Också var det.....

dem här goda krabbelurerna eller skrabbelucker? Konstiga namn vilket som. Men detta har blivit en hetsig disskution i vårt hem. Vad heter det egentligen?
Nisse är uppvuxen med dessa goda skapelser som barn och har då kallat de skrabbelucker, jag åt dem förförsta gången för två veckor sen och har då fått veta att de, heter krabbelurer. Googlar man dem så finns båda namnen med samma recept. Frågan är nu bara, vad ska vi kalla dem i vårt hem? Krabbelurer är roligare att säga men eftersom Nisse har ett förflutet med dem som skrabbelucker så vann han. Men det skiter jag i det är ju inte namnet man äter, visst!?




1 st ägg
3/4 3/4 dl socker
3/4 3/4 dl mjölk
2 1/2 2 1/2 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
smör att steka i

1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.

2. Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.

3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.

Receptet taget från Recept.nu


Kommentarer
Postat av: unique

du har fått en award av mig. du får göra preciiis vad du vill med den =)

2010-01-27 @ 19:46:50
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0