe medans jag i min ensamhet har muttrat över vädert. Lhea har suttit på en filt med en massa kuddar runt om sig och leksaker att roa sig med. Där satt hon helt oberoende av mig och hade hur roligt som helst. Hon reder sig bra nu det lilla livet och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Gråter gör jag när jag ser en nyfödd och inser att Lhea inte är speciellt liten längre, skrattar gör jag när jag får ett par minuter med båda händerna fria.



Här har trollungen röjt. Efter all lek somnade hon sött.

 


Fynd!

Hittade denna tröjan på Lindex igår för 99 kr. Det kan man faktiskt leva med. Jag älskar oversize tröjor och funderar faktiskt på att köpa den i fler färger.



Shopaholic!

Inte jag då, utan Engla. Hon är minsann helt galen i skor. Idag blev det två par, ett att att vara tuff i och ett par att ha när värmen väl slår på.



Ett ny-gammalt begär!

Jag gör smoothies här hemma nästan dagligen. Idag var jag och mamsen på redfellas juicebar och jag är helt såld. De har urgoda mackor, smoothies och färskpressade juicer. Idag valde jag en grillad macka som heter im all greek med soltorkade tomater och fetaost, till drack jag en juice gjord på gröna äpplen, kiwi och mynta. Behöver jag säga att det var gott? Nu vill jag  dit varje dag. Pannkakor, släng er i väggen.



Jag vet att jag ser ut som kom och hjälp mig, men va fasen. Och nä
jag låtsasdricker inte. Tror bara att jag inte har hunnit börja dricka än.

Lena Jolton!

Jag är också lite besatt av leopard. Kankse inte fullt så mycket som hemmafruarna. Hittade dessa härliga plagg på Åhlens. Jag hade inte burit dem tillsammans men var för sig är de riktigt ggrrrr....



Butiken på slottet!

God morgon fina ni!

Tänkte att jag skulle ta och visa vad vi handlade igår på vår lilla utflykt till svaneholmsslott.



Engla blev helt galen när hon fick syn på Emil och Ida dockorna.
Jag själv blev extremt förtjust i krukan. Den tänkte jag plantera
örter eller en tomatplanta i och sätta på uteplatsen eller ballkongen.


Prinsessa för en dag!

Idag har vi varit och ätit middag på Svaneholms slott. Det låg väldigt fint och intill restaurangen låg en liten butik (visar i morgon vad vi handlade) och ett museum. Maten var okej, väldigt gott men ingen sensation. Men allt runt omkring gjorde att det blev en helhet och vi hade väldigt mysigt.



Till huvudrätt åt vi kalv med palsternackspure, parmesanpotatis och murkelsås.



Engla, mormor och jag. Kanske inte den mest organiserade bilden,
men det är allt jag har att bjuda på idag.

 

 


Vacker tass!

Händer och fötter är målade i Mavalas Los Angeles. Nu drar vi på restaurang.



En fin dag!

Vi hade en fantastisk dag igår. En dag som fick mig att känna hur tacksam jag är att jag är jag.  Värdert var så fint. Vi var hemma hon farmor och farfar (barnens) hela eftermiddagen. Vi solade och grillade fläskfile med klytpotatis, en generös sallad och kall sås. Engla lekte och Lhea låg och sprattlade på en filt i skuggan. På kvällen kom Stina och hennes familj. Killarna tittade på fotboll medans jag och Stina satt i köket och snackade. Stinas man ska stå för maten på vårt bröllop. Vi pratade igenom allt igår och jag måste säga att det känns jättebra.



Det severades soppa ala Engla ♥


Lhea var grymt fascinerad av gräset.


Engla och farfar planterade fler smultronplantor till barnen (läs Emelie och barnen)


 


Jag vill inte trampa någon på tårna!

Igår spenderade vi ett par timmar på lekland. Trots det fina vädert, men har Engla bestämt sig så har hon. Det är ju trots allt för hennes skull.

