Kärlek <3

Igår hade jag en ganska jobbig dag. Tror att jag var lite väl aktiv under dagen. När vi kom hem från Caroline sorterade jag och Engla hennes rum. Jag köpte enmassa korgar och backar på Ikea att lägga lösa leksaker i. Efter det blev jag jätte trött och fick ont i magen. När jag var gravid med Engla fick jag ett ljumskbrock (det är typ 98% män och jag som får det) men med min vanliga otur så.....
Jag har börjat få ont av det igen. Antar att det är tyngden av magen?

På kvällen när Engla somnat tog Nisse en sväng till Ica för att handla lite. Han kom hem med en bukett rosor. Då blir man bara så glad. ♥
Hans omtanke gjorde kvällen lättare.

Idag mår jag bra igen. Jag och Engla väntar frukostbesök kl tio. Ikväll spelar Nisse poker med grabbarna, Challe kommer hit och har en tjejkväll med oss. Det blir mat och godis.




Frossa i Michael Kors till hösten!

Michael Kors är en av mina absoluta favorit designers. Här är några godingar som jag skulle vilja lägga vantarna på.










Nystart!

Vår lekdejt var mycket trevlig idag. Det bjöds på jättegoda chokladmuffins och jag hade med mig lite vegetarisk lasagne som jag rotade fram från frysen. Man måste ju äta för att ha energi till att leka.
Engla tycker verkligen mycket om Aria, är så kul att se. Hon är så lillgamal och ska ta hand om henne så fint. Men det är mycket viktigt för Engla just nu att vara stor. Säger man något annat får man höra.
Jag tror att Engla blir en perfekt storasyster.

Vädret har varit så konstigt idag. Ena stunden var det riktigt ruggit sen kom solen fram och då blev det så jobbigt varmt.
Nu längtar jag verkligen till hösten. Är så trött på den såkallade sommaren nu. Jag vill ha regn och rusk, men även fina soliga höstdagar. Då man kan sitta ute på en uteservering med filt och dricka te.
För mig betyder hösten nystart. Allt det gamla trillar av för att kunna skapa nytt och färskt. Jag blir mycket harmoniskare på hösten. På sommaren ska man göra så mycket och jag får nästan lite dåligt samvete om jag känner för att sitta inne en solig dag. På hösten däremot känns det mer okej att vara inne. Man kan tända ljus, burra in sig i soffan, ta fram sin mysigt höstkläder, spela spel, dricka te och varmchoklad i mängder, ja ni förstår.
Jag ska absolut inte förkasta sommaren, för sommaren är magisk och jag vet att när vi kommit en bit in på hösten när allt är mörkt och grått vill jag inget hellre än att se en riktigt fin sommardag.
Tur att vi kan få lite av allt......


Fater Caroline leker med barnen, själv satt jag på en bänk och kände mig
som en strandad val.



På väg hem.


Nu ser jag inte mina fötter mer, tur är väl det för de är svullna som bara den.


Myspys!

Detta är första dagen på ca fem veckor som jag och Engla är själv. Kände imorse när vi vakna hur mycket jag har saknat att umgås bara vi. Visst finns det inget som sllår när hela familjen är samlad men kvalitetstid behövs.....
Jag och Engla vaknade halv nio imorse av blåsten. Spm de blåser här. Nu är det rent mörkt och det har börjat regna. Jag klagar inte, vi dukade upp en mysig frukost och tände ljus.

Idag ska vi hem till Carolin och Aria på lek/fikadejt. Trevligt trevligt. Viktigt att Engla får umgås med sin kusin, det blir väl förmodligen inte fler? (man kan ju kanske hoppas, känn ingen press Caroline)
Blir väl att vi får vara inne idag med tanke på vädret, men det är mysigt det med.


Onsdag!

Vaknade inatt av att Nisses mobil ringde. Det var jobbet och utryckning som gällde. Så kl 01 var det bara för Nisse pisse att hoppa i kläderna och börja jobba. Det blev inte en allt för lång natt för honom bara ett par timmar också blev han ledig idag. Mysigt att ha honom hemma.
Vi har tagit det lugnt hela förmiddagen sen blev det en tur till stan och vidare till Ikea med Farmor och farfar.
Vi alla åt köttbullar och shoppade lite. Själv handlade jag tre kuddar att bulla upp kroppen med. Sköt ska ni veta och Nisse är säkert glad eftersom jag har tagit hans kudde nu några nätter så stackaren har fått ha någon sketen kudde som man får nackspärr av.
Tipps till alla gravida är en kudde mellan knäna, en under magen och en bak vid ryggen.
Nu börjar jag sova dåligt. Vaknar var gång jag ska vända mig blir inte lättare nu med alla kuddar som ska fixas till varje gång jag vänder mig.


Hemma igen, glad för mina kuddar.


Hittade ett nytt choklad idag, gott är det ska ni veta.

Vecka 27!

Det går ju så galet fort! Kan inte fatta att detta är sista veckan innan jag går in i den sista tredjedelen. Nu blir jag bara mer och mer förväntansfull och som jag längtar......

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Information från familjeliv

Njuter!

Tycker det är skönt att vara hemma igen.  Jag är verkligen hemmakär. Det är så roligt att komma iväg ett tag men att sätta foten innanför dörren i sitt hem när man har varit borta är oslagbart.
Nu har jag varit inne och tagit ett långt bad med mina nya produkter som jag köpte på spat. Det blev en babyolja som funkar till allt. Till och med som havandeskapsolja för att motverka bristningar, ja jag vet att jag kan toksmörja och ändå få bristninga men en växande mage kliat och spänner så det är sköt i vilket fall som. sen kan ju lilla bebisen ha den när hon kommer. Jag köpte även baby bath milk som doftar underbart. Dessa två blandade jag i badet idag och min hud är jättemjuk.
Men shoppingen är inte slut där inte.....

Har länge varit ute efter en bra fotkräm sen min Elisabeth Arden tog slut. Köpte en idag har precis provat det och tror att det kan bli en stor favorit. Den svalkar fötterna vid nätt insmörjning och värmer vid massage. Viktigt att ta hand om sina fötter framför allt nu när jag väger 3000 kg och de stackars fossarna får ta allt=)

Ja som ni förstår känner jag mig rätt tung.


Nu är det snart So you think you can dance. Jag har gjort mig en appelsin, lite nötter, Nisse har precis serverat mig en god smoothie och nu ska det mysas.

Jag bara njuter av att vara hemma.......


Podukter från Derma Nord. Helt naturliga och gjorda i sverige. Tummen upp!




Hemma igen!

Vilket härligt dygn vi har haft. När vi anlände till Torekov igår och checkade in visade det sig att vi skulle bo i värsta sviten. Kul tänkte jag och såg att vi typ skulle bo i ett helt hus. Jag kände mig som ett barn. Kan ju säga att jag aldrig bott bättre när jag varit på hotell.
Jag har verkligen inget att klaga på förutom frukosten som inte var en hit, i vanliga fall tycker jag nästan att frukosten är det bästa som finns när man bor på hotell. Trots alla de andra positiva upplevelser måste jag ändå säga att jag inte hade återvänt. Fick inte den speciella känslan där. Känns lite mer som nu har jag varit här, trevligt. Också jämför jag nog lite med Ystad saltsjöbad som jag älskar och inte kan få nog av.

Men jag är jättenöjd, tack kära mamma för en super upplevelse ♥

Igår var jag på en spa behandling, Frejas mammakur tror jag den hette. Helt underbart var det, fick en supergullig och väldigt pratglad terapeut. Men det var trevligt, var ändå inte speciellt avslappnande när jag flodhästen skulle komma i en bekväm ställning.
Senare på kvällen åt vi en god trerätters i restaurangen. Blev dock en stökig middag med en övertrött Engla.

Idag har vi njutit i hamnen innan vi körde hem. Tittat i lite butiker, besökt en fiskbutik (blev en räkmacka för mig) och doppat fötterna i havet.

Väl hemma och trött som bara den. Ska man inte vara utvilad efter ett spabesök? Nä kanske inte med småbarn=)
Min lilla tjej somnade runt 23 igår och vaknade 7.15. MORMOR, MAMMA NU SKA VI GÅ UPP! Lagom kul. Men det är bara till att göra som hjärtat säger.

Nu har jag varit och hämtat mina böcker som jag beställde. Tänkte krypa ner i soffan och läsa, undra vilken jag ska börja med?


Vår egen villa med två dubbelsängar, två lcd tv och två uteplatser.


Dags för läsning.


Hola!

Här sitter jag i soffan med datorn i knät, en skål med cheeseballs och en eko cola. Ganska mysigt har jag det i min ensamhet. Jag borde börja packa eftersom vi åker på spa imorgonbitti. Härligt ska det bli. Mamma har bokat en gravidbehandling till mig som ska förebygga graviditetsstrimmor, motverka svullna och trötta ben (thank god), det ingår även en kroppsinpackning och massage. Låter inte det bra?
Tänkte se om de har tid för en pedekyr också, har lite svårt att nå mina fötter, höhö!
Det blir vi tre tjejer imorgon mamma, jag och Engla. Givetvis får inte Engla ta del av spat de har väl en åldersgräns på 7 år. Tur är väl det jag hade blivit tokig om där hade kommit in en stökig 3 åring när jag har spenderat pengar på att koppla av, men jag och mamma får turas om att smyga in. Sen ska vi göra mycket annat än besöka spat. Det stora syftet är att koppla av och umgås. Nu ska vi njuta en dag, är hemma på tisdag igen.
Nä, dags att packa....


