Pippi!

Imorse satt Lhea och tittade på Pippi Långstrump i 40 min. Hon är helt tagen av henne och skriker piiippiiii så fort hon inte syns i bild. Trollunge ♥

Österlen!

Solen har strålat idag och vi har njutit till fullo. Vi körde till olof och viktors för lite fika, vidare till vår oligatoriska lilla bod som säljer närodlat och avslutade på stranden. Farmor och farafar har varit här på middag och precis kört hem. Nu tänkte jag hälla upp en baileys till:)












Lägg märke till den supergulliga skylten.


             


Lata dagar!

Jag som annars har försökt hålla humöret uppe trots höstvädret börjar faktiskt tycka att det är riktigt jäkla tråkigt. Jag vill ju ta kvälls dopp, äta glass utan att frysa och åka iväg på en massa utflykter som inte alls är kul när det öser ner. Halva tiden av vår semester har gått och två soliga dagar har vi fått. Jag är så glad att vi faktiskt har en solsemester att se fram emot om två månader.

Men jag ska inte klaga för vi har det ändå bra trots allt. Vi går upp sent, äter frukost tillsammans hela familjen, går i pyjamas halva dagen och ja, sen var där väl inte mer att ta upp för jag vill ha sooooool! Annars ska jag väl snart få tummarna loss att betsa bordet som jag fick av Sara:) resultatet får ni se sen. Mitt smink är hos Stina så jag har skrämt folk i två dagar nu, men jag ska ta mig iväg och hämta det ikväll efter armypasset. Vi har ätit god lunch på konsthallen, varit i farmor och farfars hus, ätit årets kålpudding och rensat plantorna på smultron. Lata dagar, inte så tokigt ändå....



Tosselilla!

Vi var på tosselilla i tisdags och levde rövare och solen fick vi med oss. Tänka er. Den enda soliga dagen lyckades vi pricka in. Inte min vanliga tur om vi säger så. Vi hade en riktigt mysig dag och det blir absolut ett nytt besök nästa år.



Solsken!





            
                       Vi åkte med Caroline, Niklas och kusin Max och Aria.





              





Ljus!

Tänkte dra nytta av skitvädret och tända lite ljus. Det blev ju riktigt mysigt. Dock inte riktigt lika mysigt att det ska regna så här i typ tre dagar till. Nu blir det film och lite godsaker.





Förstasidan!

När vi var på hallongården i lördags så ville en reporter ta en bild på mig och Lhea när lillgrodan käkade hallon. Han sa att artikeln garanterat skulle komma på nätet och eventuellt i tidningen men han sa inget om någon förstasida. Trots att det bara är lilla trelleborg allenhanda så är det minsann inte alla som har varit på en förstasida.



Raindrops keep faling on my head!

Det regnar här i Malmö kan jag berätta. Eller rättare sagt det öser ner. Vi trotsade vädret och gav oss iväg för att plocka jordgubbar. Tyvärr var det ingen självplockning idag så det var bara till att ta sina gummistövlar och raska hem igen. Vi gör ett nytt försök till helgen. Mysig söndagssyssla om inget annat. Nu lagar jag mat, tvättar undan en galet stor tvätthög och ska snart hoppa io träningskläderna. PodyPump väntar.





Vänskap!

Då har vi varit i Ramlösa igen. Så förbaskat mysigt. Denna gången fick Nisse också följa med och bära bord. Nåja lite fika fick han väl också i sig. Jag fick nämnligen ett matbord av Sara, FICK! förstår ni. Så himla gulligt. Men jag ska nog hitta på något att skänka bort jag med ;) Hur som helst så kommer tjejerna hit och sover över snart så då får jag iaf trycka på dem en massa god mat. Jag är så glad att jag har funnit Sara, min vän. 



Engla trivs som fisken i vattnet ute i deras trädgård och med Wilda.



