Englas pannbröd!

Här ställde vi till med storbak i söndags. Jag har länge tänkt att vi skulle baka något från Englas kokbok. Vi skippade den söta varianten och körde på pannbröd. Så lätt och ack så gott.
Engla var så duktig och jag ljuger inte när jag säger att hon gjorde allt själv (förutom att steka bröden.) Där stod hon och pustade med mjöliga kinder medans hon kavlade ut ett tjugotal bröd.


2 tsk brödkryddor
2 tsk salt (eller var det 1?) pallar faktiskt inte gå och kolla. Ah kör på 2.
2 tsk bikarbonat
13 dl rågsikt + 2 dl till utbakning
1 dl ljus sirap
5 dl fil

Knåda, fördela till små bollar, kavla ut, stek ett par minuter på var sida i en torr panna. Klatt!

Gott med creme cheese och röd marmelad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0