Rosa läppar!

Idag blev det näst intill osminkat, palla helt enkelt inte. Men för att få lite färg i fejan blev det ett väldigt rosa läppglans från Victorias Secret i färgen punchy.






Gårdagen....

....blev inte riktigt som vi tänkt oss.
Det gick bra att lämna Engla, hon har det så roligt hos farmor och farfar. De busar en massa i trädgården. När jag och Nisse åkte iväg var det nog värst för mig, jag hade ångest och gråten i halsen, tramsigt jag vet. Kan inte förklara varför jag kände så jag vet ju att hon har det så bra där. Men efter ett tag kändes det skönt att få spendera tid med bara Nisse.

När vi väl kom till Helsingborg körde vi rakt in i Helsingborgsfestivalen, pust! Var inte lätt med parkering kan jag säga. Men det löste sig och vi hittade en jättemysig meze restaurang. Det var skönt att kunna sitta och prata i lugn och ro.
Teatern var jättebra vi såg Lorden från gränden med Cleas Malmberg och Eva Rydberg. De är ju helt underbara tillsammans och så gamla i gamet att de rent ut sagt inte bryr sig om ett toppenbra skådespeleri. Jag menar vem vill se seriösa miner och ett toppenbra skådespeleri på en sommarteater? De bjöd på en massa improvisation och många skratt. Hysteriskt roligt!!
Mitt i allt detta roliga öppnade himlen sig och det började ösa. Tur att vi hade köpt regnponchos. Men efter ett tag kom åskvädert, oh som det smällde. De var tvungna att avbryta teatern eftersom ovädert var mitt över oss, det är farligt för skådespelarna på scen.
Men det var bara 15 min kvar på pjäsen och vi hade fått se en teater som vi var mer än nöjda med. Tummen upp för Cleas och Eva!

Farmor och farfar ringde mot slutet av teatern och sa att Engla ville sova hemma. Hon hade svårt för att somna. Förmodligen var detta bara trams för att hon skulle tjäna vakentid. Men vi hade vägarna förbi på vägen hem från Helsingborg så självklart hämtade vi vår då sovande lilla flicka.


Popcorn, choklad och regnponchos rädda kvällen.


På vägen hem blev det en chokladmilkshake på donkan.
Flera år sen jag drack en sån, men har man begär så har man....

Resultatet!

Nu är vi klara att gå. Jag har velat ett tag vad gäller kläder. Tycker att det är så svårt med vädret. Det regnar ibland men är väldigt kvavt. Kan ju säga att jag är hyfsat känslig mot värmen nu, svettas som bara den, härligt va=)
Blev iaf jeansleggings och en tunika. Tar med mig kofta och vindjacka till bilen.
Allt till Englas övernattning är packat så nu kör vi.....


Leggings från HM och tunika Veromoda.


Naglarna är målade i Chanel färg Orange Fizz

En lördag med blandade känslor!

Idag vaknade jag först. Inte vanligt de inte. Då är man utvilad om man får vakna av sig själv halv nio. Gött! Kan vara därför jag känner mig ovanligt pigg.
Frukosten var smaskens idag med hembakat bröd och ett gott nymalt kaffe från Khals, som jag fick av mamma igår.
Vi hade bara tänkt vara hemma några timmar nu. Småplocka lite och äta pannkakor till lunch. Sen bär det av till farmor och farfar, Engla ska sova där inatt eftersom jag och Nisse ska ut och äta och gå på teater. Imorgon ska vi sova så länge som det bara går och sen äta brunch i stan.
Jag är faktiskt nervös det var ganska längesen Engla sov borta. Men det är väl bara naturligt? Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt, men ärligt så kommer nog mobilen vara väldigt nära till hands hela tiden, shyyyy.
Det är som sagt blandade känslor idag, tycker det ska bli så skönt och jag vet att vi måste passa på innan vi får bebisen, det blir svårare att få in ensamtid då, också vet jag att Engla har det jättebra hos farmor och farfar. Jag kommer sakna henne så......
Nu ska jag snart hoppa ner i badet och bli litta ren=) ska även försöka  få lite tid över till att måla naglarna. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig idag med tanke på att vi ska ut och äta och sen på en uteteater. Hm, jag vill ju vara fin samtidigt som jag är praktiskt klädd. Blir till att rota i garderoben. Har ju inte allt för mycket kläder som passar i nuläget. 
Visar reultatet innan vi går.....

Kvinnan med rösten!

Look whos back!
För mig blev det en personlig tragedi när Whitney Houston försvann bland droger och skit. För mig är hon kvinnan med världens bästa röst och jag tror att det verkligen aldrig mer kommer komma någon med en bättre röst.
Finns ingen som har framkallat så mycket rysningar och gåshud hos mig som hon.
På sista tiden har jag hört rykten om att hon är tillbaka och idag såg jag det på youtube. Jag hoppas verkligen att det går vägen denna gången och att hon inte faller tillbaka, att hon inte skulle klara prestera lika bra som för tio år sedan är absolut inget jag tvivlar på, det är bara till att hoppas på att hon är redo.
Jag kommer absolut att köpa hennes nya platta, jag är redo för mer rysningar och gåshud.....


If you wanna come to my hotel.....

.........Kommer ni ihåg låten med R kelly?
Min och Stinas partylåt för 5 år sen. Idag när jag körde hem från barnmorskan kunde jag ha radion på för en gång skull (annars går pippiskivan varm.) Jag älskar att vara mamma och jag hade inte bytat det för nåt i världen, men för en liten stund i bilen idag var jag fem år tillbaka i tiden och blev party Emelie och fri som en fågel. Med skinande sol och hög volym i bilen var jag 20 igen. Gissa om jag blev sentimental där för mig själv när jag hörde vår låt.
Sen började jag tänka på Stina och allt roligt vi har gjort. Som jag saknart dig min vän, kom hem nu så vi kan vara gravida, mammor och förhoppningsvis Emelie och Stina igen då och då när våra bebisar är större.

Nu är här lugnt igen hemma. Det blev som jag skrev en tacos för mycket, pust! Men gott var det kan ni tro.
Vi har varit ett par stycken här idag, min mamma, Nisses päron, Nisses syrra och kusin Aria, min mormor och vi, fullt hus. Det slog mig idag när jag satt och tänkte att detta är min "nya" släkt. Det är dessa jag ska fira mina jular och födelsedagar med i framtiden och jag blev glad av tanken att man på något sätt har skapat sin egen lilla släkt. För första gången känner jag faktiskt en vi känsla när jag vistas med så många närstående. En känsla som gör mig varm.


Fick blommor, kaffe och tryffel av mamma och söta ekologiska
gelehjärtan av Caroline. De vet vad jag gillar ♥
Tack!


Gissa vad jag ska mumsa på ikväll.

Laddar för tacos!

Nu är jag hemma igen. Har ju varit hos barnmorskan och sen i affären och handlat till tacomiddagen.
Allt gick bra hos barnmorskan, magen växte som den skulle, lilla Lheas hjärta dunkade fint ♥, jag har gått upp lagom i vikt men jag hade otroligt dåligt blodvärde. Tur att man litar på sig själv ibland, jag köpte järntabletter för någon dag sen utan att igentligen veta att jag hade järnbrist men jag kände att något var fel. Det är därför jag har varit så förbaskat trött och nästan svimmat stup i kvarten.
Om fyra veckor är det dags för det här sockerlösningstestet, då är det mycket citron och bra tidningar som gäller.

Nu ska här städas undan lite och sen ska jag köra igång med maten. Jag har handlat allt som kan tänkas passa till tacos, är det tacosfest så är det.
Jag äter alltid mer än vad jag klarar, iblad är där lixom inget stopp (och det mina vänner är inget som kommit med graviditeten) Sen vill jag typ inte se tacos på hur länge som helst=)

Hoppas ni får en bra helg!


Jag på toa hos barnmorskan.



Frukost med nybakat bröd!

God morgon på er ♥
Idag känns allt mycket bättre till skillnad från igår då allt var jättetungt. Men så är det väl ibland. Jag var uppe till tolv igår natt och väntade på mitt förbaskade bröd, trots att Nisse erbjöd sig att ta ut det så att jag kunde gå och lägga mig envisades jag om att jag minsann skulle vara uppe, för har man bakat bröd ska man njuta av den första rykande skivan med smör och marmelad. Och tro mig it was so worth it!
Nu har vi ätit frukost med det nybakade brödet.

Nu sitter jag färdig framför datan och försöker få i mig mitt morgonkaffe medans jag skriver ett inlägg, ska nämligen till barnmorskan. Ska bli roligt. Sist jag var där var på inskrivning i v 12. Tydligen så går man inte på lika många kontroller när man är omföderska?
Håll tummarna att allt är bra idag.

Ikväll blir det tacomiddag hemma hos oss med våra familjer. Fullt hus.

Nä hörrni, nu måste jag dra, blir sen som vanligt annars. Tänkte fota en liten bild men kom på att kameran ligger fint i bilen och har gjort över natten, ups! Bjuder på bilder sen.

Trött!