Busiga Wilda tyckte nog att det var lite tokigt att Nisse kom med.



Jordgubbar, kanelbullar och glass. Fina saker.






Jag har aldrig sett på maken till grymmare gravid (v 34 tror jag) kvinna. Snabb som attans och snygg som fan.


2011-07-17 Dagen då du lämnade oss!

Klockan var lite i fem på eftermiddagen då jag med tårar i ögonen parkerar bilden utanför intensiven på umas. Mamma möter mig där nere och mitt hjärta slår eftersom jag inte riktigt vet vad som väntar mig. Dörren står på glänt och det första jag ser är en läkare som sitter på en stol och övervakar en massa maskiner. I sängen en bit bort ligger det en dam. Det är min mormor som ligger där. Mitt hjärta slår fort och hårt men kostigt nog så fort jag sätter mig på stolen bredvid henne och tar hennes hand så blir jag helt lugn....

Det var en väldigt konstig känsla. Jag pratade till henne helt utan att veta om hon hörde mig då hon var ganska borta av medicinen. Mormor dog en halvtimme senare med nära och kära runt sig, förmodligen helt utan smärta och ångest och förhoppningsvis mådde hon riktigt jävla bra av morfinet.

Jag älskar dig mormor och kommer vara evigt tacksam för att just du blev min mormor ♥

Jag gillar`t!

Vi har verkligen gått i en semester dvala. Sena kvällar och sena mornar. Engla sover till tio. Det är rätt jäkla gött ska jag säga. Frukosten äter vi lagom till lunch och middagen serveras långt in på normal läggdags.

Grillkvällen igår var precis lika trevlig som alltid. Vin i massor, god mat och glada (med undantag ibland) barn.




Varför bara dricka rött när man inte behöver välja?




              

              


Sara och Nisse posar?



En halv liter vin i glaset. Någon som tänkte supa sin man full.

Hallon och Grisar!

Vi passade på att sätta oss i bilen och styra söder ut nu när solen lyser. Vi började på hallon gården, där fikade vi mitt i hallonodlingen och åt hallon (Lhea åt mest) direkt från buskarna. Där stoppade Trelleborgs allehanda (dagstidningen i trelleborg) oss och ville fota mig och Lhea när vi åt hallon, hihi. Det var nog mest lilla Lhea dem ville åt. Konstigt nog så kan ett barn roa bara genom att stoppa munnen full med hallon ♥

Sen stannade vi till på Ängavallen, tittade på djuren och handlade med oss lite godsaker från gårdsbutiken. Snart ska vi grilla hemma hos vänner och ikväll ska jag hem till Louise och dricka vin. Perfekt lördag!










                 




LCHF Knäckebröd!

Hittade ett lätt recept på knäckebröd hos en av favorit bloggarna. Nisse och Engla svängde i hop det igår och tydligen var det busenkelt och väldigt gott. Receptet hittar ni här.





Jag vaknade imorse mer eller mindre fri från förkyldning men med värsta ögoninflamationen, ghaa! Som tur är bara ena ögat, peppar peppar. Nisse och tjejerna är på museet (jag vågar inte visa mig ute) medans jag står för helgstädningen. Ikväll vankas det fredagsmys.

Partybilder!

Jag ligger nerbäddad i sängen och stinker vitlök (tack vare min hemmakur.) Regnet öser ner och jag är glad över att bacillerna iaf valde att anfalla mig rätt tid på sommaren. Lhea sover medans Nisse och Engla bakar knäckebröd. Mellan åt kommer Engla och tittar till mig. Klappar mig eller ser om jag behöver något. Faktiskt ganska mysigt. Och just i detta nu känner jag mig väldigt lyckligt lottad ♥

Men vad jag skulle komma till så känns det väldigt långt ifrån en härlig sommarkväll på cuba cafe. Lite bilder från förra helgen.



Denna tvåbarns morsan kan fortfarande.



Ett par glas senare...