Jag anser mig själv att vara en väldigt aktiv mamma. Jag har alltid velat vara en ung mamma, och att kunna vara aktiv är en av anledningarna till det.
Jag är oftast med och leker i full fart när vi är ute. Jag klättrar, gungar, jagar, bygger sandslott, spelar fotboll mm. Är vi hemma sitter jag gärna med och leker i den mån som jag hinner.
På leklandet igår hoppade jag på stutsmattan, jagade Engla i hopptältet, kröp på alla fyra i dessa små gångar i olika höjder och jag pressade mig igenom små hål. Svetten rann, mina händer och knä var helt röda efter allt krypande.

Det är inte så att Engla aldrig leker själv för visst gör hon det. Men vill hon att jag ska vara med så är jag det om jag har tid just då.
Jag springer inte heller efter henne och tror att hon inte klarar sig själv. För jag tror starkt på att barn blir trygga då föräldrarna släpper på tyglarna men samtidigt finns tillgängliga.

När jag tog en paus i allt lekande igår så satt jag och tittade mig runt. Vet ni hur slappa föräldrar är idag? Jag såg äldre föräldrar, unga föräldrar, mammor och pappor. 80 % av dessa bara satt där. De fikade och var irriterade på sina barn när de kom och bad om något. Jag såg barn som drog i sina föräldrar för att de ville visa dem något, eller att de skulle leka med dem. Jag hörde föräldrar säga nu fikar mamma lek du.
Jag såg en liten kille som ville ha en glass, men fick ingen. Lägg då märke till att hans mamma satt och fika på värsta kakan själv. Hon bara röt på honom och menade på att han var otacksam som inte lekte när dem minsann hade gått hit.

Nu vill jag inte försköna mig själv som mamma för alla har vi brister. Och jag ska inte heller vara snabb på att dömma dem andra föräldrarna. Jag ville bara ta upp det jag såg på den lilla stunden som jag satt där och tittade, innan jag skulle börja ge min dotter all den aktivitet och närvaro som hon förtjänar.

Inte kan man vara på topp alltid!

Fick sovmorgon i morse. Halv nio vaknade jag och märkte att jag hade missat allt sen sju i morse. Que? Två barn och jag har inte märkt ett dugg. Helt klubbad kände jag mig. Jag tror att jag har drömt något för jag har bitit i hop mina käkar. Mitt huvud dunkade. Men efter en brakfrukost och en ipren är det bättre.



Man kanske skulle ta och göra vid sig? Jag kanske till och med slår på
stort och tar av mitt nagellack.


Så charmigt!

Nu har jag snart krängt två paket kex och två ostar (inte light varianten) . Det vankas ostbricka här hemma och jag har ingen botten. Ostbricka kan vara det godaste som finns. Det har dansats loss till så ska det låta. Blir det plus minus noll? Tror inte de va!

Challe, Stina, Johanna, ta ut mig någon. Jag behöver DANSA!


Hon skarattar åt mig!

Det räcker att jag tittar på henne så skrattar hon. Ofta, högt och länge. Är jag så rolig? För jag har inte den minsta känslan av att hon skrattar med mig.



Trollunge ♥


Fredag!

Vaknade i morse (06.00) av att en viss liten Lhea låg och gjorde små mysiga ljud i sin säng. Solstrålarna letade sig in i sovrummet. Efter en stund kom Engla in och vi gick inte upp förens halv åtta. Sen kom mamma/mormor med frukostbullar. Idag tänkte vi alla hitta på något tillsammans.
Senare blir det storhandling, städning, rena sängkläder, god mat, godis och en flaska rosè.


Nu sätter jag mig här!

I min myshörna på balkongen. I kvällssolen och med mina två nya tidningar. Här tänker jag sitta och ta en paus från mitt hektiska tvåbarnsliv och glömma att väckarklockan (läs Lhea) ska väcka mig vid halv sex i morgon. Här tänker jag sitta tills solen går ner och jag börjar frysa.



Ingen jacka!