En hemsk trötthet har kommit över mig. Sov till tio idag, la mig för att vila en halvtimme vid 13 tiden, somnade i bilen hem till farmor och farfar och sen satt jag och nickade till där hemma. Jag jäspar hela tiden.
Har faktiskt ingen lust att blogga idag heller. Känner inte för speciellt mycket alls..... vad kul det låter.
Tänkte iaf baka ett härligt gott sirapsbröd nu (vadå gravidnoja) så vi har ett riktigt bra frukostbröd imorgon.
Jag ska ladda mina krafter nu så återkommer jag imorgon förmodligen lite piggare och med lite mer lust......


Kan man inte dricka vin.....

...så  får man göra en smoothie.
Och fy vad god den blev.  I den har jag havremjölk, banan, frysta hallon, honung och linfrö. Mmm den blev iskall, lagom sur men med lite sötma från honung och banan. Nytt experiment sker imorgon då ny smak står på tur.

Jag har fanken fått små äckliga djur i mitt bonsaiträd. Men denna gången kastade jag inte det utan Nisse forskade lite om det. Tror det är spinn jag har fått och nu ska de dö. Ska raka vägen till affären imorgon och handla medel. Spinn är spindelliknande små små djur som bor och kommer från jorden. Nisse letade upp en förstorad bild på dem på nätet, urkh...

Nu ska jag sätta mig och shoppa lite böcker på nätet, blir en gravidbok, en om förlossningsrädsla och en skönhetsbibel. Snart har jag lite god läsning framför mig.








Rastlösa jag!

Kunde inte hålla mig från att göra något idag. Men det blev bara en liten runda. Det här med att gå i skogen var nog ingen bra ide. Fick höra av Nisse nej det ska vi inte, nu har du cyklat runt Ven, trampat båt och fått värkar efter båda. Så det blev ingen promenad i skogen. Det är jag glad för nu för det börjar bli tungt att bära på. Mina ben och fötter tar mest skada. Men jag som är så aktiv i vanliga fall har svårt att bromsa ner.

Vi kom till Espresso house för lunch, blev en räkmacka för mig och en kopp te. Sen åkte vi till babyland och tittade (höhö) lite. Ja, jag handlade något med...
Är så skönt nu när man har allt, det är ju så dyrt med alla babysaker. Och jag ska vara ärlig att säga att jag fortfarande tycker att det vi har är finast, trots massa nyinkommet.
Men nu kan man mer gå och småhandla lite gulliga bebissaker. Jag handlade en mössa och nappar till bebisen. Sen nästan tryckte jag på Engla ett par jättesöta badleksaker. Inte kan man ju handla det till sig själv när man är 26?
Men jag är glad över dem i smyg.

Sen blev det en tur till mobban, jag är tvungen att ta järntabletter nu (tror jag). Har iofs inte varit hos barnmorskan än, ska dit på fredag, men jag håller på att svimma hela tiden så jag tog saken i egna händer....

Vi tog en sväng inom BR och handlade lite pyssel till Engla.


Nu ska jag vila en stund sen är det dags för mat.



Lheas älskling mössa och nappar pytteliten från Lundmyr.


Mina eller jag mena Englas badsaker. Ser ni de söta små simringarna?


Vecka 26!

Efter gårdagens ultraljud fick jag nytt förlossningsdatum 3 november, alltså bytar jag vecka varje onsdag.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Information från familjeliv

What to do?

Här hemma är det segt. Vi har ätit frukost, plockat undan lite, vattnat blommor, ja ni vet sånt man kan göra när man inte vet vad som ska bli av dagen. Idag är en sån dag då jag inte riktigt känner för något, eller jo det gör jag men jag vet inte vad. Kanske åker vi till skogen en sväng och får lite annat än stadsluft?
Vi har lite småfix att ta itu med här hemma. En hylla ska upp, Nisse ska snickra ihop en förvaringslösning till en av garderoberna också borde vi nog städa eftersom resten av veckan är fullbokad.
Kanske borde jag min rastlösa själ bara njuta av att  ha en inget att göra dag?

Orgasm vid förlossning?

Oj denna dagen har gått så fort. Vi har förvisso haft att göra hela tiden. När mamma hade lämnat Engla och åkt hem somnade jag en halvtimme. Sen åkte vi till Ikea för att handla en hylla. Som vanligt åkte det ner lite annat.
Finns alltid något man behöver kanske en blomma, galger eller något annat bra?
Blev även en sväng till Coop för att stilla mitt sug på frukt, honungsyoughurt, rotfruktschips och cola.

Nu har jag suttit och läst min gravidtidning som kom med i vagnen på Coop.
Läste en liten notis om en brittisk tv dokumentär som heter Orgasmic births. Alltså bara namnet! Handlar om kvinnor som fött och använt sexuell stimulering som smärtlindring vid förlossning????
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, funkar kanske för vissa men för mig låter det helt tokigt. Om jag tänker tillbaka på min förlossning med Engla ser jag inte någon möjlighet med ett "hett "  inslag.

Nu blir det So you think you can dance...


En dejt med misslyckat ultraljud!

Jag och Nisse har haft en dejt idag. Vi har varit på 3d/4d ultraljud, tyvärr blev det inte så mycket av det eftersom vår lilla tjej låg ihopknuten med både händerna och fötterna för ansiktet. Hon höll i fötterna, hon var ihoprullad som en liten boll. Allt såg fint ut med henne men vi fick inga fina bilder. Vi ska dit igen om två veckor för ett nytt försök. Hoppas man ser mer då. Vi fick en film med oss hem på hela undersökningen och på filmen hittar man fina profilbilder. <3
Nu har lillfisen börjat röja runder, kunde hon inte gjort det då?
Men i vilket fall som så är vi så nöjda med Emma ultraljudsklinik, vi  behövde inte betala något idag utan det gör vi på återbesöket och vi betalar bara för en undersökning. Snacka om nöjd kundgaranti!
Om 14 dagar hoppas jag på att kunna lägga ut fina ul bilder på Lhea.
Föresten jag fick ett nytt förlossningsdatum 3 november, en dag tidigare än innan. Woho, betyder att jag bytar vecka på onsdagar och inte på torsdagar.

Sen åkte jag och Nisse till V Hamnen och åt en god middag på Salt & brygga, enligt mig en av stans bästa restauranger. Deras salladsbord är inte att leka med. Vi åt lammfärsspett med grekisk vitkålsallad, tzatziki och potatisklyftor.
Sen satte vi oss på bryggan med vars en takeaway kaffe.
Idag sken även solen på oss och jag har en bra fotdag (än så länge) icke svullna fötter gör mig glad.

Mamma och Engla är fortfarande ute och leker. Här är så lungt så, men tomt......
Aja de kommer väl snart.






Vilket busväder!

Det öser ner här. På ingen stund alls blev det så mörkt att jag fick tända lampor överallt. Vi har sett blixtrar utanför vårt fönster som man bara ser långt ute på havet annars.
Jag sitter uppkurad i soffan med min stora, vita, stickade och jättemysiga filt och njuter. Ska snart gå och göra en kopp te och hämta mina blåbär. Stackars Nisse blir skickad till affären för att handla, JAG MÅSTE HA FRUKT.
Detta busvädert får mig att längta så mycket till hösten då vi ska få vår lilla bebis. I vanliga fall brukar det vara tungt att gå mot mörkare tider men inte nu inte....
Jag hoppas dock inte att sommaren är över än hade inte varit helt fel med lite D vitamin till. Men hösten är mer än välkommen.

Igår bokade vi föresten en resa till Mallorca för fyra till nästa år, wiii!




Veckans låt!

Veckans låt får bli en låt med Micheal Jackson efter det tragiska som hänt vill jag bara minnas min stora idol och en sak som är säker är att jag alltid får gåshud av denna låten.


Prosit!

Ohh fy vad jag nyser. Mina allergitabletter tog slut för två dagar sen, har inte fått tummen loss förens idag att handla nya. Tog en tablett för en timme sen. Jag har nyst hela dagen på stan och är helt röd i ögonen. Ja ja, så går det väl när man är lat.
Det blev lite mer shopping idag, kläder som vanligt. Även lite ekologiskt godis till helgen. Också åt vi ost och skinkpasta med nybakatbröd hos Italienaren. Pastan de har där är hemmagjord och dagsfärskt, inte dåligt. Men det är verkligen mat man blir trött av. Inte mycket energi i den inte. Para kolhydrator och grädde.
Sen tog vi en sväng förbi och tittade på huset där farmor är uppväxt. Typ det största huset på hela Limhamn. Det skulle man haft. Jättefint var det.
Sen blev det fika hemma hos oss med kaffe och de kakorna som blev över sen kalaset. Jag åt bara körsbär. Var faktiskt inte sugen på någon kaka.

Nu börjar det kännas att jag har sovit dåligt inatt, är så förbaskat trött. Nu skulle man vilja tra täcket över huvudet och sova ett tag. Men då somnar jag inte ikväll.
Nä det blir till att hålla sig vaken till Lipstick Jungle, sen kan jag stupa. Har föresten köpt färska svenska blåbär som jag ska mumsa på ikväll.





HM outfit med favoväskan och brillor RayBan

Varför?

Godmorgon mina vänner!
Kom i säng sent igår, vilken nattramlare jag har blivit. Var tvungen att gå upp åtta när Engla vakna. Var hyfsat trött då, släpade med mig täcket ut till soffan sen satt vi där en stund och mös innan det var dags för lek.
Nu har vi precis åkt skridsko i hela huset med våra lila Ikeainneskor. Men fyndig som man är har jag passat på att åka rundor med den rena tvätten till de olika garderoberna. Det gäller att vara effektiv.