Dont ask. 




      
                            Las inseperables (de oseparerbara)

Tuffingar!

Engla har humör. Eller mer ett svängande och omväxlande humör. Hon är fem år och har testat gränser i lika många. Ett par gånger om dagen får jag höra DUUUUUMMA MAAAAMMMAAAA (som hon fick lära sig i Lotta på bråkmakargatan och hon säger det precis lika dant.) Det kan handla om att hon inte får gå ut just precis när hon vill det eller om betydligt enklare saker. Tänk att jorden mer eller mindre gick under när man var liten för att man inte fick en glass. Snacka om att man hela tiden vänjer sig vid större problem och tur är väl det? Liver är som sagt inte alltid en dans på rosor. Idag vid frukostbordet fick jag inte bara en känga utan två. Där sitter minituffingen Lhea, pekar med fingert och säger aja baja dumma mamma. What?



Tre-rätters!

Nisse och Engla har lekt restaurang här idag. Dem har varit så flitiga. Engla har agerat servitris och Nisse kock. För bara 15 min sen tog jag min sista tugga. Engla har börjat vara vaken toklänge men jag tycker att det är ganska mysigt också sover hon ju längre på morgonen också. Semester kallas det. Hur som helt var detta jätteskoj och närsta gång är det jga och Engla som ror ihop en meny. På menyn idag stod:

Panerad getost med cevice

Hemmagjord pizza med fikon, getost och prosciutto 

Hemma gjord vanlij glass med jordgubbar, kiwi och kolasås


 






Kalaset!

Det blev ett lyckat kalas igår, men som vanligt mår man som man förtjänar när det överdoseras godsaker. Inte nog med det, utan idag ska resten ner i magen. Inte kan man väl kasta en halv jordgubbstårta heller? hehe. Engla fick fina paketer och blev uppvaktad av dem viktigaste i hennes liv. Det var en underbar sommarkväll igår så när alla hade gått gick hela familjen ut och hade vattenkrig till sent. Engla fick avsluta sin 5 års dag med mig och Nisse genom att somna i soffan till den oändliga historian. Imorse vaknade hon kl tio!!! Nä men om man kanske skulle ha vattenkrig fler kvällar?

Jag själv är lite halv krasslig idag. Halsen river och huvudet är tungt. Jag vilar mig så mycket som möjligt och kör på mina hemma smidade dunderkurer. 1 pressad apelsin, 1 pessad citron, riven ingefära och riven vitlök. Håll för nästa och svälj. Fungerar skitbra. I morgon har jag planer som jag inte vill missa, nämnligen middag med min fina vän Challe.




Högst upp på önskelistan!

När vi var hemma hos Sara och Tomas och grillade i söndags så fick jag låna deras objektiv. Ett makro objektiv. Shit vad skoj jag hade. Så om det nu är någon som känner för att spendera si sådär 4000 på mig till jul så är det ett sådant jag vill ha. Tänkte visa lite av bilderna jag tog. Det tog en stund för mig att komma in i det och få till bilderna (typ 100 bilder) men det är ju precis det man vill ha, att kunna utvecklas som "fotograf". Det är en hel värld and I like it.




2011-07-12 Ingen vanlig dag!

För det är Englas födelsedag. Kan inte fatta att hon blir fem år idag. Jisses fem år. Nästa år är det dags för skolan?! Vad hände. Tyckte att det var igår som den perfekta lilla skapelse låg i min famn, tjock och med svart hår. Hon sov sig igenom sitt första halvår och nös för det mesta. Nu har hon utvecklats till en tjej med väldigt stark personlighet och hon slutar aldrig att göra sin mamma stolt ♥





           
                               Frukost på sägen och skönsång.




           
         Engla blev glad för sina paketer och även Lhea fick en liten present.



Men trots det är ju självklart storasysters presenter MYCKET roligare.



Grattis vår älskling på din 5 års dag.