Hela dagen idag har vi varit ute utan jacka. Nu är vädret helt underbart här i skåneland. Efter middagen idag bestämde hela familjen sig för att gå ut och spralla av oss dem sista sommarkänslorna för idag. Vi har rubbat barnens rutiner lite (med ca en timme.) Inte vill man ju vara fast i hemmet kl sju var kväll nu när sommaren är nära. Nä, då väntar grillning, kvällsdopp, glass och bus.  Åhhh vad härligt!




Ingen jacka!



Nu är naturen som vackrast!


En vanlig barnfamilj!

Vi har ätit spagetti och köttfärssås. Vi gör faktiskt inte det så ofta med tanke på att vi är en barnfamilj. Känns annars som att det är en hyfsat vanlig och uppskattad rätt av barn. Jag kan inte mer än instämma, vi har ätit som hästar.



Om mitt barn skulle sova....

mer än 40 min åt gången så skulle jag hinna.......

Raka benen

Klippa mina tånaglar

Måla naglarna oftare

Inte behöva gå med avskavat nagelacka

Äta en hel lunch

Sortera den där förbaskade garderoben

Skicka in foto för framkallning

Klara av ett helt pass av min yoga dvd



What to do?
Det intelligenta svaret kommer i framtiden. Emelie har lösningar på allt!

Inte dåligt!

När jag kom hem från gymet idag stod det pannkakor på bordet. Inte dåligt va? Jag vet att vi äter pannkakor här hemma så att det nästan blommar ut ur öronen på oss, och nä vi tröttnar inte. Jag har en ny favorit nu, honung, kanel och blåbär.
Nu blir det en varm dusch, sen frukt och Greys.


Känna lycka!

Att kunna känna lycka är något av det finaste som finns.  Lycka är ett väldigt stort ord som uppfattas olika av oss alla. En del tar tillvara på den, en del får tyvärr inte uppleva den så ofta, en del missbrukar den och tar den förgivet. Men en sak tillför lycka oss alla och det är värme.

Jag har aldrig varit så lycklig som jag är nu. Jag har en underbar (blivande) man, fina barn, ett bra hem och mycket kärlek (både att ge och ta). Men det bästa av allt är att jag uppskattar var dag som jag kan stiga ur sängen och vara frisk.
Jag känner ofta känslan av lycka. Jag blir varm i hela kroppen och inser att jag är här och nu. Men nästan alltid i denna underbara stund fryser jag till is inombords. Lycka förvandlas till oro. Oro över att förlora allt som gör mig lycklig. Precis som om jag får en stor dusch av logik som vill säga mig att inget är förevigt.
Känslan om att vara här och nu är som bortblåst och jag befinner mig längre fram, i den skrämmande tanken framtiden.
Det är synd att desto mer jag har att glädjas för desto oroligare blir jag. Är det så att man måste känna oro för att veta att man uppskattar det man har?

Det är kanske som det sägs, att det är först när du får barn som du blir medveten om din dödlighet.....

By Engla!

Idag har varit en såndär vanlig dag.  En vanlig men underbar dag. Det har varit jag och barnen och vi har haft fint väder. Vi har inte gjort något speciellt men det är väl dem stunderna som man ska ta vara på?
Vi har varit ute och lekt på stora lekan (stora lekan = the shit, om ni frågar Engla) Det är på stora lekan som allt händer. Där har vi spenderat ett par timmar. Tills vi blev hungriga och gick hem och slängde ihop en omelet med bacon och svamp.



Det är Engla som har tagit dessa bilderna. Jag funderar på
att anställa henne som min privata blogg fotograf.




Sen kom Stina....

Och då pratade vi lite bröllop och gjorde en massa annat.



I väntan på Stina....

Trycker jag och Challe (läs gärna hennes nystartade blogg) popcorn i näsan, dricker vin och lyssnar på musik.  Snart ska det snackas bröllop.



Solsken!

Äter en god sallad som jag hotta i hop. Jag har varit ute och promenerat länge i det härliga vädret. Nu väntar jag på att Lhea ska vakna, (som fortfarande sover i sin vagn) så att hon kan äta innan hon placeras i vagnen igen för en tur till dagis. Lhea skiner verkligen upp när hon ser storasyster.
Ikväll ska jag träffa mina fina tärnor, dricka vin och snacka bröllop. Jag längtar.