Idag blir det stan med familjen, farmor och farfar. Blir väl lite shopping idag med och en lunch hos Italienaren. Vilken pasta de serverar där och till mycket bra pris.

Igår hände något som jag har väntat på. Engla har kommit in i sin "varför period". Sen igår tror jag att jag har fått 2000 varför. Det som är så fint är ju att barnet tror och förväntar sig att deras föräldrar ska kunna precis allt. Men så är ju inte fallet och framför allt inte frågorna som kommer från den livliga fantasin som barn har. 
Och alla som har barn vet att barn verkligen inte ger sig utan ett svar. Vilket jag beundrar hos dem. Svarar man vet inte får man varför tillbaka.
Vad jag minns hade mina föräldrar svar på det mesta till mig, och jag svarar på det mesta till Engla men ibland är det faktiskt lite "hitt-på-svar".
Så är det så att man faktiskt ibland svarar något man tycker låter bra för att barnet ska var nöjd och ljuger man i så fall?  

Längtan...

Det blev en dag med lite shopping. Vi har varit på Nova Lund. Det har varit supermysigt. Hittade en fin vinteroverall till Lhea på Polarn, halva priset. Ibland fyndar man. Jag hade ju ändå tänkt köpa den. En liten fin röd overall i storlek 56. Ohhh vad jag längtar tills hon är här.
Blev lite kläder till Engla med, ett fint armband till Nisse och en basker. Engla passade även på att fjäska till sig en leksak på BR. Ska en otålig 3 åring utstå en hel dag på ett köpcentrum får hon väl ha något.
Vi åt på Macedoncan. Tänk jag som inte ätit sån mat på över ett år. Vad dessa gravidsmaklökar kan ställa till det. Har helt enkelt inte tyckt om det innan (har väl fått avsmak efter en fyllekväll och 3 cheeseburgare.) Men idag var det gott.
Hann även med en fika på Khals, kaffe och chokladpraliner. Mmmmmm!

Engla somnade i bilen på väg hem, hon sover fortfarande och har sovit sen halv 5. Vilken kul kväll vi kommer få. Har en känsla av att hon somnar sist=)
Tokigt som det kan bli ibland. Kankse dags att väcka henne?!


Kaffe och chokladpraliner kan jag inte få nog av.




Tänk att här ska vara en pyttebebis i denna om drygt 14 veckor.

Heels!

Är så sugen att sätta fötterna i något högt. Funkar inte nu direkt, jag hade väl brytit klacken med min vikt.
Hittade två par riktigt snygga från asos






Godmorgon söndag!

Idag känns det som en riktig söndag. vädert är tråkigt, vi är trötta (inte Engla då) vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Något mysigt vill man ju göra. Vi håller på att tvätta nu så vi får väl se vad vi hittar på.
Kankse tittar in om något köpcentrum shoppar lite och fikar? Låter som en bra söndag.

Veckan som kommer är Nisses sista semestervecka (jag och Engla har en vecka till) Då ska vi iväg med mamma på hotell som har spa och fin natur. Vi kör väl även förbi och hälsar på farmor någon dag.  Sen får man börja ladda för dagis igen. Tar väl två dagar att vända rätt på rutiner igen.

Jag ser fram emot veckan som kommer. På schemat står 4d ultraljud, barnmorskan, fler utflykter, teater och lite ensamtid med Nisse.

Hej hopp!

Nu är barnkalaset avklarat. Det har varit fullt ös hela dagen. Jag kan ju säga att det var tur att jag var uppe inatt och baka, hade aldrig hunnit annars. Fick stressa mig igenom hela förmiddagen, tur att Nisse är så hjälpsam.
Vi fick ihop 4 olika sorters supergoda kakor och tänk att nästan allt blev uppätet. Det ser jag som ett gott betyg.
Dagen bjöd på många skratt. Det är så härligt med vänner.

Jag och Engla åkte med Johanna hem så att barnen fick fortsätta leka. Grabbarna har haft en pokerkväll.
Nu är vi hemma och jag är fallfärdig. Det går i 120 när Engla och Neo leker. Men kul har de iaf och jag har det jättetrevligt med Johanna så det passar ju bra.

Tack för de fina presenterna ♥


Kakbordet


Engla och kompisen Neo.


Johanna och sjukt söta Nelly, jag kan inte få nog av denna ungen.


Och e  ja.....

Tokbak mitt i natten!

Blev två sorters kakor nu ikväll, lika bra att köra på tänkte jag. Jag är hyfsat trött och tiden har hunnit bli natt. Men vilka goda småkakor jag har fått till. Kolasnittarna är ju bara bäst. Ja det var ju en bra start på mitt sunda liv, nybakat 23.30.
Men va fan man måste ju smaka. Nu har jag lite mindre arbete att stå i imorgon, skönt.
Nä hörrni, nu är det dags att knyta sig....


Tog plats framför ugnen, går inte fortare för det...... TRÖTT

Dags för kvällsbak!

Vi har haft en jättebradag. Blev dock inte så varmt som jag trodde. Men det är jag glad för. Kändes att det är oväder på väg in. Och mycket riktigt, nu ösregnar det.
Vi har ätit god mat. Grillat fläskfile och starka korvar. Jag gjorde en god potatissallad med Nisses hjälp och till det hade vi en kall pestosås. Smaskens!
Det är så trevligt när alla är samlade.

Nu ska jag baka. Engla ska ha kalas imorgon för våra vänner. Det ska bli ett riktigt kak kalas. Jag ska göra citron och valmo skorpor, cup cakes och kola snittar.
Tänkte att det var lika bra att sätta igång ikväll så har jag bara två sorter att baka imorgon.

Dags för bak, trevlig helg allihop!

Snyggt från HM!

Hittade två snygga linne från HM igår. Jag hade svårt att bestämma mig för vilken färg jag skulle ta, men till slut blev det den som heter Puder (den översta). Kommer hem om några veckor. De kostar 299kr styck.




Härliga fredag!

Godmorgon! Nu har jag precis ätit frukost, gröt, knäckebröd och kaffe. Nu ska vi snart åka och hämta min mamma för att sen åka till Nisses föräldarar och ha en heldag i trädgården med sol, bad och grillning.
Jag kom i säng sent igår, satt och läste boken den hemliga kocken. En bok om vad som egentligen serveras på tallriken. Där står om alla tillsatser och vad de har för effekter. Jag kan ju säga att jag är rädd. Det är ju sjukt skrämmande. Jag är iofs väldigt insatt i kost och hälsa och kan väldigt mycket redan, men gud det tar ju aldrig slut. Nu har jag bestämt mig för att leva ett sundare liv och ge mina barn kunskaper om ett sunt liv.
Man behöver ju inte bli galen men man kan ju börja nånstans och göra det som känns bra för en. Och tyvärr är det ju brist på tid i dagens samhälle. 

Jag tänkte:

Sluta äta lösgodis och istället köpa ekologiskt godis då och då, jag menar det är ju klart att Engla ska få sitt mys på helgen.

Baka kakor istället för att köpa

Köpa bröd som inte är konstgjort, finns i ekologiska butiker eller mossagården

Köpa ekologisk frukt från mossagården

Saker jag redan gör:

Egen sylt

använder mig ABSOLUT inte av snabbsåser och liknande skit.


En bok som alla borde läsa.
Tack Caroline för att jag fick låna den.





Dagens shopping!

Som jag skrev tidigare blev det en klänning från Indiska och tre små söta bodys till Lhea.




En dag på stan!

Har varit på stan idag. Kankse lite fel dag eftersom solen strålar. Men men.....
Vi började dagen på Espresso house. Åt den vanliga frukosten, kaffe, scones och juice. Gott är det.
Sen mötte vi upp mamma en stund. Engla valde en speldosa?, bebisen fick tre bodys och jag en klänning på Indiska.  (Lägger upp shoppingen senare.)Tack för det mamma.♥  Världens mest givmilda människa som tycker det är roligt att ge. Underbar!
Vi har även hunnit med att trampa båt. Varför man ska göra det i 6e månaden vet jag inte, men Nisse trampade mest. Jag satt och solade där bak. Blev ett riktigt träningspass för Nisse. Svitt var han och runt kanalen kom vi.

Nu är vi hemma, tänkte passa på att plocka undan i vårt stökiga semesterhem medans sötnosen sover. Sen blir det kvällsdopp och tonfisksallad.


På Espresso house.


Engla och Nisse trampar medans jag sitter därbak och solar.

Vecka 25, dödsångest!

Som ni kan läsa nedan så är det ganska vanligt att börja tänka på förlossningen nu och tro mig....... Jag vaknar helt svettig om nätterna så rädd jag är. Kanske för att jag varit med om detta innan och vet vad de innebär och vad kroppen får utstå? Ärligt talat är det inte smärtan jag är rädd för för jag vet att man fixar det, om inte finns det väldigt kompetent personal och hjälpmedel. Jag har bara fått en fruktansvärd dödsångest, jag tror att jag ska dö under förlossningen. Jag pratade med min barnmorska igår som tog detta allvarligt. Hon frågade vad jag ville ha för hjälp och om jag såg ett snitt som alternativ. Och helt ärligt så vill jag föda vaginalt för det är en otroligt härlig känsla en väldigt häftig och unik känsla. Jag har aldrig känt mig så duktig som jag gjorde när Engla va ute. Nu talar jag verkligen inte emot snitt jag förstår att alla förlossningar är unika och att alla mammor ska känna sig duktiga och stolta över sig själv, men jag har inget att jämföra med därför vill jag helst föda vaginalt igen.
Jag och min barnmorska kom iaf fram till att jag ska börja hos en kurator som därefter vägleder mig till det behov hon tycker att jag har. Helt ärligt tror jag bara att jag behöver sätta mig ner och prata med någon som verkligen kan detta och som berättar för mig att det faktiskt inte är någon fara? Vi får se.......
Fortsättning förljer, ska kontakta kuratorn imorgon.