Sommarkvällar som denna!

Igår upplevde jag nog den bästa sommarkvällen på länge. Vi var hemma hos ett par vänner och grillade. Om man sammanfattar kvällen skulle det nog va mojitos, amarone vin i massor, fantastisk mat, lekande barn. för många glassar, dessert, tokmycket skratt och övertrötta barn. Det blev en sen kväll och en full Nisse:) Tack Sara och Tomas för en toppen (haha, internt) kväll.



Bästisar ♥





             



Värdparet.


             





Multitasking!

Mamma är här på besök och hjälper mig med en storstädning som heter duga. Det var hennes försdlag och det tackar man väl inte nej till. Det putsas förnter, skuras golv och lister. Hörde ni det? Lister. Grymt bra intiativ av mor min. Men det jobbas inte bara. Vi njuter av sommaren med. Barnen har badat i en liten pool som vi spontant köpte idag också har vi grillat korv till lunch. Nu är Engla på kalas och ikväll väntar en ny grill runda hos vänner.





           





Salut!

Nu är det Lheas tur för baciller. Hon har fått ärva Englas feber. Jag har varit inne och myst med henne hela dagen medans Engla har varit med en kompis och hennes familj på Andys lekland. Det var första gången som jag släppte iväg henne så med någon annan och ni kan tro att hon var stolt som en tupp när hon kom hem. För det är väl trots allt det som livet går up på att få utvecklas som person? Och det har min lilla flicka fått göra idag. Vi har verkligen världens bästa grannar.

Här hemma är det fredag med rött vin, baconlindad fylld lycklingfile, vitlöksstekta chaminjoner och en god sallad. Ikväll väntar ostbricka och godis. Jag ska lägga mig tidigt för en fullspäckad helg väntar.




Vi slappar!

Engla mår bätttre nu, feber är borta och busungen är tillbaka. Det blev ingen bodypump i morse men tur är nog det för jag har galen träningsvärk i armarna sen armyn igår. Vi har slappat här hemma hela dagen. Varit ute och lekt, cyklat till affären och vilat middag. Ja, dagen såg nästan ut som igår bara det att vi faktiskt var ute idag. Härligt. Nu är jag hemkommen från ett dubbelpass afro / zumba, jag har duschat och nu myser jag i soffan med bloggläsning, choklad och frukt. I morgon ska vi ut på äventyr.

God natt!



Dem tre senaste dagarnas outfit.



Catch up!

Det är ganska påfrestande att bara vara inne med två barn. Men när ett av dem är sjukt så har man inte så mycket val. Men vi har ändå haft en mysig dag. Med god frukost, spel och en lånnng vila. Nu är Nisse hemma och snart ska jag få komma ut i luften. Army står på schemat och sen middag och öl i stan med en gammal kompis. Det ska bli så mysigt att catcha up ett par år.



Min fina sjukling.


           
                                       Lhea är desto piggare



SEMESTER!

Engla har fått feber och är allmänt hängig. Hoppas nu bara att det går över fort så att vi kan börja njuta av vår semester. Vi som har så mycket kul planerat i veckan som kommer. I fredags var vår första lediga dag och den spenderade vi i Ramlösa hos Sara och Wilda. Det bjöds på grillad korv (utan en man som skötte grillen, bra gjort Sara och nästa gång är det minsann jag som grillar här hemma och Nisse som skrubbar potatis) och mina barn skämdes inte för att trycka in tre korva var. Jag var inte sämre själv. Hej matvrak. Men vi hade en så mysig dag och jag fick även träffa Saras gulliga vän och hennes son.












Fina, fina Sara.

God morgon!

En utvilad Emelie men fortfarande med grus i ögonen. Nisse sover, jag och tjejerna är uppe. Här är ovanligt tyst i huset och ute är det öde. Nu väntar vi mysigt frukost besök coh smarriga bullar.

God morgon!



RSS 2.0