Mina nya leggings!

Inte den bästa bilden, men ni får se dem på mig någon gång när jag känner mig reda att skiljas från mina mjukis. De kommer från HM för en lagom peng.


Så blev det med vår lediga dag!

Oftast har vi otur med våra lediga dagar. Det är inte ofta Nisse är ledig och när han är det så är det alltid någon som ser till att bli sjuk. Idag är det jag som är hemma och vårdar den lilla sjuklingen. De andra två är och sjunger på öppna förskolan. När dem kommer hem ska det ställas till med pannkaksbak, sen tänker jag gå och träna. Det var kort och gott min dag. Och vi som hade planerat en ledig dag tillsammans......

Naturligt?

Är det naturligt att gå runt med ett tuggat, utspottat och slibbigt rån på armen en hel kväll uatan att märka det? När man väl upptäcker det så är det mer än intorkat. Det gjorde lite ont i håren att dra bort det. Tack Lhea, tack!

 


Bröst!

Gjorde ett sista försök att amma i går kväll. Har som sagt dragit ner på det en hel del (stegvis) sen Lhea började äta mat. Hon valde själv bort bröstet när hon fick smak på maten och när hon ville börja upptäcka världen. Hon har varit ganska nöjd vid bröstet tidig morgon eller sen kväll, men inte den senaste veckan. Igår ville hon verkligen inte. Det visade hon tydligt. Så jag antar att jag har fått tillbaka mina bröst. Lättad? Ledsen? En kombination kanske?

Brunch, shopping, vin och fotboll!

Rubriken sammanfattade min dag. Vi startade på konsthallen och åt en ofantligt god brunch, i vanliga fall har dem live jazz där på söndagar men inte idag. När vi var mätta och belåtna drog vi vidare en sväng till stan och shoppade lite. Vi handlade en present till Nisse, vars en leksak till Engla och Lhea, tröja till Engla och brallor till mig. Ett par riktigt läckra tights. Jag kan visa dem imorgon.
Nu har jag hält upp vars ett glas rött till mig och Nisse, ni har väl inte missat att Barcelona spelar idag? Heja!

Tack kära mor för idag!

 


Älskade Engla ♥


Brunch bestående av två olika sallader, stekt sill, potatisgartäng,
skinka, surdegsbröd, stekt sidfläsk, soppa, pannkakor med sirap
och kanel, yoghurt med rabarberkompott.


Nu, mys i soffan med Nisse, vin och fotboll.

 


SweetSunday!

Idag är en sån dag som inte har något väder. Det är så otrolit trist. Jag blev så sotis när jag läste "stockholmsbloggarna" igår. De har ju liksom sommar där. Här hemma är Lhea sjuk, hon är otroligt förkylld. Vi skulle egentligen ut och äta hela familjen + mormor en bit från malmö idag. Som en liten utflykt. Men nu när det inte går blir det ändrade planer. Brunch i stan utan Nisse och Lhea. De får vara hemma och mysa istället ♥ så tar vi utflykten nästa helg.



Jag har blivit besatt av de där smoothiesen. Dricker en var dag ett par timmar efter frukost. 


Se, för allt i världen!

Äter pecannötter (läs kränger,) lagar mat, och bloggar. Är hemkommen från ett träningspass där jag höll på att svimma. Svetten bara rann och pulsen var skyhög. Styrka har jag inga problem med men jag måste verkligen jobba på min kondition. Den är den första som ryker, trust me. Idag var jag lila i huvudet. Ni vet när man passerar, röd och likblek. Så såg jag ut idag.