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
"Att föda" och "Att möta förlossningssmärtan" av Gudrun Abascal
"Förlossningsrädsla" av Berit Sjögren
"Rädd att föda: din väg till att våga" av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
"Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken" av Anna Wilsby

Informationen är från familjeliv

Dagen blev inte riktigt som vi tänkt oss...

På väg till Ystad djurpark idag möttes vi av lite duggregn. Desto längre vi kom desto mer regnade det. Väl framme ösregnade det, åskade och blixtrade. Inte så kul att gå i djurpark då inte. Farmor och farfar var redan där när vi kom, de såg inte allt för glada ut att vi lurat dem på utflykt=)
Vi bestämde oss för att åka hem till dem. Där var det strålande sol och riktigt varmt. Lustigt det kan bli.
Jag har mest själv suttit i skuggan idag, orkar inte med solen. Mina fötter svullnar och jag blir lite yr av värmen.
Tror faktiskt att det snart är dags för järntabletter. Men jag ska till barnmorskan nästa vecka, så det visar väl sig då.
Vi har ätit god mat idag. Blev riktig sommarmat. Lax i folie med smör, citron och örter, potatis, ägg, sill, gräddfil, gräslök, rödlök och löjrom. Ohhh va gott det var.
Vi fick en väldigt bra dag trots ändrade planer.

På tisdag ska jag och Nisse till Emma ultraljudsklinik och göra ett 4D ul. Ska bli jätteroligt. Man får massa fina bilder och en video på hela undersökningen. Något som absolut är värt att lägga pengar på.
Sen ska vi äta en lunch i stan tillsammans. Myspys.


I solstolen under de stora träden.

Godmorgon!

Nu är vi uppe och redo för att åka. Blir en tur till en djurpark på österlen, farmor och farfar ska med. Sen ska vi äta köttbullar på någon restaurang vid havet? Farmor och farfar som har varit där tidigare. Nisses mormor ska med. En underbar dam som minst sagt är lite fräck i mun=) Trevligt ska det bli i alla fall.
Min kropp mår mycket bättre idag. Där ser man vad en nattsömn gör för en.
Dags att byta om till något som funkar på en djurpark? Nu börjar det bli stressigt......




Två morgontrötta vid frukostbordet.

Dagen!

Idag har vi varit i Damnark på Exprementarium. Jag minns det som jätteroligt, men det kan jag ju säga att det inte alls var. Men Engla hade nog ganska kul, men jag kan känna att hon var lite för liten. I vilket fall så hade vi en trevlig utflykt.
Min gravida kropp är så sliten. Vi har gått så mycket idag. Nu värker det från magens nedre del ända ner till fötterna. Är väl inte van vid att släpa runt på en massa extrakilo?
Jag har även blivit väldigt trött igen. Precis som i början av graviditeten. Har för mig att det inte är förrens lite senare tröttheten ska komma igen.

Nisse har fått laga mat idag. Jag har inte rört mig från soffan sen vi kom hem och jag har inga planer på att göra det heller. Han lagade min goda pastasallad. Han lyckades väldigt bra måste jag säga.
I pastasalladen hittar man suchini, morot, svamp, bacon, körsbärstomater, bladspenat, mango, riven parmesan och pinjenötter.
Till det hade vi en lätt sås gjord på filmjölk, örter, salt och peppar.
En ljumen pastasallad som är värd att laga.

Idag är jag laddad för So you think you can dance. Missade det förra tisdagen, eller jag glömde bort det. Dumt!


Den goda pastasalladen.

Kiviks marknad!

Ny vecka och nya äventyr. Idag har vi varit på Kiviks marknad och bara strövat. Vi köpte en massa marknadskarameller, en stråhatt, halvhårda tunnbröd och annat skit som man hittar.  Men det var faktiskt en stor och bra marknad. Där var även ett tivoli så Engla kunde åka ett par karuseller.
Förresten, jag hittade ett par riktigt fina ätpinnar hämtade från Vietnam. De blev jag glad för. Jag har sprungit och letat efter de rätta hur länge som helst så dyker de upp just där för 15 kr paret.

Vi passade på att köra in om Kiviks äpplemusteri innan vi körde hem. Fick med oss fyra flaskor himmelsk äpplemust.

Nu är vi trötta som bara den, får bli soffan ikväll och Lipstick jungle. Hela veckan är fullsmockad av massa roliga planer.



Karameller från Mariannelund, tänker ni på Emil?
De har jättegoda päronfudge.


Nisse snygg i stråhatten som var tänkt till mig.


Mina fina ätpinnar.


Must från Kivik.


Vilken dag, pust....

Nu har gästerna gått hem och min älskling sover. Det har varit en fullspäckad dag. Engla har varit så lycklig och fått så fina presenter. Tack alla för att ni kom och för allt fint. Ni har gjort Englas dag.
Nu sitter jag i soffan och är helt strandad, tror inte att jag kommer kunna röra mig på sådär 16 veckor, lagom tills Lhea kommer=)
Smörgåstortorna var supergoda, lite för mycket leverpastej bara, men nu vet man ju det till nästa gång. Fy vad det var smidigt att beställa mat. Får nog bli smörgåstårta på nästa tillställning med.
Jag älskar iofs att laga mat och bjuda men får kanske bli till lite färre presoner under "småbarnstiden."

Måste bara säga att jag känner mig så lycklig just nu och är så glad att jag är jag. Tack min familj för att ni finns ♥.




Nu vankas det kalas!

Tårtorna är bakade, smörgåstårtorna är hämtade, jag är nyduschad och fixat, Engla och Nisse håller på att bli klara nu. Sköt att ha en timme kvar att vänta. Inte ofta det händer när man håller i tillställningar.
Nu ska jag bara njuta av min dotters 3 års dag återkommer med partybilder se om jag inte har stupat, då hörs vi i morrn.
Haj!


En av tårtorna.

Grattis min älskling....

Idag fyller Engla 3 år. Jag kan inte fatta 3 år! Jag var sentimental hela dagen igår. Varje timme sa jag vad jag gjorde precis vid den tiden för tre år sen. Kommer man hålla på så hela livet? Jag menar pallar gå igenom min förlossning alla Englas födelsedagar.
Denna gången var det extra jobbigt eftersom jag ska föda snart igen. Har sovit väldigt dåligt inatt och var uppe kl 4 i morse. Stod nästan och vänta på tidningsutdelaren vid dörren. Nu har jag skalat fem liter jordgubbar och ska snart sätta igång med tårtbak.






Engla på BB för 3 år sen.

Hemma från kalaset!

Nu har vi varit på 1års kalas. Alltid trevligt att gå bort och träffa släkten och äta god mat. Denna gången var det min kusins barn Elliot som fyllde år. Verkligen en supergo unge som bara är så glad som de går att bli. Det bjöds på pastasallad med tillbehör, tårta och kakor.
I morgon är det vår tur. Känner mig faktiskt betydligt lugnare än vad jag brukar göra. Jag har fått gjort ganska mycket idag vilket är skönt. Också ska vi bjuda på smörgåstårta vilket underlättar mycket. Annars hade jag haft en massa matlagning att stå i imorgon. Nu ska det bara bakas tårtor, men det går ju ganska fort.
Förhoppningsvis kan jag njuta av morgondagen utan en massa onödig stress. Sedär vad bra allt går med planering. 


Engla på väg till kalas.


Egosekunder i bilen.


Födelsedagsgrisen med sin pappa.


Ett år fyllde han ja.

Nä nu är det brått....


Nu är vi snart sena som vanligt. Ska hämta min mamma på andrasidan stan sen ska vi köra en bit. Ska vara borta 4. Måste sticka.






Det blir så många pauser när man är gravid!

Nu kan jag stryka dammtorkning från listan. Men fy vad jag blir trött fort. När magen börjar spänna är det dags att vila. Haha, Nisse har ringt typ 3 gånger från affären, sista gången sa han det är inte så lätt när du inte är med.
Men nu är de nog på väg hem.

För tre år sen vaknade jag kl 05.00 med värkar. Glad som bara den väckte jag Nisse och sa idag kommer hon.
Mmmm visst!
När klockan var 13.00 sa jag att det här är väl inte så farligt.
Jag kan säga att det kom ingen unge den dagen och värre blev det, he!
Hur ska jag klara detta en gång till?

Fullt ös men tid för att minnas....