Nu har jag återhämtat mig och ikväll blir det film. Förra veckan hyrde vi Avatar (som var så jäkla bra, top 5, lätt!) Igår såg vi Old dogs, asså jag har inte skrattat så mycket på länge. Både jag och Nisse låg dubbla. Jag kissade nästan på mig ett par gånger. När jag med extremt liten marginal kom till toa satt jag där själv och asgarva. Det kallar jag en rolig film (jag har extremt torr humor.) Vi får se vad det blir för något idag men jag har svårt att tänka mig en komedi, tror nämligen att filmen vi såg igår är svårslagen.....


Istället för bröllopstårta!

Igår var jag och Nisse och beställde en massa härliga cupecakes. Istället för bröllopstårta tänkte vi servera cupecakes och små bakelser. Vi tänkte även satsa på ett stort godisbord med ett roligt upplägg.





Jag älskar väder!

Idag har vi en redig regndag här i skåne. Jag är en gnutta avis på den övre delen av landet må jag säga men det är väl ingen ide att gräva ner sig för det?! Jag och Engla tog på oss full regnstyrsel (Engla mest då) i morse och traskade ner till affären. Vi var plask blöta när vi kom hem.
Men saken är den att jag älskar alla väder, förutom  gråa moln. Det är inte väder för mig. Ge mig sol, snö, kyla men låt mig slippa rå blost och tunga moln. Jag vet vad ni tänker när jag säger att det inte finns dåliga väder bara dåliga kläder, men det är ju sant. Hur mycket jag än saknar sol och värme nu så passar jag faktiskt på att dra fördel av regnet.



Nu pirrar det i magen!

Min underbara faster och hennes familj var på middag hos oss igår.  De är fotografer (väldigt duktiga) och ska givetvis fota vårt bröllop. Cecilia (faster) ska även sy min klänning. Jag har köpt en bra basklänning som vi ska förlänga och snygga till med lite detaljer, åhhh den kommer att bli så fin. Igår under middagen blev det en herrans massa bröllopssnack, herrejisses vad mycket det är att tänka på.  Nu är det bara drygt tre månader kvar och tidsoptimist som man är tycker jag att det är luuungt. När de hade gått igår satte jag mig och gjorde en lista på allt som ska fixas och insåg att det är allt annat än lugnt. Men jag jobbar bäst under press och tycker faktiskt att det är kul när det händer mycket saker.
Trots att vi har valt att ha ett litet bröllop så vill vi fortfarande hålla det väldigt traditionellt, och vad det innfattar fick jag veta igår (tack snälla ni.)
Något blått, något gammalt, något lånat - toastmaster - kläder - blommor - tal, and it goes on and on......

Gå gärna in och titta på deras hemsida, vi är med på en del av korten http://www.fotografgreen.se

Föresten någon som vill dela med sig om sina upplevelser, erfarenheter, tips och ideer?



En helt vanlig morgon!

Här sitter jag i köker nyduschad och dricker mitt kaffe. Jag är utvilad eftersom jag vaknade kl nio och låg därefter kvar i sängen och sträckte på mig i tio minuter. Idag tänkte jag gå och shoppa lite och ta en lunch med vänner, kanske blir ett glas vi eftersom det är fredag.

eeeuuurrrrrrr! (ni vet det ljudet som kommer upp när någon har svarat fel)

Min morgon startade som vanligt 05.30 med två barn som vill helt olika saker. Jag har lekt mamma-pappa-barn sen kl sju,  serverat två barn och uppfyllt två helt olika behov och lämnat på dagis. Här sitter jag nu i Nisses gamla sletna tröja med en kall kopp kaffe och två knäckemackor med ost på som är gul och torr överallt förutom under gurkan.
Idag ska här städas, tvättas och hanlas för att sen njutas av underbara fredag som äntligen är här.

 

Allt i en panna!

Vilket hemskt väder vi har. Vad hände med att värmen kommer på riktigt efter min födelsedag? Det har känts som en riktig höstdag och det vill vi ju inte ha nu. När jag och Lhea hoppade av bilen fick vi springa in till bvc och var trots detta plask blöta. Vi träffade doktorn idag och skruttan fick toppbetyg, där stod en måttligt stolt mamma och blåste upp sig.
Nu ikväll har vi haft middagsgäster. Jag gjorde det lätt för mig och körde allt i en panna. Ett recept från mina nya favorit kokbok (måndag-torsdag men Marcus Aujalay.) Fick den på min födelsedag och har lagat tre recept som jag blivit väldigt nöjd med.
Nu blir det Greys och en massa frukt.



Stövlarna har suttit på fötterna hela dagen.


Allt i en panna.

 

 


MajskroksMarathon!

Det har vi här hemma minst en gång om dagen. Engla tycker att det är skitkul att langa krokarna till syrran som tycker att det är skitkul att äta dem. Mamma däremot tycker inte att det är lika kul med detta gula kladd.Men visst är dem bra, jag hinner göra en hel del undertiden som Lhea är mutad. Nu förstår jag verkligen hysterin med detta fenomen.



Sounds like sweet music to my ears!

Lhea säger mamma! Helt galet, jag som tyckte att Engla var tidig (lite mer än sju månader.) Allt började för ett par dagar sen när hon började leka med att utala ma, sen blev det ma ma ma ma ma. Igår när jag gick ut ur rummet så hörde jag ett par förtvivlade mamma mamma.  Idag går hon loss på ordet. Jag undrar om hon fattar att det är jag som är mamma. Med Engla var det lite mer tydligt efter som hon sträckte sig efter mig när hon sa det. Sen är det väl inte så konstigt om hon nu skulle säga det och mena det. När man har en mamma som står med huvudet en centimeter ifrån sig och säger med hurtig röst maaaamma, säg maaammma. Eller en storasyster som använder sig av ordet i olika tonläge typ en miljon gånger var dag.
Hur som helst så är jag varm i hjärtat ♥

Hanna Montana!

Hemma från en mysig kväll med Challe. Vi har ätit thaimat på Green Mango. De har så fantastiskt god mat och riktig thai inget jäkla hitte po och till en billig peng. Perfekt. Innan jag gick ut satt Engla och tittade fundersamt på mig när hon till sist säger, mamma du är lik Hanna Montana. Tycker du säger jag, för vad ska man säga, tack? Eller nähädu nu ser du fel, hon är typ 18, smal och smärt. Jag tror att det var mina öronhäng. Inte för att jag vet om hon har öronhäng men jag har det inte så ofta. Därför tror jag att det var dem som gjorde det. För jag menar hur många har ett barn att relatera till när hennes mamma gör något så galet och sätter på sig ett par öronhäng.



Lego Vs Muffins!

Nisse har tagit upp sitt lego från när han var liten. Nu sitter både han och Engla med total fokus och bygger. Jag tror nog att Nisse har snäppet roligare än Engla. Även jag tog mig en titt och kände en smula nostalgi. Sen tröttnade jag och gick ut till köket och tog mig en muffins som jag och Engla slängde ihop åtta i morse, då förstår ni nog hur tidigt man får stiga upp i detta hemmet. Åtta då är ju klockan nästan förmiddag. Sorgligt.
Ikväll blir det middag ute med bästisen, tror nog att jag behöver det.


 


Så bra gick det för mig!

Jag som skulle i säng tidigt. Med tanke på att jag har varit uppe sen 4.15 i morse så är jag rätt sliten nu. Men här sitter jag och är tom på ord efter ett långt och alltid lika roligt telefonsamtal med Johanna. Vi förstår varandra så bra och jag har verkligen funnit mig en underbar vän på senare år.
Idag har vi sprungit lite ärenden och hunnit med en fika. Mer än så blir det inte idag för nu deckar jag snart.



En liten fis som ger giraffen en omgång!

Hon har iaf sina nya kläder på sig från PoP. Ja hon är allt bra shoppingtokig lilla Lhea.



Inspiration på morgonkvisten!

Fick lite tid över för nyhetsmorgon i morse. Möttes av en man som använder sig av meditation. Jag blev inte klar på om han även lärde ut, i vilket fall som sa han ett par väldigt kloka ord. Ord som jag försöker komma ihåg i min vardag och ord som jag själv har tränat på och blir bättre på för var dag. Jag ska försöka att återberätta hans tankar med mina ord.