Hej hopp! Nisse och Engla har gett sig iväg till Ica för att handla det sista inför kalaset. Eller ja, skulle iofs inte förvåna mig om jag kommer på något mer i morgon. Skulle ju vara typiskt mig.
Själv är jag i full gång med att sortera och vika in tvätt, dammtorka och dammsuga..... 
Tog en liten paus framför datorn och av en slump kom jag in i mappen  med bilder från Turkiet när jag och Nisse var där, innan Engla fanns i våra liv. Tur man har sitt minne och sina foto. Åren går förbi en så fort.
Ibland kan jag undra vad vi gjorde utan Engla och vad vi haft om vi inte haft Engla, men så dyker foto eller ett minne upp också minns man.....
Skulle väl vilja säga att Marmaris är mitt och Stinas ställe. Vi har varit där ett antal gånger tillsammans och haft de bästa tiderna där någonsin. Men jag och Nisse hade också riktigt roliga två veckor. ♥

Nä hör ni, nu är det nog dags att ta tag i städningen igen. I eftermiddag blir det ettårs kalas. Trevligt.
Sen blir det att slå in paket ikväll när Engla har somnat. Den bortskämda lilla busen, men hon är iaf bortskämd på våra villkor och det är VIKTIGT!

Vad ska man ha på sig idag då? Hm, sugen på klänning tror jag. Hade ju varit trevligt om det kunde vara en varm sommardag, men icke.


Sena nätter/tidiga mornar


Hästsafari, jag lite mer van än Nisse.


Fredagsmys!

Nu sover Engla, en timme för sent, men vad gör det när man har semester. Nu är det dags för att krypa upp i soffan med film och lite godsaker. Jag har laddat upp med cola, crunchy ostbågar, melon och chokladtryffel.
Idag ska vi se Flyga drake, hoppas att jag klarar hålla mig vaken. Har varit så trött på sista tiden. Kan kanske vara min lilla förkylning som spökar eller kanske bebisen som tar energi?

Ha en bra helg allihop!


Englas ride!

Nu har vi hämtat Englas cykel som hon ska få på söndag.  En rosa Peakcykel.  Ser fram emot att gå in med alla paketerna och frukost tidigt på morgonen och sjunga för henne.


Svensk skitsommar!

Nu är vi hemma från en dag på stan. Fy det var ju riktigt kallt ute. Jag är en typisk människa som alltid trotsar sommaren. Jag ska bada fast det är kallt, ha på mig klänning fast det är kallt och grilla fast det regnar för det är ju sommar.
Idag tvingade jag Nisse att byta om från jeans till shorts och från converse till sandaler. Jag till och med sa du är väl ingen kykling, jag har sandaler det är ju sommar.
Gissa om jag kände mig dum? För det första frös jag asmycket och jag hade till och med mer än shorts på mig.
Det blåser och det regnar. Svensk sommar det....

Det blev iaf lite shopping och en lunch på Jensens. Ikväll blir det mys i soffan och en film.

Dagens outfit!

Idag känner jag mig mycket bättre. Halsen sviker lite bara men man ska ju inte klaga. Fick sovmorgon idag med. Tror att det har gjort susen. Nu är vi snrt klara för stan, vi tänkte åka och köpa saker till kalaset. Vi ska även möta upp min mamma för en lunch.
Nu finns det inte mer tid att vila. Hela helgen är fullbokad, med städ, tvätt, ettårskalas, tårtbak och Englas kalas.




Hela outfiten är från hm.
Borde styka min tunika inser jag nu, men pallar inte.

Här sitter jag och luktar kokos!

Nisse och Engla är iväg för att handla en sen lunch / tidig middag. Det blir grillad kykling med en stor härlig sallad till, ett färskt bröd och färskost. Är kocken sjuk får man göra det lätt för sig=)
Jag passade på att ta ett bad och smörja mig med min härliga coconut butter, har likadant läppbalsam. Så här sitter jag och luktar kokos.
Mår inte mycket bättre trots badet, får väl ta och sova en stund med Engla när vi har ätit.
Nu har jag slängt ihop en man tager vad man haver somothie. Gott är det iaf.





Hej på er!

Nu sitter jag här i soffan och känner mig ganska eländig. Tror ni inte att jag skulle ge mig på att storstäda köket trots att jag känner mig lite sjuk? Nu känns det förstås mycket värre. Ibland är jag bara för rastlös för att vara dålig, finns ingen tid för förkylningar här inte.
Jag fick sovmorgon i morse. Vaknade halv tio då frukosten var serverad. Tack för det...
Idag blir det inte så mycket aktivitet för min del, måste må bättre tills i morgon.

Vecka 24!

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer
uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5-7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.



Information från familjeliv.se


Bokstäver!

Fina bokstäver som jag tänkte beställa till barnrummet. Ska ha Engla och Lhea. Bokstäverna går att hänga men jag föredrar att ha de på en hylla. Stilrena men ändå en liten gamaldags känsla.
Bokstäverna är  i trä och handtäljda. Finns i olika storlekar. De jag ska ha är 12 cm och kostar 79kr per bokstav.
De finns på countrybymail.


Gott hembakat bröd på nolltid!

Brödet som jag bakade igår blev supergott. Det var så lätt att slänga ihop med. Bara till att röra ihop, ner i en brödform och in i ugnen. Efter 45 minuter luktar det hembakat bröd i hela hemmet. Det är ganska oslagbart med just hembakat (gärna bröd eftersom jag inte är så förtjust i kakor) ANNARS. Är ju värsta kakmonstret nu när jag är gravid.
Baka gärna detta goda och nyttiga bröd, ni blir inte besvikna.


Receptet hittar ni på recept.nu

Är det bara jag som lyckas.....

..med att bli sjuk under semestern? Jag gick och la mig för att vila vid halv fyra. Vaknade upp halv sju av att jag knappt kunde svälja. Min pollensnuva har utvecklats till något helt annat. Känner mig jättehängig och har ingen aptit. Skit också. Nu är det bara till att kurera, kurera, kurera.  Vill ju inte vara dålig på Englas födelsedag. Ännu värre är det om Engla blir smittad. Håll tummarna.
Men jag valde iaf rätt semestervecka att vara sjuk på, vädret är inte sådär jättestabilt.

Det visade sig att Nisse och Engla också hade sovit i sådär 2 1/2 timme. Även de vaknade halv sju. Tror ni hatt Engla kommer kunna somna ikväll, ha!
Helt galet vad semestern kan vända upp och ner på rutiner. Men men......

Nu är det dags för mig att dricka te, äta halstabletter, alvedon och vila.

Hon är så goooo!

Jag sitter här i soffan helt chockad. Engla har varit inne på sitt rum nu ca en halvtimme helt själv och lekt. Jag har hört att hon har pratat med lite uppländsk dialekt (lekdialekt för oss skåningar.) Detta är faktiskt första gången hon verkligen har lekt så länge själv. Också har jag hört Pippi ibland, så jag antar att hon leker med sitt Pippi hus.
Min tjej är stor.

Avskyr väckarklockor!

Nu är jag trött, ska nog ta en liten tupplur med Engla snart. Hemkommen från dagens händelser. Idag var vi tvungna att ställa klockan för första gången på två veckor. Man blir ju så mycket tröttare på morgonen när man ska vakna av en sketen klocka. Jag kom inte i säng förrens sent igår, M.J på tv höll mig vaken.

Vi började morgonen på sjukan med Engla. Hon skulle göra hörseltest och träffa öronläkare som skulle se om hennes vätska i öronen efter att inflammationer hade försvunnit.
Om inte skulle de sätta rör på henne.
Men skruttan hörde perfekt, och all vätska var borta. Nu kan man pusta ut.

Sen åkte vi vidare till stan och tog en islatte på Espressohouse, åt en kinabox till lunch, en sväng om Åhlens, typ 4 leksaksaffärer också var vi och provade ut en cykel som Engla ska få på sin födelsedag på söndag. En jättefin rosa Peak 12 tums. Hon blir nog gårdens raggare=)

Det var jättemysigt att vara på bio igår. Vi var på nyöppnade Entre och vilka bra biosalonger där var. Stor plats mellan raderna. Då mår benen bra.
Det blev en flaska vatten och pyttelite blandgodis.
Filmen var helt okej, skit jämfört med boken men så brukar det väl vara. Jag hade nog tyckt att filmen varit bättre om jag inte läst boken.

Vi har precis ätit körsbär, björnbär och jordgubbar.
Nu har jag tagit på mig ett sketet gammalt nattlinne som inte åker av idag. Nu ska jag bara vara hemma och mysa.




Till mina kära läsare!

Passar på att lägga ett snabbis inlägg nu när det är reklam.
Under de tre månader som jag har bloggat har jag samlat på mig ett par läsare. Vill bara säga att jag tycker det är roligt om ni skriver någon komentar då och då. Vare sig om du följer bloggen eller bara tittar in. Alltid roligt med respons. Vill även höra era tankar och kankse få någon rolig blogg att läsa om ni har en sådan.

Finner inga ord för en rubrik....

När vi kom hem från bion möts vi av förutom en helvimsig och trött Engla som fortfarande var vaken av Micheal Jacksons minnesstund. Jag blev lite sur för att jag glömt bort att den var idag, jag ville ju så gärna se den. Nu har vi suttit här en timme och tittat. Tårarna har bara runnit på mina kinder, smygtittade på Nisse som också fällde någon tår. Så mycket han har betytt för så många generationer.

Jag fick till och med fram ett riktigt fulgråt (ni vet när man låter konstigt och spänner hela ansiktet så ledsen man är) när hans bror Marlon höll tal och sa

How much pain can one man take? Maybe now they will leave you alone.
Minnesstunden slutade med att de bar ut kistan medans de spelade man in the mirrow enligt mig en av de bästa låtarna. Sen släcktes allt och en strålkastare lyste på en tom scen. För att visa att The king is gone.
R.I.P Michel Jackson.