Vi är så tillgängliga i dagens samhälle, men vi glömmer att vara tillgängliga oss själva. Kommer jag ihåg att känna efter ibland? Känna mina andetag, känna solens strålar, vinden, känna mina hjärtslag och förstå att det är här och nu som jag lever.
Att meditera är som att ringa upp sig själv och fråga vad som är mening med just mitt liv. Att ringa upp sig själv och påminna om att man är här och nu, ringa upp sig själv och ta kontakt med den som står en närms men som man sällan tar sig tid till, sig själv.......


SöndagsSnack!

Fy vad jag har blivit dålig på att uppdatera er om mitt otroligt monotona liv. Vet ni vad problemet är? Jag pallar helt enkelt inte starta datorn. Punkt! Sen jag fick min iphone så startar jag inte datorn längre. Jag vill varna er för iphone, för hur bra den än är och hur nöjd jag än må vara så är det sjukt beroendeframkallande och bara för mycket. Man kan ju liksom göra allt med sin iphone. Iphone har tagit tekniken ytterligare ett steg och nu sitter jag här och tänker att det var goa tider när man fick starta sin dator för att sköta sina finanser, hoho! Ja ni fattar.  

Helgen har varit nästan som alla helger, fulla med mat, godis och kärlek. Vi har hållt oss hemma dock för Engla har varit lite krasslig. Men det är ganska mysigt kan jag tycka. Oftast när man har ledig tid tillsammans ska man göra så mycket. Men denna helgen har jag kommit på att man absolut tar störst del av varandra i hemmet. Det är faktiskt inte ofta hela familjen har tid över att bara vara hemma.



Igår blev det en klassisk pannkakslunch med stekt banan till. Nisse
doppade bananen i pannkakssmet innan han stekte den. Det blev
en härligt frasig yta. Bra där Nisse Pisse=)


På Willys kan man plocka lösgodis i små bägare, jo det blev
mycket godare. Jag tvingade iväg alla till willys för att jag skulle
ha den där bägaren. Synd bara att man äter ett par bitar och sen har
spyångest. Kan det vara alla de där läskiga e-ämnena som bjuder på
biverkningar?

PlusMinusNoll!

Hemma från ett hårt träningspass. Jag har ett par kilo som jag vill gå ner till brölloppet och jag ska minskäl fixa det. Klarar jag inte det nu så kommer jag aldrig att klara det. Jag menar det kan ju inte finnas något annat som mottiverar mer än mitt bröllop. Jo, hälsa såklart men det hör ju inte hit nu.
Idag tänkte jag iaf ta en liten paus och fira Lheas sexmånadersdag med lite ostbågar och ekologisk cola. Jag tänkte samtidigt bjuda mina fettceller på lite fest eftersom de bara kommer ha övertag en kort tid till......


  

Undantag!

Idag blir min lilla tjej sex månader.(?) Var fasen  tog tiden vägen liksom? Idag tänkte jag göra ett undantag och uppdatera lite bebisinfo kanske även slänga upp en bild på mitt lilla mirakel. Jag får se hur crazy jag känner mig när jag närmar mig slutet på detta inlägg.

Idag satt Lhea upp helt själv uatan att någon höll henne. När hon blir allt för till sig av mammas/pappas/systers applåder så vinglar hon till och trillar.

Hon börjar även att ta sig runt lite, vi anar att hon kommer krypa vilken dag som helst. Om det inte redan är livat här hemma så blir det de då.

Nu kommer ni tro att jag är dum i huvudet, men Lhea har liksom börjat vinka med sin hand (mot sig själv) från henne kommer ett ljud som låter jej jej jej jej. Nu tror förståss denna vimsiga och totalt bortcharmade mamma att hennes dotter vinkar och säger hej. Men när Engla var sju månader sträkte hon sina armar mot mig och sa ma-ma. När hon var ett år sa hon ett tiotal ord. Så vem vet?


Idag vägrade även Lhea ta bröstet. Dett är andra dagen hon gör så. Jag har trappat ner mycket sen hon började äta, eftersom hon är så glad för mat, tills igår. Hon vägrar allt utom flaska (ersättning.) Tydligen är detta väldigt vanligt enligt min bvc sköterska och nu ska jag ta en pause med maten i två veckor och bara ge det hon vill ha. Jag tror mycket på att inte truga med risk för att det blir en tråkig sak och mat ska ju vara kul och gott.

Nya tag....



Härliga maj!

Min pappa brukar säga att med min födelsedag kommer den riktiga värmen. Kan kanske inte instämma just detta året eftersom kylan är ihärdig. Men Sen och andra sidag var det ju inte längesen jag fyllde år. Maj är iaf en underbar månad, en magisk månad. Det är i maj allt händer.
I söndags var vi hon (barnens) farmor & farfar. Vi var ute och busade i trädgården, vi grillade och stod ute i naturen och år våra korvar. Det är något visst med årets första grillning. I vanliga fall äter jag inte korv och har inte gjort på många år men när det kommer till att grilla något lätt kan jag göra undantaget med en stark korv med hög kötthalt.





Nu står jag och häller i mig en smoothie gjord på havremjölk, honung, banan och massor av blåbär. Jag förbereder mig för en lång promenad, tyvärr har jag helt blåa läppar, bra där emelie!


Jag vill göra som alla andra!

Jag vill också provsmaka marabou polka, (såhär lite impulsivt en måndagkväll) men vår skitica har inte tagit in det.



Enjoying!

Dricker kaffe från min nya takeaway mugg. I love it. Så mycket att jag tog den smutsigt ur diskmaskinen och bara sköljde av den. Så mycket att jag bara var tvungen att dricka en kopp kaffe nu. Lite för sent kanske? Kommer jag nu att ha problem med att somna ikväll? I vilket fall som så var det värt det. Skulle jag föresten ha problem med att somna som har två V-Ä-L-D-I-G-T morgonpigga barn, no way!



Min födelsedag!

Det blev en lyckad födelsedag igår. Jag fick bjuda mina absolut närmsta på middag och njuta av deras sällskap. Jag vill tacka alla för de sina presenterna och för att ni gjorde min dag. Förövrigt är det inget speciellt med att fylla år längre. Jag kommer ihåg det underbara pirret man hade i magen flera månader innan och när det väl bara var ett par dagar kvar led man nästan av svår sömnbrist. De dagarna är verkligen förbi och numera överlåtna till mina fina barn.



Igår fick jag inviga mina glas som jag fick i julklapp. Drycken smakade en
aning bättre i dem om ni undrar.



Fisksoppa och ett smarrigt kakbord stod på menyn.



Mina fina presenter.



När gästerna hade gått hem tog jag fram resterna av fruktsalladen och
 min kokbok som jag fick av familjen. Jag kan verkligen rekomendera
den och jag vill verkligen laga ALLT!

 


Idag e ingen vanlig dag....

...för idag är det Emelies födelsedag, hurra hurra hurraaaaaaa! Tur för er att ni bara läser och inte hör den sista stämman.
Mmm sant som det är sagt, 27 år idag. Jag har känt efter hela förmiddagen om jag känner mig äldre. Men nej, lite skavanker hittar jag väl när jag tittar i speglen, man är ju inte 20 mer. Men jag kommer nog att vara samma barnsliga Emelie i alla år, kanske bara till att inse.

Imorse blev jag väkt av familjen med frukost på sängen, paketer och skönsång ♥

Nu står jag och lagar fisksoppa och dagen till ära bjuder jag på lite osminkade bilder.


Man ska faktiskt alltid smaka på vinet som man ska ha i maten. Vin som
man har i sin matlagning ska vara så bra att det går att dricka. Så tänk på det innan
ni snålar och köper ett skitvin bara för att ni ska hem och hälla ner det i grytan=)
Och nej, jag har inte drukit upp allt som är i flaskan, (eftersom den nästan är tom)
de är i soppan redan.


RSS 2.0