Hela kvällen är det M J frossa på tv4, gissa om jag ska vara spikad framför tvn.
Bion och brödet som jag bakade återkommer jag med i morgon, nu ska jag njuta av tvn.


Svalkande under sköna sommarkvällar!

Tänkte fortsätta med mitt spanska tema. Tänkte tipsa om mina tre absoluta sommar drinkar.

Mojito kan aldrig bli fel. Den går och dricka precis som de är eller med lite viol eller hallonsmak. Den är faktiskt nästan precis lika god utan alkohol. Eller kanske bara inbillar mig det nu när jag är gravid? Jag är faktiskt ganska förtjust i rom.

Rom (helst havana club)
2 msk rörsocker

Sodavatten

Mynta

Några limeklyftor

Krossad is

Mortla sockret och limen och tillsätt myntan till blandningen, krossa myntan men överdriv inte, en Mojito får alldeles för mycket smak av mynta om du går åt den med morteln. Rör ut i ett högt glas med is och rom, slå på sodan.



Cuba libre också en drink med rom. Lite lättare att tillreda len som sagt lätt och gott vill vi ju ha det. Kankse inte en drink som passar alla men för mig är det en hit en varm kväll på Cuba cafe när man känner för att slå klackarna i taket...

Enligt en av historierna kring denna drink ska den för första gången ha blandats under det kubanska frihetskriget (därav namnet). Det var en kubansk löjtnant som 1893 såg till att rom och Coca-Cola förenades i ett och samma glas.

Här fick vi med lite historia också, taget från receptcentralen.se
Alltså cola och rom, jag föredrar även lite lime i för syrans skull.


Strawberry daiquiri en riktig goding. Somrig och feminin. Jag är helt såld på hur den ser ut så egentligen spelar det ingen roll hur den smakar, men det är inget som behövs tänkas på för jag älskar även smaken.

rom
pressad lime
sockerlag
jordgubbar frysta eler färska
krossad is

Lägg alla ingredienser i en mixer kör några sekunder, Servera i cocktailglas med ett sugrör.

Om du inte har en iskross. Så krossar du isen enklaste genom att lägga några isbitar i en kökshandduk och sen helt enkelt slå dem mot diskbänkskanten.


Drick och njut, men med måtta.


Solen är på vår sida!

Hemma igen.
Vi har haft tur än så länge under semestern. Precis när vi vill att solen ska vara framme är den det. Vi satt i stan på Espreeso house och åt, precis då försvann alla moln och solen sken på oss. Underbart. Men det tar inte många sekunder för mina fötter att svullna när värmen står på.
Jag som hade tagit på mig favorit sandalerna som alltid sitter perfekt annars. Men inte idag efter en stund i solen. De gjorde ont och fötterna vällde ut över sandalerna. Snyggt!

Dags att sluta klaga och börja baka. Återkommer med resultat och recept lite senare.

 

Planer för dagen!

Fullt ös idag med. Nu snart bär det av till stan eller v.hamnen för en god frukost. Är så skönt ibland att slippa tänka på att duka fram hemma och duka av. På mina lata dagar är till och med det jobbigt.
Sen ska det hem och bakas bröd och laga mat. Nisses föräldrar kommer hit ikväll på middag, de ska även passa Engla eftersom jag och Nisse ska på bio. Woho, äntligen. Vi ska se Änglar och demoner, filmen jag har velat se i snart två månader. Men sånt får man räkna med när man har barn.
Så håll tummarna att det blr något ikväll.


Kloka ord!

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

Sagt av: Joan Baez

Heels på salsagolvet!

Hittade mycket snygga skor från Asos, som jag gärna hade svängt  på salsagolvet med.









En stor dag för mig!

Idag passade min vän Challe Engla. Det var första  gången som en vän passade henne. Challe ska nämligen passa Engla när lilla bebisen i magen ska titta ut. Engla älskar Challe och de kommer väldigt bra överens.
Det tog mig en halvtimme att komma iväg, nervös mamma som man är. Man ska berätta för Challe sånt hon redan fattar sen ska man pussa Engla en miljon gånger och säga hejdå lika många.

Jag och Nisse har passat på att ha en lunchdejt. Trevligt! Vi var på Hai och åt något japanskt som var väldigt gott. Sen blev det en islatte i solen.
Det blev även en tur till Ikea, haha tredje gången på kort tid. Men jag var ju tvungen att fixa skitramen. Blev en spegel också. Tänk  er att jag har varit utan helkroppsspegel sen december. Får nog en chock när jag tittar nu....
7 månader och 7 kg senare?!
Ja ja det är bara till att sätta igång med att forma figuren igen när bebisen är här. Det blir till att gå ut och gå långa promenader med vagnen innan man kan börja träna.
Men tills dess har jag tid för cola och ostbågar=)


På Hai.


Islatte fån Espresso house, god som in i.


Nisse får släpa på mina inköp.

Un beso...

Måste börja måndagen med lite härlig Bachata. Detta hörde jag första gången hemma hos Stina, nästan all spansk musik har jag hört hos Stina de första gångerna.
Men som sagt Bachata förälskade jag mig i och en av favoriterna är Aventura - Un beso.
Detta är perfekt morgonmusik.



Latino tema!

Sitter och minns förra sommaren som spenderades med Stina minst en gång i veckan på Cuba cafe. Ett underbart sommrigt ställe med god mat från sydamerika, läskande drinkar, härlig stämning, glatt folk och salsa.
Tanken på förra sommaren gör mig varm i kroppen. Tänkte försöka återskapa lite latino stämning på bloggen denna veckan, så gott jag hinner.
Ny vecka, massa att göra och ett 3 års kalas att planera, pust!

Till min mamma!

Nu har jag suttit framför datorn i ett antal timmar och försökt få ordning bland mina bilder så jag kan bränna dem eftersom jag ska sälja min dator. Känner mig allmänt trött och lite tom. Ni vet sådär halvdeppig som man kan bli ibland.

Pratade med mamma precis. Vi hade ett långt samtal om allt och inget. Vi har väldigt bra kontakt och hörs minst en gång om dagen.
Denna sortens relation är kanske ovanlig och nästan lite sjuklig för vissa, men det har alltid bara varit vi två och jag hade inte klarat mig utan henne. Hon gör allt för mig. Hon älskar mig som jag älskar Engla och jag älskar henne som jag vill att Engla ska älska mig.
Mamma är den som förstår mig bäst. Hon vet vad hon ska säga för att jag ska bli glad och hennes hand är formad för att klappa mitt hår när jag är ledsen.

Visst har det inte bara varit guld och gröna skogar, nej nej. Ibland har vi nog varit nära på att slå ihjäl varandra. Jag har verkligen inte varit den lättaste att uppfostra, jag har haft mina galna dagar. Kanske för att min uppfostran inte var den tryggaste? Men vad spelar det för roll nu, när allt är bra. Jag har aldrig haft brist på kärkek, tvärtom, min mamma har älskat ihjäl mig vilket jag är glad över.
Jag är oehört stolt över min mamma och vår relation.
Det är så lätt att blicka framåt när man har världens bästa MAMMA ♥


Lilla Engla!

I bilen på väg hem idag sa Engla lite spontant

- mamma jag är också gjavid (gravid)
- nä, det är du väl inte
- jo
- är inte det lite tokigt
- Jo jag är gjavid
- jasså, när ska din bebis komma
- på söndag såklart och det är nog inte så bra om ni är med när den kommer

VA?

Begär!

Hemma! Pust. Det hände mycket på bara ett par timmar. Hade en mysig lektimme hemma hos Caroline. Vi smakade ett bröd hon hade bakat och jag lovar att det är det godaste brödet jag har smakat i hela mitt liv, de ni.
Ska själv baka det i veckan och dela med mig på min blogg.

Fick tag på min ram på Ikea, och lite till förståss. Ett fint Bonsai träd, men bara ett litet. Iaf, i min efterlängtade ram ska jag sätta in en jättefin bild på Englas händer som hon själv har tryckt. Tror ni inte skitramen spricker i glaset när jag sitter och försöker vara ambitiös, ohhhhh vad arg jag blev. Nu måste jag göra mig besväret att ta mig dit en gång till. Jag ville ju ha upp min bild idag.

Också har jag nog blivit helt besatt av cola. Jag dricker inte läsk annars tycker inte det är gott. Men helt sjukt jag var bara tvungen att ha en cola och det fick inte vara i något annat format än i burk. Så jag tog mig till affären och handlade ett 6pack cola??? Dessa gravidsmaklökar.
Men jag ska absolut FÖRSÖKA att inte dricka mycket av det....


Faster Caroline och kusin Aria






Dagens äventyr!

Färdigduschad och klar. Första gången på en vecka som jag har sminkat mig. Det är väldigt skönt att låta kladdet vara av men det är faktiskt lika skönt att få på det igen efter ett tag. Man känner sig lite piggare.
Nu ska vi hem till Nisses syrra Caroline och hennes lilla flicka Aria. Vi är typ en timme sena, tidsoptimisten Emelie har varit igång igen.
Sen blir det Ikea, ja jag vet att jag sa att jag inte skulle gå på fler varuhus denna semestern men det är ju faktiskt molnigt ute också måste jag ju köpa den ramen jag glömde sist.
Blir nog en liten köttbullsmiddag på Ikea med.




Mitt fina diadem som jag hittade på Indiska.
Skitbra nu behöver jag inte fixa håret mer, bara på med diademet.


Godmorgon!

Sitter i det tysta köket nu och skriver dagens första inlägg. Har redan hunnit med att läsa igenom hela tidningen. De andra sover. Känns nästan som om hela Malmö sover. Det är så tyst ute, för att inte snacka om här hemma. Det var längesedan jag kunde läsa hela tidningen ostört. Nu tänkte jag sätta på nyhetsmorgon, får väl se hur länge min morgonfrid håller i sig.

Sveriges svar på langos!

Till middag idag blev det svenska langos. Våfflor med gräddfil, rödlök, räkor, dill, löjrom och lite riven ost.
Ni anar inte vad gott detta var. Lätt och somrigt. Lagos är min stora favorit på Malmöfestivalen, äter typ det hela veckan eller hemma hos min kusin och hans tjej Johanna. Även de gör riktigt bra langos.
Tipset har jag läst mig till på Englas blogg.


En svensk langos.


Fick även med mig en knippe lavendel från farmors trädgård.
Den ska torkas för att sedan hängas upp i klädkammaren.

Nu njuter jag!

Sitter i den härligaste trädgården i världen och bara njuter. Vi har hunnit med en fika, lite bad i poolen och massa bus. Har precis tagit en liten paus från solen för att skriva ett inlägg och känna lite vindar mot huden. Det är ganska snålt med dem, men man ska inte klaga.
Nu njuter jag verkligen av varje sekund.






Njuter....


Solkrämskonst på Nisses rygg.

Bakingtime!

Snart fyller Engla 3, då är det dags för kalas. Jag tänkte bjuda på smörgåstårta eftersom jag är gravid och helt enkelt inte pallar stå och laga mat till 25 pers. I vanliga fall hade jag gjort det eftersom jag älskar att laga mat. Därför tänkte jag baka istället. Det blir två stora jordgubbstårtor och möjligtvis härliga cupcakes. Jag tänkte hitta några roliga formar på partyland, är det barnkalas så är det.
Min snälla mamma ska baka sina goda kanel och vaniljbullar till kalaset. Det komer nog bli riktigt bra.

Nu bär det snart av hem till farmor och farfar, blir lite bad i poolen för att sen äta en god middag där. En härlig dag i trädgården helt enkelt.





Muffinsbilden är hittad på recept.nu och formarna från ljuvating

Fredagkväll!

Nu är vi hemma från playan. Blev ett härligt dopp i klagshamn. Är så skönt att bada där, känns som om man badar i en insjö. Lite svalare och lite renare. Vi körde först in om ribban men fy vad äckligt där är att bada. Jag blev påmind igen om varför jag inte varit där på flera år.

Vi hann även med en glass på Dolce sicilia, stans godaste glass.

Nu är det dags för jordgubbar, körsbär och film.


Choklad och mango.

Den 3 juli för 3 år sen...

Det var dagen jag var planerad med Engla. Kommer så väl ihåg att jag satt med Emilia på hennes gård och småpratade lite. Det var en varm sommardag och jag var stor som ett hus. Jag var helt säker på att jag skulle föda lite tidigare än planerat, iaf senast den 3:e. Där satt jag och förstod mer och mer att den lilla damen hade det så bra så där inne i magen. Jag gick över nio dagar denna extremt varma sommaren. De längsta nio dagarna i mitt liv. Sms:en och samtalen bara trillade in av förväntansfulla vänner och bekanta. JOBBIGT! Men jag är nog en av dem jobbiga när det gäller mina vänner.

Den 12:e juli kom min  lilla flicka efter 36 timmar, förstår ni 36 timmar! Och hon var så fin.

Nu är hon snart tre år min lilla tjej och jag kan knappt förstå det.
Ja, tiden går och vi med den.....


Ca en vecka över tiden, nja sådär vackert gravid kan jag väl inte påstå att jag var=)


Engla, ett par dagar gammal.


Klänningar från Indiska.





Fanns även två till i butiken som jag också tyckte om, hittade tyvärr inte dem på hemsidan.

Shopping!

När man är trött på stranden är det alltid härligt med en runda på stan. Idag åkte vi upp och åt frukost på Espressohouse. Vi satt på uteserveringen i skuggan och kände de varma vindarna. Världens gulligaste tjej jobbade där. Jag frågade efter tomat istället för marmelad men hon sa först att hon inte hade någon möjlighet att ge mig det. När allt var betalat och klart kom hennes kollega tillbaka och tjejen i kassan sa  "nu kan jag skära upp tomat till dig, jag trodde inte att min kollega skulle komma så fort." Så hon gick en trappa upp och skar en hel tomat till mig. Då blir man bara så glad. Snacka om service och ärligt talat är det inte allt för ofta det händer där, hon kunde lika gärna skitit i det.
Haha, lönt att skriva ett helt inlägg om tomaten, vadå gravid och sugen på tomat=)

Det blebv lite shopping idag med, lite Ida T kläder till Engla och bebisen, en stickad jättefin pläd till soffan, ett sött diadem till mig från Indiska, godis från Gotte Lisa också lite körsbär, björnbär och jordgubbar, mmmmm!
Jag har spanat in mig på supersnygga klänningar från Indiska, lägger ut dem på bloggen om en stund. De kommer nog hänga i min garderob snart.

Träffade en gammal skolkamrat på Hansa leksaker söta Ester. Det är alltid lika roligt att se henne. Vi lekte mycket när vi var små.

Idag är det tid för tvätt, sen blir det ett litet kvällsdopp, gött.
Om ni vill veta så fortsätter min stackars kropp att svälla av värmen, skoj! 


En hel butik med bara lösgodis.


Engla fick en Ralph Lauren keps.


Hemma igen.
 

Solen tar ut sin rätt!

Efter en vecka i solen som jag anser ger enegri har jag kommit på att den tar precis lika mycket energi som den ger. Kanske också för att jag är gravid. På väg hem från stranden idag satt jag och nickade till i bilen. Och jag har annars väldigt svårt för att somna om jag inte har  lagt mig ner och bestämt mig för att sova. När vi väl var hemma sov jag och Engla ett par timmar på eftermiddagen, det var härligt.
Kommer nog bli svårt att somna ikväll, men vad gör det när man har semester...
Nu får det vara med stranden på ett tag. Nu får vi börja hitta på något annat. Men jag kan absolut tänka mig lite kvällsdopp.

Ikväll blir det nog film, vi hyrde tre filmer så vi får se vilken det blir.


En nyvaken, trött och oseriös Emelie.

Går in i vecka 23 idag

Följer min graviditet vecka för vecka på familjeliv. Fast graviditeten går mycket fortare denna gången. Är nog för att jag har att göra med Engla, tänker inte på det lika mycket. Tiden liksom bara går...
Men fatta att det är typ 17 veckor tills jag ska föda, AJ!

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.




 


So you think you can dance!



Har haft en liten spa stund för mig själv. Mår så bra när jag hittar tid för det. Ska snart gör mig en kopp rött te och titta på mitt absoluta favorit program So you think you can dance. Att dansa är det största intresset jag någonsin har haft.
Man blir så glad, vare sig om det är på en club med mina bästisar eller hemma, det är sunt att dansa överallt=)

Mia Micheals är den koreografen som inspirerar mig mest. Hon förmedlar så mycket känsla och jag kan säga att det är många av hennes koreografier som jag lipar till.
Ni måste titta på en av hennes koreografier som jag har lagt in här.
I ♥ Mia





Ny dator?

Är inne på en ny dator. Vill ha en lite mindre som jag kan ta med mig ut i sommar värmen=). Det egentliga syftet är att jag ska kunna ta den med mig när det är dags att börja plugga. Jag har redan en bra dator men Nisse har också en bra som är ännu bättre så det hade varit bra med en lite större och en mindre.
Vi försöker sälja min nuvarande till Nisses föräldrar, givetvis till ett mycket bra pris och tro mig när jag säger att de verkligen är i behov av en ny=)

Sitter och tittar på olika alternativ, mitt enda krav är att den ska vara rosa, hehe. Tur jag har Nisse som ansvarar för hårddisk och sånt...
Funderade först på en Hp mini men den fanns ju inte i min färg, sen spanade jag lite på en Acer men den hade för liten bildskärm. Får nog bli en Asus, hmm?





Sköna sommardagar....

Dagen har vi spenderat hemma hos farmor och farfar. Men farmor jobbade, så synd det var tomt utan henne där hemma. Men vi har haft det trevligt ändå. Vi tog med farfar ner till stranden och tog ett härligt dopp. Det var verkligen varmt i vattnet. Att temperaturerna kan skilja sig så.
Sen var vi bjudna till mormor på middag, det blev köttbullar, potatis, brunsås, lingon och hemmagjord inlagd gurka. Väldigt gott men kändes lite höstigt att äta en varm dag som denna.
Mamma lagar så god mat och jag tror att det är från henne jag fått mitt matintresse.
Nu ska jag in och ta en kall dusch, är helt klibbig av värmen. Men man ska inte klaga.


Fint på stranden

Solstolarna från Jabadabado är jag ganska sugen på. Tycker att de är så fina.




RSS 2.0